Κουίζ από παλιές ταινίες 03

Χαμος παιδια!!! Χαχαχα δεν προλαβα τιποτα!!Πολυ καλες ερωτησεις ολες,οι 9 και 10 ειδικα μπραβο retrofan
 
10. Στην ταινία Λατέρνα φτώχια και γαρύφαλλο η Τζένη Κάρεζη πάει να ρίξει το παιδί που κυοφορεί. Ο γιατρός Γιάννης Βογιατζής την ενημερώνει ότι δεν μπορεί να αναλάβει την επέμβαση λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.
 
1. Σταύρος Παράβας (μπράβο comicsfan!)

2. Οδοντίατρος (μπράβο comicsfan!)

3. 1909 (-στην ηλικία μας; Δεν νομίζω να με θεωρείτε συνομήλικό σας. Εγώ είμαι γεννηθείς το 1909 -Κι εγώ είμαι γεννηθείς το 1912 -Ε, καλά! Τι σημασία έχουν τρία χρόνια διαφορά για έναν ευτυχισμένο γάμο :D ) (μπράβο comicsfan!)

4. Λίζα (το γνωστό πορτρέτο πολλών ελληνικών ταινιών :p , κρεμασμένο πάνω από το τζάκι) (μπράβο vg76!)

5. Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη (μπράβο serano915!) Ο Αλέκος Αλεξανδράκης (μπράβο vg76!) απαντά στον Γιώργο Γαβριηλίδη σχετικά με τις ζαλάδες της Κατερίνας Γιουλάκη.

6. Έχει εργαστήριο που φτιάχνει λουκούμια (μπράβο comicsfan!)(-Ο Κασανδρής έχει βαπόρια, εγώ τι έχω; Ένα εργαστήριο που φτιάχνει λουκούμια -Ε! Ρίξτους λουκούμια! -Καλά σου λέει! Να γλυκάνεις και τις πίκρες του λαού!)

7. Ελένη (μπράβο comicsfan!)

8. Μα την Αγία Βαρβάρα! (μπράβο vg76!)

9. Στην ταινία "Μαρίνα" τη μουσική γράφει ο Κώστας Γιαννίδης και παίζει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (μπράβο appoul!). Επίσης στην ταινία "ο Μπλοφατζής" το τραγούδι "λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου" του Κώστα Γιαννίδη είναι το χαρακτηριστικό σημείο "επαφής" του ψεύτικού Τζον Χάλαρη (Λάμπρος Κωνσταντάρας) με τον αληθινό (Γιάννης Βόγλης). Το τραγουδούσε ο Βόγλης στο αμπάρι του πλοίου που τους μετέφερε, μέσω βομβαρδισμών, στην Κρήτη και όταν τον αποχαιρετούσε πληγωμένος στο στρατόπεδο αιχμαλώτων. Του το τραγουδάει ο Κωνσταντάρας στο τέλος της ταινίας και τον βοηθάει ν' ανακτήσει τη μνήμη του. Τώρα αυτή την ερώτηση δεν ξέρω σε ποιον να την δώσω :xm: . Ο appoul έδωσε τη σωστή κατεύθυνση, η vg76 σκέφθηκε τον "Μπλοφατζή" και ο comicsfan το επιβεβαίωσε :D . Από 1/3 λοιπόν στον καθένα τους :p .

10. Με πολλές επιφυλάξεις να υπάρχουν κενά γιατί δεν έχω δει ούτε κατά διάνοια όλα τα μελό της περιόδου που όλο και κάποια αναφορά θα είχαν σε έκτρωση με τόσες μάνες που "αμάρτησαν για τα παιδιά" τους :p

α) Η κυρά μας η μαμή (η κοπέλα στην αρχή της ταινίας που εμμέσως προτείνει στον Μακρή να της κάνει την επέμβαση και η Καλογεροπούλου που "ψαρεύει" τον πατέρα της) (μπράβο serano915! και vg76!)

β) Νόμος 4000 (σχεδόν όλη η ταινία βασίζεται στην έκτρωση της Λάσκαρη, μπράβο appoul!)

γ) Λατέρνα, φτώχια και γαρύφαλλο (η Καρέζη προτείνει κι αυτή στον Βογιατζή την επέμβαση) (μπράβο appoul!)

Επίσης

δ) Γαμήλιες περιπέτειες (η Καλογεροπούλου αφήνει να εννοηθεί στον Ηλιόπουλο ότι είχε σκεφθεί την επέμβαση) και

ε) Ο Γρουσούζης (το ίδιο υπαινίσσεται, πολύ έμμεσα, η Σκούρα στον Μακρή).

Νικητής ο comicsfan!!!!! :award: :award: :award: :award:
 
Συγχαρητηρια, Comicsfan!!

Δεν συμμετειχα στο κουιζ, αλλα στην τελευταια ερωτηση μπορω να προσθεσω την ταινια Ο Κραχτης (1964), οπου η Νικη Τριανταφυλλιδη ανακοινωνει στον Γιωργο Φουντα οτι απαλλαχτηκε χωρις τη βοηθεια του, απο εκεινο το ενοχλητικο ζητημα.
 
Ήμουν βέβαιη ότι υπήρχαν κι άλλες απαντήσεις!! :)

Ευχαριστώ bambi για την προσθήκη! Δεν το ήξερα καθώς ούτε την ταινία έχω δει.
 
Ευχαριστώ bambi! Βέβαια η νίκη μου δεν σημαίνει τίποτα: Απλώς έτυχε να δω πρώτος το κουίζ και "καπάρωσα" τις εύκολες ερωτήσεις. Απ' ότι βλέπω όμως παίρνετε την εκδίκηση σας στο κουίζ 4. Χε, χε!
 
Σχετικά με τις εκτρώσεις, παιδιά, εγώ θυμάμαι αμυδρά να έχω δει μια ασπρόμαυρη ταινία όπου η νεαρά κόρη υποβάλλεται σε έκτρωση από γειτόνισσες. Από ό,τι θυμάμαι την πλησιάζουν οι γειτόνισσες απειλητικά, εκείνη βγάζει μια κραυγή και το επόμενο πλάνο τη δείχνει ξαπλωμένη στο κρεβάτι και νομίζω κλαμμένη. Μου 'χε κάνει τρομερή εντύπωση γιατί ήμουν μικρός και ίσα που καταλάβαινα τι συνέβαινε. Μπορεί να βοηθήσει κανείς/καμιά; Δεν αποκλείται να είναι ταινία μετά το 1965. (και δεν νομίζω να την μπερδεύω με κάποια τηλεοπτική σειρά).
 
Πίσω
Μπλουζα