Λάνσελοτ Λινκ, Η μυστική μαϊμού (Lancelot Link, Secret Chimp)

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.045
Λάνσελοτ Λινκ, Η μυστική μαϊμού (Lancelot Link, Secret Chimp, 1970-72), ΕΡΤ2


Πρεμιέρα: Σάββατο 10/12/1983


Θυμάστε ένα παιδικό με χιμπατζήδες-κατασκόπους,

που ντύνονταν με ανθρώπινα ρουχα ;

Δε θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες, μόνο κάποιες αμυδρές εικόνες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και εγώ το θυμάμαι αμυδρά (γεράσαμε σύντροφε)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λάνσελοτ Λινκ, Η μυστική μαϊμού (Lancelot Link, Secret Chimp)

Τη θυμάστε, φίλοι μου, αυτή τη σειρά ??? Πρόκειται για αμερικάνικη σειρά που προβαλλόταν περί το 1983 στην Κρατική Τηλεόραση το απόγευμα κάποιας ημέρας αργίας [Σαββάτου ή Κυριακής] !!! Σε αυτή τη σειρά οι πρωταγωνιστές ήταν ... πήθικοι !!! Αυτοί ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι και ντυμένοι ... με "ανθρώπινα ρούχα" [!!!], προκειμένου να παίξουν στην εν λόγω σειρά !!! Φαντάζεσθε ... πήθικοι με κουστουμάκια, καπελάκια, γυναικεία φορέματα [αυτά, φυσικά, η "πηθικίνα" της σειράς] ... Επίσης, η κάμερα έδειχνε τα στόματά τους να ανοιγοκλείνουν και εκείνη τη στιγμή ... ακούγαμε "ανθρώπινες ομιλίες" από τους ηθοποιούς που "ντουμπλάριζαν" τους πηθίκους !!! Η σειρά, πάντως, προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση με υπότιτλους και όχι μεταγλωττισμένη ...

Η μόνη σκηνή που θυμάμαι είναι με τη θηλυκή πήθικο που, υποτίθεται, τραγουδούσε σε ένα πιάνο μπαρ [την ώρα που άλλος πήθικος έπαιζε πιάνο] και έναν πήθικο, που ήταν θαμώνας στο μπαρ, τον πιάσανε τα κλάματα από τη συγκίνηση που ένιωσε ακούγοντας το τραγούδι !!!

Άλλα πράγματα δεν θυμάμαι, εκτός από το γεγονός ότι σε κάθε επεισόδιο βλέπαμε από μια αυτοτελή ιστοριούλα [καμιά φορά και 2 ιστοριούλες] ... πάντως, είχα δει αρκετά επεισόδια της σειράς [άλλωστε, απόγευμα Σαββάτου ή Κυριακής ... ό,τι έπρεπε για χαλάρωση απ' τα μαθήματα] !!! Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά τα είχα κατασυμπαθήσει τα πηθικάκια που πρωταγωνιστούσαν !!! Πόσο, μάλλον, που σε πολλά θυμίζουν εμάς τους ανθρώπους .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο συμφορουμίτη !!! Βρήκες το όνομα της σειράς [εγώ δεν το θυμόμουνα] : Lancelot Link είναι το όνομα του χιμπατζή, που πρωταγωνιστούσε, και Mata Hairi το όνομα της συμπρωταγωνίστριας "χιμπατζίνας" !!! Ω ναι, αυτή η σειρά είχε προβληθεί και στην Κρατική Τηλεόραση γύρω στο 1983 και "γέμισε" με τον πλέον ευχάριστο τρόπο κάποια απογεύματά μας όταν ήμασταν μαθητές !!! Να και η εισαγωγή της :

[edit]


Το βίντεο αυτό έχει αφαιρεθεί από το χρήστη.[edit]





Επίσης, στο YouTube μπορείτε να βρείτε αρκετά επεισόδια της σειράς !!! Τα ... "ανθρωπένια ρούχα", με τα οποία είχανε ντύσει τους χιμπατζήδες, είναι άπαιχτα !!! Επίσης, οι χιμπατζήδες ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένοι, για να παίξουν στη σειρά, που, σε εκείνη την ηλικία, με έκαναν να αναρωτιέμαι : "δεν είναι δυνατόν .... μάλλον κάποια ... παιδάκια τα έχουν μεταμφιέσει σε χιμπατζήδες" :eek: o_O#) #) !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαβασα ομως οτι υπηρχε και μια αλλη παρομοια σειρα για την οποια προς το παρον δε βρηκα περισσοτερα. Εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτη που θυμασαι;;
 
Rakeesh είπε:
Διαβασα ομως οτι υπηρχε και μια αλλη παρομοια σειρα για την οποια προς το παρον δε βρηκα περισσοτερα. Εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτη που θυμασαι;;
Ναι, φίλε μου, αυτή είναι που θυμάμαι, πέτυχες "διάνα" !!! Είδα τα ονόματα των πρωταγωνιστών στο link σου και τα θυμήθηκα ... και, φυσικά, θυμήθηκα ακόμη περισσότερα βλέποντας τα βιντεάκια στο youtube [αααχ, αυτός ο τρόπος που οι χιμπατζήδες ανοιγόκλειναν τα στόματά τους και, υποτίθεται, ότι μιλούσαν :flower: :flower:... ] .... Είμαι σίγουρος ότι και άλλοι συμφορουμίτες θα θυμηθούν αυτή τη σειρά .....
 
Ναι ναι... έχεις δίκιο Rinus... την είχε ξεχάσει τελείως αυτή τη σειρά, μέχρι που είδα το post σου! Πράγματι αυτή η σειρά έπαιζε στην Κρατική τηλεόραση!
 
Φίλε Rinus Cesar, ό,τι και να πω... είναι λίγο! Για άλλη μια φορά με εντυπωσίασες με τη δυνατή σου μνήμη!

Χρόνια τώρα προσπαθούσα να θυμηθώ το όνομα αυτής της σειράς, αλλά δεν είχα καθόλου στοιχεία (χρονολογία, σταθμό, κτλ) για να γράψω για αυτήν στο forum. Το μόνο που θυμόμουν (όπως κι εσύ) ήταν ότι προβαλλόταν σαβατοκύριακο.

Βεβαίως, κι εγώ την έβλεπα φανατικά αυτή την σειρά εκείνα τα χρόνια και διασκέδαζα πάρα πολύ με τα πιθηκάκια που φέρονταν σαν άνθρωποι (ήταν ντυμένα, "επικοινωνούσαν" μεταξύ τους, μιλούσαν στο τηλέφωνο, οδηγούσαν, βάφονταν, κτλ!!) Και μου έκανε φοβερή εντύπωση πώς κατάφερναν να τα βάλουν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα!

Από χτες το βράδυ λοιπόν έψαχνα να βρω τη σειρά σε παλαιά τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά μάταια... Το "λάθος" μου ήταν είχα την εντύπωση ότι προβαλλόταν στην ΕΡΤ. Σήμερα που την έψαξα στα προγράμματα της ΕΡΤ2, την βρήκα! Ο Ελληνικός τίτλος που της έδωσαν ήταν "Λάνσελοτ Λινκ, Η μυστική μαϊμού" και ξεκίνησε να προβάλλεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 1983 (πάλι έπεσες μέσα!) :)

Τέλεια σειρά, ταυτόσημη με τα αθώα παιδικά μας τηλεοπτικά χρόνια στις αρχές - μέσα της δεκαετίας του '80....
 
Τον έψαχνα χρόνια τον τίτλο αυτής της σειράς αλλά δεν τον θυμόμουν. Την σειρά την έβλεπα,νομίζω Σάββατο απόγευμα παίζονταν απ' την ΕΡΤ 2. Παρωδία κατασκοπικών ταινιών και αρκετά αστεία και πρωτότυπη σειρά.
 
Πίσω
Μπλουζα