Κουίζ : Νίκος Σταυρίδης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
277
Είναι τόσο μα τόσο αγαπημένος ηθοποιός που .... δεν υπήρχε περίπτωση να μην αναρτήσω κουίζ γι' αυτόν !!! Το παίξιμό του απλά "μοναδικό" : Τον βλέπεις και τον ακούς στις ταινίες να λέει π.χ. την πιο απλή, την πιο "τετριμμένη" ατάκα και το κάνει με τέτοιο τρόπο που .... είναι αδύνατον να μη γελάσεις !!! Αυτό, όμως, που μού αρέσει στο παίξιμό του είναι ότι, στο βάθος του "κωμικού στοιχείου" υποφώσκει, τις περισσότερες φορές η "τραγικότητα" !!! Αναρτώ, λοιπόν, αυτό το κουίζ για να εκφράσω, με αυτόν τον απλό τρόπο, την ευγνωμοσύνη μου απέναντι σε αυτόν τον αξέχαστο ηθοποιό για τις τόσες όμορφες στιγμές που μού προσέφερε όταν έβλεπα τις ταινίες του ..... Για να δούμε, τι θυμόμαστε ....

1/ Σε ποια ταινία ο Σταυρίδης είναι ερωτευμένος με τη Σπεράντζα Βρανά ???

2/ Σε ποια ταινία ο Σταυρίδης είναι ερωτευμένος με το ίδιο κορίτσι,

με το οποίο είναι ερωτευμένος και ο Μπάρκουλης ??? {δεν χρειάζεται να αναφέρω ποιον εκ των δύο διάλεξε τελικά η κοπελιά ... } ...

3/ Στην ταινία "Ευτυχώς τρελάθηκα" ο Σταυρίδης τραγουδά ένα τραγουδάκι που λέει : "ταρατατά, ταρατατό, μ' ένα ....." : Συμπληρώστε τον τελευταίο στίχο !!!

4/ Στην ταινία "Ο διαιτητής" θυμάστε : α) Ποια υποδύεται τη μητέρα του διαιτητή Σταυρίδη ??? β) Ποιος υποδύεται τον επόπτη γραμμών ???

5/ Στην τελευταία σκηνή της ταινία "Ο χαζομπαμπάς" ο Σταυρίδης απαγγέλει ένα ποιηματάκι, απευθυνόμενος σε όλους τους μπαμπάδες που βλέπουν την ταινία, το οποίο λέει : "Χαζομπαμπάδες είμαστε στον κόσμο αυτό τον άγονο, και ..... " : Συμπληρώστε το υπόλοιπο του ποιήματος !!!!

6/ Στην ταινία "Ο αδελφός μου ο τροχονόμος" θυμάστε : α) Ποιο το επίθετο του τροχονόμου, που υποδύεται ο Σταυρίδης, β) ποια ηθοποιός υποδύεται την αδελφή του Σταυρίδη ???

7/ Σε ποια ταινία ο Σταυρίδης υποδύεται τον ιδιοκτήτη ενός κοσμικού κέντρου / καμπαρέ ???

8/ α) Σε ποια ταινία ο Σταυρίδης υποδύεται .... μια γριούλα ??? β) Με τι ασχολείται αυτή η γριούλα ???

9/ Στην ταινία "Ο εξυπνάκιας" θυμόσαστε : α) Ποια υποδύεται την κόρη του Σταυρίδη ??? β) Ποιος υποδύεται τον συνεταίρο του Σταυρίδη ??? γ) Ο Σταυρίδης αναθέτει στον Παπαμιχαήλ να αγοράσει χαρτικά (νομίζω χαρτιά υγείας) !!! Σύμφωνα με τις εντολές του Σταυρίδη, από ποια χώρα έπρεπε να έχουν προέλευση τα χαρτικά ??? Και αντί αυτών ο Παπαμιχαήλ αγόρασε χαρτικά από ποιας χώρας προελεύσεως ????

10/ Στην ταινία "Τα κίτρινα γάντια" το εξοχικό καφενείο / εστιατόριο, όπου ο Σταυρίδης βρήκε τα κίτρινα γάντια της γυναίκας του, σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρισκόταν ???

11/ Σε ποια ταινία ο Σταυρίδης μεταμφιέζεται σε ... φάντασμα ???? :eek: o_O
 
1. Έλα στον θείο (ερωτευμένος μεν, άβουλος δε κι εμένα μου έδινε πάντοτε λίγο την αίσθηση του "ξεθυμασμένου":))

2. Στην "Ανθισμένη Αμυγδαλιά" (ο Μπάρκουλης βέβαια δεν είναι μόνο ωραίος, είναι και ποιητής ενώ ο Σταυρίδης καφετζής :D )

9. α)η Μαριάννα Κουράκου, β)ο Νικήτας Πλατής, γ)από τη Γαλλία, δ)από τη Φιλανδία (ο Σταυρίδης του σημείωσε ένα Φ για Φρανς :p )

10. Στους Αγίους Θεοδώρους
 
Μπράβο παιδιά, πολύ ωραία τα πάτε .... συνεχίστε έτσι και με τις υπόλοιπες :D :D:D
 
5.

Ναι, κύριε. Κι εσύ κύριε που κρύβεσαι πίσω από τον κύριο, χαζομπαμπάς είσαι κι εσύ. Κι εσύ κι εσύ και όλοι μας!

Χαζομπαμπάδες είμαστε

στον κόσμο αυτό τον άγονο,

κι από καμάρι για τους ΓΙΟΥΣ...


κορόιδα... στο τετράγωνο!!


χαχα. Μπάι. ναι.ναι. καλά ακούσατε. μπάι. αχαχαχα.μπάι

(Το τελευταίο μάλλον... δεν ανήκε στο ποιηματάκι , αλλά αν θυμάμαι καλά με αυτό έκλεινε η ταινία)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
5. Κι από καμάρι για τους γιους...

κορόιδα... στο τετράγωνο!!

Μπάι. ναι. καλά ακούσατε. μπάι. αχαχαχα.μπάι

(Το τελευταίο μάλλον... δεν ανήκε στο ποιηματάκι , αλλά αν θυμάμαι καλά με αυτό έκλεινε η ταινία)
 
3. Μ΄ΈΝΑ καλάμι φουντωτό

6α) πικορόχολης β) πόπη λάζου

8) οι τρεις ψεύτες Λέγεται κλεονίκη και γράφει αστυνομικά μυθυστορήματα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Ελα στο θείο. 2. Ανθισμένη αμυγδαλιά. 4β Γιαννόπουλος. 6α Πικροχόλης. 6β Ντίνα Τριάντη. 7 Ο θαυματοποιός. 9α Μαριάννα Κουράκου. 9β Νικήτας Πλατής. 9γ Φιλανδίας αντί Γαλλίας.
 
Πίσω
Μπλουζα