Κατάφερα να φέρω πίσω τα παιδικά μου...

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
431
χρόνια, βρίσκοντας ξανά κάποια παιχνίδια, μικρά κομμάτια του παρελθόντος μου. Συγκινήθηκα πολύ. Τι πιο όμορφο απ' τα παιχνίδια μας. Πείτε μου παιδιά, εσείς τι έχετε βρει ξανά;

Το thread αυτό αφιερώνεται με πολλή εκτίμηση στα παιδιά του φόρουμ που ασχολούνται με τα παιχνίδια. Και ιδιαίτερα με ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αναστασία που αποτελεί μέρος αυτής της παρέας (για δικούς μου λόγους)

Σπιρτούλης, φιλεναδίτσα, Νταντίνα, 2 Σουβλίτσες (η μία πεταμένη στο δρόμο), μια κούκλα. Αυτά από την el greco.

picture.php


Μεγάλη η συγκίνησή μου όταν αντίκρυσα ξανά τις αλυσιδίτσες της el greco.

picture.php


picture.php


Το τάκα τάκα, το κουρδιστό μαϊμουδάκι, το σιδερένιο βατραχάκι. Αυτά από τα θορυβώδη.

Τον κουμπαρά σπιτάκι, τον κουμπαρά ανεμόμυλο (που ήταν οι πρώτοι μου κουμπαράδες). Αυτά από τα θησαυροφυλάκια.

Το υπερατού με μηχανές, το βιου μάστερ (με δισκάκι του πίτερ παν έτους 1989), μια γερμανική ξύστρα ''τηλεόραση'' που άλλαζε εικόνες όταν την κουνούσες πάνω κάτω. Αυτά από τα οπτικά.

Ένα όπλο που μέσα έχει τσακμακόπετρα και εκτός από φασαρία κάνει και σπίθα στο εσωτερικό του. Αυτό από τα επικίνδυνα.

picture.php


Ένα παιχνίδι επιτραπέζιο ΄΄Η μάχη των πλανητών΄΄ το οποίο όμως είχε πίσω εικόνες από άλλα παιχνίδια της σειράς όπως: μονόπολη, μάπετ, άγγελοι του Τσάρλυ, Τα τερτράγωνα των αστέρων, Κάνε ότι κάνω (Αχ κυρία Αλιφέρη!!!), Σούπερμαν, Σπορτ Μπίλλυ κλπ.

picture.php


picture.php


Βέβαια είδα και αυτό το αυτοκινητάκι που είχε πετάλια και ήταν πάντα το αποθημένο μου, μιας και ποτέ δεν έκανα. Τουλάχιστον το φωτογράφισα. Βέβαια στα μέσα του '70 ήταν κόκκινα. Το συγκεκριμένο είναι παλιότερο νομίζω.

picture.php


picture.php
 
Το οπλο με τις σπιθες το ειχα και εγω και μικρος ( φανταζε μαγικο για μενα και ενιωθα με αυτο σαν τον Luke απο τους Star Wars :D )

Επισης ειχα το τακα τακα και.... παρα πολλα καρουμπαλα και μελανιες απο αυτο :go: :rant:

Εγω δεν εχω κρατησει τιποτα απο τα παιχνιδια που ειχα ειδικα εδω στην Αθηνα αλλα πιστευω οτι στο εξωχικο στο νησι θα βρω πολλα απο τα δικα μου παιχνιδια για να βγαλω φωτος anyway αναμονη μεχρι το καλοκαιρι μιας και δεν εχω χρονο να παω πιο νωρις!

@Κριε σε ευχαριστουμε! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ααααμαααν.. εγώ είχα το πιθηκακι το πρώτο αριστερά.. τη μου θύμησες τώρα..
 
Πολύ ωραία krios! :) Είναι απίστευτο πόσες αναμνήσεις μπορεί να ξυπνήσει ένα παιδικό μας παιχνίδι! ::)

Από τα παιχνίδια που μας έδειξες είχα μόνο το view master, τον σπιρτούλη και τη φιλεναδίτσα, όμως δυστυχώς δεν σώζονται... Και είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια μου που δεν σώζονται, ακόμα αναρωτιέμαι αν έφταιξε μια μετακόμιση που είχαμε κάνει ή τα είχα χαλάσει επειδή ήμουν πολύ μικρή.. Σ'ευχαριστώ που μας έδειξες και τα άλλα! (η κουκλίτσα el greco νομίζω ότι είναι σαν αυτή του el greco fanatic?)

Και μια ερώτηση krios: ποια ήταν η σουβλίτσα?8)
 
Eξαιρετικά! Το όπλο το είχα και πρέπει να ήμουν νηπιαγωγείο κοντά, δεν το θυμόμουν!!! Χίλια ευχαριστώ!!!!!!

Από τα παλιά μου παιχνίδια έχω όλα μου τα αυτοκινητάκια. Αν και χιλιοταλαιπωρημένα, τα κρατώ σαν θησαυρό και παίζω ακόμα μαζί τους, τα συνοδεύω, δε, με τη συλλογή μου από hot wheels!!!!

Τα υπόλοιπα παιχνίδια μου είναι φρέσκα.
 
Η σουβλιτσα ο κλουβιος και ο θείος τους ο μπάρμπα μυτουσης ήταν πρωταγωνιστες σε τηλεοπτικό κουκλοθέατρο της δεκαετίας του εβδομήντα. Η el Greco έκανε κούκλες τον κλουβιο και τη σουβλιτσα πιθανότατα στη δεκαετία του ογδόντα. Υπάρχουν δυο μεγέθη όπως βλέπεις στη φωτογραφία. Και οι δυο έχουν ομως τα ίδια ρούχα.Η κούκλα όντως είναι σαν αυτή που χαρισες στον el Greco mytinyworld!

@ όσους ευχαριστούν

είναι μεγάλη μου χαρά να θυμόμαστε μαζί...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το όπλο το είχα και εγώ και μάλιστα ο θόρυβος ενοχλούσε τον πάππου μου και καταλαβαίνετε ότι πολλές φόρες το έκανα επίτηδες για να τον ενοχλώ για να παίζουμε το αν μπορείς να με πιάσεις, :p να είσαι καλά που μας το θύμησες :D

Το δικό μου τάκα τάκα ήταν μπλε με κόκκινο δεν ειχαι αίσιο τέλος το έστειλε trip η μανά μου όταν έσπασα το γυαλί της πόρτας :p

View-Master ακόμα υπάρχει κάπου στη Ελλάδα .. :xm:

Το μαϊμουδακι το είχα και αυτό μικρός και το ψάχνω και μεγάλος :p


Αλλά εδω έχουν με ταμπούρλο και δεν είναι τόσο όμορφα όπως τα ελληνικά
;)

Την κουκλίτσα που μας χάρισε η mytinyworld (the most spoiled one in this family) είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν σε διαφορετικό χρώμα να την χαίρεσαι :)

Και εγώ δεν είχα ιδέα για την Σουβλιτσα αλλά έχωσα την μύτη μου βαθιά στο internet και έμαθα ότι υπήρχε μια σειρά στην TV η Φρουτοπία και είδαμε εδώ ότι η el Greco έβγαζε και αυτή κάποιες από της φιγούρες η μπορεί και όλες σε κουκλάκια σαν αυτά εδω :)

άντε πάλι είμαστε για ψάξιμο :( :( :(

να τα χαίρεσαι και να τα προσέχεις :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Krios μας, τωρα αξιωθηκα να δω το ποστ σου και συγκινηθηκα αληθινα πολυ :flower: :flower: :flower: :flower:, γιατι δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο μια αφιερωση ενος θρεντ παιχνιδιων και μαλιστα εκεινων των παιδικων χρονων.

Τα παιχνιδια σου αυτα ειναι οχι μονο πανεμορφα, αλλα και μαγικα, γιατι εχουν επανω τους την αιγλη που μονο ενα πολυπαιγμενο και αγαπημενο παιχνιδι μπορει να εχει! :)

Δυστυχως απο τα δικα μου παιχνιδια εμεινε ενα πονυ της ελ γκρεκο, στα δεξια

picture.php


Η πατατουφα μου.

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=173959&postcount=12

Και το σκουφακι του Αγκαλιτσα. Ο Αγκαλιτσας εχαθη.

Ολα τα αλλα, την bibi-bo ρολερ, την Σιντυ Πεντιγκρι, και την μοναδικη μου Μπαρμπι, τα ξαποστειλε η καλη μου η μανουλα οταν εφυγα για σπουδες στην Ιταλια! :xm: :xm: :xm:

Απο τοτε, και εκεινη και η αδερφουλα μου ειναι καταδικασμενες να μου αγοραζουν οτι παλια και λεχριτισσα fashion doll βρισκουν στα παζαρακια απο δω και απο εκει για να μου το ξεπληρωσουν!!! :D

Ετσι τωρα εχω κι εγω, οπως ο λεει και ο pooky(1), φρεσκα παιχνιδια!!! :D :D:D
 
Κατάφερα να φέρω πίσω τα παιδικά μου...

krios πολύ ωραία τα παιχνίδια σου! Μοναδική η Σουβλίτσα!Δεν την είχα δει ποτέ σε παιχνίδι!
 
Φοβερά παιχνίδια!!!

Έχω κι εγώ κάποια από αυτά αλλά το όπλο το είχα ξεχάσει τελείως!

Πω πω........
 
Mε μιά μικρή καθυστέρηση το είδα το θέμα... :p

Μπράβο ξαδερφάκι... Κάπως έτσι νιώθω και εγώ όταν ξαναβρίσκω κάτι που λάτρευα στα παιδικά μου χρόνια!!! :cheers: :cheers: :cheers:
 
Πίσω
Μπλουζα