Κουίζ 0003 (Έλλη Λαμπέτη Edition)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnalepou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Χαχαχα είδες έμαθες και κάτι! Η Έλλη συνάντησε τον Χορν λοιπόν στη σκηνή από την πρωτη της εμφάνιση σε αυτήν! Εκείνος πρωταγωνιστής κι εκείνη με ένα ρολάκι

johnalepou είπε:
Χαχαχα είδες έμαθες και κάτι! Η Έλλη συνάντησε τον Χορν λοιπόν στη σκηνή από την πρωτη της εμφάνιση σε αυτήν! Εκείνος πρωταγωνιστής κι εκείνη με ένα ρολάκι
Η πιο συχνή αλλά και αλάνθαστη συνταγή του μικρού φτερωτού πιτσιρικά με το τόξο. ;)

ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1. Με την Μαρία Ιωαννίδου στον Αριστοκρατικό Δρόμο

(μπράβο retrofan!)

2. 40 καράτια

(μπράβο retrofan!)

3. Έλλη και Αλίκη ανέβασαν αμφότερες τα έργα:

40 καράτια (μπράβο tonytony!)

Φιλουμένα Μαρτουράνο(μπράβο retrofan!)

και Μις Πεπσι (την ξεχασατε βρε παιδια!)

4. Στην Κυρία με τις καμέλιες

(μπράβο retrofan!)

5. Το Ταξίδι του γάμου

(μπράβο retrofan!)

6. Στην Γλυκιά Ίρμα

(μπράβο retrofan!)

7. Τσιν Τσιν

(μπράβο retrofan!)

8. Η κυρία Κατερίνα

(μπράβο tonytony!)

9. Με τον Γιώργο Μαρίνο στο Λεωφορείο ο Πόθος και με την Κάτια Δανδουλάκη στο Άνθος του Κάκτου

(μπράβο retrofan!)

10. "Θυμήσου τον Σεπτέμβρη"

(μπράβο snoopy!)

retrofan η νικήτρια!!!
:award: :award: :award:

Βρε παιδια ξερετε αν υπαρχει καπου τo "Χαμενο κορμι" (Il Relitto)?

Ναι στο ιδρυμα κακογιαννη υπαρχει σιγουρα αν διαβασεις αυτα που γραφουμε πιο πανω! μην ανησυχεις τωρα που βρεθηκε θα το δεις καποια στιγμη

Ευχαριστω! Το διαβασα απλα το το ιδρυμα Κακογιαννη πεφτει καπως.. μακρια για μενα!

Θεατρικό Κουίζ: Έλλη Λαμπέτη

1. Το 1972 η Έλλη Λαμπέτη ανεβάζει το μιούζικαλ "Η Γλυκιά Ίρμα" (A. Brefford - M. Monnot).

Ωστόσο παρά την μεγάλη επιτυχία κάποια στιγμή αναγκάζεται να ψάξει αντικαταστάτρια

για το ρόλο της Ίρμα. Σε ποια γνωστή ηθοποιό πρότεινε να την αντικαταστήσει αλλά

εκείνη αρνήθηκε το ρόλο;

2. Ποια ήταν η πρώτη θεατρική παράσταση στην οποία εμφανίστηκε η Έλλη Λαμπέτη;

Στην ίδια παράσταση συμμετείχαν και δυο πολύ σημαντικοί ηθοποιοί. Ποιοι ήταν;

3. Ποια ήταν τα έξι μονόπρακτα τα οποία ανέβασε το 1978;

4. Σε ποια έργα έχει συνεργαστεί με τις παρακάτω ηθοποιούς;

α) Βέρα Κρούσκα

β) Αφροδίτη Γρηγοριάδου

γ) Ματίνα Καρρά

δ) Κατερίνα Γώγου

5. Ποιο ήταν το τελευταίο έργο στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με τον Δημήτρη Χορν;

6. Ποια ήταν τα ραδιοφωνικά έργα στα οποία συμμετείχε;

7. Ποιο έργο ήθελε να ανεβάσει αλλά τελικά δεν τα κατάφερε; Το έργο αυτό είχε ανεβάσει και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

8. Με ποιον από τους παρακάτω ηθοποιούς δεν είχε συνεργαστεί;

α) Γιώργος Χριστοδούλου

β) Πάνος Μιχαλόπουλος

γ) Χρήστος Πολίτης

δ) Αντώνης Καφετζόπουλος

9. Για ποια πολύ γνωστή ηθοποιό είπε τα παρακάτω;

''Στην Ελλάδα για να είσαι πρώτη, πρέπει να είσαι ωραία. Άμα σε δουν ωραία σε θέλουν και για ηθοποιό. Όταν μπερδεύεις όμως την ομορφιά με το ταλέντο, ούτε την ομορφιά μπορείς να εκτιμήσεις σωστά, ούτε το ταλέντο. Γιατί, μήπως η __________ δεν έχει πάει χαμένη στην Ελλάδα; Τι ταλέντο Θέε μου! (...)

Γιατί, πρέπει να ξέρεις, της έχουν φερθεί πολύ άσχημα της ________. Δεν βρίσκανε ρόλους να της δώσουνε."

10. Έπαιξε σε ένα έργο με τον Δημήτρη Χορν το οποίο αργότερα παρουσιάστηκε στο "Θέατρο της Δευτέρας" με τον Χρήστο Πάρλα στο ρόλο του Χορν. Ποιο ήταν αυτό;

Άντε να δω

1. Στην Κάτια Δανδουλάκη... (νομίζω)

2. Λοιπόν, την ταινία δεν την ξέρω... Λαμβάνοντας όμως υπόψιν πότε ξεκίνησε η Έλλη Λαμπέτη, τότε μιλάμε μάλλον για το Μυράτ & τη Ζουμπουλάκη...

7. Μήπως το Φιλουμένα μαρτουράνο (αν το λέω και σωστά?!)

8. Στην τύχη: Γιώργος Χριστοδούλου???

9. Εντελώς στην τύχη: Γεωργία Βασιλειάδου? (αν είναι λάθος, πάμε στη Σαπφώ Νοταρά! :D )

Αυτά! (και με πολύ ζόρι λέμε!...)

Τα υπόλοιπα, δεν έχω ιδέα - τ' αφήνω στους γνώστες! :D

9. Είναι η Σαπφώ Νοταρά (θα το πάρω σωστό μιας και την αναφέρεις)

Τα υπόλοιπα είναι λάθος.

(Καλή προσπάθεια Daredevil :) )

lass είπε:
9. Είναι η Σαπφώ Νοταρά (θα το πάρω σωστό μιας και την αναφέρεις)Τα υπόλοιπα είναι λάθος.

(Καλή προσπάθεια Daredevil :) )
Lol! :D

Ευχαριστώ για την καλή κουβέντα, αλλά αυτό ήταν πανωλεθρία - δεν ήταν προσπάθεια! :D

Για το 1, να πετάξω και μια Βουγιουκλάκη?! :D Τα υπόλοιπα δεν τα πειράζω - άστο, θα θρηνήσουμε θύματα! :D

Όχι δεν ήταν η Αλίκη. Βέβαια συχνά έκαναν παρόμοιες και πολλές φορές τις ίδιες

επιλογές στα έργα τους (βλ. Φιλουμένα Μαρτουράνο όπως είπες κι εσύ, Πέπσι κ.α.)

Δεν πειράζει η προσπάθεια μετράει! Μάλλον βγήκε δύσκολο. :xm:

lass είπε:
[...]Μάλλον βγήκε δύσκολο. :xm:
...ή απλά, εγώ άσχετη! :D

Oh well - ευτυχώς που δεν παίζουμε σε κανένα τηλεπαιχνίδι! :biglaugh:

Και μην αγχώνεσαι! Το κουίζ σου μ' έδωσε την ευκαιρία ν' ακούσω ξανά το εκπληκτικό "Η γλυκιά Ίρμα"!

Πολύ δύσκολο και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις

2. Η Χάνελε πάει στον παράδεισο

3. Σίγουρα ήταν η "Εβραία" του Μπρεχτ , η πιο δυνατή του Στρίνμπεργκ, η ανθρώπινη φωνή του Κοκτώ και η ψεύτρα (Τα υπόλοιπα δεν...)

4. Ξέρω μόνο την Βέρα Κρούσκα στα "40 καράτια"

5. Ή ο "εραστής από χαρτόνι" ή η "Κυρία με τας καμελίας". Σημαδιακά και το δυο το πρώτο λόγω τίτλου, το δεύτερο γιατί το σιχαινόντουσαν και οι δυο

8. Μάλλον Χρήστος Πολίτης, γιατί Μιχαλόπουλος-Καφεντζόπουλος έκαναν τους γιους της στην Φιλουμένα (Ο τρίτος πρέπει να ήταν ο Σάββας Αξιώτης)

10. Βροχοποιός

2, 3, 4 πρέπει να συμπληρωθούν αν και είναι σωστά.

5. Σωστό! Η "Κυρία με τας καμελίας" ήταν το προτελευταίο έργο το οποίο δεν είχε επιτυχία γι' αυτό συνέχισαν

με το "Εραστής από χαρτόνι" (του Ζακ Ντεβάλ) το 1959 που ήταν και το τελευταίο τους μαζί.

8. Σωστό! Με τον Χριστοδούλου έπαιξαν στα "Σαράντα καράτια" το 1969 και την "Τυφλόμυγα" το 1973.

10. Σωστό! Στο "Θέατρο της Δευτέρας" με τον Χρήστο Πάρλα στο ρόλο του Αστρολέοντα και την Άννα Φόνσου στο ρόλο της Μάγκυ.

4δ - Η Κατερίνα Γώγου έπαιζε στο "Φιλουμένα Μαρτουράνο" (Μία από τις δυστυχώς μόνο δύο παραστάσεις στην οποία έχω δει τη Λαμπέτη).

4δ. Σωστό! (Είσαι τυχερός που πρόλαβες και την είδες)

Άρα μένουν 1, 2, 3, 4 (τα υπόλοιπα), 6, 7.

Επειδή μάλλον βγήκε πιο δύσκολο από ότι έπρεπε θα δώσω μερικά στοιχεία:

1. Η ηθοποιός που ψάχνουμε τελικά έπαιξε το ρόλο αυτό πολύ αργότερα.

3. Τα εν λόγω μονόπρακτα έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκο.

Και τον έχω τον δίσκο με τα μονόπρακτα, όπως και το υπέροχο πολλαπλό άλμπουμ "Αποσπάσματα θεατρικού λόγου" αλλά στα διάφορα ρετροκουίζ δεν ανατρέχω σε τέτοια βοηθήματα διότι δεν έχει αξία. Μόνο αν θυμάμαι κάτι απαντάω.

Και τον έχω τον δίσκο με τα μονόπρακτα, όπως και το υπέροχο πολλαπλό άλμπουμ "Αποσπάσματα θεατρικού λόγου" αλλά στα διάφορα ρετροκουίζ δεν ανατρέχω σε τέτοια βοηθήματα διότι δεν έχει αξία.Μόνο αν θυμάμαι κάτι απαντάω.
Μα κι εγώ γι'αυτό το έβαλα το στοιχείο αυτό, μήπως κάποιος έχει το δίσκο και το θυμάται από εκεί. Αλλιώς δεν έχει αξία

το κουίζ (οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βρεθεί ούτως ή άλλως μέσω ίντερνετ).

Μαλλον το κουιζ βγηκε πολυ δυσκολο. :( Θα βαλω καποια στοιχεια ακομα και αν δεν βρεθουν οι απαντησεις

θα σας τις δωσω. Ισχυουν και τα στοιχεια απο προηγουμενο ποστ. Καποιες ερωτησεις εχουν απαντηθει αλλα χρειαζονται συμπληρωμα.

1. Η ηθοποιός που ψάχνουμε τελικά έπαιξε το ρόλο αυτό πολύ αργότερα.3. Τα εν λόγω μονόπρακτα έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκο.
Ψαχνουμε τα 1, 2, 3, 4β/γ, 6, 7.

3. Εχουν βρεθει ηδη τα

η "Εβραία" του Μπρεχτ , η πιο δυνατή του Στρίνμπεργκ, η ανθρώπινη φωνή του Κοκτώ και η ψεύτρα
απο τον spyrosd
6. Ποια ήταν τα ραδιοφωνικά έργα στα οποία συμμετείχε; (Στοιχειο: ψάχνουμε τέσσερα θεατρ. εργα)

7. Ποιο έργο ήθελε να ανεβάσει αλλά τελικά δεν τα κατάφερε; Το έργο αυτό είχε ανεβάσει και η Αλίκη Βουγιουκλάκη (Στοιχειο: εργο του Εντουαρντο ντε Φιλιππο).

1. Στη Μαριάννα Τόλη;

4 β/γ Και με τις δυο στο "Βυσσινόκηπο";

Έργο του Εντ. ντε Φίλιππο που έχει ανεβάσει η Βουγιουκλάκη είναι η Φιλουμένα, αλλά η Λαμπέτη το ανέβασε και εκείνη; Μήπως πρόκειται για άλλο συγγραφέα;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα