Κλέφτες και αστυνόμοι σε δράση (1985 ΕΡΤ)

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Κλέφτες και αστυνόμοι σε δράση (1985 ΕΡΤ)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Κλέφτες_και_αστυνόμοι_σε_δράση

Τη θυμάστε αυτήν την κωμική σειρά που προβαλλόταν στην Κρατική Τηλεόραση στα μέσα των 80ς ???? Το τι έδειχνε ... το λέει κι ο τίτλος της !!! Από τη μια οι αστυνομικοί κι απ' την άλλη οι κλέφτες σε ... σπαρταριστές περιπέτειες !!!

Τους αστυνομικούς θυμάμαι ότι τους υποδύονταν ο Βογιατζής, ο Τσάκωνας, ο Κάππης [ήτο ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος] και άλλοι ηθοποιοί που δεν θυμάμαι !!!

Όσο για τους "παρανόμους" ... τον μόνο που θυμάμαι είναι τον [τρισμέγιστο] Νίκο Ρίζο, ο οποίος, αν δεν απατώμαι, υποδυόταν τον .... "εγκέφαλο" της σπείρας των παρανόμων !!! Επίσης, κάποιο κλεφτρόνι από τη σπείρα των παρανόμων ήταν, υποτίθεται, ξάδελφος του αστυνομικού Βογιατζή [υποτίθεται, ο ένας ξάδελφος ακολούθησε τον "καλό δρόμο" ενώ ο άλλος "τον κακό δρόμο"] !!!

Όποτε έβλεπα επεισόδιο της εν λόγω σειράς ξεκαρδιζόμουν στα γέλια !!! Ιδίως οι ατάκες ήταν, κατά τη γνώμη μου, άπαιχτες, σπαρταριστές !!! Αυτά τα λίγα που θυμάμαι είναι τα εξής :

- Σε κάποιο επεισόδιο οι αστυνομικοί Βογιατζής και Τσάκωνας έχουν σταματήσει ένα αυτοκίνητο και μετά βγαίνουν από το περιπολικό για να κάνουν έλεγχο !!! Κάποια στιγμή λέει ο Βογιατζής [κοιτώντας με το γνωστό "γουρλωμένο" βλέμμα του, το οποίο πολύ γέλιο μας έχει προσφέρει] : "Να μας υπακούσετε, εμείς είμαστε εκατό" !!! Και βλέπουμε τον Τσάκωνα να κοιτάει γύρω - γύρω ψάχνοντας !!! "Εσύ, τώρα, τι ψάχνεις γύρω - γύρω" ???, τον ρωτάει ο Βογιατζής !!! "Μα ... οι άλλοι 98 πού είναι ???? :D :D:D:D:D " [έτσι, για να ξέρουμε από πού ξεκίνησε το ανέκδοτο με τον ... Πόντιο αστυνομικό που όταν σήκωνε το τηλέφωνο και τον ρωτούσαν "100 εκεί" ??? αυτός απαντούσε "όχι, ένας είμαι" !!! ] !!!

- Σε κάποιο επεισόδιο ο διοικητής του Τμήματος Κάππης κάνει περιπολία σε μια πλατεία και, όποτε βρίσκει πεταμένα σκουπίδια, τα μαζεύει ο ίδιος και τα πετάει στον κάδο !!! Παρακάτω, σε ένα παγκάκι μια μαμά ταϊζει το παιδάκι της κι αυτό είναι δύσκολο στο φαγητό του !!! Και η μαμά δείχνει τον αστυνόμο Κάππη στο παιδάκι της και του λέει : "Να, βλέπεις τον αστυνομικό, αν δεν φας το φαϊ σου θα πω στον αστυνόμο να σε συλλάβει και να σε κλείσει σε μπουντρούμι" !!! Και τότε επενέβη ο Κάππης και της είπε : "Τι είναι αυτά που λέτε στο παιδί κυρία μου, από τόσο μικρό θέλετε να το μάθετε να φοβάται τους αστυνομικούς??? Δηλαδή αν φοβάται τους αστυνομικούς τι θα πρέπει να κάνει με τους εγκληματίες ????"

- Σε κάποιο επεισόδιο ο ξάδερφος του Βογιατζή, μετά από προτροπές του αστυνομικού ξαδέρφου του, έχει ακολουθήσει, έστω και προσωρινά, τον "ίσιο δρόμο" και έχει βρει μια τίμια δουλειά : έχει πιάσει δουλειά σε βενζινάδικο !!! Και ... πηγαίνει στο βενζινάδικο ο "αρχι - παράνομος" Ρίζος με το αυτοκίνητό του και, αφού του λέει "μικρέ, γέμισέ μου το ρεζερβουάρ", μετά ... τον περιγελά : "Ποιος σου είπε να πιάσεις δουλειά, ο ξάδερφός σου ο παχύς ???" [όντως, σε εκείνο το σήριαλ ο Βογιατζής εμφανιζόταν με ..... αρκετή "μπάκα" !!! ] !!!

Πάντως το σήριαλ αυτό δεν "ευτύχησε", παρά τη συμμετοχή σε αυτό εκλεκτών ηθοποιών !!! Δεν νομίζω να παίχθηκαν πάνω από καμιά 15αριά επεισόδιά του !!! Εγώ, πάντως, από το πρώτο επεισόδιο το είχα αγαπήσει και πολύ είχα γελάσει με αυτό [και ... μπορώ να πω ότι είχα "χαλαστεί" που τέλειωσε τόσο άδοξα] !!! Αφού, να σκεφθείτε, το περιοδικό "Αγόρι" είχε σε κάποιο τεύχος του ένα "δημοψήφισμα", που το είχε ονομάσει "Δελτίο Ταυτότητας" !!! Εκεί συμπλήρωνες ερωτήσεις που ήταν διαμορφωμένες με τρόπο που θύμιζαν "στοιχεία δελτίου ταυτότητας" [επίσης, οι ερωτήσεις ήταν γραμμένες σε πλαίσιο που θύμιζε ... δελτίο ταυτότητας !!! ] !!! Οι ερωτήσεις που θυμάμαι ήταν "ποιο το αγαπημένο σας σήριαλ", "ποιος ο αγαπημένος σας πολιτικός" κλπ !!! Στην ερώτηση "ποιο το αγαπημένο σας σήριαλ" συμπλήρωσα "Κλέφτες κι αστυνόμοι" !!!! [για την ιστορία, στην ερώτηση "ποιος ο αγαπημένος σας πολιτικός" οι περισσότεροι είχαν απαντήσει "Ανδρέας Παπανδρέου" αλλά .... εδώ γίνομαι offtopic .... ] .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
Αφού, να σκεφθείτε, το περιοδικό "Αγόρι" είχε σε κάποιο τεύχος του ένα "δημοψήφισμα", που το είχε ονομάσει "Δελτίο Ταυτότητας" !!! Εκεί συμπλήρωνες ερωτήσεις που ήταν διαμορφωμένες με τρόπο που θύμιζαν "στοιχεία δελτίου ταυτότητας" [επίσης, οι ερωτήσεις ήταν γραμμένες σε πλαίσιο που θύμιζε ... δελτίο ταυτότητας !!! ] !!! Οι ερωτήσεις που θυμάμαι ήταν "ποιο το αγαπημένο σας σήριαλ", "ποιος ο αγαπημένος σας πολιτικός" κλπ !!! Στην ερώτηση "ποιο το αγαπημένο σας σήριαλ" συμπλήρωσα "Κλέφτες κι αστυνόμοι" !!!! [για την ιστορία, στην ερώτηση "ποιος ο αγαπημένος σας πολιτικός" οι περισσότεροι είχαν απαντήσει "Ανδρέας Παπανδρέου" αλλά .... εδώ γίνομαι offtopic .... ] .....
Υπαρχει μια μικρη συναφεια! Ενας εκ των σκηνοθετων της σειρας συμφωνα με το λημμα στη RetroDB ηταν ο Μπιρσιμ! :)
 
Φωτογραφιες απο την σειρα:

rizos.jpg

mimakos+ismini.jpg

aggeliki tzanetakos.jpg

mimakos maloyxos.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτη η σειρα και μονο λογω των ηθοποιων που επαιζαν θα επρεπε καποια στιγμη να μεριμνησει η ΕΡΤ για την επαναπροβολη της, λογικα πρεπει να σωζεται, αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι μετα το '86.
 
drspiros είπε:
Αυτη η σειρα και μονο λογω των ηθοποιων που επαιζαν θα επρεπε καποια στιγμη να μεριμνησει η ΕΡΤ για την επαναπροβολη της, λογικα πρεπει να σωζεται, αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι μετα το '86.
Ναι, έχουμε πολλά χρόνια να την δούμε... (η σειρά προβλήθηκε το 1985)

Ευελπιστώ ότι σύντομα θα απαντηθεί η απορία μας εδώ:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?18734-Επιστολές-πρός-ΕΡΤ-και-Ραδιοτηλεόραση/page8
 
Aλλη μια φωτογραφια με τους πρωταγωνιστες.




DSC_2839.jpg
 
φωτο που ανεβηκε στην ομαδα fb του ρετρομανιαξ

kleft.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα