Κώστας Μακεδόνας

Joined
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
667
Αντιδράσεις
92




Ο Κώστας Μακεδόνας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός δείχνει κλίση στη μουσική και σε ηλικία 10 ετών ξεκινάει μαθήματα κλασικής κιθάρας. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο πρωτοστατεί στις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου του και το 1985, πρωτοετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο (οικονομικές επιστήμες), ξεκινάει παράλληλα να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης.

Τον Κώστα Μακεδόνα τον θυμάμαι από τις εμφανίσεις του με την Δήμητρα Γαλάνη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Με την Δήμητρα είχε δώσει μια συναυλία στο Νταμάρι των Βριλησσίων τον Αύγουστο του 1999 στα πλαίσια των παραστάσεων "Να μείνουν μόνο τα τραγούδια" των Ρέππα-Παπαθανασίου. Μολονότι παρακολούθησα αυτή την συναυλία δεν κατάφερα να τραβήξω κάποιο στιγμιότυπο διότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ακόμη το YouΤube και δεν διέθετα φωτογραφική μηχανή.

400_makedonas_medium.jpg




Το 1987 στο ΣΚΟΡΠΙΟ τον ακούει ο Σταμάτης Κραουνάκης και την επόμενη χρονιά κατεβαίνει στην Αθήνα στο TΑΒΟΟ με την Βίκυ Μοσχολιού και την Τάνια Τσανακλίδου, ενώ ετοιμάζεται ο πρώτος του δίσκος με τίτλο "ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ", σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Από τότε, με συνεχή ανοδική πορεία στο μουσικό στερέωμα, συνεργάζεται με όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, είτε δισκογραφικά, είτε σε εμφανίσεις, είτε και στα δύο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τους: Άλκηστις Πρωτοψάλτη (7 χρόνια συνεχούς συνεργασίας), Ελένη Βιτάλη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Ζήκα, Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλη Μητσιά, Αρλέτα, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Μαρινέλλα, Γλυκερία, Διονύση Τσακνή, Μανώλη Λιδάκη, Μάνο Ελευθερίου, Θάνο Μικρούτσικο, Μανώλη Ρασούλη, Φώντα Λάδη, Άρη Δαβαράκη, Λάκη Λαζόπουλο, Ελένη Γιαννατσούλια, Γιάννη Μπέζο και πολλούς άλλους. Έχει δισκογραφίσει 9 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε 25 περίπου δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Περιόδευσε στην Ελλάδα σε συναυλίες προσωπικές, αλλά και σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς επίσης συναυλίες αφιερωμένες στη μνήμη και το έργο του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Απόστολου Καλδάρα.

27979_117998028228561_117966014898429_192433_2741698_n.jpg




Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τη Sony-BMG ένα διπλό συλλεκτικό CD με τίτλο "ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ" που περιλαμβάνει τραγούδια από όλα τα χρόνια της μέχρι τώρα δισκογραφίας του (1989-2005), τραγούδια από συμμετοχές του σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, καθώς και τρεις καινούργιες ηχογραφήσεις τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται bonus DVD με τα καλύτερα video clips των 16 χρόνων δισκογραφίας.

Στις 8 Οκτωβρίου 2005, στο στάδιο Ι. Ζηρίνης στην Κηφισιά έδωσε κοινή συναυλία με τον super star της Ιταλικής μουσικής σκηνής Gigi D'Alessio στα πλαίσια της τεράστιας καμπάνιας που ξεκίνησε στην Ιταλία ενάντια στα τροχαία ατυχήματα. Η συνεργασία με τον Ιταλό συνθέτη και τραγουδιστή θα συνεχιστεί με συναυλίες στην Ιταλία (Νάπολη, Μπολώνια κ.α.), σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και σε δισκογραφικό επίπεδο.

Στις 12 Νοεμβρίου 2005 ο Κώστας Μακεδόνας βραβεύθηκε σε ειδική τελετή στη Ρώμη μαζί με άλλους καλλιτέχνες, πολιτικούς και δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη για την αφιλοκερδή προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια σε

παραστάσεις για σημαντικούς κοινωνικούς σκοπούς σε συνεργασία με Έλληνες και Ιταλούς καλλιτέχνες.

Το χειμώνα του 2006-7 πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στη ΣΦΕΝΤΟΝΑ σ' ένα λαϊκό πρόγραμμα μαζί με το Χρήστο Νικολόπουλο, τη Μελίνα Κανά και το Δημήτρη Μπάση, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Το καλοκαίρι έκανε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με την Δέσποινα Ολυμπίου και την Ζωή Παπαδοπούλου.

Το χειμώνα του 2007-8 παρουσίασε στο Gazarte την παράσταση «Ιπτάμενος & Τζέντλεμαν» της οποίας την επιμέλεια είχε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο "Πάμε μακριά...".

πηγή: http://www.cricos.gr/makedonas_bio.htm

Το παρακάτω τραγουδάκι το αφιερώνω στους καλούς μου φίλους Wally, Argy, Diana και Bambi: "ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ" σε στίχους Άρη Δαβαράκη και μουσική Χρήστου Νικολόπουλου.

http://www.youtube.com/watch?v=tg089Ov06zI
 
Αγαπημένη φωνή των 80's και 90's με πολύ μεγάλο ρεπερτόριο και με συνεργασίες με τους μεγαλύτερους Ελληνες τραγουδιστές!
 
"ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ"

Στίχοι: Άρης Δαβαράκης

Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος

 
Να προσθέσω ότι ο Κώστας Μακεδόνας έχει δίπλωμα πιλότου και εργάζεται ή εργάζοταν στην Aegian Airlines.
 
"ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

Από τον δίσκο "Απόπλους"

Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος

Μουσική: Μιχάλης Τερζής

 
Σε καποιες συμμετοχες στη δισκογραφια στα πρωτα του βηματα αναφερεται με το πραγματικο του επωνυμο Κωστας Πακας

Κωστας Πακας λοιπον με καταγωγη απο την Ελασσωνα Λαρισας

που για καποιους λογους καθαρα εμπορικους θελω να πιστευω η Ελασσωνα εγινε Θεσσαλονικη

και το Πακας-Μακεδονας

Οπως και να χει προκειται για εναν αυθεντικο λαικο τραγουδιστη της νεας γενιας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Κώστας Μακεδόνας έχει σχετικά μικρή αλλά πολύ προσεγμένη δισκογραφία (13 προσωπικούς δίσκους + 1 δίσκο με διασκευές + 1 live),και πολλά κομμάτια του είναι επιτυχίες.Τι να πει κανείς για τα "Μόνο μια φορά","Η Λίζα και η κορνίζα","Μαργαριτάρια","Πάρε με","Κάτσε καλά","Πάμε για ορθοπεταλιές","Έκανες το λάθος" ενώ υπέροχα και τα κομμάτια που έβγαλε από το 2000 και μετά όπως το "Ταξί","Της ζωής μου άρνηση","Έπεσε έρωτας","Μη μου λες αντίο","Πανεπιστήμιο" και το πιο πρόσφατο "Αντικρυστά" το οποίο είναι ντουέτο με τη μοναδική Γλυκερία.
 
Πίσω
Μπλουζα