Κερδίστε έναν Commodore 64 [Ενίσχυση Ορφανοτροφείου Βόλου]

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
62
Προσπαθεια ενισχυσης του Ορφανοτροφειου Βολου

Το οτι ασχολουμαστε με τις αναμνησεις μας, που με την σειρα τους μας εχουν φερει σε αυτο το φορουμ, δεν ειναι φυσικα λογος να ξεχναμε και την καθημερινη μας πραγματικοτητα. Η ζωη μας κινειται με εναν πολυ γρηγορο ρυθμο και πολλες φορες προσπερναμε αθελα μας πραγματα που βλεπουμε γυρω μας αλλα μας ειναι δυσκολο να σταθουμε στην στιγμη για να τα δουμε. Κυριως οταν ερχονται γιορτινες μερες, το πιο ευνοητο πραγμα που μας ερχεται στο μυαλο ειναι η οικογενεια. Χαρουμενα προσωπα, αγκαλιες και οικογενειακες στιγμες που εμπλουτιζουν το γιορτινο κλιμα. Δυστυχως δεν ειναι για ολους το ιδιο ομως και κυριως για πολλα παιδια.

Απο ατυχια και συγκυριες της ζωης υπαρχουν παιδια που εχουν μεινει ορφανα και φιλοξενουνται σε ορφανοτροφεια. Εκει βρισκουν μια στεγη και ενα περιβαλλον που προσπαθει να αντικαταστησει κατι πολυτιμο που το εχασαν. Οι ανθρωποι που λειτουργουν τα ορφανοτροφεια κανουν πολλαπλο λειτουργημα, καθως δημιουργουν και μια οικογενεια για αυτα τα παιδια φροντιζοντας τα οπως μπορουν και φυσικα με τις δυνατοτητες και τα μεσα που εχουν. Τα περισσοτερα απο αυτα τα ορφανοτροφεια λειτουργουν κυριως με την αγαπη και αλληλεγγυη του κοσμου, με δωρεες και την οικονομικη συμβολη φιλανθρωπων. Πολλοι θα θελαμε να εχουμε ενα μαγικο ραβδι που να κανει τα παντα ροδινα σε αυτο τον κοσμο, αλλα εχουμε μεγαλωσει για να κανουμε ουτοπικα ονειρα. Απο την αλλη, το οτι μεγαλωσαμε μπορει να συμβαλει θετικα με την σειρα του και αφου το μαγικο ραβδι δεν υπαρχει, μπορουμε να το αντικαταστησουμε με αγαπη και δινοντας οση βοηθεια μπορουμε στα ιδρυματα που φροντιζουν τα παιδια. Στην περιοχη που μενω υπαρχει το Ορφανοτροφειο του Βολου, το οποιο σκοπευω να ενισχυσω εμεσα με την πρωτοβουλια αυτη. Αν αυτη η κινηση καταφερει να γινει εφαλτηριο και για αλλες παρομοιες προσπαθειες θα ηταν κατι που θα ηθελα πολυ να δω. Το φορουμ αυτο διατηρει μια υγιη βαση ανθρωπων και εχει ενα ιδιαιτερο χαρακτηρα και προσωπικα πιστευω πως μπορει να επιτελεσει πολλα περισσοτερα. Μπορει να ζουμε μια περιεργη και δυσχερη πραγματικοτητα, ιδιαιτερα τα τελευταια ετη, αλλα πιστευω πως συντονισμενες προσπαθειες μπορουν να αλαξουν λιγο την καθημερινοτητα, αν οχι τοσο την δικια μας, τουλαχιστον σε μια πολυ ευπαθη ομαδα οπως ειναι τα παιδια που μεγαλωνουν διαφορετικα απο αυτα που εχουν οικογενειες.

Καπως ετσι ηρθε η ιδεα του να χαρισω εναν υπολογιστη σε ενα συμφορουμιτη, μαζευοντας ταυτοχρονα συμμετοχες απο οσους γινεται περισσοτερο ωστε να διατεθουν τα χρηματα εκει που πραγματικα υπαρχει μεγαλη αναγκη. Το δωρο ειναι ενας υπολογιστης Commodore 64 μαζι με το τροφοδοτικο του, καλωδιο τηλεορασης και το κασσετοφωνο του. Η συμμετοχη στην κληρωση αυτη (γιατι περι κληρωσεως προκειται) κοστιζει ενα συμβολικο ποσο των 10 ευρω, το οποιο θα πρεπει να κατατεθει σε καποιον απο τους λογαριασμους του Ορφανοτροφειου Βολου. Ετσι καποιος/καποια που θα καταθεσει 10 ευρω, θα ειναι υποχρεωμενος/η να μου στειλει σε pm σκαναρισμενο το αποδεικτικο καταθεσης (η σε φωτογραφια), η αποδεικτικο του e-banking αν γινει ηλεκτρονικα. Για καθε φοβο περι προσωπικων στοιχειων, τα προσωπικα σας στοιχεια στο αποδεικτικο μπορειτε να τα καλυψετε, αρκει να φαινεται ο αποδεκτης και το ποσο που κατατεθηκε. Αυτοματα το nickname θα αναρτειται και θα μπαινει κατ'αυξουσα αριθμητικη σειρα στην λιστα συμμετοχων. Τοσο απλα. Αν καποιος θελει να συμμετεχει πολλαπλα, και αυτο επιτρεπεται με δυο τροπους..

- ειτε με διπλη (τριπλη κλπ) καταθεση (πχ να καταθεσει 20 ευρω οποτε αυτοματα θα παρει δυο κολλητους αυξοντες αριθμους οπως για παραδειγμα το νουμερο 5 και το νουμερο 6).

- ειτε με μεμονωμενες καταθεσεις των 10 ευρω οποτε θελησει μεχρι την ληξη της ημερομηνιας συμμετοχης. (Πχ κανει σημερα μια καταθεση και παιρνει το νουμερο 4 και κανει αλλη μια καταθεση την αλλη εβδομαδα και παιρνει το τρεχον νουμερο που μπορει να ειναι το 17).

Δεν υπαρχει οριο στον αριθμο συμμετοχων ενος ατομου. Η ημερομηνια συμμετοχης εχει διαρκεια εναμιση μηνα, και αυτο κυριως για να μαζευτουν οσο περισσοτερες συμμετοχες γινεται, και να πιασει τοπο η ολη προσπαθεια. Η κληρωση θα γινει στις 31 Ιανουαριου 2015 και θα γινει απο καποιον διαχειριστη του φορουμ για να μην υπαρχουν προβληματα. Η αποστολη θα γινει με συννενοηση δικη μου με τον νικητη και φυσικα τα εξοδα αποστολης θα τα καλυψω εγω. Η μονη υποχρεωση του νικητη θα ειναι να παραλαβει τον Commodore, και να του χαρισει ενα νεο σπιτικο.

Επαναλαμβανω, ο σκοπος ειναι να μαζευτουν οσο το δυνατον περισσοτερα χρηματα γινεται για τα παιδακια του Ορφανοτροφειου του Βολου. Δεν υπαρχει προσωπικο ωφελος περα απο την κινητοποιηση και την ενισχυση αυτου του σκοπου. Παρακαλω να μεινει οσο γινεται καθαρο το thread και να υπαρχει μονο η συμμετοχη των ενδιαφερομενων.

Η σελιδα του Ορφανοτροφειου Βολου ειναι:

http://www.orfanotrofeio-volou.gr

Και οι λογαριασμοι του Ορφανοτροφειου που μπορουν να γινουν καταθεσεις:

http://www.orfanotrofeio-volou.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&argenkat=%CB%EF%E3%E1%F1%E9%E1%F3%EC%EF%DF%20%D4%F1%E1%F0%E5%E6%FE%ED&arcode=130110160954

Tο δωρο ειναι ενας Commodore 64 με την ιδιομορφια οτι ειναι ενας C64C στο κελυφος αλλα με το σκουρο καφε πληκτρολογιο του "ψωμιερα". Προσωπικη επιλογη, καθως εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια στους Dragon και αυτος ο συνδυασμος φερνει λιγο προς τα εκει και ηθελα να ειναι λιγο ιδιαιτερος οπως και ο σκοπος για τον οποιο δημιουργηθηκε. Δειτε λοιπον τι μπορειτε να κερδισετε με 10 ευρω:

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Αυτο ειναι το δωρακι. Ακομα και με μια συμμετοχη το δωρο θα δωθει κανονικα. Η καθε συμβολη ειναι πολυτιμη και ελπιζω να αγκαλιαστει αυτη η προσπαθεια μιας και σκοπος για τον οποιο γινεται υπερβαινει καθε τι αλλο. Παρακαλειται καποιος διαχειριστης να προσθετει τα ονοματα κατ'αυξουσα σειρα οπως θα τα αναρτω (με την σειρα που θα ερχονται οι συμμετοχες) ως απαντησεις στο thread αυτο.

Καλη επιτυχια!

Λιστα συμμετοχων..

1. Ajax87

2. Shock

3. stelios-1978

4. stelios-1978

5. stelios-1978

6. stelios-1978

7. stelios-1978

8. stelios-1978

9. stelios-1978

10. wally

11. wally

12. rygar

13. mike

14. nkary

15. nkary

16. billardi

17. billardi

18. pitsunami

19. angel_grig

20. angel_grig

21. DINO

22. Kambia

23. Uskoke

24. gapan

25. gapan

26.

27.

28.

29.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετική πρωτοβουλία από τον Φίλιππα. Count me in.

Φιλ. θα σου στείλω το παραστατικό το συντομότερο δυνατόν
 
Μεσα και εγω και μπραβο για την πρωτοβουλια σου.
 
Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια!!

Μεσα και εγω οπως σου ειπα και σε πμ! ;)
 
ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για την υποστηριξη παιδια.

Πρωτη συμμετοχη απο τον Ajax87, που κανει και ποδαρικο στην ολη προσπαθεια. Φιλε μου σε ευχαριστω για την απιστευτα αμεση αποκριση σου.

Ξεκιναει προχειρα η λιστα λοιπον:

1. Ajax87

2.

3.

4.
 
phil_vr είπε:
ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για την υποστηριξη παιδια. Πρωτη συμμετοχη απο τον Ajax87, που κανει και ποδαρικο στην ολη προσπαθεια. Φιλε μου σε ευχαριστω για την απιστευτα αμεση αποκριση σου.

Εμεις σε ευχαριστουμε για την πρωτοβουλια :D .
 
Απλά σκεφτείτε τις αναμνήσεις τις δικές μας, για τις οποίες είμαστε εδώ μέσα, και τις αναμνήσεις που θα έχουν αυτά τα παιδιά...

Πολλά μπράβο για την πρωτοβουλία Φιλίππαρε!!! :thumbup:
 
Φιλιππε....για αλλη μια φορα respect!!! :bow:

Εξαιρετικη πρωτοβουλια και με ιδιαιτερη σημασια!!!

Θα προσπαθησω να συμμετασχω,οχι τοσο για το μηχανημα...

αλλα το οτι θα κανω κατι,που ξερω οτι θα πιασει τοπο και θα χαρισει χαμογελο σε πολλα παιδακια!!!
 
Μια διευκρίνιση: Phil, θεωρείς ως συμμετοχή την δήλωση στο θέμα ή πρέπει αυτός που θα δηλώσει να ανεβάσει και το καταθετήριο, για να τον βάζουμε στο αρχικό ποστ?
 
D@redevil είπε:
Μια διευκρίνιση: Phil, θεωρείς ως συμμετοχή την δήλωση στο θέμα ή πρέπει αυτός που θα δηλώσει να ανεβάσει και το καταθετήριο, για να τον βάζουμε στο αρχικό ποστ?
Μαριαννα, αν καταλαβα καλα....

Καταθετεις το ποσο, παιρνεις το καταθετηριο, το δειχνεις στον Φιλιππο με πμ, και μετα παιρνεις Α/Α στην λιστα. ;)
 
D@redevil είπε:
Μια διευκρίνιση: Phil, θεωρείς ως συμμετοχή την δήλωση στο θέμα ή πρέπει αυτός που θα δηλώσει να ανεβάσει και το καταθετήριο, για να τον βάζουμε στο αρχικό ποστ?
Dare, oλοι εχουμε την καλη διαθεση και μπορουν να το αναφερουν εδω ως προς την προθεση τα παιδια, αλλα ειμαστε ανθρωποι και τυχαινουν πολλα. Δεν μπορω να δεσμευσω κανεναν αν εχει αναφερει πως θελει να συμμετεχει αλλα τελικα κατι συμβει και δεν το καταφερει. Ετσι θεωρω ως συμμετοχη και ενταξη στην λιστα μονο οτι μου ερχεται σε pm που να περιλαμβανει αποδεικτικο καταθεσης.

stayros είπε:
Μαριαννα, αν καταλαβα καλα....
Καταθετεις το ποσο, παιρνεις το καταθετηριο, το δειχνεις στον Φιλιππο με πμ, και μετα παιρνεις Α/Α στην λιστα. ;)
Ετσι ακριβως Σταυρο!

H Λιστα συμπληρωνεται ως:

1. Ajax87

2. Shock

3.

4.

5.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με καλύψατε!

Θα ενημερώνεται το αρχικό ποστ!
 
Συμπληρωση συμμετοχων. Ο stelios-1978 απο τον οποιο και αγορασα το μηχανημα της κληρωσης (και δεν ειχε ιδεα για το τι το ηθελα), εκανε μια κινηση που μονο τον τιμα. Τα εξοδα της αγορας του commodore τα κατεθεσε για τα παιδια του Ορφανοτροφειου. Στελιο, ενα μεγαλο ευχαριστω απο εμενα, ειλικρινα δεν εχω λογια αδερφε.

H Λιστα συμπληρωνεται ως:

1. Ajax87

2. Shock

3. stelios-1978

4. stelios-1978

5. stelios-1978

6. stelios-1978

7. stelios-1978

8. stelios-1978

9. stelios-1978

10.

11.

12.

13.
 
χμμμ και εγώ έλεγα που το έχω δει αυτό το μηχάνημα ;)

Μπράβο στον Στέλιο. Είναι "μεγάλος":)
 
Aυριο θα βαλω τα δικα μου Φιλιππε και θα σου στειλω καταθετηριο.

Ακομα μια φορα μπραβο για την ευγενη σου πρωτοβουλια σε τετοιες αγιες μερες!
 
Κανω ενα bump διοτι γιορτινες μερες...αξιζει να στηριχθει η πρωτοβουλια του Φιλιππου.
 
Ωπα τωρα το ειδα,

καταρχην ενα μεγαλο μπραβο στον Φιλιππο.

Θα καταθεσω και εγω 10 ευρω συμβολικα, για τον Φιλιππο που ειναι απο τα μελη που τιμουν το φορουμ μας. Εαν κερδισω δεν χρειαζεται να μου στειλει τον C64, ισως του χρειαζεται περισσοτερο απο εμενα.

Θα πρεπει να περιμενει μεχρι την Δευτερα που ανοιγουν οι τραπεζες για την καταθεση.
 
Εγώ θα πάω για κατάθεση με την νέα χρονιά. Εκτός και αν βρω μια από τις 2 τράπεζες που έχουμε στο χωριό κάπως λάσκα γιατί αυτές τις μέρες γίνεται το αδιαχώρητο :(
 
Επειδη οι τρεχουσες γιορτινες μερες ειναι πολυασχολες για τον καθενα μας, και οπως ειναι λογικο οι τραπεζες εχουν βεβαρυμενη κινηση, πιστευω οτι επραξα καλως που εβαλα εναμιση μηνα περιθωριο (εως τις 31 Ιανουαριου 2015) ωστε να διευκολυνθει ο καθε ενας που θελει να συμμετεχει. Ειναι λιγο μακροσκελης τετοια μεγαλη προθεσμια για εναν απλο διαγωνισμο, αλλα ειναι και η φυση του σκοπου ιδιαιτερη που πιστευω το ισορροπει. Ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη και τα καλα σας λογια παιδια.

5 Εβδομαδες ακομα για την κληρωση!

Η Λιστα συμπληρωνεται ως:

1. Ajax87

2. Shock

3. stelios-1978

4. stelios-1978

5. stelios-1978

6. stelios-1978

7. stelios-1978

8. stelios-1978

9. stelios-1978

10. wally

11. wally

12.

13.

14.
 
Μπράβο Στέλιο! Μολις εστειλα κι εγώ το κατιτίς μου, χωρίς όμως να θελω να διεκδικήσω το μηχάνημα καθότι το έχω ήδη στην κατοχή μου.

Kambia είπε:
Εγώ θα πάω για κατάθεση με την νέα χρονιά. Εκτός και αν βρω μια από τις 2 τράπεζες που έχουμε στο χωριό κάπως λάσκα γιατί αυτές τις μέρες γίνεται το αδιαχώρητο :(
Ζήτα κωδικό από την τράπεζά σου και ξέχνα τις ουρές. Και μην ακούσω και σένα να μου λες ότι φοβάσαι μη σε κλέψουν! :p
 
Πίσω
Μπλουζα