Κόντρες/Κόντρα Πλακέ

Joined
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
667
Αντιδράσεις
92
Κόντρες (1992)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Κόντρες


Κόντρα Πλακέ (1996)



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Κόντρα_πλακέ

Θυμάται κανείς τις περίφημες "Κόντρες" με τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο; Το παιχνίδι αυτό ήταν βασισμένο στο ομώνυμο αμερικανικό τηλεπαιχνίδι Family Feud.

Δεν πέρασε καιρός που οι "Κόντρες" σταμάτησαν για κάποιο χρονικό διάστημα. Μέχρι που ήρθε ο Σπύρος Παπαδόπουλος και τις μετονόμασε σε... "ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ"!!!!

Ο Βλασσάρας που μας αποχαιρέτησε πριν άπο λίγα χρόνια παρουσίαζε επίσης ένα ωραιότατο show τα Σαββατοκύριακα υπό τον βαρύγδουπο τίτλο "ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ"!

"Έίναι φοβερό, είναι τρομερό, είναι πάααρα πολύ ωραίο!!!"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα από τα καλύτερα τηλεπαιχνίδια, εκεί στο 1992 παιζόταν. Παιζόταν με ομάδες παικτών (και μάλλον έχει κάποια ομοιότητα με το Ρουκ Ζουκ της Μηλιαρέση). Χαρακτηριστική η στιγμή που έλεγε ο Βλάσης στο τέλος: "Σας φιλώ με αγάπη, Αλαντίν. Ή Ντίνος, στη μούρη! Ή Ραντεβού στη Ζήρια!" Τώρα τι εννοούσε με όλα αυτά.... Πάντως έμειναν ιστορικά. Επίσης. ενοχλητικός και ο ήχος από τις τρομπέτες στα Χ που άναβαν στο φωτεινό πίνακα, όταν οι παίκτες δεν έβρισκαν τις απαντήσεις.
 
Το παιχνίδι προβαλλόταν επίσης στο γερμανικό κανάλι RTL, το οποίο ελέγχει τον Alpha. Λεγόταν Familien-Duell και το παρουσίαζε ο Werner Schulze-Erdel, ο οποίος μιλούσε με μια πολύ βαριά γερμανική προφορά.

Werner__Schulze-Erdel_627_02.jpg


familienduell.jpg


Οι "Κόντρες" προβλήθηκαν στη Γαλλία από το TF1. Ο τίτλος, μάλλον περίεργος: Une famille en or. Παρουσιαστές του παιχνιδιού ήταν οι Patrick Roy και Laurent Cabrol.

162195-patrick-roy-156x133-2.jpg


images


une-famille-en-or-TF1.jpg


Werner__Schulze-Erdel_627_02.jpg

familienduell.jpg

162195-patrick-roy-156x133-2.jpg

1.jpeg

une-famille-en-or-TF1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρειλερ του mega για το τηλεπαιχνιδη Κοντρες με τον Βλασση Μπονατσο

μεταδοθηκε το 1994

[edit]"ΚΟΝΤΡΕΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΠΟΝΑ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως εγώ ποτέ δεν κατάλαβα πότε ρωτούσαν 100 ανθρώπους και μάζευαν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις σε τόσες πολλές ερωτήσεις.

Ο Μπονάτσος ήταν λίγο πιο "ανεβαστικός" στο παιχνίδι (μην ξεχνάμε και τις ατάκες "Φορτώστε", Διαλιέχτε", "Τώρα" κλπ.), ενώ ο Σπύρος λίγο πιο υποτονικός, όπως και στον "Εκατομυριούχο" μετέπειτα. Ο Βλάσσης και στο παρελθόν "έπαιρνε πάνω του" τα τηλεπαιχνίδια, όπως σε εκείνο με το σπίτι που μπαίναν και φτιάχναν πρωϊνό (δε θυμάμαι πώς το λέγαν). Ενώ το concept δεν ήταν και τόσο της προκοπής, ο Βλάσσης σε έκανε να το παρακολουθείς.

Νομίζω ότι υπήρχε και κάποια φάση όπου, για κάποιο λόγο, οι παίχτες προσπαθούσαν να μη δώσουν αμέσως την προφανή πιο δημοφιλή απάντηση (αλλά δε θυμάμαι περισσότερα).

Το παιχνίδι, ως αρκετά καλή ιδέα, βγήκε και σε επιτραπέζιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κορυφαίες απαντήσεις που θυμάμαι...

Τι φοβάται ο Δράκουλας- Ψωμί!

Αρρώστια που δεν πάμε δε γιατρό-Πανούκλα!!!

Έναν αριθμό που πρέπει να θυμόμαστε ( πχ διεύθυνση σπιτιού κλπ)- Το 6! Δηλαδή γιατί όχι το 5..

Πιο καλοφαγάς λαός - Κινέζοι
 
Εγώ θυμάμαι μια ακόμα πιο παλαβή απάντηση παίκτη:

Πες ένα φαγητό που μπορεί να βάψει την γλώσσα σου - Παγωτό καρότο! :eek:
 
Προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ έτσι όπως το παρουσίαζε ο Βλάσσης. Αξέχαστη ατάκα όταν τελείωνε το παιχνίδι και η: "Σας φιλώ Τσίκης στη μούρη bye!!!"
 
"Πάααααρα πολύ ωραίοoooooo!"...από το Βλάσση Μπονάτσο.

Ωραία τηλεπαιχνίδια, μου άρεσαν και οι δύο παρουσιαστές, Βλάσσης και Σπύρος...

Δεν γνώριζα ότι είχε κυκλοφορήσει και επιτραπέζιο με το όνομα του τηλεπαιχνιδιού...
 
Τους προλαβα και τους 2 παρουσιαστες..

Και οι δυο καλοι, κι ο Παπαδοπουλος ειχε την πλακα του και πετουσε κι αστεια.

Δεν ειπε κανεις οτι τωρα λεγεται Ακου τί ειπαν και το παρουσιαζει ο επισης πολυ καλος Χρηστος Φερεντινος..
 
Εγω παλι με τον Μπονατσο το θυμαμαι ελαχιστα... Με τον Παπαδοπουλο και σαν "κοντρα πλακε" το εχω στο μυαλο μου.

Οπως και να εχει, ειχε την φαση του σαν τηλεπαιχνιδι.

Ακομα και το καινουργιο με τον Φερεντινο αρκετα καλο ειναι.
 
Ήμουν μεγάλη φαν αυτού του τηλεπαιχνιδιού, ειδικά με τον Μπονάτσο, και δεν έχανα επεισόδιο. Και με τον Παπαδόπουλο το έβλεπα, αλλά έχασε αρκετά για μένα το παιχνίδι, ο Βλάσσης ήταν πολύ καλύτερος. Θυμάμαι ότι πάντα απαντούσα κι εγώ μέσα μου στις ερωτήσεις που έλεγαν. Το Family Feud από το οποίο βγήκαν αυτά τα τηλεπαιχνίδια, το έχω παίξει αρκετές φορές και στο ίντερνετ.
 
perlastar είπε:
Θυμάμαι ότι πάντα απαντούσα κι εγώ μέσα μου στις ερωτήσεις που έλεγαν.
Και αυτό είναι το μεγάλο ατού του τηλεπαιχνιδιού, ότι σε βάζει ακριβώς σε αυτό το τριπάκι, όχι απλά να παρακολουθείς, αλλά να προσπαθείς ως τηλεθεατής να μπεις στη λογική αυτών των 100 ανθρώπων. Και στα τηλεπαιχνίδια γνώσεων μπορεί μια καλή παρουσίαση να σε βάλει στη διαδικασία της σκέψης, αλλά μια δύσκολη ερώτηση δεν επιφέρει τον ίδιο βαθμό "διείσδυσης" του κοινού στο πρόγραμμα όσο μια απλή, καθημερινή ερώτηση, που στην απλότητά της μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη να απαντηθεί.
 
Πολύ ωραίο παιχνίδι,και το remake του παίζεται στον ALPHA με το Φερεντίνο.
 
Τρειλερ για το γνωστο τηλεπαιχνιδη με τον Βλαση Μπονατσο


((Κοντρες)) που μεταδωθηκε το 1992 στο Mega Channel.
 
Παραθέτω το εορταστικό επεισόδιο (αρ.157) των Χριστουγέννων 1992 όπου μεταξύ άλλων συμμετέχει και η Μαντώ...στην ομάδα Show Center (Πασχάλης, Μαντώ, Νίκος... , Γιώργος Θεοδοσιάδης, απουσιάζει ο Στέφανος Κορκολής). Στην άλλη ομάδα "Αχ Μαρία" συμμετέχουν οι Πωλίνα, Κώστας Μπίγαλης, Τάκης Ζαχαράτος, Τάκης Βαμβακίδης, Μάνος Νεόφυτος.

 
Πίσω
Μπλουζα