Κουίζ: Κάτι μου θυμίζει...

Rapide

RetroActive
Joined
18 Δεκ 2008
Μηνύματα
356
Αντιδράσεις
37
Πείτε ελληνικές ταινίες που η υπόθεσή τους ή κάποια σκηνή τους μοιάζει πολύ με κάποια παλιότερη (ελληνική ή ξένη) ταινία και ποια ταινία.

Παιδιά λίγη επιείκεια, είναι το πρώτο κουίζ που βάζω!!! :eek: #)

edit: Συγνώμη λάθος, μοιάζει ήθελα να γράψω. Με την έννοια του copy paste
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
''Χτυποκάρδια στο θρανίο'' και ''Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο'' όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδυόταν τη μαθήτρια.

''Δεσποινίς ετών 39'' και ''Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο'' (όπου ο Λ. Κωνσταντάρας προσπαθεί να αποκαταστήσει την αδερφή του).
 
Η Λιζα το' σκασε - Η νυφη το' σκασε. Εκτος απο την προφανη ομοιοτητα του τιτλου, και στις δυο οι ηρωιδες το σκανε για να μην παντρευτουν εναν αντρα που δεν επιθυμουν.

Λαος και Κολωνακι - Μια κυρια στα μπουζουκια - Η αμαρτια της ομορφιας. Και οι τρεις δειχνουν Καλλιστεια.

Ιλιγγος - Στεφανια - Δακρυα για την Ηλεκτρα. Σε ολες, η Ζωη Λασκαρη δεχεται ερωτικη πολιορκια απο τον πατριο της.
 
Η θεία μου η χίπισσα που ήταν καρμπόν του "Κόμησα για μια μέρα". No budget story του Χαραλαμπίδη που ήταν το in the soup. "Κατήφορος" από την "Αλήθεια" με την Brigitte Bardot. "Η Μαρία της σιωπής" που ήταν η "Σιωπηλή τραγωδία"
 
«Δελησταύρου και υιός» και «Υιέ μου, υιέ μου» (ο γιος αρπάζει άθελά του μέσα από τα χέρια του χήρου μπαμπά του, όποια γυναίκα ο τελευταίος έβαζε στο μάτι).

Όμως: Αυτό το ζευγάρι ταινιών καθώς κι εκείνο που προαναφέρθηκε (Δεσποινίς ετών 39 και Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο), επρόκειτο στην πραγματικότητα για ριμέικ και όχι για συμπτωματική ή μη ομοιότητα.
 
Η ταινια που δεν θα μπορουσε να χαρακτηριστει ριμεικ του Δελησταυρου και του Υιε μου, υιε μου, ειναι το Ζητειται επειγοντως γαμπρος, που μοιαζει με τις δυο πρωτες, ενω ταυτοχρονα εχει σημαντικες διαφορες με πρωτη το φυλο της ηρωιδας του.
 
"Η Αλίκη στο Ναυτικό" και το "2000 ναύτες και εγώ".
 
Σ' αυτο το κουιζ μπορουν να δοθουν αμετρητες απαντησεις νομιζω, μια που υπαρχουν πολλες και παντος ειδους ομοιοτητες σε ταινιες. Ορεξη και χρονο να εχουμε να σκεφτομαστε! :)

Δανειζομαι λοιπον αλλη μια ομοιοτητα που την εβαλα πριν απο λιγη ωρα στο σημερινο δικο μου κουιζ, και λεω:

Αλικη Βουγιουκλακη στο Δολωμα - Μαιριλιν Μονροε στο Let's make love. To χορευτικο και τα κοστουμια εχουν μεγαλες ομοιοτητες μεταξυ τους. Η Αλικη τραγουδουσε Μου αρεσουνε τα αγορια και η Μαιριλιν My heart belongs to Daddy. Κοινο τους θεμα ομως τα Αγορια! ;)

[video=youtube;-xX1h-lFYDI]http://www.youtube.com/watch?v=-xX1h-lFYDI

http://www.youtube.com/watch?v=3QKK47bK_WA
 
bambinella 100 είπε:
Η ταινια που δεν θα μπορουσε να χαρακτηριστει ριμεικ του Δελησταυρου και του Υιε μου, υιε μου, ειναι το Ζητειται επειγοντως γαμπρος, που μοιαζει με τις δυο πρωτες, ενω ταυτοχρονα εχει σημαντικες διαφορες με πρωτη το φυλο της ηρωιδας του.
Επίσης και το Η μανούλα το μανούλι και ο παίδαρος πάλι με την Ρένα
 
Πίσω
Μπλουζα