Κονσόλες-PC και Backwards Compatibility

Android

RetroWannaBe
Joined
25 Ιαν 2013
Μηνύματα
70
Αντιδράσεις
0
cloud είπε:
Και κάτι ακόμα που θα πρέπει να καταλάβουν... Τα video games ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ είδος πρώτης η δεύτερης ανάγκης!Είναι ένα είδος "πολυτελείας", που ο άλλος δεν θα το πάρει ότι και να γίνει. Και όταν κάνεις στον άλλο έναν τέτοιο εκβιασμό, λίγοι είναι αυτοί που θα υποκύψουν.
Γι αυτό η καλύτερη λύση είναι το PC, όπου η πειρατεία/ενοικίαση/μεταπώληση/δωρεά ή ότι άλλο είναι ακόμα εν ζωή.
 
Android είπε:
Γι αυτό η καλύτερη λύση είναι το PC, όπου η πειρατεία/ενοικίαση/μεταπώληση/δωρεά ή ότι άλλο είναι ακόμα εν ζωή.
Εκτός απο τα παιχνίδια που ακριβώς λόγω της πειρατείας οι εταιρίες το έχουν σχεδόν παρατήσει. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.
 
Shock είπε:
Εκτός απο τα παιχνίδια που ακριβώς λόγω της πειρατείας οι εταιρίες το έχουν σχεδόν παρατήσει. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.
Πολύ σωστά, για αυτό το λόγο, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, έχουμε και "φτωχά" ports στη πλατφόρμα αυτή, παρόλα ταύτα αναμένονται και εδώ εξαιρετικές αλλαγές.
 
Καποιος το ειπε και σε καποιο προηγουμενο ποστ , στο Pc εχει διαφορα πραγματα δεν ειναι τοσο plug n play οπως ειναι μια κονσολα επισης δεν εχεις τα exclusive και καποια συγκεκριμενα genre (πχ . Jrpg's) εχεις βεβαια αλλα (πχ. rts) . Τωρα τα ζυγισεις βλεπεις τι σου ταιριαζει και αποφασιζεις. Οσο για τα μεταχειρισμενα και το συνεχομενο online συστημα ειναι μεγαλη χαζομαρα εκ μερους των εταιριων αν γινει . Θες να πας καπου που δεν εχει ιντερνετ δεν θα μπορεις να παιξεις με την κονσολα που εχει πληρωσει τοσα χρηματα;; Επισης αν δεν θελουν τα μεταχειρισμενα ας βαλουν τα παιχνιδια 30 ευρω αρχικη τιμη Day1 και τοτε βλεπουμε.Εδω ακουγεται οτι θα τα πανε 70ευρω και θα κοψουν και τα μεταχειρισμενα;; Δηλαδη για να εχω 10 τιτλους θα πρεπει να εχω δωσει 700 ευρω; οχι δεν θα παρω. Θα μου πεις θα υπαρχουν και οι προσφορες αλλα στα μεταχειρισμενα πεφτουν οι τιμες γρηγορα (βρησκεις παιχνιδια 1-2 μηνες μετα την κυκλοφορια στο 60%-70% της αρχικης τιμης) . Το να μου βαλει μια πρσφορα μετα απο 1,5 χρονο κυκλοφοριας δεν μου λεει και παρα πολλα .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To θέμα με το PC είναι ότι έχεις ελευθερία να προσπεράσεις πολλά προβλήματα, όπως το online DRM. Δεν λέω να μην αγοράζεις παιχνίδια αυθεντικά, ένα πολύ εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα παιχνίδι κανονικά και μετά να κατεβάσεις και την πειρατική DRM-free έκδοση και να την έχεις κάπου φυλαγμένη. Ετσι όταν δεν θα μπορείς να παίξεις το αυθεντικό (δεν έχεις internet, οι servers πέσανε ή δεν υπάρχουν πια κλπ) θα μπορείς τουλάχιστον να παίξεις το παιχνίδι που αγόρασες. Στις κλειστές κονσόλες αυτό μόνο πρόβλημα είναι για τους χρήστες και τίποτε άλλο.

Και το είχα πει παλιότερα και θα το ξαναπώ, ότι μιλάμε για games με ημερομηνία λήξης. Ποιος μου λέει εμένα ότι μετά από 10 χρόνια θα υπάρχουν οι servers και θα μπορώ να παίξω το τάδε παιχνίδι?

pooky(1) είπε:
Το θέμα του backwars compatibility δεν υπάρχει ουσιαστικά ούτε στα pcs. Άντε τρέξε παιχνίδι για win 98 σε win 8 και εδώ είμαστε ΑΝ και ΟΠΟΤΕ τα καταφέρεις να το κάνεις.
Το πόσα παλιά παιχνίδια μπορείς να τρέξεις στο PC είναι ανάλογο με το πόσο υπομονετικός χρήστης είσαι. Πολλά παιχνίδια είναι έτσι κι αλλιώς συμβατά αλλά και αυτά που δεν είναι τα κάνεις εσύ βρίσκοντας διάφορους τρόπους (virtual machines, dual boot XP-Win7, unofficial patches κλπ). Προσωπικά μέχρι στιγμής έχω ένα σωρό παλιά παιχνίδια σε PC και δεν υπάρχει ούτε ένα που να μην μπορώ να τρέξω με κάποιον τρόπο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άντε τρέξε παιχνίδι για win 98 σε win 8 και εδώ είμαστε ΑΝ και ΟΠΟΤΕ τα καταφέρεις να το κάνεις.
Πλάκα - πλάκα, αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου σπορ στο PC. Άσε τις τεχνικές που μαθαίνεις μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και εκεί που δεν το περιμένεις.

Το πόσα παλιά παιχνίδια μπορείς να τρέξεις στο PC είναι ανάλογο με το πόσο υπομονετικός χρήστης είσαι. Πολλά παιχνίδια είναι έτσι κι αλλιώς συμβατά αλλά και αυτά που δεν είναι τα κάνεις εσύ βρίσκοντας διάφορους τρόπους (virtual machines, dual boot XP-Win7, unofficial patches κλπ). Προσωπικά μέχρι στιγμής έχω ένα σωρό παλιά παιχνίδια σε PC και δεν υπάρχει ούτε ένα που να μην μπορώ να τρέξω με κάποιον τρόπο.
Amen to that, brother :beer: .
 
Δεν το βλέπω έτσι, τουλάχιστον προσωπικά εγώ. Πριν λίγο έπαιζα Dark Alliance II στο original X-box. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω reverse engineering για να ξεκινήσω κάποιο παιχνίδι, με ενδιαφέρει απλά και μόνο το gaming. Δεν θα κάτσω να φάω 3 ώρες για να ξεκινήσω κάτι, τις 3 αυτές ώρες θέλω να τις ξοδέψω στο ίδιο το παιχνίδι και τίποτε άλλο. Για το λόγο αυτό "μετακομίζω" το pc που έχω σήμερα σε Windows XP και σχεδιάζω άλλο για τα 8άρια (τα οποία μου αρέσουν πολύ, ειδικά στο gaming) αλλά σε μηχάνημα που ουδέποτε θα συνδέσω στο internet και θα είναι αποκλειστικά για gaming, δεν με ενδιαφέρει να υπάρχει καν antivirus από πίσω.

Όχι ΔΕΝ έχω εγκαταλείψει τα pcs να εξηγιέμαι, θα ήταν μεγάλο ψέμα, πριν το Baldur's Gate στο Xbox σκότωνα τερατάκια στο Torchlight II. Και φυσικά έδωσα το 20άρικο να το αποκτήσω, αλλά παράλληλα φρόντισα να αποκτήσω και να κάψω το hardcopy του παιχνιδιού σε κανονική θήκη DVD στην οποία βρήκα και ένα φανταστικό home made εξώφυλλο για να κοσμίσει τη συλλογή μου. No hard copy = no copy at all.
 
Πριν λίγο έπαιζα Dark Alliance II στο original X-box
Η΄ το Dark Alliance Ι ή το II κάποια στιγμή το έπαιζα και εγώ. Αλλά στο PC ;) .

Δεν θα κάτσω να φάω 3 ώρες για να ξεκινήσω κάτι, τις 3 αυτές ώρες θέλω να τις ξοδέψω στο ίδιο το παιχνίδι και τίποτε άλλο.
Διαφορετική gaming προσέγγιση. Για μένα και αυτές οι 3 ώρες είναι παιχνίδι :) . (Άσε που ορισμένες φορές δεν είναι καν 3 ώρες. Είχα φάει 2 εβδομάδες να κάνω το Jane's USAF να τρέξει).

Και φυσικά έδωσα το 20άρικο να το αποκτήσω, αλλά παράλληλα φρόντισα να αποκτήσω και να κάψω το hardcopy του παιχνιδιού σε κανονική θήκη DVD στην οποία βρήκα και ένα φανταστικό home made εξώφυλλο για να κοσμίσει τη συλλογή μου. No hard copy = no copy at all.
Αυτά τα κάνω και εγώ, όταν έχω χρόνο. :)

Off Topic Mode on (όχι ότι μέχρι τώρα μιλάγαμε για το 720 :p )

Γιατί το Dark Alliance II στο original X-box, κι όχι στο 360? Το 360 το ανεβάζει στα 720p.

Off Topic Mode off.
 
Δεν το ανεβάζει γιατί δεν το τρέχει καν! Μου κολλάει με μαύρη οθόνη, φυσικά μιλάω για το slim και όχι το Jasper.
 
Το backwards compatibility ειναι ΒΑΡΥΔΙ!

Δεν θελω να υπαρχει. Οδηγει σε συμβιβασμους το σχεδιασμο της κονσολας και σπαταλα πολυτιμα resources/εργατοωρες των μηχανικων που θα μπορουσαν να επενδυθουν σε καλυτρα εργαλεια αναπτυξης.
 
Μιας και ανοίξατε αυτό το thread ας κάνω και εγώ την ερώτηση μου.

Ο πατέρας μου θέλει να αγοράσουμε ένα laptop για να το χρησιμοποιεί για δουλειές γραφείου.

Έχουμε καταλήξει σε 2-3 τα οποία έχουν windows 8. Εδώ τι παίζει με το backwards compatibilty παλιών παιχνιδιών? Ισχύει ότι ξέρουμε με τα 7 ?
 
Wally είπε:
Το backwards compatibility ειναι ΒΑΡΥΔΙ! Δεν θελω να υπαρχει. Οδηγει σε συμβιβασμους το σχεδιασμο της κονσολας και σπαταλα πολυτιμα resources/εργατοωρες των μηχανικων που θα μπορουσαν να επενδυθουν σε καλυτρα εργαλεια αναπτυξης.
Δεν έχεις και άδικο να λέμε την αλήθεια. Καλύτερα να έρθει φτηνότερη η νέα κονσόλα εδώ που τα λέμε. Όποιος θέλει να παίξει παλιότερα παιχνίδια σε προηγούμενα μοντέλα, συνήθως τα βρίσκει (και τα δύο) σε τιμές χώμα. Πόσο πάνε τα παιχνίδια για το PS2 σήμερα και πόσο τα PS2 κονσόλια μτχ. Με 40 ευρώ βρίσκεις slim PS2 σε τέλεια κατάσταση. Και άλλα τόσα ένα original XBOX.

Για την ιστορία έβγαλα το Japser από το κουτί και κάνει τα ίδια με το slim στο BGDA II. Συνεχίζω να παίζω στο αρχικό μου XBOX.
 
Ναι...

theoritikos είπε:
...windows 8. Εδώ τι παίζει με το backwards compatibility παλιών παιχνιδιών? Ισχύει ότι ξέρουμε με τα 7 ?
...αν και δεν τα έχω ελέγξει διεξοδικά, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι. Ό,τι έτρεχε, τρέχει.
 
Πίσω
Μπλουζα