Κοινο μόνιτορ Amiga-PC. Γίνεται???

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας portarinos78
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

portarinos78

RetroActive
Αντιδράσεις
26
Θα ηθελα να φιλοξενησω μονιμα την Α1200 μου στο γραφειο πλαι στον Η/Υ με τον οποιο εργαζομαι συνηθως αλλα εχω προβλημα χωρου. Υπαρχει περιπτωση με πατεντα ή εμπορικο hardware να μοιραζεται η 1200 το ιδιο μονιτορ με ενα PC αφου λυθει το προβλημα εξοδου με καποιο adaptor σε Vga. Θυμαμαι οτι κατι παιζει χωρις να ειμαι σιγουρος. Αν καποιος το εχει δοκιμασει ή γνωριζει ας βοηθησει.

mia eykoli lisi einai na pareis mia karta tv kai na na sindesis tin amiga stin RCA tis kartas tv...twra gia VGA kalodio i antaptora mono apo eksoteriko..

εξυπνη και φθηνη ιδεα αφου εχω ηδη καρτα tv αλλα σε εφαρμογες τυπου os3.9 πως θα ειναι τα πραγματα. Σε τι αναλυση θα μπορω να δουλευω?

Μαλλον δεν καταλαβατε καλα το ερωτημα μου. Υπαρχει τροπος να μοιραζεται η amiga και το pc την ιδια οθονη και να επιλεγεται με τη χρηση καποιου switch?

Αν καταφερεις να παιρνεις σημα VGA (D-Sub) απο την Amiga, υπαρχουν switch (σχετικα φθηνά) οπου επιλεγεις ποια απο τις δυο πηγες θα βλεπεις στο monitor.

ginetai.

alla theleis sthn a1200 ena scandoubler gia na kaneis to 15khz shma se 31khz. otan pareis ena scandoubler, pairneis meta ena koino switch ths plakas, kai allazeis xeirokinhta to shma.

gia scandoubler tha sou proteina to DCE SCANMAGIC FLICKERMAGIC , exei ena sto eBay tora, einai esoteriko kai einai oti prepei...

rothses kai gia analyseis.... basika kollas stis AGA analyseis, alla an pareis to DCE SD/FF pou eipa, tote oi 640x512 ftiaxnei kai den tremopaizei pleon, einai poly poio ksekourasth.... (auto einai to flicker fixing)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια πανεύκολη αλλά σχετικά ακριβή λύση είναι κάποια monitor/TV της LG, σαν αυτό εδώ.

Εκτός από την είσοδο VGA έχει εισόδους SCART/component/S-Video και RF και πρακτικά είναι πολύ εύκολο να δεις απεικόνιση από ότι μηχάνημα γουστάρεις σε αυτό. Δεν μπλέκεις με horizontal scanrates και τέτοια τουλάχιστον! :)

endiaferon mallon tha einai to epomeno monitor mou (ama mazepso ta xrimata!!)

δυστυχως TFT και legacy συστηματα ειναι no-go λογω της Native αναλυσης...

Στην αναλυση της Amiga,του Megadrive του Saturn θα εισπραξεις ενα θολο ειδωλο (να μην μιλησω και για τα τετραγωνα pixel...)

Παρολα αυτα απο το ολοτελα καλη και η Παναγιωταινα...(πολυ παιζει αυτο το ονομα το τελευταιο καιρο :D )

gia konsoles kalo einai, alla gia amiga den to kobo soi....

h amiga bgazei sthn kalyterh SCART me kalodio. kai den exei mesa SVHS shma, mono to aplo AV. Tora auto to box pairnei av, svhs kai component (pou einai to amerikaniko "scart" alla diaforetiko) opote theleis kai scart->component adaptor.... mplekei poly meta kai den aksizei, poio fthna bgainei o scandoubler.... vevaia me to box auto bazeis kai alla pramata, alla mias kai leme gia amiga den leei kai poly....

στην 1200 - 4000 και στις 500+, 600 τι γινεται?

το ECS και το AGA με mode promotion δεν παιζουν στην rgb εξοδο κοντα vga(31.2 KHz 800*600?

Ασε που δεν τρεμοπαιζει πλεον το interlace λογω του μεγαλου χρονου αποκρισης......

stis 500/600 xreiazetai ena apo auta ta eksoterika scandoublers pou kollane sthn rgb port....

ecs/aga exoun productivity modes vga compatible, ALLA einai mono gia workbench, kanena game den ta xrhsimopoiei, oute kai efarmoges pou den einai system-friendly...

Πίσω
Μπλουζα