Λίπανση και συντήρηση για το Dreamcast

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Ενα απο τα διαχρονικα προβληματα του αγαπημενου συστηματος, η ελειψη σοβαρου λιπαντικου απο την ιδια την παραγωγη του, και τα προβληματα που δημιουργουντε με τα χρονια.

Το λιγοτερο που συμβαινει ειναι το σπασιμο νευρων. Διασκεδαστικο για τους μη γνωστες στην αρχη, πολυ γρηγορα ομως γινεται απο εκνευριστικο μεχρι ψυχοφθορο!

Ανα τα χρονια, υπηρξαν πολλες προσπαθειες αλλα και προτασεις για την βελτιωση του προβληματος. Εδω λοιπον, ας συζητησουμε τις δικες μας.

Αφου λοιπον εφτασε ο κομπος στο χτενι, αποφασισαμε με τον κολλητο να ερευνησουμε διεξοδικα το ζητημα και να επιληφθει της καταστασης.

Φυσικα, ανα τα χρονια εχουν υπαρξει παρα πολλοι οδηγοι και πληροφοριες για την λιπανση των κινουμενων μηχανισμων, και πρωτο σταθμος ηταν αυτο εδω το διαφωτιστικο βιντεο.


Μαλλον ολα τα μερη οπου χρειαζεται η προτεινεται να λιπανθουν, τονιζονται παραπανω.

Τι επιλογες εχουμε ομως;

Καταρχας, να ξεκαθαριστει το εξεις:

Λιπανση με λαδι μηχανης, κοινο γρασο, βενζινη (!!!), λιθιουχες ενωσεις και αλλα, δεν ενδεικνύονται.

Για πολλους λογους μαλιστα. Το Dreamcast δεν εχει και τα ακριβοτερα υλικα κατασκευης στο κοσμο, και σε καμια περιπτωση δεν ειναι φτιαγμενο με τα βελτιστα προτυπα. Παρα πολλες λιπαντικες ενωσεις / γρασα, ειναι διαβρωτικες τοσο για τους ιδιους τους μηχανισμους/γραναζια, οσο και για τα ηλεκτρονικα κυκλωματα του! Ουκ ολιγα ολοσχερως καταστραμενα μηχανηματα υφιστανται, απο διαβρωσεις που προκαλεσαν τετοιες ουσιες.

Τι κανουμε εδω λοιπον; Μα φυσικα προμηθευομαστε ενα καταλληλο και σοβαρο προιον, που θα βοηθησει και δεν θα καταπονεσει το αγαπημενο συστημα μας.

Επειτα απο ερευνα λοιπον, ανθρωποι του χωρου μου προτειναν για αυτες τις αναγκες, γρασο σιλικονης απο σοβαρη εταιρεια (υπερτονιζω ξανα και τα δυο!).
Κατελληξα λοιπον στη Molykote. Ειναι εταιρεια που ειδικευεται σε τετοια προιοντα εδω και πολλα χρονια, με τεραστια επιλογη προιοντων για ολες τις αναγκες. Και ευτυχως, υπηρξε και η καταλληλη λυση και για το Dreamcast.
Εψαξα και βρηκα λοιπον την Molykote 111. Αφου πηγα στην αντιπροσωπεια λοιπον, ο πολυ ευγενικος και εξυπηρετικος υπευθυνος, ανελυσε πληρως και αναλυτικα τα εργοστασιακα προτυπα του συγκεκριμενου κωδικου, οπου και την πηρα.
Και τα αποτελεσματα ειναι πανεμορφα. Υγειεστατο μηχανημα, καμια σχεση που αγκομαχουσε τοσο καιρο.

Μακαρι να ειχε γινει αυτο χρονια πισω, καλιο αργα παρα ποτε ομως!
 
Θα προβω αμεσα σε αγορα. Να σαι καλα Getta!
 
Πίσω
Μπλουζα