Κλείνει (και) το RAM;

Olorin

RetroMaNiaC
Joined
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
717
Αντιδράσεις
38
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού αναφέρεται ότι αναστέλλεται η μηνιαία κυκλοφορία του. Βέβαια, δεν αναφέρεται ξεκάθαρα ότι κλείνει οριστικά, οπότε δεν αποκλείεται να κυκλοφορεί ανά αραιότερα διαστήματα (ανά 2-3 μήνες κ.ο.κ.) ή σε έκτακτες θεματικές/επετειακές εκδόσεις.

Η αλήθεια είναι πως είχα πάρα πολλά χρόνια να το αγοράσω (καμιά δεκαετία, πιθανότατα και παραπάνω...) και δεν έχω ιδέα πως είχε εξελιχθεί. Άλλωστε ποτέ δεν με ενθουσίαζαν τα καθαρα τεχνολογικά έντυπα, αφού αν και σπούδαζα Πληροφορική, το κομμάτι του hardware με άφηνε παγερά αδιάφορο (εξάλλου η Πληροφορική δεν έχει την παραμικρή σχέση με το hardware, σε αντίθεση με ό,τι πίστευαν όλοι οι φίλοι μου που μου ζητούσαν να τους φτιάξω το PC, γιατί "πρέπει να ξέρω από αυτά"...).

Αλλά όπως και να το κάνουμε, ήταν σαφώς από τα πιο αναγνωρίσιμα, αν όχι το πιο αναγνωρίσιμο περιοδικό του χώρου της Πληροφορικής, ειδικά σε όσους δεν είχαν σχέση με τον χώρο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν ακόμα έγραφα στο PCmaster, ΚΑΘΕ φορά που κάποιος φίλος μου με σύστηνε σε άλλα άτομα και χρησιμοποιούσε τη φράση "Ο Νότης γράφει σε περιοδικό για υπολογιστές"(συνήθως πήγαινε μετά το "παίζει μπάσκετ"... :p ), η κλασική αντίδραση ήταν "Πού, στο RAM;"...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στα 10? το άφησα τελευταία φορά. Φυσικό επόμενο θα είναι και το οριστικό κλείσιμο του.
 
tzehos είπε:
στα 10? το άφησα τελευταία φορά. Φυσικό επόμενο θα είναι και το οριστικό κλείσιμο του.
Δεν έχω προσωπική άποψη, αφού όπως είπα τελευταία φορά που το αγόρασα πλήρωσα σε... δραχμές, αλλά από ό,τι διαβάζω από φίλους, περισσοτερο θύμιζε διαφημιστικό κατάλογο τον τελευταίο καιρό... Υπάρχει κάποιος που να το είχε τιμήσει τα τελευταία χρόνια να μας πει την άποψή του;
 
tzehos είπε:
στα 10? το άφησα τελευταία φορά. Φυσικό επόμενο θα είναι και το οριστικό κλείσιμο του.
10 ευρώ?? Το τελευταίο περιοδικό που αγόρασα ήταν ένα PC MASTER το 2006 και ο λόγος που σταμάτησα ήταν γιατί θεώρησα ότι τα 6.80 ευρώ ήταν υπερβολικά πολλά λεφτά για περιοδικό ενώ είχα internet. Δεν ξέρω τι περιθώριο κέρδους έχουν τα περιοδικά σήμερα αλλά το να ανεβάζεις την τιμή τόσο ψηλά ενώ το internet έχει πια μπει σε όλα τα σπίτια (ακόμα και έξω από αυτά) δεν είναι και η καλύτερη πολιτική.
 
Είναι και θέμα ουσιαστικής αξίας. Ενα περιοδικό με:

- Όχι καλής ποιότητας εκτύπωση

- Νέα του περασμένου μήνα

- Διαφήμιση σε κάθε δεξιά σελίδα

- Και πολύ ακριβό για να πεις πως θα το ξεφυλίσεις και θα το πετάξεις

Δε νομίζω πως έχει μέλον. Κρίμα μόνο για τα παιδιά που δουλεύουν σ' αυτό!
 
Olorin είπε:
Υπάρχει κάποιος που να το είχε τιμήσει τα τελευταία χρόνια να μας πει την άποψή του;
Έτυχε να διαβάσω κάποιο από τα πρόσφατα τεύχη του σε μια δημοτική βιβλιοθήκη. Δεν θύμιζε καθόλου τον παλιό του εαυτό. Πιο πολύ έμοιαζε με εφημερίδα Popular since (for the masses) παρά με περιοδικό υπολογιστών, συν το γεγονός πως είχε 200 ένθετα σαν κυριακάτικη εφημερίδα (περιοδικό για εκμάθηση των υπολογιστών σε παιδιά, κάποιο περιοδικό τύπου for dummies, κλπ)
 
Αν και καποιες στιγμες (πολυ παλιοτερα) του εχω συρει αρκετα του Ram ,ειναι δυσαρεστο να ακους τετοιες ειδησεις ...(τελευταια φορα που αγορασα Ram ,πρεπει να ειναι πριν ~4-5 χρονια )
 
Είχα και εγώ να το αγοράσω πολλά χρόνια. Να πω όμως, ότι η γνώμη μου είναι διαφορετική. Το RAM δεν ήταν μόνο περιοδικό πληροφορικής. Μία εποχή, έβαζε στην στήλη του Παλμογράφου αν θυμάμαι καλά, πολύ ενδιαφέροντα επιστημονικά άρθρα ποικίλων θεμάτων. Απο κβαντικούς υπολογιστές, εξέλιξη. Πολύ ψαγμένη στήλη και είχα να προτείνει ενδιαφέροντα βιβλία και πηγές για περαιτέρω μελέτη.

Κάποια στιγμή σταμάτησε ή ατρόφησε αυτή η στήλή και έμεινε καθαρά, το κομμάτι των συγκριτικών, τα νέα της αγοράς και οι παρουσιάσεις λογισμικού, οπότε σιγά σιγά και λόγω της διείσδυσης του Internet, το έκοψα.

Κρίμα πάντως. Ιστορικό έντυπο στον χώρο.
 
tzehos είπε:
στα 10? το άφησα τελευταία φορά. Φυσικό επόμενο θα είναι και το οριστικό κλείσιμο του.
Noμίζω ότι το σχόλιο του tzehos τα λέει όλα. Το RAM ήταν πανάκριβο, τα τελευταία χρόνια δεν το επέλεξα ποτέ λόγω τις υπερβολικά ψηλής τιμής του.
 
Κρίμα πάντως, όπως και να έχει, και αυτό το περιοδικό ήταν από τα πολύ γνωστά ώστε να καθιερωθεί στα κλασικά που όλοι οι κομπιουτεράδες το γνώριζαν πολύ καλά.

Λίγο η κρίση, λίγο ο ανταγωνισμός από την πιο άμεση και έγκυρη πληροφόρηση μέσω ιντερνετ γενικά είναι και λίγο αναμενόμενο να συμβαίνει αυτό.

Και όσο θυμάμαι το τεύχος RAM του Γενάρη του 2000 που έγραφε "Γενεσις" και που ήταν στην ίδια τιμή αλλά σαν τόμος εγκυκλοπαίδειας με την ιστορία των υπολογιστών..... άλλες εποχές... τότε άξιζε και με το παραπάνω
 
Τι αξιά έχουν??

Παιδιά,

διαθέτω ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συλλογή με τα RAM περιοδικά απο το πρώτο ως και το τελευταίο...

Μήπως μπορείτε να μου πείτε την αξία τους για όλα αυτά μαζί??

Το πρώτο τεύχος πόσο μπορεί να αξίζει μόνο του?

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ:


ΑΡΙΣΤΗ!!!



:)
 
Δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να ειναι σημαντικη.


Εδω στο φορουμ καποιοι τα χαρισαν
1, 2 ,3.
 
Aardvark είπε:
Δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να ειναι σημαντικη.
Εδω στο φορουμ καποιοι τα χαρισαν
1, 2 ,3.
Μάλλον θα διαφωνήσω..

Το ότι κάποιοι τα χαρίζουν δεν λέει και πολλά.. Επιλογή τους είναι!

Εδώ όμως ο ZackVL λέει ότι έχει ΟΛΑ τα τεύχη, και αυτό σαν ένα συνολικό πακέτο σίγουρα έχει μία αρκετά μεγαλύτερη συνολική συλλεκτική αξία. Αν πάντα βρεθεί κάποιος που να ενδιαφερθεί.

Πάντως για μεμονωμένα τεύχη, και ΑΝ θέλει να τα πουλήσει μεμονωμένα, μία τιμή περίπου στα 2 με 4-5? το κάθε τεύχος μου φαίνεται αρκετά λογική.

@ZackVL επειδή δεν ξέρουμε όλοι πόσα τεύχη είχαν βγει συνολικά, για θύμισε μας πόσα τεύχη είναι;
 
Το οτι καποιοι τα χαρισαν δεν μπηκε ακριβως για να δηλωσει τιμη αλλα για να δειξει μια ωραια πλευρα του φορουμ μας που καποιοι νεοτεροι δεν γνωριζουν.


Οσο για την αξια των RAM παλι θα ξαναπω οτι δεν ειναι σημαντικη μιας και τα PIXEL ο πατερας ολων των περιοδικων πληροφορικης βρισκεται με 2 ευρω το κομματι.
 
Περίπου στα 270 τεύχοι...

δηλαδή όταν κυκλοφόρησαν είχαν περισσότερη αξία από τώρα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εν τελει γνωμη μου ειναι καλυτερα να φυγουν ξεχωριστα και ενα ενα τα κομματια στις προαναφερομενες τιμες που ειναι πιο ευκολο απο το να να βρεθει καποιος να δωσει το ποσο για ολα μαζι.


Πιο πολυ κοπος μεν,κρινοντας κι κανοντας.
 
Μία τιμη για το πρώτο??
 
Τι να σου πω,μπορεις να ζητησεις και 10 ευρω ,το θεμα ειναι να βρεθει καποιος να τα δωσει.
 
Να σου πώ την αληθεία, δεν αξίζει να τα δώσω τόσο φτηνά...

Ίσως κάποτε αποκτήσουν μεγαλύτερη αξιά...

ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας
 
Πίσω
Μπλουζα