Κλείνει το MEGA?

Τοσα χρονια η μοναδικη "ζωντανη" εκπομπη που ειχε ο σταθμος ηταν το δελτιο καιρου. Αυτες τις μερες με χαρα μου ειδα οτι για πρωτη φορα μετα απο καιρο, προβαλλεται μια καινουργια εκπομπη μαγειρικης με ενα Ιταλο σεφ και τη Μαρια Κορινθιου. Στην πραγματικοτητα προκειται για εκπομπη ΤΠ που προωθει μια εταιρεια ζυμαρικων και δεν κραταει πανω απο 5 λεπτα, δηλαδη δεν ειναι κατι παραπανω απο διαφημιση. Οπως και να εχει χαρηκα που γινεται μια πρωτη κινηση να ξεαραχνιασει το προγραμμα.
 
Νομιζω οτι μπορω να εχω την αποψη μου.


Θα ηθελα να κλεισει το καναλι διοτι το θεωρω υπευθυνο για ;



1) Παραπληροφορηση / χειραγωγηση του κοινου



2) Επιλεκτικη / Μεροληπτικη ''κριτικη''



3) Φορεα προωθησης συμφεροντων
 
BOY GEORGE είπε:
Νομιζω οτι μπορω να εχω την αποψη μου.
Θα ηθελα να κλεισει το καναλι διοτι το θεωρω υπευθυνο για ;



1) Παραπληροφορηση / χειραγωγηση του κοινου



2) Επιλεκτικη / Μεροληπτικη ''κριτικη''



3) Φορεα προωθησης συμφεροντων
Όλα τα κανάλια λίγο/πολύ έτσι είναι και το καλύτερο θα ήταν να κλείσουμε μια για πάντα την τηλεόραση και να μην βλέπουμε τίποτα.. Πράγμα που δεν γίνεται γιατί έχει και τα καλά της η τηλεόραση είτε είναι mega, ant1, star κτλ, καθώς μαζί με αυτά που αναφέρεσαι μας πρόσφεραν ωραίες σειρές, επαναλήψεις κλασσικων ελληνικών ταινιών, ξένες ταινίες απο τα 80's & 90's, φοβερα show και άλλα πολλά. Με αυτά θέλω να πω ότι ειναι πάντα επιλογή μας το που θα γίνουμε μαγνήτης για πληροφόρηση. Τα συμφέροντα που προωθούν ολα τα κανάλια είναι πάλι λίγο/πολύ κοινά και στην ίδια πορεία (την αυταπάτη της διαφορετικότητας μας πλασάρουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε) απλά εμείς απο εκεί και πέρα επιλέγουμε το που "κολλάμε" σύμφωνα με τα πιστεύω μας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η παραπληροφορηση, η στοχευμενη κριτικη και τα διαπλεκοενα συμφεροντα εχουν να κανουν με την ιδιοκτησια και την πολιτικη του καναλιου, δεν εχει να κανει με το αν κλεισει ή οχι. Εκτος αν υφερπει καποια "τιμωρητικότητα" στα λεγομενα σου, αφου πλεον δεν εξυπηρετει κατι το καναλι. Αν ακολουθησει καποια αλλη πολιτικη στο μελλον, αυτο εχει να κανει με την ιδιοκτησια και τη διευθυνση που θα εχει.
 
Η αλήθεια είναι ότι πάμε να ανοίξουμε Megaλη συζήτηση και θα βγούμε εκτός θέματος.. :D
 
Συμφωνώ εν γένει με τους προλαλήσαντες σχετικά με το ότι όλα τα κανάλια και παραπληροφορούν και έχουν πρόσημο. Από την άλλη για να κάνουμε και μια ρετρό κόντρα (ΜΕΓΚΑ VS ANTENNA), το μεν μεγκα είχε ένα προοδευτικό πρόσημο συνολικά στο προγραμμά του, ενώ ο ΑΝΤ1 ήταν πιο συντηρητικό (μέχρι και λαίβ γάμο του Νίκου Γκλύξμπουργκ έδειχνε...). Κοντολόγις, οι απαράδεκτοι μόνο στο μέγκα θα μπορούσαν να παίξουν...
 
Ο τύπος και η δημοσιογραφία πάντοτε και παντού -εδώ και αιώνες- ήταν μεροληπτικοί. Αυτή είναι η φύση του τέρατος. Όλα τα σχετικά με αμεροληψία και τα λοιπά είναι προνηπιακοί ιδεατισμοί.
 
Νομιζω πως σχεδον κανενα καναλι στο κοσμο δεν ειναι κερδοφορο πλην των συνδρομητικων (που ως εκ θαυματος κατα 99% δεν ασχολουνται με επικαιροτητα).

Παρολα αυτα υπαρχουν και συνεχιζουν να δημιουργουνται και νεα.

Νομιζω οτι αυτο αρκει.
 
Tελικα οπως ανακοινωθηκε το Μεγκα κλεινει οριστικα την Κυριακη το πρωι. Οι περισσοτεροι Ελληνες σημερα εχουν μια αρνητικη εικονα στο μυαλο τους για το καναλι και οχι αδικα. Ομως οση ζημια και να εκαναν στο πρεστιζ του οι επιλογες των καναλαρχων και το ειδησιογραφικο κομματι, η αληθεια ειναι οτι το Μεγκα εχει μεγαλη ιστορια στην ελληνικη τηλεοραση και δεν ηταν τυχαιο οτι καταλαμβανε την θεση νο4 στο τηλεκοντρολ σχεδον ολων των νοικοκυριων.

Θυμαμαι ακομα τον Νοεμβριο του 89 να μιλαω με τον κολλητο μου απο το σχολειο στο τηλεφωνο και να προσπαθουμε να εντοπισουμε την συχνοτητα που ελεγαν οτι ανοιξε το Μεγκα. Ακομα και τοτε που ηταν ακομη η αρχη, το καναλι παρουσιαζε μια πολυ επαγγελματικη εικονα σε σχεση με τον ανταγωνισμο που συντομα θα εμφανιζοταν. Οι σειρες του συνολικα ηταν παντα πιο προσεγμενες και τολμηρες, εμεινε μακρια απο εμεσματα τυπου reality tv η οποια κυριαρχησε στα τελη του 90 και αντισταθηκε αρκετα πριν υποκυψει στα reality παιχνιδια, τουρκικα σηριαλ, εκπομπες πανελιστων και λοιπες φθηνιαρικες λυσεις.

Αληθεια φανταζεστε την αντιδραση σας πισω στις αρχες του 90, αν εμφανιζοταν καποιος και σας ελεγε οτι απο ολα τα καναλια, το Μεγκα θα ηταν το μονο που θα εκλεινε λογω χρεων?
 
από τη μια σαφώς και στεναχωριέμαι που κλείνει το Μεγάλο Κανάλι. Αγαπημένες και λατρεμένες σειρές , ναι! Χιλιοπαιγμένες όμως πιο πολύ και από τις ελληνικές ταινίες! Έτσι όπως λειτουργούσε δεν το έβλεπα πια...Αν έβαζε και κάτι άλλο παλιό , έστω και μεταμεσονύχτια ζώνη ναι θα το έβλεπα. Αρχείο δεν είναι μόνον οι σειρές. Τόσα τηλεπαιχνίδια , τόσες εκπομπές λόγου , τόσα σώου , τίποτα δεν έδειχνε. Έχεις 24ωρο επαναληπτικό πρόγραμμα και δείχνεις μόνο σειρές; Από τις 24 δείξε έστω τις 4 και κάτι άλλο που έχουμε χρόνια να δούμε! Και νομίζω πως πολύ σοφά έπραξαν και η Δήμητρα Παπαδοπούλου με τους Απαράδεκτους και οι Ρέππας - Παπαθανασίου με τις Χάριτες και το Δις Εξαμαρτείν που άσκησαν βέτο και απαγόρευση. Γιατί οι σειρές τους δεν έγιναν σούπες!

Κρίμα πάντως γιατί με το MEGA μεγαλώσαμε κάποιοι από δω στα εφηβικά μας χρόνια και κανείς μας πιστεύω δεν περίμενε τέτοια κατάληξη...Ας πέσει τουλάχιστον το περίφημο αρχείο του σε καλά χέρια...
 
το Μέγκα είναι γνωστό σε ποιούς άνηκε και τι συμφέροντα εξυπηρετούσε. Από την αλλη, έχει μια μεγάλη τηλεοπτική ιστορία και αξέχαστες σειρές. Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο θυμάμαι τις σειρές και τις ταινίες που έδειχνε, παρά τα τηλεπαιχνίδια-μόνο 5 θυμάμαι: Μεγκα μπανκα, κόντρες, ρουκ-ζουκ, Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, Μεγάλο παζάρι. Δυστυχώς, ήρθε η ώρα του.
 
 Έχεις 24ωρο επαναληπτικό πρόγραμμα και δείχνεις μόνο σειρές;
Oντως Μεγα λαθος. Δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν εφικτο αλλα μια ιδεα θα ηταν να κανει ''ρετρο ημερες''. Δηλαδη μια ημερα την εβδομαδα να επαναλαμβανε ολο το ημερησιο προγραμμα εκεινης της ημερομηνιας 30 χρονια πριν. Ολα κομπλε, κανονικο ταξιδι στο χρονο. Βαζω στοιχημα οτι πολλοι θα παρακολουθουσαν κατι τετοιο.
 
Δεν εδειχνε μονο σειρες. Εδειχνε και εκπομπες του Αρναουταγλου και του Νεζου.

Πριν καποια χρονια ειχε δειξει και  κατι εκτακτα επεισοδια του Μπραβο, οπως ενα που ειχε γινει στη Συρο. Δεν ξερω με τι αφορμη.

Εχω να παρατηρησω οτι ακομα και τα τρειλερ των επαναληψεων ηταν καλοφτιαγμενα και εξυπνα, αλλα ειδικα τον τελευταιο καιρο καταντησαν να ηταν σαχλα και προχειροφτιαγμενα (ισως εφυγαν ή σταματησαν να ασχολουνται οι μοντερ). Τελος παντων, ευχομαι να πεσουν σε καλα χερια τα αρχεια του, αυτο μετραει τωρα.
 
Σήμερα τελευταία νύχτα του MEGA και το κανάλι θα προβάλλει από τις 9 και μετά επεισόδια από τις "απαγορευμένες" του σειρές "Οι Τρεις Χάριτες" , "Το δις εξαμαρτείν" και "Οι απαράδεκτοι"
 
Σε ανάρτηση του το MEGA στο facebook αφήνει να εννοηθεί πως κλείνει μεν από τη DIGEA ως ελεύθερο , συνεχίζει όμως στις συνδρομητικές πλατφόρμες COSMOTE TV και NOVA. Όπως και να' χει θα δείξει όλο αυτό σε λίγες ώρες...
 
Εφόσον μεταδίδει πρόγραμμα του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα του ανήκουν κατ' αποκλειστικότητα, γιατί δεν εκπέμπει σε iptv;
 
Καλη ιδεα αν κλεισει με Τρεις Χαριτες, Δις Εξαμαρτειν και Απαραδεκτους (το τουρκικο πριν δεν καταλαβα που κολλαγε!!??!!)

Το τελευταιο βιντεακι πριν το κλεισιμο

 
καλημέρα σας από την COSMOTE συνεχίζει , δε ξέρω ως πότε βέβαια...
 
Μόνο την άδεια να εκπέμπει στην Digea δεν έχασε;
 
1@Wally[/USER] ειναι λιγο παραπλανητικος ο τιτλος. Δεν ηταν το τελευταιο βιντεο πριν πεσει. Ειανι ενα απο τα βιντεο που επαιζαν τις 2-3 τελευταιες μερες. Δεν παιχτηκε καποιο συγκεκριμενο βιντεο οταν επεσε το μαυρο, κοπηκε αποτομα το σημα ενω παιζοταν ενα επεισοδιο των Απαραδεκτων.

 
Πίσω
Μπλουζα