Λάκης Παπαδόπουλος (Με τα ψηλά ρεβέρ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thebest20
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

thebest20

RetroMuseum GateKeepeR
Αντιδράσεις
484
Είχε τρομερά κομμάτια τη δεκαετία του '80!Ειδικά τα "Εσύ με φτιάχνεις" & "Γυριστρούλα",όπως επίσης και "Έγινα για σένα Τούρκος" στις αρχές των 90's!!!

Tα ανεβάζω εδώ (μόνο για ακρόαση και όχι κατέβασμα) και σχολιάζουμε

Γυριστρούλα

http://www.ijigg.com/songs/V2BE70E4PB0

Εσύ με φτιάχνεις

http://www.ijigg.com/songs/V2BE70EAPD

Έγινα για σένα Τούρκος

http://www.ijigg.com/songs/V2BE7074PA0

ο Λάκης είχε κάνει πολλά κομμάτια τα οποία δυστυχώς τώρα δεν ακούγονται παρα μόνο ελάχιστα από αυτά.

Μερικά από αυτά που τώρα δεν τα πολύ παίζουν είναι η ανεμώνα, φάλτσα μενεξεδιά, το βαλς της γειτονιάς,το γοριλάκι...

Κορυφαία στιγμή πάντως νομίζω ότι ήταν η συνεργασία του με τον Μητροπάνο στο για να σ'εκδικηθώ.

το "Για να σ'εκδικηθώ" είναι από το δίσκο "Γορι-Λάκη" που έχει και το ομώνυμο αλλά και το "Εσύ με φτιάχνεις"

Έλα γοριλάκι, πήδα το μαντράκι

Πιάσε με απ' το χέρι, πάρε μ' αγκαλιά

Τι λες τώρα! :D

gorilla1.gif

Μου αρέσε ο Λάκης παιδιά και εμένα. Ακούω και σήμερα αρκετά τραγούδια του. Το φάλτσα μενεξεδιά είναι jet, αλλά επίσης και το 'Σε Ζητάω' είναι πολύ ωραίο track

Όμως με τίποτα δεν μπορείς να μου στερήσεις το όνειρο,

δικαίωμα στο όνειρο,

δικαίωμα στο τίποτα

(Απλά καταπληκτικό)

Εχθές άκουσα στις ειδήσεις, ότι θα κυκλοφορήσει δίσκος με τα "best of" του Λάκη Παπαδόπουλου.

Θα υπάρχει και ένα καινούριο τραγούδι- ντουέτο με τον Μητροπάνο, είκοσι χρόνια μετά το "Για να σ'εκδικηθώ"...

To "Για να σ'εκδικηθω" ειναι κομματαρα! Και ο αρχικα περιεργος συνδυασμος με τον Μητροπανο εγραψε ιστορια :clap: Ειναι δυνατον να ακουσει καποιος αυτο το τραγουδι και να μη θελει να ουρλιαξει μαζι με τους τραγουδιστες??? Αυτο θεωρω επιτυχια :worship:

Πάρε πασά μου,

την οδοντόβουρτσά μου

Δωσ΄μου και εσύ

τη μοναξιά σου τη μισή...

Δήμου - Παπαδόπουλος

Αγώνας ταχύτητας...

Μου ΄χεις γίνει και πονάω...

Ακόμα και αν φύγεις

για το γύρο του κόσμου

Θα ΄σαι πάντα δικός μου

θα μαστε πάντα μαζί...

(τα ήσυχα βράδια)

Έρχεται κρύο, Σερενάτα, Batida de coco, (Αρλέττα)

William George Allum (Στιχοι Καββαδίας)

Και θα χαθώ... (το "γνωστό" του Χατζηγιάννη)

Γυριστρούλα

Τη νύχτα που τ' αστέρια όλα τα μέτρησες

τη νύχτα που είδες δρόμο στο φλυτζάνι

τη νύχτα που τον ταχυδρόμο έδιωξες

και φόρεσες καρό φουστάνι

Τη νύχτα που δεν έφερε πρωί

μόνο μια μάζα που το σύμπαν αυλακώνει

και έμεινα μισότρελο παιδί

να σκίζω ρούχα, ρούχα στο μπαλκόνι

Γυριστρούλα σε φοβάμαι

γυριστρούλα δεν κοιμάμαι...

Τη νύχτα που όλα τα έσβησες

Και που καθε πρώην σου φερνε ζάλη

Τη νύχτα που τα λόγια σου τα μέτρησες

Και μου πες κράτα με θα φύγω πάλι

Γύρι γυριστρούλα κοσμική

Γύρι γυριστρούλα της ανίας

Παρθένα με το γιασεμί

και αποτέλεσμα πολυκοσμίας

Γυριστρούλα σε φοβάμαι

γυριστρούλα δεν κοιμάμαι...

Μενεξεδιά

Μενεξεδιά η τρέλα που φοράς,

τη ψώνισες μια νύχτα με πανσέληνο,

μενεξεδιά κι η τύχη που ζητάς,

40 χρόνια μόνος κι έρημος.

Στη Σαλονίκη και στα άλλα τα νησιά

ψάχνεις το γνήσιο και το ανέρωτο,

χτυπιέσαι στα υπόγεια καπηλειά

και τραγουδάς σε ήχο πλάγιο δεύτερο.

40 χρόνια γίναν όλα πλαστικά,

μαστίχα έγινε το κρέας σου,

σιρόπι τα ιδανικά

κι αυτά τα λόγια της γριας μητέρας σου.

Ψαρεύεις ψάρια στα βουνά,

ξιφομαχείς στην άσφαλτο για το άδικο,

του φεγγαριού την πλάτη καβαλάς,

λαθρεπιβάτης σε τοπικό γκαζάδικο.

μενεξεδιά, μενεξεδιά, μενεξεδιά,

Τα παραπανω στιχοι, μουσικη, εκτελεση Λάκης Παπαδοπουλος

Τα Badida de coco, Σερενατα στιχοι Μαριανινα Κιριεζη, για το ερχεται κρυο Κυριάκος Ντούμος.... ετσι για την Ιστορια.

Κορυφαιος Καλλιτεχνης

Τον είδα πριν 2-3 χρόνια σε ένα φεστιβαλάκι σένα βουνό εδώ κοντά, μαζί με γιοκαρίνη!! Απλά τέλειοι... :D

Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου παρέα με την Αρλέτα. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Στις 9/11 εμφανίστηκε μαζί τους ο Δημήτρης Μητροπάνος ενώ σε τρεις ημέρες θα βρεθεί στο πλάϊ τους ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι παραστάσεις ξεκινούν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30.

Εδώ οι δυό καλλιτέχνες στο τραγούδι "Σερενάτα". Απόσπασμα από πρόσφατη εμφάνισή τους στο Σταυρό του Νότου.

http://www.youtube.com/watch?v=645Uts9HCpU

Πριν πολλα χρονια τι καλοκαιρι ειχα ακουσει στο ραδιοφωνο (τοπικο σταθμο) ενα ερωτικο τραγουδι που ελεγε "Σ'αγαπάω Λίζα". Ο επομενος στιχος εκανε ριμα με "Μονα Λίζα" αλλα δε θυμαμαι τα λογια.

Επισης μου ειχε δημιουργησει την εικονα οτι ηταν και λιγο κωμικο. Σε καποια φαση διακοπτοταν το τραγουδι και απαλα συνεχιζε "δωστα στη Λιζα να κανει κορνιζα, δωστα στη Νταίζη να'χει να παιζει" και αλλα ψιλοασχετα

Παντα πιστευα οτι ηταν τραγουδι του Παπαδοπουλου, αλλα απο τοτε δεν το εχω ξανακουσει ουτε το εχω βρει πουθενα σε yt ή google :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

"Τσίχλα δίχως ζάχαρη"

Στίχοι: Σάνυ Μπαλτζή

Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος

Rakeesh είπε:
Πριν πολλα χρονια τι καλοκαιρι ειχα ακουσει στο ραδιοφωνο (τοπικο σταθμο) ενα ερωτικο τραγουδι που ελεγε "Σ'αγαπάω Λίζα". Ο επομενος στιχος εκανε ριμα με "Μονα Λίζα" αλλα δε θυμαμαι τα λογια.
Επισης μου ειχε δημιουργησει την εικονα οτι ηταν και λιγο κωμικο. Σε καποια φαση διακοπτοταν το τραγουδι και απαλα συνεχιζε "δωστα στη Λιζα να κανει κορνιζα, δωστα στη Νταίζη να'χει να παιζει" και αλλα ψιλοασχετα

Παντα πιστευα οτι ηταν τραγουδι του Παπαδοπουλου, αλλα απο τοτε δεν το εχω ξανακουσει ουτε το εχω βρει πουθενα σε yt ή google :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Οχι, εκεινο το τραγουδι το ειχα ακουσει τη δεκαετία του 80 (πριν βγει ο Μακεδόνας). Ήταν μπαλάντα και έλεγε ξεκάθαρα "Σ' αγαπάω Λίζα .... Μόνα Λίζα"

To κομματι που λες rakeesh ειναι το Λιζα Λιζα απο τον δισκο Ελα Γοριλακη του 1988 - αν και εχεις μπερδεψει λιγο τους στιχους με αλλο κομματι.

Πίσω
Μπλουζα