Κατοχή

tsalk

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.719
Αντιδράσεις
920
Κατοχή (1973-74), ΥΕΝΕΔ


Πρεμιέρα: Κυριακή 7/10/1973



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Κατοχή

Η πρώτη έχρωμη τηλεοπτική σειρά εν έτοι 1973 (την οποία φυσικά βλέπαμε ασπρόμαυρη) την παραγωγή της οποίας είχε ο Παύλος Πισσάνος.

Για τα δεδομένα της εποχής η σειρά θα πρέπει να είχε τρελλό κόστος παραγωγής γιατί ήταν έχρωμη, κινηματογραφημένη (άρα η κατάσταση της είναι άψογη ως σήμερα, βεβαίως και υπάρχει) και είχε σαν πρωταγωνιστές διεθνούς κλάσης ηθοποιούς όπως ο Κούρτ Γιούργκενς και οι Μαρία Σελ Κλάους Κίνσκι τους οποίους πλαισίωναν οι Γιώργος Φούντας και Μαίρη Πολίτου

Το που είχαν βρεθεί αυτά τα χρήματα τότε άγνωστο παραμένει. Η σειρά είχε 21 επεισόδια και πρόκειται για την ιστορία οργάνωσης ένος σαμποτάζ στην Κρήτη κατά των Γερμανών και προβλήθηκε το 1973 από την ΥΕΝΕΔ.

Εδώ αρχίζουν τα παράδοξα με την σειρά αυτή η οποία πουλήθηκε στην αρχή της δεκαετίας του 90 με Γερμανικό ιδιωτικό κανάλι, και το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι το 1995 ιδιωτικό περιφεριακό κανάλι της Ελλάδας πρόβαλε την σειρά αυτή και μάλιστα με Γερμανικούς υπότιτλους (προφανώς από αντίγραφο της κόπιας των Γερμανών)

Τελείως τυχαία είχα δει και κρατήσει μέρος ενός επεισοδίου με τους τίτλους της σειράς και με Γερμανικούς υπότιτλους (το οποίο δεν μπορώ να βρώ με τίποτα στο αρχείο μου)

Ο Κούρτ Γιούργκενς και η Μαρία Σελ μιλούσαν ελληνικά στην σειρά (είχαν ντουπλαριστεί).

Θα επανέρθω στην σειρά αυτή με κάποια πλάνα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μακαρι να το βρεις να δουμε τους τιτλους. Μηπως ξερεις σε ποιο Γερμανικο καναλι ειχε παιχτει?
 
Πού φοβάμαι ότι έχουν σβηστεί (από μένα) Δεν ξέρω το κανάλι άλλα μόνο το ότι πουλήθηκε εκεί η σειρά
 
H παραγωγη δεν ηταν του Πισσανου? (η ιστορια με την υιοθετημενη κορη της Λαμπετη). Αυτος εχει κανει και αλλες κινηματογραφημενες σειρες οπως η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΟΙΞΗ με την Αλιφερη...
 
Εγω παρακολουθω καποιες αξιολογες εκπομπες φιλοσοφικου χαρακτηρα που κανει στο Extra και μαλιστα τις διαθετει και δωρεαν σε διαφορους trackers.

Παρολα αυτα οταν ειχα μαθει την ιστορια με τη Λαμπετη εξεπλαγην και δεν ξερω τι να πιστεψω.
 
Υπάρχει σχετικό δημοσίευμα της εποχής, που έχει αναρτηθεί σε άλλο θέμα, για την "Κατοχή" και το κόστος της. Όπως επίσης, σε κάποιο θέμα έχει αναφερθεί ότι έχει σβηστεί η "Κατοχή"...
 
Υπάρχει και παραυπάρχει. Αφού παίχτηκε σε περιφεριακό κανάλι το 1996 (και την έχουν πάρει και οι Γερμανοί) δεν ξέρω λεπτομέριες για τους Γερμανούς.

Ορίστε και ολίγα πλάνα από την κατοχή

[edit] Δεν υπάρχει το βίντεο [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φαίνεται πολύ φροντισμένη παραγωγή.

Αν δεν απατώμαι, τα φορτηγά στο παραπάνω βίντεο, είναι αυθεντικά OPEL BLITZ της εποχής του Β' ΠΠ.
 
Με κάτι τέτοιες λεπτομέριες εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής. Θα επανέλθω και με άλλα πλάνα.
 
πολυ ενδιαφερον!

επειδη με ενδιαφερει πολυ το θεμα, υπαρχει καποιος τροπος να βρει κανεις πληροφοριες για ολες τις ελληνικες/ξενες σειρες/ταινιες που εχουν γυριστει ποτε για την περιοδο της κατοχης στην ελλαδα?
 
Σήμερα έμαθα οτι ο Φούντας αποχώρησε απο την σειρά, μετα απο μερικά επεισόδια κάνοντας την εξής δήλωση:"Δεν θα μπορούσα να παίζω σε μια σειρά που δείχνει ελληνόπουλα να σώζωνται απο Γερμανούς".
 
O Φουντας ηταν μαγκας εκτος και εντος οθονης.

Μακαρι η Ελλαδα να ειχε πεντε Φουντες σε θεσμικες θεσεις.
 
Ένα πολύ μικρό απόσπασμα από την πολεμική σειρά (Κατοχή)


και προβλήθηκε από τη ΥΕΝΕΔ το 1973



μεταδόθηκε το 1991 από την εκπομπή (Σήριαλ των Σήριαλ)



με την Ρένα Θεολογίδου της ΕΤ1


[edit] The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το εξώφυλλο του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση που ήταν αφιερωμένο στην σειρά

attachment.php


Ο Κούρτ Γιούγκερς συνομιλεί με τον Κλάους Κίνσκι
 
Αν και αρκετές απορίες μου (μας) σχετικά με αυτή την πρώτη διεθνή παραγωγή στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης λύθηκαν με την πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξη του παραγωγού της Παύλου Πισσάνου υπάρχουν και κάποια σημεία τα οποία δεν έγιναν γνωστά σε μας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1973, και όχι στις 7 όπως αναφέρεται εσφαλμένως (βάση των μέχρι τώρα στοιχείων μας), όπως και ο αριθμός των επεισοδίων ήταν 20 και όχι 21.

Παρακαλούνται οι admins όπως διορθώσουν τα εν λόγω στοιχεία στο πρώτο πόστ αυτού του θρέντ. Η Retrodb έχει ενημερωθεί ήδη

Κατοχή - Επεισόδιο 1. 14 Οκτωβρίου 1973

attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μουσική του Χατζιδάκι?! Η σειρά θα με ενδιέφερε μόνο γι' αυτό. Ούτε την ήξερα, βέβαια. Μόλις είχα ανέβει Αθήνα για φροντιστήρια και δεν είχα ούτε τηλεόραση ούτε καιρό.
 
Πίσω
Μπλουζα