Κόκκινοι Γίγαντες - Άσπροι Νάνοι: Πηγαίος κώδικας ( Δ. Σπινέλλη)

Διομήδη, μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη η παρουσία σου εδώ, και φυσικά ο κώδικας--απίστευτο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Diomidis Spinellis είπε:
Ήμουν 15-16 χρονών όταν δούλεψα στο λογισμικό για την εκπομπή αυτή. Βοηθούσα στην εταιρία «Πουλιάδης και Συνεργάτες», που έφερνε στην Ελλάδα τους ημιαγωγούς (και μετά) τους υπολογιστές Texas Instruments, για να έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ υπολογιστή, μια και τότε ήταν αρκετά ακριβό να έχει κάποιος δικό του υπολογιστή στο σπίτι του. Εκείνη την εποχή η εταιρία είχε δεν είχε έναν μόνιμο εργαζόμενο πέρα από τον ιδρυτή (μακαρίτη) Θανάση Πουλιάδη. Πολλά χρόνια αργότερα, έγινε μια από τις μεγαλύτερες σε τζίρο εμπορικές εταιρίες πληροφορικής στην Ελλάδα, μπήκε στο χρηματιστήριο και τελικά χρεοκόπησε.


. Μικρός έφτιαχνε ηλεκτρονικές κατασκευές, όπως ραδιοφωνικούς πομπούς. Αρχισε να ασχολείται με τους υπολογιστές όταν το περιοδικό «Τεχνική εκλογή» δημοσίευσε σειρά μαθημάτων προγραμματισμού. «Δεν είχαμε τότε πρόσβαση σε υπολογιστή να δοκιμάζουμε τα προγράμματα· με έναν φίλο μου τα γράφαμε σε χαρτί και τα έδειχνε ο ένας στον άλλον» θυμάται. Και συνεχίζει την αφήγηση: «Αργότερα νοικιάζαμε την πρόσβασή μας σε υπολογιστή πληρώνοντας 100 δραχμές την ώρα. Οταν ήμουν στο λύκειο, δούλευα σε μια αντιπροσωπεία ειδών υψηλής τεχνολογίας για να χρησιμοποιώ τους υπολογιστές που εμπορεύονταν»

>>>> http://www.tovima.gr/vimamen/guys/article/?aid=447524
 
Για όσους παιδεύτηκαν (συμπεριλαμβανομένου και εμού)...

...ορίστε και το πρόγραμμα σε FIAD, έτοιμο για τον Classic99:

DSK0.zip

Τοποθετούμε unzipped το folder DSK0 στον φάκελο του Classic99, επιλέγουμε Disk-->DSK0-->Set DSK0 και κατόπιν Disk Type: Files (FIAD) Path: .\DSK0\.

Στην TI BASIC, πληκτρολογούμε: OLD DSK0.KOKAS [ENTER] και κατόπιν RUN [ENTER] και... voila!
 

Συνημμένα

  • DSK0.zip
    3,5 KB · Προβολές: 6
να σαι καλα Ασσε!
 
Μπράβο Ace ! Άψογος !
 
Ευχαριστώ παιδιά και...

...μακάρι να υποστήριζε εγγραφή σε disk images ο Classic99, ώστε να ανέβαζα το πρόγραμμα και σε αυτήν την μορφή.
 
Πίσω
Μπλουζα