Οι επιδόσεις σας στο κουίζ με τα διαφημιστικά σποτ πολύ καλές .... όσο για τις ελάχιστες ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν .... ας τις πάρει το ποτάμι :
- Για ποιο προϊόν τέλειωνε το διαφημιστικό σποτ με την ατάκα : "τώρα δαγκώνω και σίδερα" ????
Για την οδοντόκρεμα Oulodent, σε σποτ που βλέπαμε πάρα πολύ συχνά στις αρχές των 80ς !!! Είναι δύο κύριοι, μάλλον πολιτικοί μηχανικοί, δίπλα σε ένα σπίτι που γκρεμίζεται [με τον εκσκαφέα να δουλεύει "στο φουλ"] και κοιτάνε τα σχέδια του σπιτιού !!! Κι ο ένας από τους δύο πάει να δαγκώσει ένα κριτσίνι [ή μήπως κουλούρι ???] και ξαφνικά : "Ωχ, τα ούλα μου" !!! Κι ο άλλος τον συμβουλεύει : "Κι εγώ είχα ευαίσθητα ούλα, ώσπου ο οδοντογιατρός μου μού σύστησε την Οulodent" !!!! Και στο τέλος, τους δίχνει στην ίδια σκηνή [δίπλα στο σπίτι που γκρεμίζεται, να κοιτούν σχέδια κλπ], ο ένας να δαγκώνει το κριτσίνι [ή κουλούρι] και να λέει : "τώρα, δαγκώνω και σίδερα" !!!
- Στη διαφήμιση κάποιου παγωτού ακουγόταν το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου "Εσύ κι εγώ, εγώ κι εσύ, μόνοι πάνω στη γη" !!! Σε ποιανού παγωτού ???
Ήταν για το παγωτό ΣΙΚΑΓΟ !!! Το - πολύ όμορφο - σποτάκι έδειχνε ένα ζευγάρι μόνο του σε μια ερημική παραλία [μιλάμε για φοβερό τοπίο, αν δεν απατώμαι ήταν στην Κρήτη], να κολυμπούν, να φιλιούνται, να ρίχνουν διχτάκι σε μια λιμνούλα και στο τέλος .... να "τσακίζουν" κι ένα "Σικάγο" !!! Μάλιστα το λογοπαίγνιο της διαφήμισης, σε σχέση με το τραγούδι, ήταν "εσύ κι εγώ και Σικάγο" !!!
- Επίσης, ο πολυ-αγαπημένος μας Θανάσης Βέγγος έχει διαφημίσει την μπύρα Germania Lager !!! Στα διαφημιστικά σποτάκια του - δύο ή τρία - για την εν λόγω μπύρα οι ατάκες του, εκτός από "άλλεν μπίρεν καπούτ", ήταν : "ρίχνεν ποτήρεν μπίρεν, μπόλικεν μπόοολικεν, πίνεν", "Κατερίνα Βαλέντε, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Γκερμάνια μπίρεν" κλπ κλπ .... Δείτε και τα πρώτα δευτερόλεπτα του παρακάτω βίντεο, όπου ... έχει διασωθεί κατιτίς απ' όλα αυτά :
http://youtu.be/q__dklk7DGQ
- Τέλος, ο άλλος αγαπημένος μας ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης έχει διαφημίσει, εκτός από το ice burger, και το παγωτό "Καπουτσίνο" !!! Και οι δύο στο ίδιο παπουτσάδικο !!! Έχει διασωθεί μόνο το σποτάκι με το ice burger :
http://youtu.be/I55Fr10fQB0
Στη δεύτερη διαφήμιση, με το παγωτό Καπουτσίνο, πάει ο Λογοθέτης στο παπουτσάδικο, δίνει με το ίδιο κόκκινο γυναικείο παπούτσι ένα σκαμπίλι στο μάγουλο του Σουπιάδη [μόλις είχα δει αυτή τη σκηνή μικρούλης δεν μου 'χε μείνει άντερο απ' το γέλιο] και με το γνωστό του στιλ ζητάει : "παγωτό καφέ, με τσιπς καφέ, με σιρόπι καφέ, ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ, ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ" !!!! Και ... ω του θαύματος ... εμφανίζεται ο άλλος υπάλληλος του παπουτσάδικου [που λέει "θα τον βάρεσε η ζέστη"] κρατώντας .... ένα ψυγείο της ΕΒΓΑ !!! Και λέει : "εμ, πέστο άνθρωπέ μου ότι θέλεις καπουτσίνο !!! Καπουτσίνο έχουμε !!!!!!!" !!!!!! Και ... ακουμπάει ένα κυπελλάκι καπουτσίνο μπροστά απ'τον Λογοθέτη !!! Ο τρόπος με τον οποίο ο Λογοθέτης βγάζει τη γλώσσα του και γλύφεται βλέποντας το παγωτό είναι .... ό,τι κι αν γράψω λίγο θα είναι, μακάρι να δούμε στο YouTube και αυτό το σποτάκι ....