Λαίδη Όσκαρ - The Rose of Versailles (1979)

Masquerade

Banned
Joined
15 Ιαν 2011
Μηνύματα
201
Αντιδράσεις
12
''The Rose of Versailles'' είναι ο original τίτλος και η σειρά/ταινία βασίζονται στο ομώνυμο μάνγκα που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του 70, η σειρά πρωτοκυκλοφόρησε το 1972 και στην Ελλάδα την δεκαετία του 80 (δεν θυμάμαι αν παίχτηκε ποτέ στη TV), αλλά σίγουρα κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτες! Η ιστορία Διαδραματίζεται στο Παρίσι πριν και κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης...Στα πρώτα επεισόδια οι πρωταγωνίστρια είναι μια νεαρή Βασίλισσα της Γαλλίας, η Μαρία Αντουανέτα (κόρη της αυτοκράτειρας Μαρία Θηρεσίας της Αυστρίας) και είναι αρραβωνιασμένη με τον Λουδοβίκο Φερδινάνδο της Γαλλίας ή Λουδοβίκο δελφίνο της Γαλλίας, ο Λουδοβίκος γεννήθηκε στα ανάκτορα των Βερσαλλιών μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες της μητέρας του για την απόκτηση γιου, αλλά ο ξάδερφός του ''Φίλιππος Β' δούκας της Ορλεάνης'' θέλει να σκοτώσει τον Λουδοβίκο για να πάρει τη θέση του..Στα επόμενα επεισόδια γεννιέται ένα κορίτσι, οπού θα είναι η πρωταγωνίστρια μέχρι τα τελευταία επεισόδια και είναι φυσικά η Όσκαρ! Είναι η έκτη κόρη του στρατηγού, ο οποίος την αποκαλλεί ''Όσκαρ'', γιατί η επιθυμία του ήταν το τελευταίο του παιδί να γεννηθεί αγόρι και ο σκοπός του θα είναι να την εκπαιδεύσει σαν αγόρι και να την ορίσει διάδοχο, θα καταφέρει αυτό που θέλει! Την μαθαίνει από μικρή ιππασία και τα καθήκοντα της φρουράς του παλατιού, μετά από χρόνια η Όσκαρ διορίζεται επικεφαλής της βασιλικής φρουράς και ανατρέπει πολλές συνωμοσίες που στοχεύουν στο να σκοτώσουν τους δύο πρίγκιπες, κερδίζοντας το σεβασμό και τη φιλία της Μαρίας Αντουανέτας! Στη πορία συνηδητοποιεί ότι και οι δύο γυναίκες ερωτεύονται τον ίδιο άντρα (τον Πτέραρχο της Σουηδίας)

 


Αυτά με λίγα λόγια, sorry αν σας μπέρδεψα
:p Είναι ένα πολύ ωραίο ανιμέ πάντως! Για όσους δεν το έχουν δει ας το αναζητήσουν!

 


[video=youtube;oDjNGxj-utY]
http://www.youtube.com/watch?v=oDjNGxj-utY


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχουμε και αλλο thread για την Οσκαρ.
 
Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει απαγόρευση από την sony ? Στην Ιταλία πάντως κυκλοφορεί σε DVD, στην Ελλάδα (όπως πάντα) μόνο σε βιντεοκασέτες κυκλοφόρησε, αλλά είναι η μόνη ανιμέ σειρά (μαζί με την Σάντυμπελ) που κυκλοφόρησαν όλα τα επεισόδια!

Ωχ δεν έκανα search για να δω αν υπάρχει παρόμοιο ποστ...Να σβήσω αυτό το ποστ και να τα μεταφέρω στο άλλο ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απαγορευση απο τη SONY μπορει να υπαρχει για το youtube, αυτο δεν σημαινει οτι δεν πωλουνται ;)

Οσο για αυτο το που εγραψα για το οτι υπαρχει thread - ημουν σιγουρος - αλλα το ψαχνω ακομα. Αν το βρω θα μεταφερω τα posts εκει , αν οχι , θα σβησω αυτα που εγραψα εδω και ολα οκ.
 
Αυτή η σειρά ποτέ δεν κυκλοφόρησε Ελλάδα σε vhs....

Masquerade θα ήταν καλό να μην ακούγονται ανακρίβειες...
 
Αυτή η σειρά έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και έχω κάποια επεισόδια! Και δεν λέω ανακρίβειες....
 
Masquerade αμα έχεις μπορείς να μας βγάλεις το cover να το δούμε όλοι???
 
Ναι εννοείτε!! Και επίσης το καινούργιο μου κανάλι μου στο YouTube είναι αυτό [edit]Ο λογαριασμός του χρήστη ChildrensWorldPage έχει τερματιστεί επειδή λάβαμε επαναλαμβανόμενες αξιώσεις από τρίτα μέρη για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων οι οποίες αφορούσαν το υλικό που δημοσίευσε ο χρήστης.[edit] Πρόσφατα το έκανα, καθώς τα δύο προηγούμενα κανάλια που είχα μου τα έσβησε το YouTube, λόγω πνευματικής ιδιοκτησίας (είχα ανεβάσει κάποιες ταινίες της Ντίσνευ) Μπαίνε και ρίχνε μια ματιά, θα ανεβάσω και άλλα πολλά που μάλλον ούτε αυτά θα ήξερες ότι έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Masquerade είπε:
Ναι εννοείτε!! Και επίσης το καινούργιο μου κανάλι μου στο YouTube είναι αυτό http://www.youtube.com/user/ChildrensWorldPage?feature=mhum Πρόσφατα το έκανα, καθώς τα δύο προηγούμενα κανάλια που είχα μου τα έσβησε το YouTube, λόγω πνευματικής ιδιοκτησίας (είχα ανεβάσει κάποιες ταινίες της Ντίσνευ) Μπαίνε και ρίχνε μια ματιά, θα ανεβάσω και άλλα πολλά που μάλλον ούτε αυτά θα ήξερες ότι έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα...
Ήξερα και το προηγούμενο αλλά δεν είχες ανεβάσει κάτι που να είναι σπάνιο απλός ότι σε ρωτάμε λες ότι το έχεις και ποτέ δεν το ανεβάζεις
 
Paspartoo είπε:
Απαγορευση απο τη SONY μπορει να υπαρχει για το youtube, αυτο δεν σημαινει οτι δεν πωλουνται ;)
Οσο για αυτο το που εγραψα για το οτι υπαρχει thread - ημουν σιγουρος - αλλα το ψαχνω ακομα. Αν το βρω θα μεταφερω τα posts εκει , αν οχι , θα σβησω αυτα που εγραψα εδω και ολα οκ.
Έχω φάει το φόρουμ από την ώρα που άνοιξε το θρεντ για να το μεταφέρω αλλά δεν κατάφερα να το βρώ 8)
 
Σοβαρά δεν είχα ανεβάσει κάτι σπάνιο ? Και πες μου λίγο όλες αυτές οι βιντεοκασέτες υπάρχουν παντού και δεν είναι σπάνιες ε ? Ότι πεις!! Και αυτές είναι οι ελάχιστες βιντεοκασέτες που έχω...

HPIM1064.jpg

Kambia χαχα δεν πειράζει, μπορεί και να το έσβησαν το ποστ, γιατί εγώ χρόνια μπαίνω στη σελίδα σας, αλλά ως επισκέπτης (τώρα αποφάσισα να γραφτώ) και νομίζω ότι υπήρχε ένα παρόμοιο ποστ, έχεις δίκιο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπόλικο πράγμα Masquerade :) Aπό βίντεο κλαμπ τις έχεις πάρει? Γιατί βλέπω το χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο με το νουμερο καταχώρησης.

Υγ Mην αρχίσουμε καβγά. Είναι κρίμα να χαλάσουμε το tread
 
Ναι από βίντεο κλάμπ τις αγόρασα και έχω κάπου στις 2000ες βιντεοκασέτες! Οχι δεν υπάρχει λόγος να μαλώσουμε και ούτε το θέλω...Εξάλλου μπορεί να έχει κυκλοφορήσει μόνο η συγκεκριμένη βιντεοκασέτα με την Λαίδη Όσκαρ (αυτή που βλέπετε στη φώτο) Αλλά στο βίντεο κλάμπ μου είπε ότι τις είχε όλες, τι να σας πω...
 
Masquerade είπε:
Ναι από βίντεο κλάμπ τις αγόρασα και έχω κάπου στις 2000ες βιντεοκασέτες! Οχι δεν υπάρχει λόγος να μαλώσουμε και ούτε το θέλω...Εξάλλου μπορεί να έχει κυκλοφορήσει μόνο η συγκεκριμένη βιντεοκασέτα με την Λαίδη Όσκαρ (αυτή που βλέπετε στη φώτο) Αλλά στο βίντεο κλάμπ μου είπε ότι τις είχε όλες, τι να σας πω...
Έχει κάποιο Νο πάνω το cover? Πρώτη φορά την βλέπω παντός αν γίνετε και μπορείς να το βγάλεις και μια Φώτο από πίσω?
 
Όχι δεν έχει πάνω στο cover νούμερο, στα πλάγια έχει και είναι το Νο2, οπότε σίγουρα υπάρχει και Νο1! Αν έχουν βγάλει περισσότερες βιντεοκασέτες δεν ξέρω...Αλλά όπως είπα και παραπάνω στο βίντεο κλαμπ μου είπε πως είχε και άλλες...Τώρα το κάθε βίντεο κλάμπ λέει τα δικά του, μου έχει τύχει να πάω στο seven και να μου πουν ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε DVD μία ταινία που έψαχνα, αλλά τη βρήκα σε άλλο βίντεο κλάμπ και αυτό μου το είπαν γιατί πολύ απλά δεν την είχαν...Ίσως και αυτός να είχε μόνο αυτές τις δύο βιντεοκασέτες και να μου είπε παραμύθια ότι είχε περισσότερες...Ναι θα βγάλω και φώτο από πίσω, αλλά όχι τώρα γιατί τις μάζεψα...Βασικά θα έβγαζα φωτογραφίες έτσι και αλλιώς από τη συλλογή μου, φιγούρες, βιντεοκασέτες κτλ θα τα ανεβάσω στο προφίλ μου!
 
Τη Λαίδη Όσκαρ την είδα πρόσφατα με αγγλικούς υπότιτλους (τα γιαπωνέζικα δεν είναι το φόρτε μου :p ), αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι την είχα δει μικρή στην τηλεόραση.

Δεν μιλάω βέβαια για όλη την σειρά, ίσως να είχα πετύχει απλώς κάποιο επεισόδιο.Άλλωστε ήταν συχνό φαινόμενο (ειδικά για το junior tv) να προβάλλονται ξέμπαρκα επεισόδια από παιδικά γι' αυτό καλύτερα να μην βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά ούτε να τσακωνόμαστε για το αν έχει προβληθεί ή όχι κάτι στην Ελλάδα γιατί ως γνωστόν τη δεκαετία του '80 ήταν λιγάκι μπερδεμένη η κατάσταση μ'αυτό το θέμα... #)
 
Την Λαίδη Όσκαρ την είδα πρόσφατα στα ιταλικά με απίστευτη μεταγλώτιση και εξαιρετική ανάλυση..

Την εκτίμησα πολύ σαν σειρά!!!

Ότι κυκλοφόρησε στην Ελλάδα δεν είχα την παραμικρή ιδέα...
 
Πίσω
Μπλουζα