Κουίζ από παιδικά βιβλία για κορίτσια!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας retrofan
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
κανεις για το κουιζακι;

η εκδοχή η δικη μου για την ροζα και τα 7 ξαδέλφια της δεν περιλαμβανει το ότι ο τσαρλι φευγει για τζαμαικα ουτε το γαμο της κιττυς και του στηβ, εχει μαλλον ως περιληψη το β'βιβλιο οποτε παραλείπονται πραγματα. Οπως και να χει είμαι ευγνωμων μονο και μονο που βρεθηκε το βιβλιο ;)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
Προβολή συνημμένου 132566ένα εξαιρετικο ολλανδεζικο βιβλίο και αν με αφηνε το χερι μου θα σας εγραφα και υπόθεση, εχει να κανει με δυο φτωχα παιδια και την δυστυχια που τους βρισκει μα και την θεια προνοια που τελικα τα δικαιωνει: τα ασημενια παγοπεδιλα
Αριάδνη, τώρα από σένα κατάλαβα ότι αυτό είναι διασκευή του βιβλίου "Τα ασημένια πατίνια" ή αλλιώς "Hans Brinker" της συγγραφέως Mary Mapes Dodge. Εγώ από αυτήν το έχω διαβάσει, και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί στο βιβλίο σου εμφανίζεται άλλο όνομα συγγραφέα, μέχρι που το έψαξα. Αναρωτιέμαι τι διαφορές να έχουν τα δύο βιβλία...Πάντως πρόκειται όντως για ένα υπέροχο βιβλίο, από τα αγαπημένα μου της παιδικής ηλικίας. Πάνε πολλά χρόνια βέβαια από τότε που το διάβασα και δεν το θυμάμαι δυστυχώς τόσο καλά για να απαντήσω και τις δύο ερωτήσεις του 5 στο κουιζ. Νομίζω ότι η Γκρέτελ ήταν καλή ακριβώς σ'αυτό που λέει κι ο τίτλος, και πρέπει να έγινε ένας αγώνας δρόμου με τα παγοπέδιλα, και να βγήκε νικήτρια στην κατηγορία των κοριτσιών. Όσο για το παρατσούκλι της, νομίζω ότι ήταν κάτι σχετικό με τα κουρέλια που φορούσε, αλλά δεν θυμάμαι καλά.

περλα μου ναι αυτό είναι το θαυμασιο βιβλιο και όπως ακριβως τα λες εγιναν τα πραγματα/ τα πλουσια κορίτσια αποκαλουσαν την γκρετελ ''χηναρού'' γιατι αυτό εκανε για να εξοικονωμησει λίγα χρηματα! την περιφρονουσαν εκτος από την χιλντα , ουτε καν την πλησιαζαν και δεν θελανε να παρει μερος και στην παγοδρομια :( αν είναι δυνατον. Θυμασαι όμως τι απεγινε η γκρετελ; γινεται πλουσια τελικα και μπαινει σε καλη οικογενεια!

οποτε μια απάντηση απαντηθηκε, οι υπόλοιπες;

ασχετο αλλά καλοκαιρακι ερχεται λείπει η ρετροφαν
;)

Δεν θυμάμαι καθόλου την υπόθεση από τη Χαιντι μεγαλώνει. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι η Κλάρα δεν έχει τόσο ενεργό ρόλο στο βιβλίο.

spirtoulis είπε:
Δεν θυμάμαι καθόλου την υπόθεση από τη Χαιντι μεγαλώνει. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι η Κλάρα δεν έχει τόσο ενεργό ρόλο στο βιβλίο.
και πολύ καλα θυμασαι διοτι εδώ τον ρόλο της κλάρας παιρνει μια πλουσια μοναχικη κοπέλα που οι γονεις της εχουν κοσμικες φροντίδες, η ζαμυ ..άλλη μια ερωτηση απαντηθηκε! τωρα διαβαζω το η χαιντι μαμα και η ζαμυ πάλι κάνει την εμφανιση της και ουχι η κλάρα

αριαδνη είπε:
κουζακι1. ποια κοπέλα σνομπάρει αγρια την χαιντι στο ''η χαιντι μεγαλωνει'' και δεν θελει να συγκατοικει μαζι της γιατι και για ποιο περιστατικο; με ποια μενει τελος στο ιδιο δωματιο η χαιντι;

2. ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η γκλαντυς στο ''η πολυαννα παντρεμενη'', πως καταλήγει το κοριτσακι;

3. πως παιρνουν τις μερες και τα βραδια τους η πολυαννα και ο τζιμυ, πριν αποκτησουν παιδια

στο μικρο διαμερισμα τους με ελλειψη χρηματων;

5. πως ονομαζουν την γκρετελ με ποιο παρατσουκλι οι πλουσιες φιλες της στα ασημενια παγοπέδιλα; σε ποιο αθλημα είναι καλο το φτωχο κοριτσακι;

6. ποιο πρόβλημα αντιμετωπιζει ο μακ στην ροζα της αλκοτ και μενει κλεισμενος μεσα;

7. ποιο είναι το ελάττωμα των διδυμων ο'σαλιβαν πριν πανε στο σεντ κλαιρ;

8. τι ακολουθει ως χομπι και επαγγελμα η μεγαλη κορη της πολύαννας και τι ο γιος της;
1. Είναι η Αυλιν πλουσια γονος αγγλικής οικογενειας που δεν θελει καθολου την συντροφια της χαιντι και το θεμα γινεται ακομα χειροτερο, όταν ο παππους της μικρης των αλπεων στελνει ένα κεφαλοτυρι να αποθηκευσει στο δωματιο της. Τελικά η Χαιντι συγκατοικει με την Ζάμυ

2. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η καημενη η γκλάντυς είναι που η μητερα της δεν κοιτα καθολου τα αλλα τρια αδελφια της και τα αφηνει στην υπηρετρια και στην μικρη για να κανει κοσμικη ζωη/ η γκλάντυς στο τελος πεθαινει ενώ η Πολυάννα που πονά το κοριτσάκι είναι εκει παρούσα

3. Διαβαζουν Ντικενς τα βραδια και πηγαινουν βολτες και στο πάρκο τα απογεύματα όταν ερχεται από την δουλεια ο Τζιμ

η 4 εχει απαντηθεί

6. το ελάττωμα των διδυμων είναι που είναι ολιγον ξιπασμένες γι αυτό οι γονεις τους, τις στελνουν στο σεντ κλαιρ

θελει καποιος να προσπαθησει τις άλλες;

Πίσω
Μπλουζα