Κωστίκας και Γιωρίκας

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.582
Αντιδράσεις
1.733
Την εποχη που εγιναν της μοδας τα ανεκδοτα με Πόντιους, βγήκε αυτό το Ελληνικό κόμικ, προφανώς για να αποκαταστήσει την τιμή που τους έπρεπε :)

Τα ονοματα φυσικα ειναι παρμενα απο τους δυο γνωστους πρωταγωνιστες των ανεκδοτων

Ηταν μια σειρα που πατουσε στα προτυπα του Αστερίξ: διαδραματιζοταν στο Βυζαντιο, επι εποχης Ιωαννη Πορφυρογεννητου (αν θυμαμαι καλα το ονομα)

Ο δασκαλος Γιωρίκας ειχε καποιες αποστολες, στις οποιες επαιρνε μαζι του τον ψηλο, ευτραφη και χαζουλη ανηψιο του Κωστίκα, ο οποιος οπτικοποιούσε πολλά γκαγκς των ανεκδοτων. Και φυσικα δεν ελειπε ο εκπαιδευτικος χαρακτηρας και οι ιστορικες αναφορες.

Αν και το εψαχνα να το αγορασω, δεν εβρισκα σε κανενα ψιλικατζιδικο. Απο τυχη ειχα δει απο κοντα μονο ενα τευχος σε ενα σπιτι γνωστων, και μου το χαρισανε. Αυτο ειχε ως υποθεση τους δυο πρωταγωνιστες να πηγαινουν στην Περσια και να εξοντωνουν τους επιδρομεις του Χοσρόη (παλι αν θυμαμαι καλα)

Το τευχος αυτο δυστυχως δεν εχω πια. Ετσι δεν μπορω να ανεβασω ουτε εικονες, ουτε να δω τους συντελεστες της εκδοσης :)

Παντως, αυτο τον καιρο υπαρχει μια αναλογη ελληνικη προσπαθεια, με πρωταγωνιστες τους Αστερικα και Βροντικα. Και αυτο διαδραματιζεται στο Βυζαντιο (1200 περιπου) και σαφως παταει κι αυτο πανω στο Αστεριξ, και επισης και τα δυο εχουν υποτιτλο "Οι ηρωες του Ποντου".
 
Η σειρά αυτή βγήκε το 1985-86 από τον εκδότη Κασκαμανίδη που έγραφε και το σενάριο. Θύμιζε όντως το στυλ του Αστερίξ και ήταν μια σημαντική κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, ιδίως εκείνη την εποχή. Βγήκαν 5 άλμπουμ - στα 4 πρώτα το σχέδιο έκανε ο Β. Δρόσης και στο 5ο ο Μ. Λουκιανός.
 
Θενκς Μακρο.

Δυστυχως τα ονοματα δε μου λενε κατι :(
 
Πίσω
Μπλουζα