Κατασκευή Bartop WeeCade

DREDD

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2010
Μηνύματα
497
Αντιδράσεις
2
Καλη συνεχεια φιλε ευχομαι να τη ν ευχαριστηθεις...
 

dkssprs

RetroActive
Joined
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
587
Αντιδράσεις
308
Πάρα πολύ ωραίο το artwork.

Για τον φωτισμό της μαρκίζας δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις τζάμι. Το πλεξι είναι ότι πρέπει.
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Θελω να βρω πλαστική Τ λωριδα για να μπει περιφερειακά από τα δυο πλαϊνά. Πως το ψάχνω ?

εχετε κάποια ιδέα που μπορώ να βρω ιδανικά Αθήνα?
 

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.132
Αντιδράσεις
1.498
T molding λέγεται αλλά δεν γνωρίζω αν πουλάνε εδώ - δεν δίνω και ιδιαίτερες πιθανότητες. Προσωπικά είχα αγοράσει από αγγλία.
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Πρόοδος εργασιών..

Άλλαξα οθόνη αφού η προηγούμενη είχε πρόβλημα απεικόνισης των χρώματων..

Επίσης άλλαξα ηχεία και ενισχυτή και τοποθέτησα πιο ποιοτικά της Philips,

Επίσης αντικατέστησα το laptop με mini desktop,

Έβαλα το πιςω καπάκι, ανοιγόμενο για εύκολη πρόσβαση, τοποθέτησα ασύρματο keyboard/mouse καθώς και εξωτερικές USB.

Παρέλαβα τα κινεζικά button &Joystick, δείχνουν ποιοτικά αλλά δεν εχω εμπειρία και από κάτι άλλο για την ώρα..συναρμολόγηση και ξετρύπημα το Σ/Κ

Πήρα πλεξιγκλάς για να βάλω πάνω στο ξύλο που θα μπουν τα control αλλά αντι διάφανο το πήρα λευκό...

Έτσι αποφάσισα να καταργηςω το ξύλο και να τοποθετήσω απευθειας τα button και Joystick στο πλεξιγκλάς.

Αφού το ζέστανα με αέρα το κουρμπαρα και εχω ενα πολύ ωραίο αποτέλεσμα τώρα..

Πάραγγειλα και τα artwork για μαρκίζα και controller και το Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθούν όλα..

Μερικές φωτο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Από front end δοκιμάσα αρχικά το Mala, μετά εγκατέστησα το maximus και μάλλον θα μείνω με αυτο, θα πρέπει να το αγοράσω.

Αυτή επέλεξα να τοποθετήσω στο controller



image_130697.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.132
Αντιδράσεις
1.498
Το artwork στα πλαινά είναι πολύ ωραίο, αν και μου φένεται υπερβολικό που επεκτείνεται στη θέση του t molding και πιο μέσα (προσωπικά με κουράζει). Για τον διακόπτη που έχεις βάλει πάνω από την οθόνη, είναι για τον φωτισμό της μαρκίζας; Προτείνω να τον τοποθετήσεις στο πίσω μέρος, μου φένεται άσχημο έτσι.

Φίλε haf μην με παρεξηγείς, οι παραπάνω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές.
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
telonio είπε:
Το artwork στα πλαινά είναι πολύ ωραίο, αν και μου φένεται υπερβολικό που επεκτείνεται στη θέση του t molding και πιο μέσα (προσωπικά με κουράζει). Για τον διακόπτη που έχεις βάλει πάνω από την οθόνη, είναι για τον φωτισμό της μαρκίζας; Προτείνω να τον τοποθετήσεις στο πίσω μέρος, μου φένεται άσχημο έτσι.
Φίλε haf μην με παρεξηγείς, οι παραπάνω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές.
Ο διακόπτης πάνω από την οθόνη ήταν για τα ηχεία και αφαιρέθηκε πλήρως. Συμφωνώ απολύτως ότι εχει λίγο μονότονο το θέμα με την προέκταση του artwork και εσωτερικά, και για αυτο σκεφτομαι να βάλω αντι Τ molding ( δεν προέβλεψα εγκοπή!) λωρίδα διακοσμητική από είδη αυτοκινήτου για να μην ειναι μονότονο..
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Λοιπόν ολοκληρώθηκε..εχω εγκαταστήσει το Maximus arcade αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τροπο θα ενεργοποιήσω το control και insert coin ..

Κάποια βοήθεια παρακαλώ.

Επίσης ενα μικρό video

[video=youtube_share;Rb2Le-Dv_N4]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.649
Αντιδράσεις
1.248
Τί εννοείς πως θα το ενεργοποιήσεις? Τα αντίστοιχα κουμπιά έχουν ενωθεί με την πλακέτα? Κανονικά το Maximus arcade (αυτό δουλεύω και γω) τα αναγνωρίζει αμέσως.
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Εχω κολλήσει στο εξής..

Δεν μπορώ να βρω με ποιο τροπο θα κάνω τα buttons να φορτώνουν το credits και το start game με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ το πληκτρολόγιο..δηλαδή το 5 για credits και το 1 για το start game..
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Εχω κολλήσει στο εξής..

Δεν μπορώ να βρω με ποιο τροπο θα κάνω τα buttons να φορτώνουν το credits και το start game με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ το πληκτρολόγιο..δηλαδή το 5 για credits και το 1 για το start game..

Για να βοηθήσω η πλακέτα που χρησιμοποιώ ειναι η παρακάτω,

O κινέζος δεν έστειλε manual ετςι τα σύνδεσα στην σειρά τα 8 buttons απο το Κ1 ως το R1. Δεν ξέρω τι σημαίνουν τα αρχικά..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Παρακάτω η απάντηση που πήρα απο ξένο φόρουμ..και τελικά δούλεψε..εκανα τις ρυθμίσεις απο το ΜΑΜΕ

Sounds like you are using MAME (since you mention 5 and 1 - the MAME defaults for those settings) - so you will want to set those keys in MAME not Maximus.

So to change the key used for those settings you want to launch a game and then press the tab key which will bring up the mame menu - then select "Input (general)" ( for setting all games ) or "Input(this game)" (If wanting to set buttons for just that specific game) then "Other Controls" -- select the setting you want to change (ie 1 Player Start) and set it to the button you want to use for starting player 1 ( highlight the setting and hit enter to open editing and press the button you want to use for that setting - NOTE : you can set multiple keys/buttons for each setting by pressing the first key/button and then pressing enter again on the same setting and then pressing the second key/button before leaving that line (if you make a mistake just move to another line and then back to that seting line and hit enter to edit again) -- repeat for other settings.

SO for instance to set player 1 start to either 1 or a button on your Control panel you would go to 1 player start - press enter - press 1 - press enter again - press the player 1 start button - move to another line and you will see that 1 player start now shows "1 or player 1 start button" as
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Αποφάσισα να αναβάθμισω τον εξοπλισμό αφού διαπίστωσα ότι το ενα joystick δεν ανταποκρίνεται προς τα αριστερά, τα button δεν έχουν καποιο πρόβλημα και είμαι ικανοποιημένος..

Ετσι παράγγειλα I-PAC 2 FS32 Keyboard Encoder

και για ελέγχω τον φωτισμό το PacDrive LED Driver Board καθώς και δυο

Joystick Sanwa JLF-TP-8YT

Οι πρώτες εντυπώσεις μου με τους κινεζικούς κοντρολερ ειναι καλές, χωρίς πρόβλημα αναγνωρίστηκαν απο Windows και παράλληλα έχουν τροφοδοσία για τα led.

Πλέον με την αντικατάσταση τους θα χρησιμοποιηθούν σε nanoarcade που σκεφτομαι να φτιάξω απο plexiglass..
 

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
εμ τελικα εκει καταληγουμε..στα πιο ακριβα αλλα και στα πιο καλα πραγματα που θα αντεξουν περισσοτερο χωρις προβληματα
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Παρέλαβα τα Sanwa αλλά εχω το πρόβλημα ότι δεν λειτουργούν σε οποιαδήποτε διαγώνια θέση. Δηλαδή πάνω κάτω αριστερά δεξιά ειναι οκ αλλά δεν λειτουργούν σε συνδυασμό δυο απο αυτές τις θέσεις.

Χρησιμοποιώ το I-PAC σαν keyboard controller..

Θελει κάποια ρύθμιση?
 

wrathchild_78

Retro Member
Joined
26 Mαϊ 2015
Μηνύματα
163
Αντιδράσεις
7
μηπως ειναι ρυθμισμενα σε 4way? Δες το restrictor plate απο πισω

μηπως εβαλες μονος σου τα switches με λαθος τροπο;
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
telonio είπε:
Ακολούθησες την προτεινόμενη συνδεσμολογία που αναφέρει η ultimarc εδώ;
https://www.ultimarc.com/ipac2.html
Εχω ρυθμίσει το IPAC σαν gamepad αλλά το joystick με τι default ρυθμίσεις που προτείνει, ρώτησα την Arcadeworld και μου είπε για τον restrictor..

Εγώ βέβαια δεν πείραξα κάτι , θα το ανοίξω αύριο να το δω..

wrathchild_78 είπε:
μηπως ειναι ρυθμισμενα σε 4way? Δες το restrictor plate απο πισωμηπως εβαλες μονος σου τα switches με λαθος τροπο;
Τα switch ήταν ήδη τοποθετημένα
 

haf

RetroN00b
Joined
6 Απρ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Λοιπόν μεγάλη ταλαιπωρία... Αφού αντικατέστησα το ενα κινεζικό Joystic με το Sanwa καθώς και μερικά button, τοποθέτησα το I-PAC αντικαθιστώντας και τον κινεζικό αλλά αξιόλογο controller.

Η νέα version του IPAC υποστηρίζει gamepad και δεν ειναι μόνο keyboard emulator.. Έλα Ντε που όμως ενώ τα Windows βλέπουν το controller δεν τον βλέπουν σαν gamepad... Αφού έφαγα μερικες μέρες να ψάχνω να βρω τι γίνεται τελικά διέγραψα μερικά USB input device απο το device manager των Windows και με search for new hardware βλέπει το IPAC κανονικά σαν gamepad..

Το πρόβλημα ειναι ότι μετά απο κάθε restart εχω τα ίδια.. Μάλλον πάω για επανεγκατάστασης Windows.

Επίσης να προσθέσω πως πήρα το LED controller απο Ultimarc και ειναι φανταστικό. Το χρησιμοποιώ με Ledblinky και κάνω δοκιμές..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα