Κλωνοποίηση Windows στον ΙΔΙΟ δίσκο.

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
Αυτό που θέλω να κάνω είναι να κλωνοποιήσω τα Windows που έχω, αλλά όχι σε άλλον δίσκο. Αυτό το έχω κάνει ήδη. Θέλω να τα κλωνοποιήσω στον ίδιο δίσκο, απλά σε άλλο partition και να μπαίνω με dual boot. Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι για να έχω το ένα offline και το άλλο κανονικά και να κάνει updates. Εννοειται ότι δεν θέλω να βάλω φρέσκα τα Windows στο νέο partition αλλά αυτά που έχω ήδη με όλα τα programs, drivers, κλπ.

Στον SSD μου λοιπόν έχω ήδη τα Windows 10 και ένα partition άδειο, με την ίδια χωρητικότητα. Κάνω λοιπόν κλωνοποίηση το partition με τα Windows στο άδειο partition κι έτσι έχω τα Windows 2 φορές. Αλλά δεν αρκεί αυτό, πρέπει να φτιάξω και ένα entry στο boot manager για να βλέπει την δευτερη κοπια και να μπορώ να κανω boot.

Ακολουθώ λοιπόν τις οδηγειες πως να το κάνω και όντως, το boot manager βλέπει και τα δύο entries. Διαλέγω τον κλώνο που έφτιαξα σαν δευτερο OS και όντως το φορτώνει. Ομως με το που πάει να μπει στο desktop μου πετάει ένα "unknown hard error" και κολλάει εκεί.

Εχω κολλήσει σε αυτό το σημείο και δεν μπορώ να προχωρήσω. Εχω κανει κλωνο το σύστημά μου σε άλλους δίσκους χιλιάδες φορές. Αλλά τώρα θέλω να κανω το ίδιο, απλά στον ίδιο δίσκο/αλλο partition. Δεν γίνεται αυτό?
 
Κατάφερα να ξεπεράσω το error αλλά δεν γίνεται τίποτα. Πάλι το original OS από τo original partition φορτώνει.

Μάλλον αυτό που ζητάω δεν γίνεται.
 
Πίσω
Μπλουζα