Κουίζ : "Αυτό το τραγούδι σε ποια ταινία ακούγεται" ???

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
277
Πολλά τραγούδια τα γνωρίσαμε και τα αγαπήσαμε μέσα από ταινίες ... Επίσης, πολλές ταινίες ανέβηκαν πολύ στην εκτίμησή μας επειδή ... ακούσαμε σε αυτές κάποιο τραγούδι που ήταν ήδη γνωστό και αγαπημένο μας !!! Για να δούμε, τι θυμόμαστε από αυτήν την πολύ αγαπημένη ... πτυχή του ελληνικού κινηματογράφου .....

1/ Σε κάποια ταινία η αλησμόνητη Βίκυ Μοσχολιού τραγουδάει "Στον Άγιο Σπυρίδωνα ένα δειλινό" σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Δήμου Μούτση !!! Σε ποια ???

2/ Σε ποια ταινία βλέπουμε τον - επίσης αλησμόνητο - Γρηγόρη Μπιθικώτση να τραγουδά "Βρέχει στη φτωχογειτονιά" σε ποίηση Λειβαδίτη και μουσική Θεοδωράκη ???

3/ Κάποια ταινία, που βγήκε περί τα τέλη των 70ς /αρχές των 80ς, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρίζο, είναι πλημμυρισμένη με τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου !!! Ποια ???

4/ Σε ποια ταινία ακούγεται το τραγούδι του Χιώτη "Με κυνηγούν τ' αδέρφια σου" ???

5/ Σε αυτήν την ταινία εμφανίζονται για λίγο και οι Idols και ... τραγουδούν ένα τραγούδι [αγγλόφωνο]. Σε ποια ???

6/ Σε ποια ταινία ακούγεται το τραγούδι "Μια ζωή με τους χαμένους" που ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας ???

7/ Σε κάποια ταινία ακούμε κάμποσες φορές το Rasputin των Boney M από ... ένα κασετόφωνο !!! Σε ποια ???

8/ Κάποια ταινία δείχνει στην πρώτη της σκηνή - την ώρα που "βγαίνουν τα γράμματα" - την πολυ - αγαπημένη μας Καίτη Χωματά να τραγουδά την "Μπαλάντα της Καίτης" !!! Ποια ???

9/ Σε ποια ταινία ο Ντίνος Ηλιόπουλος τραγουδά : "να 'χα λέει, να 'χα λέει ένα τόσο δα κλαρίνο" ???

Η τελευταία ερώτηση είναι, κατά τη γνώμη μου για .... "δυνατούς λύτες" !!! Λοιπόν, μιας και άρχισα με στίχους Γκάτσου και μουσική Μούτση, ας τελειώσω με αυτόν τον τρόπο :

10 / Στην ταινία "Ένας μάγκας στα σαλόνια", με πρωταγωνιστή τον Βόγλη, ακούγονται τέσσερα [πανέμορφα] τραγούδια σε στίχους Γκάτσου και μουσική Μούτση !!! Τα θυμάστε ???
 
.....ή αλλιώς, Μελωδικό Κουίζ!
 
1. ο ανθρωπος που γυρισε απο τα πιατα

2.συνοικια το ονειρο

4.ο ατσιδας

9.τρεις κουκλες και εγω

10. με ενα παραπονο, ομορφα που ειναι στο νησι, γεννηθηκα φτωχοπαιδο-με γωρισες φτωχοπαιδο, το τεταρτο αν θυμαμαι καλα ειναι το ρινα κατερινα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
.....ή αλλιώς, Μελωδικό Κουίζ!
Η παρατήρησή σου πολύ σωστή !!! Όμως ... το κουίζ αυτό είναι κάπως "πιο εξειδικευμένο" και αφορά μόνο τα τραγούδια που ακούγονται στις ταινίες, όχι π.χ. και "ποιος έγραψε τη μουσική στην τάδε ταινία" !!! Γι' αυτό και του έδωσα και πιο "εξειδικευμένο τίτλο" σε σχέση με τα τόπικς "Μεώδικό κουίζ" που ήδη ανοίξατε !!!

Αν,όμως, θέλετε να μετονομασθεί κι αυτό σε "Μελωδικό κουίζ" .... κανένα πρόβλημα από μέρους μου !!!

Στο μεταξύ ... απαντήθηκαν σωστά 3 ερωτήσεις του κουίζ από τον παραπάνω συμφορουμίτη !!! Μπράβο !!!

georgeikos είπε:
10. με ενα παραπονο, ομορφα που ειναι στο νησι, γεννηθηκα φτωχοπαιδο-με γωρισες φτωχοπαιδο, το τεταρτο αν θυμαμαι καλα ειναι το ρινα κατερινα
Καλά, δεν "παίζεσαι", είσαι φοβερός !!! Και μάλιστα .... αναφέρεις ένα τραγούδι το οποίο ... δεν είχα υπόψιν μου όταν "αναρτούσα" το κουίζ : Το "Γεννήθηκα φτωχόπαιδο", το οποίο δεν θυμόμουν ότι ακουγόταν στην ταινία !!! Εγώ είχα υπόψιν μου το "Είχαμε περηφάνια", που επίσης ακούγεται στην ταινία, και τα άλλα τρία που πολύ σωστά ανέφερες !!!

Έτσι, τα τραγούδια σε στίχους Γκάτσου και μουσική Μούτση, που ακούγονται στην ταινία είναι 5 : Τα 4 που αναφέρει ο συμφορουμίτης και το "Είχαμε περηφάνια" !!! Όσοι δεν τα γνωρίζετε αυτά τα τραγούδια .... ανακαλύψτε τα !!! Να τα σχετικά βιντεάκια από την ταινία :




Που λες, πριν λίγες μέρες βρέθηκα στον ΙΑΝΟ, όπου, σε μια πολύ λιτή, και γι' αυτό πολύ όμορφη, εκδήλωση, ο Μητσιάς τραγούδησε τραγούδια σε στίχους Γκάτσου και μουσική Δήμου Μούτση [στην εκδήλωση βρισκόταν κι ο ίδιος ο Μούτσης] !!! Προτού ο Μητσάς τραγουδήσει το "Μ' ένα παράπονο", προλόγισε : "το τραγούδι αυτό το τραγούδησα πρώτη φορά στην ταινία "Ένας μάγκας στα σαλόνια" !!! Και τότε ... μού ήρθε η "φλασιά" να "φτιάξω" αυτό το κουίζ .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλα εκανες!!! ετσι θυμομαστε ξαναθυμομαστε και μαθαινουμε!!!! προσωπικα αγαπω το μ ενα παραπονο και το ρινα κατερινα !!!!
 
7. Μάθε παιδί μου γράμματα
 
8.Σκιές στην άμμο-1970
 
6. Τί έχουν να δουν τα μάτια μου με το "δικό μας" Κώστα Τσάκωνα :)
 
Όλες οι απαντήσεις πολύ σωστές !!! Μπράβο παιδιά !!!

Έτσι, η μόνη αναπάντητη ερώτηση είναι η εξής :

5/ Σε αυτήν την ταινία εμφανίζονται για λίγο και οι Idols και ... τραγουδούν ένα τραγούδι [αγγλόφωνο]. Σε ποια ???

Μέχρι να τη θυμηθεί κάποιος .... να μερικά βιντεάκια που σχετίζονται με τις ερωτήσεις !!! Στο ένα, η υπέροχη Καίτη Χωματά - που, δυστυχώς, πολύ πρόσφατα έφυγε από κοντά μας - τραγουδά τη "Μπαλάντα" της την ώρα που "βγαίνουν τα γράμματα" στην ταινία "Σκιές στην άμμο" [στην οποία πρωταγωνίστησε κιόλας .... Στις δε σκηνές που έχουν γυριστεί στη Νάξο, η Καιτούλα είναι ίδια ... "μια αγάπη για το καλικαίρι" !!! ] !!!

http://youtu.be/2wn4KMlXgvA

Στο άλλο, το καταπληκτικό ζεϊμπέκικο του Νίκου Τάτση, που ερμηνεύει ο Νταλάρας στην ταινία του Θεόδωρου Μαραγκού "Τι έχουν να δουν τα μάτια μας" !!! Αν κάποιος 18-20χρονος με ρωτήσει : "πες μου με δυο λόγια, πώς ήταν η Ελλάδα στα 80ς???", θα τού απαντήσω : "Δες την ταινία "Τι έχουν να δουν τα μάτια μας" και θα σού λυθούν όλες οι απορίες" [την ταινία αυτή την ξαναθυμήθηκα χάρις σε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στον Θεόδωρο Μαραγκό, που πριν δυο μήνες έλαβε χώρα στο Θέατρο Κνωσσός ... ] .....



Και φυσικά .... ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ Ντίνος Ηλιόπουλος, που πολύ θα 'θελε "να 'χε ένα τόσο δα κλαρίνο" :

http://youtu.be/o0TndgGMAww
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α! δεν πρόσεξα ότι η 5 δεν έχει απαντηθεί. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό ως αγγλόφωνο είναι το Dam Dam Baby αλλά χλωμό το κόβω ... Για βοήθησέ μας λίγο ;)
 
Λοιπόν, η ερώτηση είναι η εξής :

5/ Σε αυτήν την ταινία εμφανίζονται για λίγο και οι Idols και ... τραγουδούν ένα τραγούδι [αγγλόφωνο]. Σε ποια ???

Αφού το ζητάς ... θα βοηθήσω λιγάκι !!! Στην ταινία αυτή πρωταγωνιστής είναι ο Γκιωνάκης !!! Αλλά στη συγκεκριμένη σκηνή, που τραγουδούν οι Idols στο "νεανικό κέντρο διασκέδασης", η κοπελιά [μάλλον ... η κοπελάρα] που τους ακούει και μερακλώνεται είναι η Σοφία Ρούμπου !!! Νομίζω πως βοήθησα αρκετά, ούτως ώστε να βρείτε την ταινία .....
 
μα αυτο με τον ηλιοπουλο το εχω απαντησει
 
georgeikos είπε:
μα αυτο με τον ηλιοπουλο το εχω απαντησει
Χε χε χε .... το ξέρω φίλε μου ότι το απάντησες σωστά !!! Το ότι παραπέμπω στο λινκ με το σχετικό βίντεο δεν σημαίνει ότι καταλογίζω την ερώτηση ως .... αναπάντητη !!! Απλώς, όσοι διαβάζουν το φόρουμ μας, ίσως να θέλουν να μάθουν και "κατιτίς" παραπάνω για τις απαντήσεις του κουίζ. Γι' αυτό και στα τόπικς μου με τα κουίζ δίνω κι από καμιά περαιτέρω πληροφορία !!!

5. Το στραβόξυλο
 
Πολύ σωστά !!! Θυμάμαι και την ατάκα της Ρούμπου μετά την ακρόαση του τραγουδιού : "Ωραίοι οι Idols" !!!!
 
αααα οκ τοτε!!! καλα εκανες...συγγνωμη :) :)
 
Πίσω
Μπλουζα