Κομμένη σκηνή από την ταινία "Δράκουλας των Εξαρχείων"

tsimisde

RetroN00b
Joined
10 Ιουλ 2014
Μηνύματα
169
Αντιδράσεις
225
Ένας θησαυρός που κατ'εμε έχει ενδιαφέρον καθώς, πρόκειται για σκηνή η οποία μπορούσαμε να πούμε ότι είναι χαμένη καθώς, δεν είχε μεταφερθεί σε άλλο φορμάτ προβολής και ανέβηκε σήμερα, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο. Εννοείται πως, αν κάποιος retromaniac γνωρίζει κάτι άλλο επ'αυτου, η τοποθέτηση του ευπρόσδεκτη. Πώς ακριβώς δηλαδή να χάθηκε αυτή η σκηνή και να μην έχει προβληθεί χρόνια τώρα όπως λέει το βίντεο;

Αν και μάλλον, είναι εμφανές το γιατί δεν υπάρχει σαν σκηνή γιατί, δεν προσφέρει κάτι στο σενάριο της ταινίας, έχει κάποιον άλλο σκοπό, λειτουργεί σαν επίλογος ο οποίος, στην ουσία δεν προσφέρει κάτι στην πλοκή, ίσως σπάει τον "4ο τοίχο" και εκεί να είναι το αστείο.

Έχει ενδιαφέρον καθώς, πρόκειται για μια σκωπτική ματιά στις κριτικές που έχει δεχτεί η ταινία (δεν ξέρω αν η κριτική που διαβάστηκε από τον Τζούμα είναι πραγματική η φτιάχτηκε για τις ανάγκες της σκηνής) αλλά, είναι σαν να είναι μια απάντηση προς τους επικριτές της ταινίας, σαν να ήξεραν δηλαδή οι δημιουργοί το τι σχόλια θα αποσπάσει η ταινία και είπαν να κάνουν αυτή την αναφορά. Επομένως, ήξεραν τα "κουμπιά" των κριτικών και είπαν να τα πατήσουν όλα και όπως φαίνεται, τους κοροϊδεύουν και κατάμουτρα γι'αυτό....

ΥΓ. Ο κύριος με τα γυαλιά ηλίου, είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας ο κ. Ζερβός;

 
Η παρουσιάστρια όπως αναφέρθηκε και στα σχόλια του βίντεο, λέγεται Λίλη Πανούση. Και μια άλλη ερώτηση μιας και ορμώμενος από την κομμένη αυτή σκηνή, αποφάσισα να παρακολουθήσω ολόκληρη την ταινία.

Είχα δει αποσπασματικά την ταινία κάποτε και απ'οσο θυμάμαι, είχε χρώματα, όσα χρώματα μπορεί να έχει βέβαια μια ταινία με στοιχεία ταινίας τρόμου.

Βλέποντας την όμως μέσω Ertflix, τη βλέπω ασπρόμαυρη. Άλλη κόπια, διαφορετική επεξεργασία, τι έχει παιχτεί, ξέρει κάποιος να μας πει;

Υποθέτω ότι έχει γίνει remaster της ταινίας σε 2 η 4Κ καθώς η εικόνα είναι πεντακάθαρη, θυμάμαι ότι ήταν κάπως θολή τότε που την είχα δει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απ' ότι διάβαζα μόλις πέρυσι την επεξεργάστηκαν σε hd και την έκαναν ασπρόμαυρη . Νομίζω της ταιριάζει το ασπρόμαυρο. Φαντάσου ότι πριν την δω παλιά,άκουγα για την συγκεκριμένη ταινία και είχα την εντύπωση ότι η ταινία ήταν ασπρόμαυρη.
 
Απο την ιδια ταινία, διασκευή του κομματιού «υπάρχω» απο τον κυριο που βλέπετε στο avatar μου. Αξίζει!
 
Θεϊκή κ λατρεμένη διασκευή που ταιριάζει με τον κατά βάθος ροκ στίχο του τραγουδιού. Βασικα ένα από τα αγαπημένα μου ever ελληνικά τραγούδια
 
Θεϊκή κ λατρεμένη διασκευή που ταιριάζει με τον κατά βάθος ροκ στίχο του τραγουδιού. Βασικα ένα από τα αγαπημένα μου ever ελληνικά τραγούδια
Θα συμφωνήσω thanos πως πρόκειται για μνημειώδες κομμάτι της ελληνικής ροκ αλλα και στο οτι ο στίχος και νοηματικά και ακουστικά η λέξεις που τον απαρτίζουν κολλάνε πιο πολύ σε ένα ροκ ρυθμό.
Ετσι νομιζω, μπορεί να κάνω και λαθος.
Παρεμπιπτόντως το γύρισμα έγινε στο γήπεδο του Σπορτινγκ και στο 0:00 αυτού του βίντεο φαίνεται στο κοινό ο Νίκος Ζερβός (το λεω με επιφύλαξη).

Η είσοδος Πουλικάκου ειναι επική απο μόνη της οταν διώχνει τον Πανουση σα να του λεει «έλα, τελείωσε το διάλειμμα μικρέ»

Η έξοδος Πουλικάκου επίσης που με δυο βήματα έχει φτάσει απο το κε τρο της σκηνής στην κιθάρα του Δρολαπα
 
Λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο της ταινίας, νομίζω πως οι στίχοι του τραγουδιού μπορούν επισης φιλε μου και απηχούν τη σχέση "έρωτα/μισους" μεταξύ μπάτσων και αναρχικών! Αυτό κι αν είναι με τον τρόπο του ροκ...
Έχεις δίκιο για τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο. Νομίζω πως όντως φαίνεται ο Νίκος Ζερβός
Btw: τι θεϊκός κιθαρίστας κ μπασιστας ο Δρόλαπας!!!
 
Κι εγω πιστευω πως η διασκευή του Πουλικάκου στο «υπάρχω» παραπεμπει στη μπάτσων/ παράνομων η κρατισμού/ αναρχίας . Τουλάχιστο αυτο σκεφτόμουν κι εγω.

Έκατσα κι εκανα μια fast-track έρευνα πάνω σε αυτο και
- Απο τη μια οταν βγαίνει ο Πανουσης λεει πως ευχαριστεί τα σώματα ασφαλείας γιατι έδωσαν έμπνευση να δημιουργήσουν μουσικά. Αλλα εμπνέουν και τους αναρχικούς με έναν ανάλογο τροπο (όχι πάντα σε πλαίσιο μουσικής)
- Απο την άλλη, η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ηταν το ‘79 στο ιστορικό live στου Ζωγράφου. Χρονικά πριν απο την ταινία δηλαδή.

Τωρα για το πλαίσιο της ταινίας. Ο Πουλικάκος και η ομάδα του πάνε αρχικά να διαλύσουνε τα πάρτυ και στο τέλος κάθονται και συμμετέχουν και στα δυο (στριπτιζάδικο και συναυλία). Αλλα δεν ειναι ούτε με τον Τζούμα, ούτε με τους νεκροζωντανους.

Μεταξύ μας, οι ταινίες του Ζερβου, έχουν που και που και καμία λογική ασυνέχεια και κανει επίτηδες νομιζω ο Ζερβός.

p.s.1 Ο Ζερβός κανει κάτι τέτοιες candid εμφανίσεις στις ταινίες του (ειναι παρφε το άτομο...τι να πεις:bigeyes::ylsuper::wacko:)
p.s.2 Μεγάλος παίχτης ο Δρολαπας indeed !!!!!!!
 
Στην κομμένη σκηνή δίπλα τον Κ. Τζούμα είναι ο Βαγγέλης Κοτρώνης.
 
Πίσω
Μπλουζα