Κουίζ : Το θέατρο της Δευτέρας Vol II

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
277
Αφού ζητήθηκε κι άλλο κουίζ για το Θέατρο της Δευτέρας ... δεν μπορώ να αρνηθώ !!! #) #) ;) ;) .... Για πάμε, λοιπόν, σε "νέο γύρο ερωτήσεων" ....

1/ Ένα θεατρικό έργο που είδαμε λεγόταν "Δατς ....." : Συμπληρώστε το υπόλοιπο !!!

2/ Σε ποιο έργο του Μολιέρου έπαιξε και ο Ντίνος Καρύδης ???

3/ Στο θέατρο της Δευτέρας είδαμε κι ένα θεατρικό έργο του Νικολάι Γκογκόλ που είχε ως θέμα του τη χαρτοπαιξία !!! Ποιο ???

4/ Ένα θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά που είδαμε, και είχε ως θέμα του την Κατοχή, λεγόταν "Φον ..." : Συμπληρώστε το υπόλοιπο !!!

5/ Ονομάτισε δύο θεατρικά έργα του Παντελή Χορν που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας !!!

6/ Σε ποιο έργο του Τσιφόρου, που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας, πρωταγωνίστησε η Πέγκυ Σταθακοπούλου ???

7/ Ποια επιθεώρηση, με πρωταγωνιστές τους Άννα Παναγιωτοπούλου και Λάκη Λαζόπουλο, είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας ???

8/ Στο Θέατρο της Δευτέρας είδαμε μέχρι και .... θεατροποιημένο Καραγκιόζη [!!!], δηλαδή σπαρταριστές μικρές αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνιστή τους [θεατροποιημένους] Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη !!! Θυμάστε ποίου θεατρικού συγγραφέα ήταν αυτές οι ιστορίες ???

9/ Στο κινηματογραφικό "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" τον τρελό του φρενοκομείου ["άνθρωποι, άνθρωποι, αιμοχαρείς, αιμοδιψείς κλπ] υποδυόταν, ως γνωστόν, ο Τσαγανέας !!! Στο ίδιο έργο, που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας, ποιος υποδυόταν τον ίδιο χαρακτήρα ???

10 / Ποιο ιστορικό έργο του Σπύρου Μελά βλέπαμε σχεδόν σε κάθε "Θέατρο της Δευτέρας" στις περιπτώσεις που η ημερομηνία της εκπομπής "έπεφτε" κοντά με την 25η Μαρτίου ???

11/ Στο κινηματογραφικό "Η βίλα των οργίων" τον Ζάβαλο υποδυόταν, ως γνωστόν, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας !!! Στο ίδιο έργο, που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας, ποιος υποδυόταν τον Ζάβαλο ???

Οι παρακάτω ερωτήσεις είναι, πάντα κατά τη γνώμη μου, για ... "δυνατούς λύτες" :

12/ Στο κινηματογραφικό "Η βίλα των οργίων" τον αστυνομικό υποδυόταν, ως γνωστόν, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ["εεεπ, όχι αμέρικαν μπαρ" κλπ κλπ] !!! Στο ίδιο έργο, που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας, ποιος υποδυόταν τον αστυνομικό ???

13/ Σε ποιο θεατρικό έργο ο Μίμης Φωτόπουλος είχε πρόβλημα "πώς να παντρέψει τις κόρες του" ???

14/ Σε ποιο θεατρικό έργο ο καλόψυχος, πλην όμως πολύ μεγάλης ηλικίας, Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ερωτευμένος με την Ανουσάκη ???

Η τελευταία ερώτηση είναι, πάντα κατά τη γνώμη μου, η πιο δύσκολη απ' όλες :

15 / Στο θεατρικό έργο "Παγωτό μες στο χειμώνα" τι είδους παγωτό έτρεξε μέσα στη νύχτα, και μες στο χειμώνα, ο Μιχαλόπουλος να βρει για να το φέρει στην αγαπημένη του Καφαντάρη ???
 
4. Φον Δημητράκης (ως... Dimitrakissss γνωρίζω το έργο, αλλά δεν θυμάμαι να το έχω δει στο Θέατρο της Δευτέρας).
 
1. ...Ολ

5. Το φυντανακι, Το μελτεμακι

6. Η πινακοθηκη των ηλιθιων

9. Ο Βασιλης Τσιβιλικας

10. Ρηγας Βελεστινλης

11. Ο Κωστας Ρηγοπουλος

12. Ο Θανασης Θεολογης

13. Οι κορες μου κι εγω

14. Μαριος, Φανη, Καισαρ

15. Παγωτο καρπουζι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
3. Παίκτης?

5. Μελτεμάκι
 
bambinella 100 είπε:
15. Παγωτο καρπουζι
Ε, αφού θυμάσαι κι αυτό, τότε .... μπράβο και πάλι μπράβο !!!

Και, φυσικά, όλες οι άλλες απαντήσεις σας πολύ σωστές !!!

14. Μαριος, Φανη, Καισαρ

Θυμάσαι τι όμορφο, τι γλυκούλι θεατρικό έργο ήταν αυτό bambinella ??? Όπως και τόσα άλλα άλλωστε .... Άραγε ... η ΕΡΤ τα έχει φυλαγμένα στο αρχείο της ??? Αν ναι .... πολύ θα μού άρεσε να οργανώσει ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στο Θέατρο της Δευτέρας, για να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις παραστάσεις που αγαπήσαμε !!! Θα μού άρεσε, όμως, το αφιέρωμα αυτό να οργανωθεί σε κινηματογραφική αίθουσα !!! Φαντάζεστε όλα αυτά να τα δούμε σε "μεγάλη οθόνη" ????

3. Παίκτης?




Εδώ πλησίασες πάρα πολύ sunset !!! To θεατρικό του Γκογόλ λεγόταν "Οι παίκτες" !!! Από αυτό η ... άχρηστη μνήμη μου έχει συγκρατήσει το όνομα που είχε δώσει ο πρωταγωνιστής στη σημαδεμένη τράπουλα που χρησιμποποιούσε για να "μαδάει" τους συμπαίκτες του : Αδελαϊδα Ιβάνοβνα !!!!
 
Ευχαριστω. Και βεβαια θυμαμαι το θεατρικο Μαριος, Φανη, Καισαρ. Ηταν ενα απο τα πιο ομορφα εργα και θα μου μεινει αξεχαστο για πολλους λογους. Ενας απο αυτους ειναι η υπεροχη ερμηνεια του Γιωργου Μαζη.
 
Ο Μάζης έπαιζε τον Μάριο;

Πανέμορφη η "Μασσαλιώτικη Τριλογία", η επιτομή της νοσταλγίας. Μόνο που, μη με βαρέσετε, στη μεταφορά της στο Θέατρο της Δευτέρας δεν μου άρεσε.

Εγώ Θέατρο της Δευτέρας σπάνια παρακολουθούσα. Μόνο τη Δόνα Ροζίτα με τη Βαλσάμη θυμάμαι (που μου άρεσε πολύ). Και το Μάριος, Φανή, Καίσαρ που το είδα σε μια επανάληψη. Με απογοήτευσε :(

Ο Ηλιόπουλος καλός, το ίδιο κι ο Φωτόπουλος. Μέχρι εκεί όμως.

Η Ανουσάκη ήταν κάκιστη επιλογή για Φανή. Δεν έβγαζε ούτε τη φρεσκάδα ούτε την αθωότητα του ρόλου.

Η διασκευή πρόχειρη. Τρία θεατρικά σε μέγεθος ενός δεν είναι εύκολο πράγμα.

Σημαντικά κομμάτια της πλοκής τα είχαν αλλάξει.

Κάποια στιγμή η κρατική τηλεόραση είχε δείξει την αρχική μεταφορά στον κινηματογράφο. Τις τρεις γαλλικές ταινίες (του 1933, 1934 και 1936) με τους Ρεμύ, Ντεμαζίς και Φρεσνάν. Αχχχχχχ :flower: :flower: :flower:

Ας ελπίσουμε να μας ξανακάνει την τιμή ...

@rinus cesar κι άλλα κουίζ παρακαλούμε. Κάτι που να ξέρουμε κι εμείς όμως ;)

@bambi κάτι είχες πει για κουίζ ατάκας 3 κι ακόμα περιμένουμε :)
 
Ο Μαζης ηταν αυτος που επαιζε τον Μαριο, retrofan. Οσο για το Ατακα Κουιζ Νο 3, ειναι ζητημα λεπτων της ωρας. ;)
 
2. Στον "κατά φαντασίαν ασθενή", υποδυόταν τον υποψήφιο γαμπρό του ήρωα, Κώστα Ρηγοπουλου . παραγωγή 1982
 
spyrosd είπε:
2. Στον "κατά φαντασίαν ασθενή", υποδυόταν τον υποψήφιο γαμπρό του ήρωα, Κώστα Ρηγοπουλου . παραγωγή 1982
Πολύ σωστά !!! Και ο "κατά φαντασίαν ασθενής" που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας ... τι φοβερό έργο, τι καταπληκτικές ερμηνείες, τι υπέροχα κουστούμια, τι ιδιοφυείς διάλογοι !!!

Πανέμορφη η "Μασσαλιώτικη Τριλογία", η επιτομή της νοσταλγίας. Μόνο που, μη με βαρέσετε, στη μεταφορά της στο Θέατρο της Δευτέρας δεν μου άρεσε

Όχι βρε, γιατί να σε βαρέσουμε ??? Είναι δυνατόν να αρέσουν σε όλους μας τα ίδια πράγματα ??? Φυσικά και όχι ....

Έτσι, οι μόνες αναπάντητες ερωτήσεις που μείνανε είναι οι εξής :

7/ Ποια επιθεώρηση, με πρωταγωνιστές τους Άννα Παναγιωτοπούλου και Λάκη Λαζόπουλο, είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας ???

Για να σάς βοηθήσω : Γι' αυτήν την παράσταση άνοιξα τόπικ εδώ στο Retromaniax ....

8/ Στο Θέατρο της Δευτέρας είδαμε μέχρι και .... θεατροποιημένο Καραγκιόζη [!!!], δηλαδή σπαρταριστές μικρές αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνιστή τους [θεατροποιημένους] Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη !!! Θυμάστε ποίου θεατρικού συγγραφέα ήταν αυτές οι ιστορίες ???

Για να σάς βοηθήσω : Ο εν λόγω θεατρικός συγγραφέας ήταν πρωτίστως ποιητής ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ σωστά bambinella !!! Την Αλαλουμία είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας !!! Όσο για την ερώτηση που έμεινε αναπάντητη :

Rinus Cesar είπε:
8/ Στο Θέατρο της Δευτέρας είδαμε μέχρι και .... θεατροποιημένο Καραγκιόζη [!!!], δηλαδή σπαρταριστές μικρές αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνιστές τους [θεατροποιημένους] Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη !!! Θυμάστε ποίου θεατρικού συγγραφέα ήταν αυτές οι ιστορίες ???

Τα θεατρικά σκετσάκια με Καραγκιόζη τα είχε γράψει ο Βασίλης Ρώτας , ο γνωστός ποιητής [που έγινε ευρύτατα γνωστός όταν στα μισά των 60ς ο Γιάννης Σπανός μελοποίησε το ποιήμα του Χριστινάκι που τραγούδησε η Καίτη Χωματα] !!!! Η παράστασή του ονομαζόταν "Τα Καραγκιόζικα" !!! Σκέτη απόλαυση ήταν όχι μόνο ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Καραγκιόζη, αλλά και ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Χατζηαβάτη, ο οποίος είχε, τάχαμου, γνώσεις "Αρχαίων Ελληνικών" !!! Όμως, όποτε πήγαινε να πει μια φράση στα αρχαία ελληνικά, ξεστόμιζε κάτι απίθανα και απολαυστικά "μαργαριτάρια" !!! Γενικά, οι διάλογοι που είχε "σκαρώσει" ο Ρώτας ήταν ... να τους "πιεις στο ποτήρι" !!! Τα "Καραγκιόζικα" είχαν, μάλιστα, και ζωντανή μουσική !!! Στα διαλείμματα των αυτοτελών ιστοριών του Καραγκιόζη θυμάμαι έπαιζαν δύο ή τρεις μουσικοί [ο ένας έπαιζε βιολί] και, μάλιστα, το επεισόδιο έδειχνε και τους θεατές της παράστασης να σηκώνονται και να χορεύουν !!! Άραγε αυτή η παράσταση έχει διασωθεί από την ΕΡΤ ????
 
Πίσω
Μπλουζα