Κουλο προβλημα με εισοδους hdmi TV

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
830
Αντιδράσεις
995
Δεν με φτανανε, που λες, τα σεξουαλικα προβληματα που συνεπαγονται της ηλικιας μου (οχι κατι σοβαρο, αλλα αλλιως ημουν στα 25 μου), εχω προβλημα και με την TV μου.
Λοιπον samsung UE43NU 7022k, με δυο εισοδους hdmi. Συνδεω dvd η blue ray player να δουμε καμια ταινιουλα αγκαλιτσα με το αισθημα, καταλαβαινετε τωρα (δεν αυτο που δεν αυτο! δεν βαζεις καμια ταινια να δουμε?) προταση της κυριας, καθοτι ολιγον νεοτερη, που να την προλαβω? Εκει που βλεπω μια χαρα, στο 20λεπτο, 30λεπτο, νασου η ενδειξη "δεν υπαχρει σημα" Να σου ... πανω πουχα αρχισει να φτιαχνομαι (με το εργο) να γκρινια κι απο την κυρια (με το δικαιο της)
Αντε αλλαγη καλωδιου, αλλαγη δισκακιου, αλλαγη συσκευης, τιποτα.
Μετα κανα δυο ωρες επαναλειτουργει, αντε παλι 20-30 λεπτα και "δεν υπαρχει σημα" Πλαυερς και καλωδια δοκιμαστηκαν σε αλλη τηλεοραση και λειτουργουν κανονικα. Επισης η τηλεοραση παιζει μαι χαρα καναλια, της εχουμε φερθει με τρυφεροτητα, δεν ειχαμε συνδεσει μεχρι τωρα, καποιο πλειερ.
Αν ειχε καει καποια ασφαλεια η πλακετα δεν θα επρεπε να εχει καθολου σημα, λογικα. Να ζεσταινεται κατι και να μην κανει επαφη κι οταν κρυοσει ξαναεφαπτεται? Απο real chat και tel. service Samsung δεν σου δινουν καμια σωστη ιδεα, σε παραπεμπουν στα σερβις, τα κοντινοτερα Ραφηνα και Γαλατσι. Που να παρεις ολοκληρο μπαουλο παραμασκαλα και να τρεχεις. Κι αντε να πας, επισκευαζεται? η τσαμπα η ταλαιπορεια?
Ειπα, που λες, πριν την πεταξω και παρω μια 65αρα και κανω το σαλονι θερινο σινεμα ΚΕΚΡΩΨ, να το θεσω εδω στα εμπειρα ρετρομαστορακια, μπας και γινει και καμια close contact με την κυρια, γιατι ως γνωστον απο το sofa πιανεται, στο bedroom καταληγει! (με προυποθεσεις παντα, ΟΚ)
 
Όταν δεν υπάρχει σήμα, δεν υπάρχει σήμα και από τα δύο HDMI;
Αν ναι όταν δεν υπάρχει σήμα στα HDMI, από άλλες πηγές υπάρχει σήμα; Για παράδειγμα από κεραία ή από scart/composite ή component, έχει εικόνα;
 
Αν αλλαξες καλωδιο (ελπιζω καινουριο, οχι κανενα απο την εποχη των παγετωνων) και κανει τα ιδια, πιθανως να φταιει η υποδοχη HDMI της πηγης ή της TV.

Αφου οι πηγες δοκιμαστηκαν σε αλλη TV και παιζουν κανονικα, ο ενοχος ειναι η TV.
Αν κουνησεις το καλωδιο στην υποδοχη της TV οταν χανει το σημα, αλλαζει κατι;

Παντως αν και μας ειπαν οτι με το HDMI ή εχεις συνδεση ή δεν εχεις, εχω διαπιστωσει οτι τα φτηνα καλωδια προκαλουν πολλα προβληματα.
Δεν χρειαζεται 50αρικο για σωστο καλωδιο του μετρου, αλλα αυτα του ενος ευρω δεν ειναι αξιοπιστα.
 
Ταυτοχρονα δεν δοκιμασα και 2 hdmi, αλλα παρουσιαζει το ιδιο προβλημα και στα δυο. Scart δεν εχει, κατα την διαρκεια του προβληματος, αλλαζοντας σε antena tv παιζει κανονικα.
Δοκιμασα 3 hdmi καλωδια, το ενα ungreen καλης ποιοτητας καινουργιο, τα αλλα 2 οκ παλαιοτερα. Τα 3 καλωδια και οι 2 πηγες δοκιμαστηκαν σε αλλη τηλεοραση και λειτουργουν κανονικα. Εισοδο video 3 rca δεν την τσεκαρισα καν. Κουνοντας το βυσμα hdmi στην εισοδο της tv, οχι δεν κανει κατι. Και οι 2 πηγες ειναι καινουργιες 2μηνου. Κατα 99% πιστευω οτι κατι φταιει μεσα στην tv. Kι εγω ετσι ξερω οτι το hdmi ειτε λειτουργει ειτε οχι. Η εισοδος usb λειτουργει μια χαρα με στικακι και ντοκινγκ στεσιον που εχω δοκιμασει.
Ναξερα τουλαχιστον οτι μπορει να επισκευαστει, οκ να την ζαλωθω και να την παω στο σερβις. Δεν ειναι βαρια αλλα ολοκληρο μπουγιο.
Κι εχω και την αλλη τοσους μηνες δεν ζητουσε ταινιες, τωρα που χαλασε η tv, ζηταει. Τι να πεις γυναικες, τσαμπα λεφτα (σορρυ λειντις, αλλα το ιδιο λετε και για μας). Την κρατησα λιγο καιρο απησχολιμενη, με το Ετερος εγω, ας ειναι καλα ενα φιλαρακι απο Σερρες μερια, αλλα της αρεσε πολυ, βλεπαμε 5 επισοδεια καθε μερα και τελειωσε γρηγορα. Χαθηκανε και οι tv μαστορες στις γειτωνιες, ρε παιδι μου. Καλα λενε, ολα του γαμου δυσκολα και η τι βι χαλασμενη
 
Στην τελική, αν η ερωτική/συναισθηματική σου ζωή εξαρτάται από την τηλεόραση, εγώ λέω να σταματήσεις ότι κάνεις και να πα να παρεις την 65άρα που λες να το κάνεις σινεμά ΚΕΚΡΩΨ.
 
Δεν εχεις κι αδηκο! Στο τσακ ειμαι! Αλλα πανω που εδωσα ορκους αγαπης με την 32αρα οθονη υπολογιστη να την απατησω με τι βι, ρε γαμωτο? Μια παραλληλη σχεση παλι και με τις δυο δεν θαναι ολιγον δαπανηρη? Και τι γνωμη θα σχηματισετε οι κυριοι και κυριες του σαιτ, για μενα? .στην ηλικια μου να σκορπαω ετσι τα λεφτα μου? Ειναι ενα ζητημα!
Σοβαρα τωρα, οκ ας μην δουλεψει κι ας μην δω ποτε dvd, αλλα εχω σκυλιασει να μαθω τι συμβαινει.
Μουρθε μια φλασια, τωρα. Αυτη η τι βι δεν εχει κανει ποτε της bios update, δλδ ενημερωση λογισμικου, λετε να παιζει κατι τετοιο?
 
Κανε ενα firmware update (δεν νομιζω οτι φταιει αυτο αλλα ποτέ δεν ξερεις), ριπαρε πεντε-εξι DVD που αρεσουν στην κυρια (στο PC με το MakeMKV) και βαλ'τα σε στικακι αφου παιζουν οι USB θυρες, μεχρι να παρεις την 65αρα.
 
ΟΚ εγινε το απντατε και μαληστα με γουαι φαι, δεν φτανουν τα καλωδια εκει κατω, ειχε εκδοση 200 τοσο και πηγαμε στα 330 και βαλε, κανα 15λεπτο κατεβαζε. Δοκιμη αυριο, δεν προλαβα σημερα, γιατι ειχα να φτιαξω και μπριαμ και τωρα βαριεμαι. Μου το παραγγειλε το αισθημα, πως να αρνηθω?
Παντως μου πετυχε, το μπριαμ, για το hdmi αυριο θα ξερω.
Ναι δεν ειναι ασχημη ιδεα στο στικακι απο τα ντιβιντια και προσορινα ενταξει. Δεν βλεπουμε πλεον και τοσο συχνα ταινιες, οπως παλαιοτερα, μια φορα την εβδομααααδα μια στις 10 μεεεερες. Αυτα τα δυο πανε πακετο απο οτι φαινεται
 
Λοιπον, αφου δεν εγινε τιποτα, με ολα αυτα τα φαρμακα, αποφασισα να χρησιμοποιησω, το τελευταιο και πιο βαρυ οπλα μου. Επικοινωνια με την απομεμακρυσμενη βοηθεια τεχνικου Samsung. Mιλησα με μια κυρια τεχνικο (Κυπρια απο οτι καταλαβα με την προφορα της). Συστηθηκαμε, οχι τηλ δεν μου εδωσε γαμωτο, ανεφερα προβλημα με καθοδηγισε και μετα πηρε αυτη το κοντρολ, της τηλεορασης, μην παρεξηγιθω κι ολας. Καμπρα καφαμπρα τα ρυθμισε. Χρειαστηκε να γινει 2 φορες η διαδικασια, μαλλον ειχε κολησει, ειπε. Εκανε επαναφορα των hdmi, και no more problemo. Καλη της ωρα της κοπελας, με απαλλαξε απο μεγαλη ταλαιπορεια.
Παιζει, να περασουμε καλα αυτην την εβδομαδα. Δεν μπορω να το εγγυηθω 100% αυτο, αλλα ταινιουλα θα δουμε, γκαραντι!
Πληροφοριακα να αναφερω, οτι με την ενημερωση λογισμικου, βελτιωθηκε η εικονα, πιο ζωηρα χρωματα, πιο καθαρη εικονα σε καναλια και dvd. Oποτε η 65αρα θα περιμενει τις εκπωσεις του Ιανουαριου μαλλον, και παμε βουρ για 32αρι μονιτορ.
 
Επανηλθε το προβλημα. Αν φτιαχνεται με κανα 100αρι ΟΚ. Αλλιως στικακι μεχρι Ιαννουαριο Φεβρουαριο για την 65αρα
 
και μενα σε Samsung αλλο μοντελο μου κανει κατι νερα το HDMI αλλά ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό. Ωστόσο ενώ το καλώδιο δουλεύει σίγουρα σωστά, κάποιες φορές η εικόνα κάνει κάποια ενοχλητικά μικροκολλήματα. Μου έκανε εντύπωση ότι σκέφτηκα και γω η θύρα θα φταίει, αλλά το κανε και σε άλλη θύρα.
Εν τέλει αυτό που κάνω είναι να κουνάω προς τα μέσα το HDMI όταν βάζω το καλώδιο ή όταν μου κάνει το πρόβλημα. Συνήθως φτιάχνει με 1-2 προσπάθειες το πολύ. Αλλά βλέπεις ότι την ώρα που το συνδέεις κάνει παράσιτα η οθόνη.
Τωρα για τα υπόλοιπα προβλήματα αν θες ρίχνεις μια ματιά στο blog μου (https://sakiskaffesakis.blogspot.com/)
 
Πίσω
Μπλουζα