Κουίζ : Το θέατρο της Δευτέρας

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
275
Το κουίζ που ανάρτησα για τον Γιώργο Κωνσταντίνου .... απαντήθηκε ώσπου να πεις "κίμινο":D:D:D !!! Έτσι, αποφάσισα να αναρτήσω ένα ακόμη κουίζ. Ελπίζω ... να με αφήσετε και σε αυτό "άφωνο" με τις επιδόσεις σας :D :D;) ;) !!!!

Το Θέατρο της Δευτέρας λοιπόν .... Ας μην αρχίσω να λέω για το πόσο αγαπημένη σειρά είναι για πολλούς από εμάς .... για το πόσο μας ομόρφυνε τα βράδυα των Δευτέρων μας πριν πολλάαα χρόνια ... για το πόσο μας έκανε να αγαπήσουμε το θέατρο [ιδίως των Ελλήνων συγγραφέων] .... για .... για ..... Για να δούμε, τι θυμόμαστε από αυτό ;) ;) ?????

1 / Στο θεατρικό "Ο Ουρανοκατέβατος" του Αλέκου Σακελλάριου, ποιος ηθοποιός υποδυόταν τον εξωγήινο ["ουρανοκατέβατο"] ???

2/ Στο ίδιο θεατρικό [Ουρανοκατέβατος] πρωταγωνιστούσε ο Δημήτρης Πιατάς !!! Θυμάστε σε ποιον ρόλο ???

3/ Ποιος ηθοποιός, μεγάλης ηλικίας, που πρωταγωνίστησε στο θεατρικό "Οίκος Ευγηρίας" έπαιξε και στο σήριαλ "Το φως του αυγερινού" ????

4/ Στο ίδιο θεατρικό "Οίκος Ευγηρίας" ποια ηθοποιός υποδυόταν τη διευθύντρια του οίκου ευγηρίας ????

5/ Ποιος ηθοποιός υποδυόταν τον Δον Καμίλλο ???

6 / Ποιο έργο του Ντοστογιέφσκι είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας ????

7 / Σε ποιο θεατρικό έργο έπαιξαν μαζί ο Πιατάς και ο Κοντογιαννίδης ???

8/ Στο "Τρίτη και 13", που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας, ποιος ηθοποιός υποδυόταν τον προληπτικό ???

9/ Στο θεατρικό έργο "Παγωτό μες στο χειμώνα" βλέπουμε δύο ζευγάρια να "ιντριγκάρουν" το ένα το άλλο, να συμμαχούν, να μαλώνουν κλπ κλπ .... Θυμάστε από ποιους ηθοποιούς αποτελούταν το κάθε ζευγάρι ???

10 / Ποιο ζευγάρι πρωταγωνιστούσε στο "Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" ???

11 / α) Ποιο διήγημα του Δημήτρη Χατζή είδαμε "θεατροποιημένο" στο Θέατρο της Δευτέρας ??? β) Με ποια ονομασία ??? γ) Με ποια πρωταγωνίστρια ???

12 / Στον "κινηματογραφικό" "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", τον άπιστο σύζυγο Θοδωράκη υποδύεται, ως γνωστόν, ο Ντίνος Ηλιόπουλος !!! Στο "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" που είδαμε στο Θέατρο της Δευτέρας ποιος υποδυόταν τον άπιστο σύζυγο Θοδωράκη ????
 
5.μιμης φωτοπουλος

10.ληναιος - φωτιου
 
6. Λευκές Νύχτες

9. Καφαντάρη - Μιχαλόπουλος το ένα
 
9.και τσιβιλικας καραγιαννη το αλλο
 
4. Μάρθα Βούρτση

8. Θάνος Καληώρας
 
Οι απαντήσεις σας σωστές εκτός από την υπ' αριθμ. 8 !!! Τον προληπτικό δεν τον υποδύθηκε ο Θάνος Καληώρας αλλά άλλος ηθοποιός !!! Αφήνω για λίγο την ερώτηση επειδή όλο και κάποιος μπορεί να την θυμηθεί !!!

Μέχρι τότε .... ένα απόσπασμα από το Παγωτό μες στο χειμώνα, από τα πιο ωραία και απολαυστικά πράγματα που είδαμε στις μικρές οθόνες μας εκεί στα 80ς [ω ναι ... έχουν διασωθεί αποσπάσματά του στο YouTube !!! ] !!! Για να "κατατοπίσω" όσους δεν το έχουν δει, στη συγκεκριμένη σκηνή οι γυναίκες είναι στον πάνω όροφο και ... έχουνε βάλει "κοριούς" για να παρακολουθούν τις συζητήσεις των ανδρών τους στον κάτω όροφο [ο ένας υποπτευόταν τον άλλον σε αυτό το έργο] !!! Φυσικά, δεν μπορείς να μην προσέξεις τη σπάνια ομορφιά της Λίλας Καφαντάρη [οι γυναίκες του φόρουμ ίσως να πουν το ίδιο για τον Πάνο Μιχαλόπουλο, χε χε χε ... ] ...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καπου εδω προβλεπω οτι θα μπει η bambinella και θα τα απαντησει ολα :)
 
Με φωναξε κανεις; ;)

1. Γιωργος Κοτανιδης.

2. Ο Πιατας κραταγε τον ρολο αυτουνου στου οποιου την αυλη ειχε προσγειωθει ο 528. Ζουσε μαζι με τις δυο ανυπαντρες αδελφες του και τρομαξε πολυ οταν διαπιστωσε οτι ο εξωγηινος ηταν ολογυμνος.

3. Γιωργος Νεζος.

7. Ενας βλακας και μισος.

11. α) Μαργαριτα Περδικαρη β) Καληνυχτα Μαργαριτα γ) Ελλη Φωτιου.

12. Βασιλης Τσιβιλικας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωπωωω .... είσαι φοβερή, καταπληκτική !!!

Μπράβο και πάλι μπράβο : όχι επειδή απάντησες στις ερωτήσεις του κουίζ αλλά επειδή "τίμησες" ιδιαίτερα το Θέατρο της Δευτέρας την εποχή που προβαλλόταν !!!

Γενικά, όσοι αγάπησαν αυτή τη σειρά και είδαν, όσο το δυνατόν, περισσότερες θεατρικές παραστάσεις του "Θεάτρου της Δευτέρας" πρέπει να αισθάνονται όχι μόνο τυχεροί αλλά και πολύ - πολύ κερδισμένοι !!! Έκαναν ένα ανεκτίμητης αξίας πνευματικό / πολιτιστικό δώρο στον εαυτό τους !!!

3. Γιωργος Νεζος.

Εμ, δεν ήταν δυνατόν να λείψει από το κουίζ μου αυτός ο λατρεμένος μου ηθοποιός !!! Αυτή η ήρεμη, η ήπια φωνή του πόσο μα πόσο με μάγευε και με γαλήνευε όταν ήμουνα παιδάκι εκεί στα 80ς !!! Αφού να σκεφθείτε ότι τον είχα ανακηρύξει σε ... τηλεοπτικό παππού μου, είχα φθάσει σε σημείο, δηλαδή, να τον βλέπω σαν "δικό μου άνθρωπο" ....

 
Σε ευχαριστω. Το κουιζ σου ηταν πολυ ωραιο και ελπιζω σε συνεχεια του!
 
Ο Ουρανοκατέβατος είναι απ' τα πιο αγαπημένα μου θεατρικά που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο της Δευτέρας,μάλιστα το είχα δει όταν προβλήθηκε πρώτη φορά το 1985. Πολύ έξυπνο έργο,μου άρεσε επίσης η ατμόσφαιρα ,οι χώροι (ειδικά όταν υποτίθεται διαδραματίζονταν σε εξωτερικό χώρο ) και θύμιζε πολύ παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Μπορείς να το χαρακτηρίσεις και λίγο επιστημονικής φαντασίας θεατρικό,αλλά πιο πολύ κωμωδία.
 
Πίσω
Μπλουζα