gademosauros
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 26
Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο (σε βιβλίο όμως πάντα) υπάρχει και το Debt of Honor του τεράστιου δάσκαλου Τομ Κλάνσι. Η Ιαπωνία έχοντας βαρεθεί την οικονομική κηδεμονία των ΗΠΑ, εισβάλλει και καταλαμβάνει τη νήσο Γκουάμ με το σύνολο των στρατιωτικών της εγκαταστάσεων με αυτόν ακριβώς τον τρόπο: μεταφέρει στρατό και βαρύ οπλισμό (μέχρι MLRS!) μέσα σε συνηθισμένα βαρέα φέρυ μποτ και «αθώα» επιβατηγά αεροσκάφη τα οποία πλησιάζουν ανενόχλητα και χωρίς υποψίες τα νησιά, αποβιβάζουν τον στρατό και ξεκινά το πανηγύρι. Την ίδια στιγμή, έχουν αγοράσει βαλλιστικούς πύραυλους από την πεινασμένη για ρευστό Ρωσία δήθεν για τοποθέτηση δορυφόρων σε τροχιά, αλλά τους οπλίζουν με εγχώριες πυρηνικές κεφαλές που ανέπτυξαν κρυφά, βυθίζουν δυο αμερικανικά υποβρύχια κι αχρηστεύουν δυο αεροπλανοφόρα. Έτσι ο Ειρηνικός ξαναγίνεται «ιαπωνική λίμνη»... στα eighties! Τέλος, μια πρωτόγονη «κυβερνοεπίθεση» (όσο μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) προκαλεί κατάρευση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για να έχουν κάτι να ασχολούνται. Κρίμα που δεν έχει μεταφερθεί μέχρι σήμερα στην μεγάλη οθόνη, θα είχε πολύ πλάκα!Uskoke είπε:Δεν ξέρω αν είμαι οφτοπικ, αλλά έχω ένα παιχνίδι PC (World in conflict) που έχει σαν κεντρική ιδέα μια εισβολή των σοβιετικών στις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Κρύβονται μέσα σε εμπορικά πλοία και κάνουν κανονική απόβαση στις ΗΠΑ, ενώ μαίνεται ο Γ' παγκόσμιος στην Ευρώπη.
http://en.wikipedia.org/wiki/Debt_of_Honor