Κουιζ: Αλίκη Βουγιουκλάκη - Άννα Βίσση

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.362
Αντιδράσεις
529
Οι δύο "εθνικές μας" Α.Β. έχουν συνεργαστεί στην δισκογραφία τους με αρκετούς κοινούς συντελεστές (ερμηνευτές,συνθέτες και στιχουργούς). Μπορείτε να βρείτε κάποιους από αυτούς?

(Και ίσως και τα εν λόγω τραγούδια ή δίσκους)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Αλίκη συμμετείχε στον δίσκο του Θεοδωράκη "Προδομένος Λαός" (1974), στον οποίο συμμετείχαν η Χάρις Αλεξίου και ο Κώστας Σμοκοβίτης.

Η Άννα συμμετείχε στον δίσκο του Θεοδωράκη "Τα 18 Λιανοτράγουδα Της Πικρής Πατρίδας" (1974). Με την Χάρις Αλεξίου "συναντήθηκαν" στον δίσκο "Άσπρο Ή Μαύρο" (1974) των Χατζηνάσιου και Τσώτου, στον οποίο συμμετείχε και ο Κώστας Σμοκοβίτης.

Στον δίσκο της Αλίκης "Η Δασκάλα Η Βροχή" (1978) έχει υπογράψει ο Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος έχει γράψει δυο τραγούδια στον πρώτο προσωπικό δίσκο της Άννας, "Ας Κάνουμε Απόψε Μιαν Αρχή" (1977).

Στο τραγούδι της Αλίκης "Άσπρο Περιστέρι Σ' Αγαπώ", την μουσική υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο οποίος είχε γράψει το τραγούδι της Άννας "Το Παλικάρι" (1974).

Αυτά μέχρι στιγμής :)
 
Είσαι καταπληκτικός!!!! Αλλοι 4-5 εμειναν!! ( ο ενας τραγουδιστης που τους εγραψε στίχους αλλά εκανε και ντουέτα και με τις δυο-στην μία έκανε δεύτερη φωνή βασικά)
 
Η Αλίκη συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κατσαρό και τον Πυθαγόρα στο σάουντρακ της ταινίας Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ (1968).Με τον Γιώργο Κατσαρό συνεργάστηκε και στον δίσκο CABARET (1978)

Η Άννα ηχογράφησε το ΚΡΑΣΙ,ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΆΓΟΡΙ ΜΟΥ των Κατσαρού - Πυθαγόρα (1974),αλλα και το "Φέξε χλωμό φεγγάρι μου" σε στίχους του Πυθαγόρα στον δίσκο Ζήτημα Χρόνου (1975)

Η Αλίκη ηχογράφησε αρκετά τραγούδια με τον Δήμο Μούτση για τις ανάγκες της τανίας ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ (1970).

Η Άννα ηχογράφησε το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ (1974) που επίσης έγραψε ο Δήμος Μούτσης.

Η Αλίκη στον δίσκο της ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΞΑΝΑ (1980) ερμήνευσε δύο τραγούδια που της έγραψε ο Γιάννης Πάριος,ενώ σε ένα τρίτο (Που να σαι τώρα) της έκανε και δευτερη φωνη.

Η Άννα στον δίσκο της Χ (2002) έκανε το ντουέτο ΜΑΡΤΥΡΙΟ με τον Γιάννη Πάριο. Είχε προηγηθεί και η συνεργασία τους στο ΞΕΧΑΣΕ ΜΕ (La Boheme) όπου ο Πάριος της έγραψε τους ελληνικούς στίχους (1981),όπως και η συμμετοχή τους στο ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΜΩΣ (1974) του Χατζηνάσιου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα