Κουίζ από παιδικά βιβλία για κορίτσια!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας retrofan
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

retrofan

RetroMasteR
Αντιδράσεις
411
Χωρίς βέβαια να θέλω ν' αποθαρρύνω τα αγόρια που ίσως τα έχουν διαβάσει ;)

1.Πώς αποκαλεί χαϊδευτικά τον Λόρι η Τζο στις "Μικρές κυρίες";

2.Πώς λένε την μικρή υπηρέτρια που γίνεται φίλη της Ρόζας στο "Η Ρόζα και τα επτά ξαδέλφια της"; Τι καριέρα ακολουθεί;

3.Σε τι επιχείρηση χάνει τα χρήματά του ο πατέρας της Σάρας στο "Η μικρή πριγκίπισσα";

4.Για ποιο λόγο μένει κλεισμένη στο σπίτι η νεαρή γειτόνισσα της Πολυάννας στο "Η Πολυάννα και η ακτινοβολία της αγάπης";

5.Πώς λένε την πλούσια φίλη της Μεγκ στις "Μικρές κυρίες";

6.Ποια τα ονόματα των παιδιών της Πολυάννας;

7.Πώς ονομάζεται στα ελληνικά το sequel του "Η Ρόζα και τα επτά ξαδέλφια της"; Ποια ζευγάρια σχηματίζονται σε αυτό;

8.Πώς λέγεται ο Ινδός υπηρέτης στο "Η μικρή πριγκίπισσα"; Πώς γίνεται η πρώτη συνάντησή του με την Σάρα;

9.Ποιος είναι ο ανιψιός της θείας Ρουθ στο "Η Πολυάννα μεγαλώνει";

10.Ποιο από τα κλασικά κοριτσίστικα βιβλία σας άγγιξε πιο πολύ; :) (αυτή την ερώτηση την δανείστηκα γιατί μου άρεσε από το "αρωματικό κουίζ" της Bambi;)).

Πολύ ωραίο κουίζ! :)

Απαντάω με επιφύλαξη, γιατί έχω πολλά χρόνια να διαβάσω τα βιβλία...

1. Τέντι

5. Μις Γκάρντινερ????

6. Τζούντι και Τζούνιορ

9. Εννοείς τον πραγματικό ή εκείνον που νόμιζε ότι ήταν ανιψιός της; Τεσπά, απαντώ και στα 2. Ο Τζέμι νόμιζε ότι ήταν ανιψιός της, αλλά τελικά ανακάλυψαν όλοι (εκτός από τον ίδιο, που το ανακαλύπτει στο "Η Πολυάννα μαμά") ότι ήταν ο Τζίμυ.

10. Θα πω το "Η Πολυάννα μεγαλώνει" το οποίο αγαπούσα πολύ και έχω χρόνια να διαβάσω (από το δημοτικό) και όταν το έψαξα πριν κανα-δυο χρόνια ανακάλυψα ότι δεν εκδίδεται πια... :(

4. Μενει κλεισμένη γιατι ειναι σημαδεμένη στο πρόσωπο και δεν μπορεί να το ξεπεράσει, αυτό της έχει καταστρεψει την ζωή! ενω υπάρχει κάποιος που την λατρευει, ο Φρανκ Λιντσει!

5. Λεγεται Σάλλυ!

6. Τζούντυ, η Πολυάννα δηλ. η μικρή αλλα λόγω οτι η Πολυάννα είχε μια φίλη, την Τζουντυ, στο η ''πολυάννα παντρευεται'', η Τζουντυ λιοπόν φώναζε ετσι την μικρή της και της μένει το όνομα, μετά ειναι ο Τζουνιορ, ο μεγαλυτερος απο τις δυο αδελφές και ο βενιαμίν της παρέας, η μικρή Ρουθ!

7. Η Χαιντι μεγαλώνει του Καρόλου Τρίττεν, η ζωή της είχε αρκετά κοινά με την δική μου, άσε που με μάγεψε απο την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου!

ρετροφαν την Ροζα, σίγουρα δεν πρόκειται για την Ρόζα την ναζιάρα δεν την ξερω καθόλου8) αν γίνεται δωσε μας στοιχεία ( σε απογοητευω :zip: ), αλλά πες μας και το δικό σου αγαπημένο, το δικό μου ειναι η Χαιντι ,ειναι η φύση των Αλπεων που σε μαγεύει και η απλότητα των ανθρώπων και ο καθαρός αέρας τι άλλο να θελήσει κανείς!! Ετσι ειναι για μένα η ευτυχία!

Υ.Γ.: Σου εγραψα πολλά γιατί αυτό έκανα και στο σχολείο, αν δεν ήξερα κάποιες ερωτησεις, εγραφα σε αυτές που ήξερα περισσότερα για να την βγ'άλω λάδι, έλα όμως που δεν την έβγαζα!

αν γίνεται πες μας για την Πολυαννα στο Φαρ-Ουεστ, ήταν καλό, δεν το εχω και επειδή ακριβώς ειναι της Σμιθ που θαυμάζω, θέλουμε και άλλο τεστ!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
6. Τζούντυ, η Πολυάννα δηλ. η μικρή αλλα λόγω οτι η Πολυάννα είχε μια φίλη, την Τζουντυ, στο η ''πολυάννα παντρευεται'', που την ελεγαν Τζουντυ και φώναζε ετσι την μικρή της μένει το όνομα, μετά ειναι ο Τζουνιορ, ο μεγαλυτερος απο τις δυο αδελφές και ο βενιαμίν της παρέας, η μικρή Ρουθ!
Κοίτα να δεις! Και θυμόμουν ότι είχε κάνει κι άλλο μπεμπέ η Πολυάννα... Αλλά είπα να μην το ρισκάρω. Κρίμα, έχασα την ερώτηση! :P

Α, ούτε εγώ την ξέρω τη Ρόζα, more info please.. και φυσικά θέλουμε κι άλλο κουίζ! ;)

Μπράβο κορίτσια! Πολύ δυνατές σε κάτι που στηρίζεται στις μακρινές αναμνήσεις μας.

Για την Ρόζα όσα στοιχεία θέλετε με το τέλος του κουίζ :)

@αριάδνη "η Πολυάννα στο Φαρ Ουέστ" δεν μ' είχε ενθουσιάσει ως βιβλίο. Ίσως γιατί είχα συνηθίσει τόσο τη γειτονιά των δύο προηγούμενων ("η Πολυάννα μαμά" και "η Πολυάννα και η ακτινοβολία της αγάπης") που στενοχωρήθηκα με την μετάθεση του Τζίμη που τους οδηγεί στην Άγρια Δύση και τους απομακρύνει από τους φίλους τους.

Κοντολογίς αυτή είναι η υπόθεση. Ο Τζίμη παίρνει μετάθεση από την εταιρεία του και όλη η οικογένεια τον ακολουθεί. Επειδή το μέρος είναι απομονωμένο και τα σχολεία μακριά, προσλαμβάνουν και μια νέα δασκάλα για να κάνει μάθημα κατ' οίκον στα παιδιά. Γνωρίζουν τους νέους γείτονες, ανάμεσα στους οποίους έναν ντροπαλό συνάδελφο του Τζίμη, έναν γοητευτικό αλλά λίγο θρασύ κάου μπόι και μια νεαρή κοπέλα του τόπου, ερωτευμένη με τον κάου μπόι που την φτύνει για την δασκάλα.

Ως συνήθως η Πολυάννα οδηγεί τους ανθρώπους στο να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και η παραμονή στο Φαρ Ουέστ τελειώνει χωρίς δράματα, με τον καλύτερο τρόπο για όλους :) .

Θυμάμαι την παράκλησή σου για το εξώφυλλο. Υπόσχομαι να τραβήξω φωτογραφίες όταν ξαναεπισκεφθώ την αποθήκη του πατρικού, κάτι που σκοπεύω να κάνω άμεσα.

Νομίζω ότι για τη Ρόζα και τα 7 ξαδέλφια της, έχει πάρει κάτι το μάτι μου στο θέμα: Πώς γεννήθηκε η Κάντυ; Δεν είμαι σίγουρη όμως.

Πέραν αυτού θα απαντούσα στις ερωτήσεις για τις Μικρές Κυρίες και τη Μικρή Πριγκίπισσα.

Όσο για το κοριτσίστικο βιβλίο .... θα πω τη Μικρή Πριγκίπισσα (την έχω από τη σειρά Πράσινη Βιβλιοθήκη).

Θυμάμαι όμως ότι σε αυτή τη σειρά είχα και τον Μικρό Λόρδο, τη Μαύρη Τουλίπα, Με και Χωρίς Οικογένεια τα οποία και είχα τιμήσει δεόντως.

Θέλουμε και άλλο κουίζ. Μπράβο retrofan

caprice είπε:
Πέραν αυτού θα απαντούσα στις ερωτήσεις για τις Μικρές Κυρίες και τη Μικρή Πριγκίπισσα.
@Caprice απάντησε, απάντησε :)

Τη "Μικρή Πριγκίπισσα" καμία δεν την τίμησε :P

Παρεμπιπτόντως, κι εγώ από τη σειρά της Πράσινης Βιβλιοθήκης το έχω το βιβλίο.

Εφόσον κριθώ με επιείκεια αγαπητή μου retrofan, απαντώ στις ερωτήσεις σου για τη Μικρή Πριγκίπισσα

Ο πατέρας της χάνει την περιουσία του επειδή ένας φίλος του στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη διαχείριση των χρημάτων του, κάνει λάθος επενδύσεις. Έτσι ο πατέρας οδηγείται στην πτώχευση. Ο δε φίλος είναι ο νέος της γείτονας ο οποίος δεν έχει σταματήσει να την ψάχνει προκειμένου να την αποζημιώσει για τα λάθη που είχε κάνει με τον πατέρα της.

Η Σάρα μαζί τη φίλη της τη Μπέκυ μετά από μία τιμωρία που τους στερεί το φαγητό, προσποιούνται κλεισμένες στο μικρό δωμάτιο της Σάρα ότι έχουν ένα δείπνο μέσα στην πολυτέλεια. Την επόμενη μέρα όταν ξαναμπαίνει στο δωμάτιό της η Σάρα αντικρίζει ένα μικρό παλάτι για το οποίο είναι υπεύθυνος ο Ινδός υπηρέτης του γείτονα. Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό ως πρώτη συνάντηση. Αν και νομίζω ότι η Σάρα γνωρίζεται με τον Ινδό υπηρέτη όταν το σκάει το πιθηκάκι και μπαίνει στο δωμάτιο της.

Τον υπηρέτη νομίζω ότι λεγόταν Ραμ … κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να κοιτάξω στο διαδίκτυο ή να πεταχτώ στο πατρικό μου αλλά συγκρατήθηκα για να δω πόσο καλά θυμάμαι τελικά.

Περιμένω εναγωνίως :wait2:

Πάμε και για τις απαντήσεις λοιπόν :)

1. Τον Θίοντορ Λόρενς Γ΄ όλοι στις "Μικρές Κυρίες" τον φωνάζουν Λόρι. Εκτός από την Τζο που τον αποκαλεί χαϊδευτικά Τέντι (μπράβο serano915:))

2. Την υπηρέτρια και μετά φίλη της Ρόζας την λένε Φοίβη. Έχει ταλέντο στο τραγούδι και γίνεται τραγουδίστρια της όπερας.

3. Ο πατέρας της Σάρας στην "Μικρή πριγκίπισσα" χάνει τα χρήματά του επενδύοντάς τα (ύστερα από προτροπή του φίλου του) σε αδαμαντωρυχεία στη Νότιο Αφρική (είσαι λίγο πιο φλου caprice, να σου δώσω το 50%; :P )

4. Όντως η Λορέν αποφεύγει τον κόσμο από τότε που ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα τής άφησε ένα τρομακτικό σημάδι στο μάγουλο (μπράβο αριάδνη :) )

5. Η πλούσια φίλη της Μεγκ που της προξενεί κάθε τόσο αισθήματα ζήλιας ονομάζεται Σάλλυ Γκάρντινερ (δύο μπράβο στις serano915 και αριάδνη :) :))

6. Τα παιδιά της Πολυάννας είναι: ο Τζούνιορ, η Πολυάννα που όλοι την φωνάζουν Τζούντι και η μικρή Ρουθ (μπράβο serano915 κατά τα 2/3 :P και αριάδνη για μια εξαιρετικά πλήρη απάντηση :) :))

7. Το sequel λέγεται "Τα 20 χρόνια της Ρόζας". Τα παιδιά του πρώτου βιβλίου έχουν μεγαλώσει και ζευγαρώνουν ως εξής:

α) Η Ρόζα με τον Μακ

β) Η Φοίβη με τον Άρτσι

γ) Η Κίτυ με τον Στιβ

8. Ο Ινδός υπηρέτης λέγεται Ραμ Ντας και πρωτοσυναντιέται με την Σάρα όταν το πιθηκάκι πηδάει μέσα στη σοφίτα της κι αυτός ζητά την άδεια της για να το πάρει πίσω (μπράβο caprice:))

9. Ο πραγματικός ανιψιός της θείας Ρουθ αποκαλύπτεται ότι είναι ο Τζίμη κι όχι ο Τζέιμι. Δεν του το λένε όμως καθώς είναι έτοιμος ν' αρραβωνιαστεί και δεν θέλουν να τον λυπήσουν (ερώτηση παγίδα που απάντησε πληρέστατα η serano915:))

10. H δική μου προτίμηση πηγαίνει στο "Η Πολυάννα και η ακτινοβολία της αγάπης". Η ιστορία της Λορέν και του Φρανκ μου είχε αρέσει τόσο μα τόσο πολύ :flower: :flower: :flower: :flower:

Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτό το ζευγάρι δεν έχει σ' ολόκληρο το βιβλίο, παρά μόνο μια τηλεφωνική συνομιλία ...

Νικήτρια αναδεικνύεται η serano915:award:

Και λίγα λόγια για την ιστορία της Ρόζας και των επτά ξάδελφών της.

Όπως σωστά επεσήμανε η caprice το βιβλίο έχει παρουσιαστεί ξανά στο retromaniax

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?8396-%C7-%DD%EC%F0%ED%E5%F5%F3%E7-%F4%E7%F2-%CC%E9%E6%EF%FD%EA%E9-%D0%FE%F2-%E3%E5%ED%ED%DE%E8%E7%EA%E5-%E7-%CA%DC%ED%F4%F5

Η συγγραφέας είναι η γνωστή από τις "Μικρές Κυρίες" Λουίζα Μέι Άλκοτ. Τα βιβλία με τους τίτλους "Η Ρόζα και τα επτά ξαδέλφια της" και "Τα 20 χρόνια της Ρόζας" κυκλοφορούσαν από τις εκδόσεις Άγκυρα την δεκαετία του 80΄.

Πλέον είμαι σίγουρη ότι ο επιμελητής στην Άγκυρα επενέβαινε στο αρχικό κείμενο για να "ελαφρώσει" λίγο το βαρύ κλίμα που συχνά δημιουργούσε η Άλκοτ. Στην εκδοχή που εγώ είχα διαβάσει ο Τσάρλι (η συμπάθειά μου αν και "κακό παιδί" ή μάλλον εξαιτίας αυτού :P )

δεν σκοτώνεται αλλά τραυματίζεται σοβαρά και μετά αναχωρεί με την μητέρα του για την Τζαμάικα όπου ζει ο πατέρας του ώστε να γιατρευτεί από τις κακές του συνήθειες με εργασιοθεραπεία.

Ωραία βιβλία και τα δύο που προσωπικά τα προτιμώ από τις "Μικρές Κυρίες". Μάλλον η αίσθηση "ένα κορίτσι ανάμεσα σε επτά αγόρια που την λατρεύουν και την προσέχουν":darkglasses:. Ποιο κοριτσάκι δεν θα ήθελε το ίδιο;

Όμως έχω θέμα με την Άλκοτ. Μου φαίνεται πολύ συντηρητική όσον αφορά την επιλογή συντρόφου των ηρωίδων της. Σα να θέλει να "νοικοκυρέψει" τον έρωτα, να πριμοδοτήσει την "σωστή" απόφαση σε βάρος της απόφασης που ταιριάζει περισσότερο στην καρδιά μας και στο πάθος μας.

Στις "Μικρές Κυρίες" η Τζο αφήνει τον Λόρι για τον μεσήλικα καθηγητή. Γιατί; :xm: Εκατομμύρια αναγνώστριες, εδώ και 150 χρόνια, προσπαθούν να καταλάβουν ...

Γιατί λέει ήταν πολύ παρορμητικός κι ήταν κι αυτή παρορμητική και δεν θα ταίριαζαν και η Έιμυ είναι πιο φρόνιμη και με καλύτερη ανατροφή κι ο καθηγητής πιο ώριμος και κατανοεί τα πνευματικά της ενδιαφέροντα :xm: . Μπλιαχ!!!!!!!!

Στην "Ρόζα" η Ρόζα, παρόλο που ελκύεται από τον όμορφο και άσωτο Τσάρλι (ποια δεν θα το πάθαινε στη θέση της; ;) ), βάζει την λογική μπροστά και τον αφήνει (εντάξει, ας πούμε ότι παραήταν άσωτος) για να παντρευτεί όμως ποιον; Τον Μακ, τον αφηρημένο, ασουλούπωτο ξάδελφο με τα γυαλιά, τον χωμένο στα βιβλία και στις μελέτες του. Και θέλει η συγγραφέας να μας πείσει ότι τον ερωτεύεται κιόλας :o .

Κοντολογίς, έχω καταλήξει να πιστεύω πως μια και στην εποχή που έγραφε η Άλκοτ οι κοπέλες καλό ήταν να δέχονται χωρίς πολλές αντιρρήσεις όποιον γαμπρό τους έφερναν οι γονείς τους (και βέβαια αυτός δεν θα ήταν ο γόης της παρέας αλλά ο μεγαλούτσικος κύριος με τη σταθερή δουλειά και τον αξιοσέβαστο χαρακτήρα), τα βιβλία που προορίζονταν για τις νεαρές προσπαθούσαν να περάσουν λίγο και το καλό πρότυπο επιλογής.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14024-Eνα-ρομαντικό-κοριτσι-(-Αλκοτ)

εδω αλλάζει καλη μου ρετροφάν, η ιστορία..

ναι υπάρχει διαφοροπιοηση στην Αλκοτ, η Πολυ, η βαφτισιμιά του γιατρού ( η ιστορία της μας απασχολεί σε δυο βιβλία) , παντρευεται τελικά, εναν ωραιο νεαρό, πλουσιο και χαρτοπαικτη, ολίγον τεμπέλη..τον αγαπά, τον ερωτευεται απο την πρώτη στιγμή :flower: , παρ'όλο τον σνομπισμό που της επεδυκνυει, εκείνος και η σνομπ αδελφή του, σαν απο ενστικτο και την κατασπατάληση της πατρικής περιουσιας! και δεν εχει και την άδεια του γιατρού που το μόνο που θέλει ειναι να την δει ευτυχισμένη και όμως να που γίνεται το μοιραίο και ο νεαρός βάζει μυαλό, εκει που φαινονται οτι όλα ειναι σκοτεινά για εκείνον..και φτανει στο μη παρεκει η ασωτη ζωή του...ρετροφαν, φαντάζεσαι την εξέλιξη, φαγαμε κουφέτα..και ας μην έχουν τιποτα κοινό οι δυο τους, οπότε δεν ηταν πάντα ετσι η Αλκοτ, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, για την Ρόζα , μια ηρωιδα της Αλκοτ πάντα ειναι είδηση!

η Πόλυ ειναι η αγαπημένη μου ηρωιδα απο την Λουιζα, από μικρό παιδί αναγκάζεται να βγάλει τα προς το ζην..πάντα ηρεμη και διαλεκτική, πάντα υπομονετική..και πάντα ρομαντική.. :flower: :flower: :flower:

retrofan είπε:
Νικήτρια αναδεικνύεται η serano915:award:
:cheers: :hurrah: :cheers: :hurrah: :cheers: :hurrah: :cheers:

Πρώτη φορά κερδίζω σε κουίζ! Ευχαριστώ!!! :thanx2:

Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο! ;)

Ρετροφαν μου θα θελαμε και άλλο κουιζακι σημερα ειδικα, παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου να την τιμήσουμε την μέρα!

αν θελετε γραφετε και το αγαπημένο σας παιδικο βιβλίο δεν ξερω αν υπάρχει και θρεντ για το θεμα αυτό

η ρετροφαν μας εχει μια τελευταια ερωτηση κρισεως για αγαπημενο βιβλίο

retrofan εσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ το όνομα των βιβλίων που είχα διαβάσει μικρή (στο Δημοτικό) και δεν ήταν άλλα από την ιστορία της Ρόζας (με τα 7 ξαδέλφια και στα 20 χρόνια της!). Δεν είχα δει ότι είχες κάνει θέμα με αυτά τα δύο βιβλία. Την Πολυάννα δεν την είχα διαβάσει ποτέ, αλλά θυμόμουν ένα βιβλίο με ένα κορίτσι και τα ξαδέρφια του και την συνέχειά του. Φυσικά θυμόμουν και τον Τσάρλυ, όπως και ότι η Ρόζα δεν τον διάλεξε, παρόλο που ήταν ο πιο ερωτεύσιμος ;) Τα έχω ακόμα τα βιβλία (εκδόσεων Αγκύρας), αλλά είναι καπου στο πατάρι του πατρικού μου...Ψάχνω τώρα να τα βρω στο google, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά. Σταμάτησαν να κυκλοφορούν???

είμαι ευγνωμων που βρηκα το βιβλίο μεσω μιας καλής ρετρο νεραιδούλας στην ρόζα αναφερομαι( όχι στην ναζιαρα με τα σγουρα μαλλιά αλλα σε αυτην με τα ξαδελφια) στην παλια εκδοση της αγκυρας

Photo-0591.jpg

μου φαινεται με μια πρωτη ματια αψογο :thanx2:

retrofan είπε:
Και λίγα λόγια για την ιστορία της Ρόζας και των επτά ξάδελφών της.Όπως σωστά επεσήμανε η caprice το βιβλίο έχει παρουσιαστεί ξανά στο retromaniax

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?8396-%C7-%DD%EC%F0%ED%E5%F5%F3%E7-%F4%E7%F2-%CC%E9%E6%EF%FD%EA%E9-%D0%FE%F2-%E3%E5%ED%ED%DE%E8%E7%EA%E5-%E7-%CA%DC%ED%F4%F5

Πλέον είμαι σίγουρη ότι ο επιμελητής στην Άγκυρα επενέβαινε στο αρχικό κείμενο για να "ελαφρώσει" λίγο το βαρύ κλίμα που συχνά δημιουργούσε η Άλκοτ. Στην εκδοχή που εγώ είχα διαβάσει ο Τσάρλι (η συμπάθειά μου αν και "κακό παιδί" ή μάλλον εξαιτίας αυτού :P )

δεν σκοτώνεται αλλά τραυματίζεται σοβαρά και μετά αναχωρεί με την μητέρα του για την Τζαμάικα όπου ζει ο πατέρας του ώστε να γιατρευτεί από τις κακές του συνήθειες με εργασιοθεραπεία.

Ωραία βιβλία και τα δύο που προσωπικά τα προτιμώ από τις "Μικρές Κυρίες". Μάλλον η αίσθηση "ένα κορίτσι ανάμεσα σε επτά αγόρια που την λατρεύουν και την προσέχουν":darkglasses:. Ποιο κοριτσάκι δεν θα ήθελε το ίδιο;

Όμως έχω θέμα με την Άλκοτ. Μου φαίνεται πολύ συντηρητική όσον αφορά την επιλογή συντρόφου των ηρωίδων της. Σα να θέλει να "νοικοκυρέψει" τον έρωτα, να πριμοδοτήσει την "σωστή" απόφαση σε βάρος της απόφασης που ταιριάζει περισσότερο στην καρδιά μας και στο πάθος μας.

Στις "Μικρές Κυρίες" η Τζο αφήνει τον Λόρι για τον μεσήλικα καθηγητή. Γιατί; :xm: Εκατομμύρια αναγνώστριες, εδώ και 150 χρόνια, προσπαθούν να καταλάβουν ...

Γιατί λέει ήταν πολύ παρορμητικός κι ήταν κι αυτή παρορμητική και δεν θα ταίριαζαν και η Έιμυ είναι πιο φρόνιμη και με καλύτερη ανατροφή κι ο καθηγητής πιο ώριμος και κατανοεί τα πνευματικά της ενδιαφέροντα :xm: . Μπλιαχ!!!!!!!!

Στην "Ρόζα" η Ρόζα, παρόλο που ελκύεται από τον όμορφο και άσωτο Τσάρλι (ποια δεν θα το πάθαινε στη θέση της; ;) ), βάζει την λογική μπροστά και τον αφήνει (εντάξει, ας πούμε ότι παραήταν άσωτος) για να παντρευτεί όμως ποιον; Τον Μακ, τον αφηρημένο, ασουλούπωτο ξάδελφο με τα γυαλιά, τον χωμένο στα βιβλία και στις μελέτες του. Και θέλει η συγγραφέας να μας πείσει ότι τον ερωτεύεται κιόλας :o .

Κοντολογίς, έχω καταλήξει να πιστεύω πως μια και στην εποχή που έγραφε η Άλκοτ οι κοπέλες καλό ήταν να δέχονται χωρίς πολλές αντιρρήσεις όποιον γαμπρό τους έφερναν οι γονείς τους (και βέβαια αυτός δεν θα ήταν ο γόης της παρέας αλλά ο μεγαλούτσικος κύριος με τη σταθερή δουλειά και τον αξιοσέβαστο χαρακτήρα), τα βιβλία που προορίζονταν για τις νεαρές προσπαθούσαν να περάσουν λίγο και το καλό πρότυπο επιλογής.
ρετροφαν μου στο ένα ρομαντικο κοριτσι η πολύ παντρευται το κακο παιδι με το αλκοολ και την χαρτοπαιξεια, οποτε δεν είναι απολυτο, τι ξεχωριστο βιβλιο η ροζα!!! και πολύ καλη η συνταγή του γιατρου αλεκ! η ροζα κανει καλη της φιλη μια υπηρετρια μεγαλη καρδια η ροζα και παιδι-θυσια για τον αλλον

Photo-0595.jpg

ένα εξαιρετικο ολλανδεζικο βιβλίο και αν με αφηνε το χερι μου θα σας εγραφα και υπόθεση, εχει να κανει με δυο φτωχα παιδια και την δυστυχια που τους βρισκει μα και την θεια προνοια που τελικα τα δικαιωνει: τα ασημενια παγοπεδιλα

κουζακι

1. ποια κοπέλα σνομπάρει αγρια την χαιντι στο ''η χαιντι μεγαλωνει'' και δεν θελει να συγκατοικει μαζι της γιατι και για ποιο περιστατικο; με ποια μενει τελος στο ιδιο δωματιο η χαιντι;

2. ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η γκλαντυς στο ''η πολυαννα παντρεμενη'', πως καταλήγει το κοριτσακι;

3. πως παιρνουν τις μερες και τα βραδια τους η πολυαννα και ο τζιμυ, πριν αποκτησουν παιδια

στο μικρο διαμερισμα τους με ελλειψη χρηματων;

5. πως ονομαζουν την γκρετελ με ποιο παρατσουκλι οι πλουσιες φιλες της στα ασημενια παγοπέδιλα; σε ποιο αθλημα είναι καλο το φτωχο κοριτσακι;

6. ποιο πρόβλημα αντιμετωπιζει ο μακ στην ροζα της αλκοτ και μενει κλεισμενος μεσα;

7. ποιο είναι το ελάττωμα των διδυμων ο'σαλιβαν πριν πανε στο σεντ κλαιρ;

8. τι ακολουθει ως χομπι και επαγγελμα η μεγαλη κορη της πολύαννας και τι ο γιος της;

Πίσω
Μπλουζα