Λάσση - Lassie (1954 - TV Series, ΕΙΡΤ)

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.886
Αμερικανικη οικογενειακη σειρα στην οποια βλεπουμε τις περιπετειες του πανεξυπνου τετραποδου κόλεϋ ,της Λασση.

"Για πάνω από 8 χρόνια, οι Έλληνες τηλεθεατές έβλεπαν μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, από το κανάλι της ΕΙΡΤ(αρχικά τουλάχιστον), που αν υπήρχαν στατιστικά εκείνα τα χρόνια και εταιρείες δημοσκόπησης, θα την ανεδείκνυαν μέσα στις δημοφιλέστερες όλων, με τρελά νούμερα τηλεθέασης! Οι περιπέτειες ενός σκυλιού κόλευ, που αλλοίωσε κυριολεκτικά στην καθημερινή μας χρήση της γλώσσας την ράτσα του και έμεινε στο νου όλων σαν «Λάσυ»! Όταν ήθελες να αναφερθείς σε ένα κόλευ για πάρα πολλά χρόνια, το αποκαλούσες απλά «Λάσυ»! Ένα μοναδικό τηλεοπτικό φαινόμενο, από τα χρόνια που οι Έλληνες τηλεθεατές μαγνητίζονταν από τις σειρές που έρχονταν απ` την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κλείνονταν σπίτι! Εξίσου διάσημος όπως και η «Λάσυ», έγινε και ο πιτσιρικάς που υποδύονταν(μέχρι που μεγάλωσε τόσο, όσο χρειάστηκε για να διακοπεί η σειρά!), το αφεντικό της.

Η σειρά πρόβαλλε τα οικογενειακά ιδανικά και ήταν μια αγνή απεικόνιση κάποιων χρόνων, που χάθηκαν ανεπιστρεπτί. Δημιουργός ήταν ο Eric Knight και ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερικάνικη τηλεόραση το 1953! Τίτλος της, "Lassie". Μιλάμε για μια μυθική σειρά, με 20 σεζόν, 4 χρόνια ραδιοφωνικής ύπαρξης(μέρες ραδιοφώνου!), πάνω από 40 νουβέλες στα βιβλιοπωλεία, 11 προσπάθειες να καταξιωθεί και από τον χώρο του κινηματογράφου και 10 παρακαλώ επιστροφές στο τηλεοπτικό προσκήνιο! Δε νομίζω να υπάρχουν πολλές παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις, σε ολόκληρη την ιστορία της τηλεόρασης, σε παγκόσμιο επίπεδο! Λογικό ήταν συνεπώς, να κατακτήσει με καμώματα της και το Ελληνικό κοινό. Όλα ξεκίνησαν το 1938, με την πρώτη νουβέλα του συγγραφέα Eric Knight, που δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Saturday Evening Post. Κέρδισε δύο βραβεία Grammy και πέρασε τα σύνορα με τον Καναδά, για να γνωρίσει και εκεί μια εκ νέου καριέρα, όταν το 1974 σταμάτησε να προβάλλεται στην Αμερική. Το 2005 την ανακάλυψαν και οι Άγγλοι, για να γυρίσουν κι εκείνοι με την σειρά τους ένα φιλμ, με τους Peter OʼToole και Samantha Morton στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η «Λάσυ» έγινε το μόλις τρίτο κατοικίδιο που κέρδισε ένα αστέρι στην «λεωφόρο των αστεριών», στην Μέκκα του Αμερικάνικου σινεμά, το Χόλυγουντ! Τα άλλα δύο ήταν οι Rin Tin Tin και Strongheart. Την εικοσαετία που κυριαρχούσε, συγκρίνονταν σαν επιρροή στα παιδιά, όμοια με αυτήν του «Μίκυ Μάους»! Φυσικά η κόμικς βιομηχανία δεν θα μπορούσε να γυρίσει την πλάτη της στο φαινόμενο αυτό, κι έτσι η Dell Comics πέρασε και στο χαρτί τις ιστορίες της «Λάσυ»!" πηγη

wikipedia


attachment.php


attachment.php
attachment.php
αυτα τα screenshots προερχονται απο τηλεοπτικα προγραμματα που υπαρχουν στο φορουμ

απ το περιοδικο Κατερινα του 1985

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πιο συμπαθητικό σκυλί της μικρής και μεγάλης οθόνης! Πολλές φορές μέχρι και σήμερα τα κόλευ, Λάσυ τα λέω...
 
Πολύ καλη παρουσιαση κατερινα, γυρισαμε στα χρονια της αθωότητας που πια μονο ζωγραφιστά τα βλέπουμε! Πως να μην κάνει πάταγο η σειρα αφου τα ζωα πάντα κλέβουν την παρασταση/ Θυμαμαι πως υπάρχει ταινια με την τευλορ, επισης μια εφημεριδα εδινε ντι-βι-ντι της σειρας , όμως μιας πιο σύγχρονης σειρας που μαλλον αυτή βλέπαμε από την συχνοτητα της ερτ, υπήρχε και πιο παλια;
 
RIO είπε:
Πολλές φορές μέχρι και σήμερα τα κόλευ, Λάσυ τα λέω...
χαχα μόλις είδα το topic μπήκα για να γράψω ακριβώς αυτό! :p
 
οι περισσοτεροι πιστευω το ιδιο λεγαμε!!

Αγαπημενη σειρα,μακαρι να ειχαμε την δυνατοτητα να την ξαναβλεπαμε στη τηλεοραση!
 
attachment.php


216.jpg

19661222.JPG " Τρεις μέρες μετά τη πρεμιέρα του καουμπόϊ Λόουν Ρέϊντζερ, στις 23 Δεκεμβρίου 1966 έκανε την εμφάνισή της στην οθόνη της ΕΡΤ η πιο διάσημη σκυλίτσα, η Λάσι που θα κρατούσε συντροφιά στους μικρούς, αλλά και στους μεγαλύτερους τηλεθεατές για πολλά χρόνια ! Βέβαια στις ΗΠΑ η Λάσι μετρούσε ήδη 12 χρόνια ζωής και ήταν διάσημη.


Έτσι για πάνω από 8 χρόνια, οι Έλληνες τηλεθεατές έβλεπαν μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, από το κανάλι της ΕΙΡΤ(αρχικά τουλάχιστον), που αν υπήρχαν στατιστικά εκείνα τα χρόνια και εταιρείες δημοσκόπησης, θα την ανεδείκνυαν μέσα στις δημοφιλέστερες όλων, με τρελά νούμερα τηλεθέασης.



Οι περιπέτειες ενός σκυλιού κόλεϊ, που αλλοίωσε κυριολεκτικά στην καθημερινή μας χρήση της γλώσσας , την ράτσα του και έμεινε στο νου όλων σαν «Λάσi»! Όταν ήθελες να αναφερθείς σε ένα κόλεϊ για πάρα πολλά χρόνια, το αποκαλούσες απλά «Λάσi»!Ένα μοναδικό τηλεοπτικό φαινόμενο, από τα χρόνια που οι Έλληνες τηλεθεατές μαγνητίζονταν από τις σειρές που έρχονταν απ` την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κλείνονταν σπίτι!



Εξίσου διάσημος, όπως και η «Λάσi», έγινε και ο πιτσιρικάς που υποδύονταν(μέχρι που μεγάλωσε τόσο, όσο χρειάστηκε για να διακοπεί η σειρά!), το αφεντικό της. Η σειρά πρόβαλλε τα οικογενειακά ιδανικά και ήταν μια αγνή απεικόνιση κάποιων χρόνων, που χάθηκαν ανεπιστρεπτίβ¦


VMm3.jpg


Η τηλεοπτική Λάσι οφείλει την ύπαρξή στη πρώτη νουβέλα του συγγραφέα Eric Knight, που γράφτηκε το 1938 με τίτλο «Λάσι γύρνα σπίτι»- που δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Saturday Evening Post - κι αφηγείτο το πείσμα ενός κόλεϊ να επιστρέψει πίσω στα αφεντικά του. Η ιστορία εξελισσότανστην Αγγλία.


b lassie secret 3.jpg




Το 1943 γυρίστηκε το πρώτο από τα 12 φιλμ με ήρωα το κόλεϊ. Μάλιστα στη πρώτη ταινία η μικρούλα τότε Ελίζαμπεθ Τέϊλορ ήταν η ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας.

lassie_come_home-poster.jpg

Το 1946 οι περιπέτειες της σκυλίτσας μεταφέρθηκαν στο ραδιόφωνο. Στο ΑΒC αρχικά (1946-48) και στο NBC (1948-50) στη συνέχεια.Το τηλεοπτικό πρόγραμμα άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου 1954 στο CBS. Μιλάμε για μια μυθική σειρά, με 20 σεζόν, 4 χρόνια προηγούμενης ραδιοφωνικής ύπαρξης (μέρες ραδιοφώνου!), πάνω από 40 νουβέλες στα βιβλιοπωλεία, 11 προσπάθειες να καταξιωθεί και από τον χώρο του κινηματογράφου και 10 παρακαλώ επιστροφές στο τηλεοπτικό προσκήνιο!

 


lassie-5.jpg

 


Η σειρά προσαρμόστηκε επί το αμερικανικότερο. Η δράση μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ σε μια αγροτική περιοχή και διανθίστηκε με πολλά γεγονότα της εποχής.Μνήμες από τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο που ήταν πρόσφατος, αλλά και τις μάχες στη Κορέα που διεξάγονταν την εποχή της προβολής των πρώτων επεισοδίων.


Όπως αναφέραμε, η Λάσι έγινε συνώνυμο της ράτσας των κόλεϊ. Ακόμα και σήμερα πολλοί αποκαλούν Λάσι τη κατηγορία αυτή των σκυλιών.



Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι τα σκυλιά που χρησιμοποιήθηκαν στα 19 χρόνια που ήταν στον αέρα η σειρά και στα 591 επεισόδια που γυρίστηκαν δεν ήταν θηλυκά, αλλά αρσενικά. Τα θηλυκά χάνουν για ένα μεγάλο διάστημα το τρίχωμά τους και δεν θα μπορούσαν να υποδυθούν την υπερδραστήρια σκυλίτσα.


 


Τα πρώτα δέκα χρόνια οι ιστορίες της Λάσι εξελίσσονταν σε μια αγροτική κοινότητα.



Ο εντεκάχρονος Jeff Miller, η μητέρα του, που ήταν χήρα πολέμου και ο παππούς του (ο πατέρας του αδικοχαμένου πατέρα του) ήταν τα πρώτα αφεντικά της Λάσι.


 


1236125337678.jpg


Πρόβλημα όμως παρουσιάστηκε με τους πρωταγωνιστές. Την άνοιξη του 1957 ένα μικρό ορφανό αγόρι, έρχεται να μείνει στο αγρόκτημα , που δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο Τίμι (Jon Provost).Στο τέλος της τρίτης περιόδου, το 1957, ο Jeff ήταν αρκετά μεγάλος κι υποχρεώθηκε σύμφωνα με το σενάριο, να πάει στο γυμνάσιο στη κοντινή πόλη και επειδή και ο παππούς του( George Cleveland) , έπεσε και σκοτώθηκε ξαφνικά, η μητέρα του Jeff αποφάσισε οριστικά να πάει στην πόλη. Πούλησε λοιπόν τη φάρμα στον Paul και την Ruth Martin. Το ζευγάρι ήταν άτεκνο και βέβαια ενθουσιάστηκαν με τον μικρό Τίμι που τον υιοθέτησαν και με τη Λάσι που φύλαγε το αγρόκτημα.

 


LassieFamilyColor.JPG

Έτσι η Λάσι, στην τέταρτη σεζόν, πέρασε και επίσημα στα «χέρια» του εφτάχρονου Timmy Martin (που τον έπαιζε ο ταλαντούχος Jon Provost, που τον διάλεξαν οι παραγωγοί ανάμεσα σε διακόσια παιδιά) και των θετών τηλεοπτικών γονιών του. Ο Τίμι ήταν και ο αγαπημένος πρωταγωνιστής στους μικρούς έλληνες τηλεθεατές, που τον γνώρισαν σαν πρώτο αφεντικό της αγαπημένης τους σκυλίτσας.


Το 1964 η οικογένεια Martin , αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, όπου θα μπορούσαν να γίνουν κτηματίες σε μεγάλες εκτάσεις γης που μοιράζονταν ελεύθερα. Ο Τίμι θα πήγαινε μαζί τους, αλλά η Λάσι δεν μπορούσε να ταξιδέψει λόγω των αυστηρών κανονισμών της Αυστραλίας για την εισαγωγή ζώων.Για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Lassie έμεινε με τον Cully Wilson, που ήταν ένας φίλος της οικογένειας Martin. Όταν ο Γουίλσον υπέστη καρδιακή προσβολή, η Lassie πήγε για βοήθεια και βρήκε στο δάσος το δασοφύλακα Corey Στιούαρτ και μπήκε μʼ αυτόν τον τρόπο στην υπηρεσία της Αμερικανικής δασικής υπηρεσίας. Το 1965 η σειρά γίνεται έγχρωμη. Στην περίοδο με τους δασοφύλακες τα γυρίσματα γίνονται σε εξωτικές τοποθεσίες όπως η Sequoia National Forest και η Monument Valley για να «ταξιδέψουν» κυριολεκτικά τους τηλεθεατές. Η εκπομπή συνεχίστηκε με αυτόν τον τρόπο μέχρι το φθινόπωρο του 1968, όταν ο Corey τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που καταπολεμούσε ηρωικά μια μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος.





lassie_pisgahnf_1961.jpg

Η Lassie τότε "υιοθετήθηκε" από δύο άλλους δασοφύλακες, τον Scott Turner και τον Bob Erickson. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εκπομπή ξεκίνησε να επικεντρώνεται όλο και περισσότερο γύρω από τις περιπέτειες της Lassie και λιγότερο στις σχέσεις της με τα αφεντικά της.

Lassie_1969.JPG

Αργότερα για μια σεζόν η Λάσι περιφέρεται μόνη της , χωρίς ανθρώπινη παρουσία, στην αμερικάνικη ύπαιθρο, παρέα με άγρια ζώα, ώσπου συναντάει και ένα αρσενικό κόλεϊ, γίνονται ζευγάρι β μάλιστα κάνουν και μαζί κουτάβια !


Η CBS εγκατέλειψε την εκπομπή στο τέλος αυτής της σεζόν, η οποία όμως συνέχισε για άλλες τρεις σεζόν, για να καταλήξει στις δύο τελευταίες σεζόν η Λάσι να αποκτήσει πάλι ανθρώπινη συντροφιά, στο σπίτι των μικρών παιδιών της οικογένειας Χόλντεν , που θα γίνουν τα νέα αφεντικά της, στο ράντζο τους στο Solvang της Καλιφόρνια.


Kid23.jpg

Το 1973 η Λάσι τερμάτισε την Αμερικανική της καριέρα, αλλά εξακολουθεί να γοητεύει τους φίλους της.


Κέρδισε δύο βραβεία Grammy και πέρασε τα σύνορα με τον Καναδά, για να γνωρίσει και εκεί μια εκ νέου καριέρα, όταν το 1974 σταμάτησε να προβάλλεται στην Αμερική.Ακόμα και σήμερα πενήντα χρόνια και κάτι προβάλλεται ακόμα στη μικρή οθόνη σε διάφορες χώρες.



Το 1989 γυρίστηκαν άλλα 52 επεισόδια για την επιστροφή της Λάσι που προβλήθηκαν μέχρι το 1992. Το 1997 το Animal Planet γύρισε άλλα 52 επεισόδια και η δράση μεταφέρθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά.



Το 2005 την ανακάλυψαν και οι Άγγλοι, για να γυρίσουν κι εκείνοι με την σειρά τους ένα φιλμ, με τους Peter OʼToole και Samantha Morton στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


 

 


Από το 1954 μέχρι και το τέλος της σειράς αποκλειστικός χορηγός ήταν η γνωστή στην Αμερική σούπα σε κονσέρβα Campbell.


lassie-4.jpg

Πέντε απόγονοι της (του για την ακρίβεια) Λάσι έπαιξαν στην διάρκεια του τηλεοπτικού σίριαλ.

 


Στη σειρά υπήρχαν σε κάθε επεισόδιο δύο εκπαιδευτές , ανεβασμένοι σε μια σκάλα που μόνο η Λάσι μπορούσε να δει και κουνούσαν από ένα κομμάτι βοδινό κρέας. Έτσι στις σκηνές που η Λάσι κοιτούσε με τόση λατρεία και τρυφερότητα τον Τίμυ, δεν κοιτούσε τίποτα άλλο παρά το ζουμερό κομμάτι κρέας !!


4920490874_6d3c808e44.jpg

Εκτός από την «πρωταγωνιστική» Λάσι υπήρχαν σε κάθε επεισόδιο και άλλες τρεις! Μια stand-in για τις πρόβες, μια stand double για κάθε απρόοπτο επεισόδιο ή ασθένεια και μία βfighterβ για τις επικίνδυνες σκηνές μάχης με άγρια ζώα!

 


Η «Λάσυ» έγινε το μόλις τρίτο κατοικίδιο που κέρδισε ένα αστέρι στην «λεωφόρο των αστεριών», στην Μέκκα του Αμερικάνικου σινεμά, το Χόλυγουντ! Τα άλλα δύο ήταν οι Rin Tin Tin και Strongheart.


2307075960_45668b4a14_z.jpg

Έκανε επίσης εξώφυλλα στα πολύ γνωστά περιοδικά της εποχής : Parade, Life, Look και TV Guide

 


Την εικοσαετία που κυριαρχούσε, συγκρίνονταν σαν επιρροή στα παιδιά, όμοια με αυτήν του «Μίκυ Μάους»!


 

 


Φυσικά η κόμικς βιομηχανία δεν θα μπορούσε να γυρίσει την πλάτη της στο φαινόμενο αυτό, κι έτσι η Dell Comics πέρασε και στο χαρτί τις ιστορίες της «Λάσι».


lassie (10).jpg

Ο ηθοποιός Jon Provost, ο τηλεοπτικός Τίμι, έγραψε σε μεγάλη ηλικία την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο: «Timmy's in the Well!» (Ο Τίμι είναι στο πηγάδι!),


γιατί σαν Τίμι στην τηλεοπτική σειρά είχε πέσει και τον είχε σώσει η Λάσι, σε εγκαταλειμμένα ορυχεία, σε γκρεμούς, σε ορμητικά ποτάμια, σε λίμνες, σε κινούμενη άμμο, μα ποτέ σε πηγάδι !


 


Έμβλημα μιας τηλεόρασης που είχε αναλάβει στην ψυχροπολεμική περίοδο να διαμορφώσει τους συντηρητικούς κοινωνικούς μύθους, το καθαρόαιμο κόλεϊ Λάσι (για την ακρίβεια τέσσερα διαφορετικά και όλα αρσενικά κατά τη διάρκεια της προβολής της διάσημης σειράς, από το 1954 ώς το 1974) ξεκίνησε από κινηματογραφική ηρωίδα με επτά ταινίες στο ενεργητικό του μύθου της, από το 1943 ώς το 1951.Αναζητώντας υλικό για το καινούργιο μέσο που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες για ψυχαγωγία της μεταπολεμικής Αμερικής, ο παραγωγός Ρόμπερτ Μάξγουελ διέκρινε στην ιστορία - και μεγάλη επιτυχία - της κινηματογραφικής Λάσι τα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονταν στα όνειρα, στα παραμύθια του μεγαλώματος και στις βαθύτερες ανάγκες ενός κόσμου που γιάτρευε τις πληγές του από τον πόλεμο και έχτιζε τις καινούργιες κοινωνίες.Εξού και η σειρά αφορούσε κυρίως την προβολή ηθικών αρχών που θα έπρεπε να διαπνέουν την αγορίστικη αγωγή μιας ισχυρής, «λευκής» Αμερικής, δίνοντας έμφαση «στη δέσμευση, στην οικογένεια και στη φιλία». Γι' αυτό ακριβώς και οι περιβόητες σούπες Campbell's έκριναν ότι οι αξίες της σειράς είναι οι καταλληλότερες για να ταυτιστεί η φίρμα, που απευθυνόταν στην κατανάλωση των αμερικανικών ανερχόμενων μικροαστικών οικογενειών και έγινε χορηγός της καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής της.Αλλά η Λάσι πρωταγωνίστησε στην «παιδική ηλικία» σχεδόν όλων των τηλεοράσεων του δυτικού κόσμου - σε ορισμένες προβάλλονται ακόμη επεισόδια -, ως εκ τούτου και της εγχώριας, αποδεικνύοντας ότι ακόμη κι αν οι αξίες της «λευκής» Αμερικής έχουν αμφισβητηθεί και από την ίδια, όσα συμβολίζει η ίδια η Λάσι, την αφοσίωση του σκύλου προς τον άνθρωπο, τη συγκίνηση που προσφέρει αυτή η μοναδική σχέση, τη νοσταλγία, τον «χαμένο παράδεισο» της ελεύθερης ζωής στη φύση που αισθάνονται κατά παράδοση από την εποχή της έκρηξης της αστυφιλίας μέχρι σήμερα οι κάτοικοι των πόλεων, παραμένουν ισχυρά συστατικά ενός all time classic τηλεοπτικού προϊόντος.Η αλήθεια είναι ότι η Λάσι ως σύμβολο της αποστειρωμένης εικόνας μιας «ζαχαρένιας» Αμερικής, που υποτίθεται αναπτυσσόταν ομαλά και τίποτε δεν διατάρασσε τις μεγάλες οικογένειες, με τις χρωματιστές φορμάικα κουζίνες, το υπερμέγεθες ψυγείο και τους φροντισμένους κήπους, γνώρισε στις αρχές της δεκαετίας του '70 μεγάλη κάμψη της τηλεθέασης. Ήταν η εποχή που τα κοινωνικά κινήματα συγκλόνιζαν τον κόσμο και άλλαζαν τις παραδοσιακές κοινωνικές νοοτροπίες.


 


Στη μακρά διάρκεια της προβολής της σειράς το σενάριο έκανε αναιμικές προσπάθειες να προσαρμοστεί στους καιρούς. Έτσι ξεκίνησε με την ιστορία μιας χήρας, του γιου της και του γαμπρού της σε μια μοντέρνα αμερικανική φάρμα της δεκαετίας του '50, για να αλλάξει ριζικά στα μέσα της δεκαετίας του '60, όταν στην ατμόσφαιρα κυριαρχούσαν οι αντιλήψεις της «συλλογικής δράσης» και κέρδιζαν έδαφος τα οικολογικά κινήματα.Και τότε αίφνης η Λάσι εμφανίζεται σαν σκύλος μιας ομάδας εργαζόμενων στην Αμερικανική Υπηρεσία Δασών. Τα επεισόδια έγιναν φλύαρα γύρω από ζητήματα περιβαλλοντισμού, αλλά αυτό ήταν ελάχιστο μπροστά στην κοσμογονία της εποχής.Και αν έχει απομείνει η απορία πώς η Λάσι, και για την ακρίβεια τα τέσσερα κόλεϊ που έπαιξαν τον ρόλο, κατάφερναν να είναι τόσο φυσικά, χρειάζονταν δύο εκπαιδευτές τη φορά στα γυρίσματα, ο ένας εκ των οποίων ήταν επιφορτισμένος να κράτα ένα κομμάτι καλοψημένο κρέας πίσω από τον φακό ή πίσω από τον ηθοποιό προς τον οποίο έτρεχε η Λάσι. Όσο συγκινητικές κι αν παραμένουν οι ανθρώπινες ερμηνείες των σκυλίσιων συμπεριφορών, στη δική τους πραγματικότητα τα ένστικτα είναι πάντα ισχυρότερα. Σεναριογράφοι της «μαύρης λίστας»



Εμείς την εποχή εκείνη, στον γύψο της χούντας, απολαμβάναμε τις περιπέτειες της Λάσι και του μικρού Τιμ σαν δώρο ενός καινούργιου μέσου, που φαινόταν στα παιδικά μάτια μαγικό.



Και φυσικά αγνοούσαμε, όπως και το αμερικανικό κοινό της Λάσι, ότι ο επίσημος, λαμπερός, τηλεοπτικός της μύθος αποτέλεσε σωτήρια κάλυψη για σεναριογράφους που βρέθηκαν στη «μαύρη λίστα» του μακαρθισμού, όπως ο Ρόμπερτ Λι και ο Αντριαν Σκοτ, ο οποίος μάλιστα ήταν ένας από τους δέκα συγγραφείς του Χόλιγουντ που φυλακίστηκαν με εντολή του Κογκρέσου. Το εντυπωσιακό είναι ότι τίποτε από όλα αυτά ούτε κατ' ελάχιστον δεν αποτυπώθηκε στις ιστορίες της παραμυθένιας Αμερικής των ωραίων εξοχών" .





πηγη

Η ΛΑΣΙ.jpg

7185.1L.jpg

lasspant.jpg

4920001910_6f0d56ba26.jpg

starlassie.jpg
 
Πολύ ωραιο αρθρο, 20 σεζον πω, πω τις ξεπερασε ποτε άλλη σειρα, μυθος η Λασσι.. Και ανάλογα και με τις εκάστωτε κοινωνικές συνθηκες αλλαζε και η σκυλίτσα, αυτό που όμως μένει είναι η πιστότητα του σκύλου :)
 
Και η "σκυλίτσα" στην οθόνη δεν ήταν πάντα "σκυλίτσα" αλλά και "σκύλος" (δηλάδη έχει χρησιμοποιηθεί και αρσενικό Κόλευ για να παίξει την Λάσυ). Άσε που όλος ο κόσμος νομίζει ότι η ράτσα του σκύλου λέγετε Λάσι. χε χε. Ενώ αν τους πείς την ονομασία της ράτσας δεν θα ξέρουν καν για τι πράγμα μιλάς. χε χε
 
Diogr είπε:
Και η "σκυλίτσα" στην οθόνη δεν ήταν πάντα "σκυλίτσα" αλλά και "σκύλος" (δηλάδη έχει χρησιμοποιηθεί και αρσενικό Κόλευ για να παίξει την Λάσυ).
το ακριβως αντιθετο εγινε:

"All the dogs portraying Lassie have been male. A female collie was hired to play the lead in Lassie Come Home, but when an opportunity came to film "Lassie" negotiating some rapids, the female reportedly would have nothing to do with the rushing water. Rudd Weatherwax's collie "Pal" was substituted, and not only stole the stunt but won the role. Weatherwax continued to use male collies in the role for a good reason: both sexes shed in the summer (when most movies and television shows traditionally film most of their episodes), an event called "blowing coat," but since the male has thicker fur, he wouldn't look so scrawny during filming. Also, fans tend to think of Lassie as a "big heroic dog." Female collies are usually 10-15 pounds lighter than their male counterparts, therefore a male dog playing Lassie would look more impressive. Female collies were not ignored because they are any less intelligent; in fact, some of Lassie's stunt doubles have been females" πηγη
 
Το πιο συμπαθές τετράποδο στην τηλεόραση!!!
 
χε, χε στις σκηνες που κοιταζε με αγαπη και λαχταρα τον μικρο, απλα κοιταζε ένα καλοψημένο κομματι κρεας :p
 
Πολύ αγαπημένη σειρά η Λάσση. Θυμάμαι τις Κυριακές που πηγαίναμε στο χωριό, απαραιτήτως, προγραμματίζαμε το βίντεο για να γράψουμε μερικές σειρές της TV μεταξύ των οποίων ήταν και η Λάσση. Αργότερα που βγήκε και το καρτούν Lassie: Rescue rangers το νοικιάζαμε ανελλιπώς από το βίντεο κλάμπ.
 
Τρειλερ της ΕΤ-1 για την πιο διάσημη σκυλίτσα του κοσμου την Λασση.


Μεταδοθηκε το 1990
 
Πίσω
Μπλουζα