Κουμπούρες στα θρανία - Les sous-doues (1980)

george de niro

RetroN00b
Joined
27 Mαϊ 2009
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
0
Ψάχνω την αριστουργηματική γαλλική ταινία με ελληνικό τίτλο "Κουμπούρες στα θρανία" .Γινόταν πανικός στα βιντεοκλάμπ την δεκαετία του '80 μ'αυτήν την ταινία.'Ηταν με ενα κολλέγιο και συνέβαιναν τα απίστευτα σκονάκια και πρωτοφανείς εμπνεύσεις για αντιγραφή στις εξετάσεις!Απίστευτη ταινία που η επιτυχία της οδήγησε και στις δικές μας εγχώριες παραγωγές τύπου "΄Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα" κ.τ.λ

Τουλάχιστον αν μπορούσαμε να βρούμε τον ξενόγλωσσο τίτλο Αγγλικό - Γαλλικό.Φιλιά σε όλους!

Ευχαριστώ!
 
Δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο,θα το εβρισκα αμεσως αλλα περα απο τελεια αγγλικα-ρωσικα-ισπανικα και ολιγον απο σουαχιλι τα γαλλικα δεν τα γνωριζω.

Οποτε απο τα 3500 μελη μας ενα να βρεθει να μας μεταφρασει τον τιτλο τα υπολοιπα ειναι παιχνιδακι.

Και ακριβης μεταφραση να μην ειναι απο τον ελληνικο παλι θα βρεθει.

Απο οτι βλεπω δεν ειμαστε το πρωτο site που ζητας βοηθεια οποτε ειμαστε διπλα υποχρεωμενοι να σε εξυπηρετησουμε. :D
 
O Ελληνικός τίτλος μάλλον δεν έχει καμία σχέση με τον πρωτότυπο, αφού είναι γνωστή η κακή συνήθεια των Ελλήνων μεταφραστών να βγάζουν "ευφάνταστους" (βλέπε τελείως γελοίους και κακόγουστους) τίτλους, ιδίως για τις κωμωδίες, ώστε να "τραβήξουν" το (κατώτατης υποστάθμης) κοινό.

Είναι πιθανό να αναφέρεσαι στο La Boum 1 ή 2 νεανικές ταινίες που είχαν κάνει θραύση στη Γαλλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Το La boum νομιζω μεταφραστηκε κατι σαν "Το Παρτυ"
 
Ναι μάλλον δεν είναι αυτό. Νομίζω μεταφράστηκε "το πρώτο μου πάρτυ".

Ίσως να είναι το Les Sous-Doues (1980)

Ταιριάζει και το σενάριο αλλά και ο τίτλος. Έχω κολλήσει και δεν μπορώ να βρω την Ελληνική λέξη (η ακριβής μετάφραση είναι υπο-χαρισματικοί) αλλά το "Κουμπούρες" ταιριάζει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παίδες είστε θεοί!!!Είναι το Les Sous-Doues (1980).Ευχαριστώ απο καρδιάς όλα τα παιδιά που ενδιαφέρθηκαν Aardvark ,Paspartoo,Leon...Paspartoo με την σωστή σου παρατήρηση οδήγησες τον Leon στη σωστή κατεύθυνση!Την ταινία την βρήκα στο http://www.filmsdefrance.com/FDF_Les_Sous_doues_rev.html και την τσεκάρισα.

Ας ελπίσουμε οτι καποιος που ξέρει τον τροπο θα την ανεβάσει μαζί με τους υπότιτλους.Πάντως ετσι και αλλιώς σας την αφιερώνω καθώς και σε όλα τα παιδιά που γράφουν αυτήν την στιγμή εξετάσεις!

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά δεν είμαι και expert στους Η/Υ.Γράφω με το ένα χεράκι και με το δεξί το δαχτυλάκι αφού πρωτα ψάξω καλά - καλά το πληκτρολόγιο για τα γράμματα!Φιλιά σε όλους!!Είστε γλύκες!!!(Με την καλή την έννοια...)
 
Ε αφου ειμαστε γλύκες ολα οκ :D - χαιρομαι που βρηκες αυτο που εψαχνες.

(Leone παροτι σε ειπε και σενα γλύκα :p - παμε να ριξουμε κανα καυγα στο Linux section να ξελαμπικαρουμε)
 
Paspartoo είπε:
(Leone παροτι σε ειπε και σενα γλύκα :p - παμε να ριξουμε κανα καυγα στο Linux section να ξελαμπικαρουμε)
LOL!

George χαίρομαι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε.
 
η ταινία (αν είναι αυτή που νομίζω με σκονάκια σε προτζέκτορα και με τύμπανα !!!!) λέγετε στα αγγλικά "The ungifted"
 
θυμαται κανεις να μ πει αν ενα απ΄τα σκονακια το ειχε γραψει μια μαθητρια στο πισινακι ενος μωρου?
 
Καλησπέρα σε όλους.

Ειμαι νεός εδώ και βρήκα το φόρουμ ψάχνοντας για αυτήν την ταινία.

[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ομως παιδια η μετάφραση του τίτλου αν και τραβηγμένη αποδίδει την σημασία των "κάτω από την βάση προικισμένων".Δεν ξέρω υπάρχει φόρουμ με τους πιο χαζούς τίτλους ταινιών?

Εχω επίσης την εντύπωση ότι βγήκε και νούμερο 2.
 
Σεξοκωμωδία δεν ήταν αυτή ρε παίδες; Δηλ στα πρότυπα του γρανίτα από λεμόνι ή κάνω λάθος; :xm:
 
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη για χθές..Πριν πολλά χρόνια κάπου μέσα δεκαετίας 90 είχα πετύχει μεταμεσονύχτια μια γαλλική νεανική κωμωδία (σίγουρα αρχές προς μέσα δεκαετίας 80) που διαδραματίζονταν σε ένα σχολείο και έδειχνε τις τρέλες και τις φάρσες που έκαναν μαθητές.Η σκηνή που μου έμεινε όσο μπορώ να θυμηθώ την ταινία ήταν οι πρωτότυποι μέθοδοι αντιγραφής σε διαγωνίσματα (κοινώς σκονάκια όπως τα λέμε στην μαθητική αργκό).Έχω ψάξει στα τυφλά για αυτήν την ταινία αλλά δεν έχω βρει το παραμικρό στοιχείο μιας και δεν ήξερα ηθοποιούς, σκηνοθέτη κτλ. Μήπως την έχει δει ποτέ κανείς σας;
 
να μην σας ταλαιπωρώ νομίζω βρήκα απάντηση πρίν λίγα λεπτά.Η ταινία μάλλον είναι το "Les Sous-Doues" (ή Τhe Under Gifted στα αγγλικά) του 1980 και συνειδητοποίησα πως είναι αυτή η ταινία που έψαχνα από κάτι βιντεάκια που είδα:

Κι απ' ότι βλέπω είχε ανοίξει θέμα πιο παλιά για αυτήν την ταινία οπότε ή μεταφέρετε το στο αντίστοιχο θέμα ή διαγράψτε την δική μου ανάρτηση
 
Στα αγγλικά νομίζω ότι η ταινία λέγεται "The ungifted"
 
passent le Bac γράφει κάτω από τον τίτλο Bac εννοεί βεβαίως το περίφημο bacalaureat οι τελικές εξετάσεις στα γαλλικά Λϋκεια.
 
Πίσω
Μπλουζα