[Λαμπρής Ο.Ε.] Άλμπουμ BATMAN THE MOVIE

retrosilektis

Retro Member
Joined
26 Απρ 2010
Μηνύματα
123
Αντιδράσεις
23
ξερει κανεις ποσα αλμπουμ ειχαν κυκλοφορησει εδω με θεμα τον μπατμαν?εχω ενα απο αυτα αλλα νομιζω υπηρχε και αλλο ενα με καρτες μεσα οταν το επαιρνες.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι αυτό είχε βγει τότε με την ταινία. Το πρώτο άλμπουμ που είχα πάρει και προσπάθησα ( ανεπιτυχώς) να γεμίσω.
 
Πρωτη φορα το βλεπω... :xm:

Νeal Adams στο σχεδιο ο καλυτερος σκιτσογραφος οσον αφορα τον Ανθρωπο Νυχτεριδα ever.
 
RIO είπε:
Τώρα έχω μπερδευτεί και γω... :xm:

Deathshadow είπε:
Πρωτη φορα το βλεπω... :xm:
Και ομως υπαρχει παιδες!!! :D

Στην αρχη μπερδευτηκα κι εγω κοιτοντας την φωτο στο πρωτο ποστ,

αλλα ψαχνοντας το λιγακι βρηκα οτι η φωτο ειναι απο το κουτι με τα χαρτακια!!!! :)

Οποτε το αλμπουμ της Queen που ανεφερα πιο πανω ειναι σωστο! ;)

%24T2eC16F,%21%290E9s37F,yLBRlSgMH3WQ~~60_57.JPG
bat.jpg

πηγη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
A ναι ρε συ το θυμαμαι.Απλα δεν τσεκαρα καλα την πρωτη φωτογραφια.Τα φακελακια με το κουτι ειχαν αλλο σχεδιο.

Φανταστικο αλμπουμ.
 
To αλμπουμ αυτό το είχα και εγώ αλλά θυμάμαι πολύ καλά πως το εξώφυλλο ήταν μαυρο με το σήμα που φαίνεται στην εικόνα στο κέντρο του.

Batman-Logo.jpg

Το οπισθόφυλλο ήταν όπως και στο Post της Queen. Είχα και τις κονκάρδες που φαίνονται.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως και στα φακελάκια με τα χαρτάκια η ίδια εικόνα υπήρχε.

Είχα κάποια άλλη έκδοση;
 
Λοιπον σε οτι αφορα το αλμπουμ αυτο (οπως φαινεται στη φωτο της Queen αμφιβαλλω αν υπηρξε ενα παιδι εντος της ελληνικης επικρατειας που να το συμπληρωσε! Θυμαμαι την τσιμπημενη τιμη που ειχε το φακελακι (γυρω στις 50 δρχ), πανακριβο για μολις 3 χαρτακια...

Πιθανοτατα η εταιρεια να πληρωσε για δικαιωματα γιατι θυμαμαι και τηλεοπτικο σποτ για τα χαρτακια που εδειχνε σκηνες απο την ταινια... Βεβαια το Δωρο του Υπερτυχερου μου προκαλουσε ηδη δυσπιστια απο τοτε (ταξιδι στα Pinewood Studios στο Λονδινο στα σκηνικα της ταινιας!!)... Για οποιον συμπληρωνε το αλμπουμ ασφαλως :p Ονειρεμενη η βολτα στην Γκοθαμ Σιτυ για καθε πιτσιρικι ! Τα αυτοκολλητα εκ πρωτης οψεως μοιαζουν με μεταφορα του 1oυ Card Set για την ταινια που ειχε κυκλοφορησει στην Αμερικη η Topps (λευκο πλαισιο, το σημα κατω αριστερα κτλ)...Βεβαια η διαφορα ειναι οτι της Topps συμπληρωνονται ολες οι συλλογες και αμα αγοραζες ενα κουτι, σιγουρα ειχες βγαλει τουλαχιστον ενα ολοκληρωμενο σετ...

photo%u00252B%u002525286%u00252529.jpg

photo+%u002525285%u00252529.jpg

Εχει κανεις το ελληνικο αλμπουμ αξιοπρεπως συμπληρωμενο να μας το προσφερει σκαναρισμενο; Ακουει κανεις μπατμανιακος; :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kakoulinos είπε:
(...)Εχει κανεις το ελληνικο αλμπουμ αξιοπρεπως συμπληρωμενο να μας το προσφερει σκαναρισμενο; Ακουει κανεις μπατμανιακος; :)
Και να το έχει κάποιος, δεν πρόκειται να το παραθέσει σκαναρισμένο ολόκληρο... Έχει copyrights! :)

Με μια - δυο σελίδες, είμαστε εντάξει. Παραπάνω, δυστυχώς δε γίνεται.
 
Ti εννοείς? Εχει το Αλμπουμ αυτο copyright? Η εταιρεια που το εβγαζε πιθανοτατα δεν υπαρχει καν!
 
Η εταιρεία που έβγαζε το άλμπουμ πιθανά να έκλεισε, η εταιρεία όμως που έβγαλε την ταινία; Αν κλείσει ένας εκδοτικός οίκος απελευθερώνονται τα διακαιώματα από τα βιβλία που έχει εκδώσει;
 
kakoulinos είπε:
Λοιπον σε οτι αφορα το αλμπουμ αυτο (οπως φαινεται στη φωτο της Queen αμφιβαλλω αν υπηρξε ενα παιδι εντος της ελληνικης επικρατειας που να το συμπληρωσε! Θυμαμαι την τσιμπημενη τιμη που ειχε το φακελακι (γυρω στις 50 δρχ), πανακριβο για μολις 3 χαρτακια...Πιθανοτατα η εταιρεια να πληρωσε για δικαιωματα γιατι θυμαμαι και τηλεοπτικο σποτ για τα χαρτακια που εδειχνε σκηνες απο την ταινια... Βεβαια το Δωρο του Υπερτυχερου μου προκαλουσε ηδη δυσπιστια απο τοτε (ταξιδι στα Pinewood Studios στο Λονδινο στα σκηνικα της ταινιας!!)... Για οποιον συμπληρωνε το αλμπουμ ασφαλως :p Ονειρεμενη η βολτα στην Γκοθαμ Σιτυ για καθε πιτσιρικι ! Τα αυτοκολλητα εκ πρωτης οψεως μοιαζουν με μεταφορα του 1oυ Card Set για την ταινια που ειχε κυκλοφορησει στην Αμερικη η Topps (λευκο πλαισιο, το σημα κατω αριστερα κτλ)...Βεβαια η διαφορα ειναι οτι της Topps συμπληρωνονται ολες οι συλλογες και αμα αγοραζες ενα κουτι, σιγουρα ειχες βγαλει τουλαχιστον ενα ολοκληρωμενο σετ...

Προβολή συνημμένου 95842 Προβολή συνημμένου 95843

Εχει κανεις το ελληνικο αλμπουμ αξιοπρεπως συμπληρωμενο να μας το προσφερει σκαναρισμενο; Ακουει κανεις μπατμανιακος; :)

Πω πω... με τις φωτόγραφίες που έβαλες μου ήρθε η μυρωδιά από τα χαρτάκια...! :eek:
 
Παιδια, ας μην δαιμονοποιουμε τα παντα... Εταιρειες σαν αυτες που κατα περιοδους

κυκλοφορουσαν προϊοντα με στοχο το ευκολο και γρηγορο κερδος δεν κατοχυρωσαν τιποτα στα πλαισια νομοθεσιας της πνευματικης ιδιοκτησιας! Δευτερον, αν φοβαστε τυχον στοχοποιηση απο τη Warner Bros. εχω να επισημανω τα εξης: Οτιδηποτε διανεμεται στα πλαισια του fandom δεν αποτελει αντικειμενο διωξης απο καμια παραγωγο εταιρια. Η παραγωγος εταιρια υπεχει δικαιωματα μονο στις περιπτωσεις εκεινες που χρησιμοποιεις αθεμιτα προϊον της (πχ μια κινηματογραφικη κοπια εξ'ου και το τεραστιο θεμα της πειρατιας, ειδικα με το free sharing των προσφατων ταινιων), δηλ. η περιπτωση εκεινη στην οποια η εταιρια αυτη στερειται εσοδων λογω της αθεμιτης και παρανομης χρησης. Στην υπο κριση περιπτωση, η εταιρια δεν στερειται κανενα εσοδο δεδομενου οτι δεν προκειται για ενα προϊον το οποιο διανεμει στην αγορα και της προσποριζει κερδος. Ας αντιστρεψω το παραδειγμα: Πως ακριβως, ζημιωνει την Warner το οτι σε ενα φορουμ στην Ελλαδα υπαρχει σαρωμενο ενα αλμπουμ με αυτοκολλητα που κυκλοφορησε για μερικους μολις μηνες πριν 25 χρονια σε μια μικρη χωρα; Το διαθετει επι του παροντος στην αγορα υπο πληρωμη και της "το χαλαμε";

Ειναι προφανης και η χρηση και ο χαρακτηρας της διανομης. Μην μπερδευουμε το φορουμ με trackers που εκλεισαν ή αλλου τυπου φορουμ που σου διαθετουν πνευματικες δημιουργιες κατα παρακαμψη των δικαιουχων αυτων...Ελπιζω να μην διαβαζομαι ακατανοητα :) Δεν μιλαω αυθαιρετα, δικηγορος ειμαι!

Gogeta μυρισε .... χαρτακι!!!! Να σου βαλω ενα πακακι? :D
 
Kakoulinos δεν αντιλέγω σε τίποτα από όλα τα παραπάνω που λες. Υπάρχει όμως κάποια επίσημη γραπτή αναφορά όλων των παραπάνω για τη συγκεκριμένη εταιρία που να μας καλύπτει 1000% στην οποιαδήποτε "στραβή" (ακόμα και αν αυτή έχει πιθανότητα να γίνει 1 στο 1000000); Γιατί εμείς πάμε με αυτό που λέει η ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων :)
 
Kambia παραθετω ερμηνεια της νομοθεσιας περι πνευματικων δικαιωματων... Μερος της ερμηνειας αυτης ειναι ομως η υπαγωγη των ορθων και ομοειδων περιπτωσεων στον κανονα δικαιου. Τα παραπανω τα ανελυσα προκειμενου να καταστησω σαφες οτι το αλμπουμ αυτοκολλητων της Χ εταιρειας που αυτη τη στιγμη δεν δραστηριοποιειται δεν υποκειται στις διαταξεις του νομου. Δεν μιλαμε για αοριστες πιθανοτητες και μια γραπτη αναφορα, ετσι οπως τουλαχιστον αντιλαμβανομαι οτι το θετεις και για την εννομη αιτια που την αναφερεις, δεν εχει καποια αποδεικτικη ισχυ. (Βασικα το νομικο κομματι δεν λειτουργει με εγγραφες αναφορες...!). ;)
 
Kambia είπε:
Kakoulinos δεν αντιλέγω σε τίποτα από όλα τα παραπάνω που λες. Υπάρχει όμως κάποια επίσημη γραπτή αναφορά όλων των παραπάνω για τη συγκεκριμένη εταιρία που να μας καλύπτει 1000% στην οποιαδήποτε "στραβή" (ακόμα και αν αυτή έχει πιθανότητα να γίνει 1 στο 1000000); Γιατί εμείς πάμε με αυτό που λέει η ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων :)
Να προτεινω κατι? :)

Οποιος το εχει το αλμπουμ συμπληρωμενο, ας το σκαναρει και να το στειλει με ενα πμ Η' με ενα email στον kakoulino. :)

Eτσι αποφευγουμε την δημοσιοποιηση και τον οποιο κινδυνο ελοχευει και μενει ευχαριστημενος και ο kakoulinos. ;)
 
Το να το στείλει κάποιος με πμ, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα, Σταύρο. Επειδή δε μπορούμε να ελέγξουμε τα πμ, δεν σημαίνει ότι "δίνουμε την ευχή μας" όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Κακουλίνε, μπορεί να έχεις τις χίλιες μύριες καλές προθέσεις και είναι προς τιμήν σου που είσαι φιλικά προσκείμενος να διευκρινίσουμε το θέμα.

Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων (όπως μπορείς να δεις εδώ άρθρο 52 - η δική μας περίπτωση καλύπτεται από το άρθρο 51), η διάρκεια δικαιωμάτων ορίζεται σε 50 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης. Εγώ θυμάμαι 80 χρόνια, αλλά επειδή το link που σου παραθέτω είναι από το νόμο 2121/1993 χωρίς τις οδηγίες που βγήκαν το 2001 (αν θυμάμαι καλά) για να εναρμονιστούμε με την Ευρωπαϊκή ένωση, μπορεί να μην ισχύει καν το "50 χρόνια".

Όπως και να έχει, το ότι μια εταιρεία δεν δραστηριοποιείται πλέον στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι:

α) Δεν υπάρχει και στο εξωτερικό &

β) Ότι δεν έχει αγοράσει κάποιος άλλος τα πνευματικά δικαιώματα της παρούσης εργασίας.

Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν υπάρχει κάτι γραπτώς, να μας διασφαλίζει ότι αύριο-μεθαύριο δε θα κινηθεί νομικά κανείς εναντίον του φόρουμ, τότε επιτρέπονται μόνο αποσπάσματα. Αυτοί είναι οι κανόνες (τους οποίους αποδέχτηκες) και ζητούμε απλά να τους ακολουθήσεις! :)
 
Απλα προσπαθω να καταστησω σαφες οτι η νομοθεσια περι πνευματικων δικαιωματων δεν απανταποκρινεται σε ολες τις περιπτωσεις. Δεν προσπαθω να το παιξω "αντιρρησιας" ουτε η συζητηση αυτη γινεται για να παρω εγω ενα σκαναρισμενο αλμπουμ, αλλα οι γενικευμενες υπεραπλουστευσεις και η ομαδοποιηση διαφορετικων περιπτωσεων δε συνιστα παρα αλλο ενα ειδος αγνοιας για τετοια ζητηματα. Επισης, καλο ειναι περα απο την αοριστη αναφορα διαταξεων του νομου να ειμαστε σε θεση να ερμηνευουμε και το γραμμα και το πνευμα αυτου. Εντελως καλοπιστα τεθηκε ενα ζητημα και κατεθεσα την εμπειρια μου ως προς αυτο αλλα δεν προκειται να συνεχισω περαιτερω αναλυση εφοσον ξεκαθαρα η πολιτικη λειτουργιας σε ορισμενες περιπτωσεις υπερβαινει την οποια νομοθετικη πραγματικοτητα. Η ιδιοτητα μου παντως δεν θα μου επετρεπε σε καμια περιπτωση να στηριξω την οποια παρανομη συμπεριφορα (εαν κανεις καταλαβε μεχρι τωρα τι γραφω, θα διαπιστωσει οτι ΔΕΝ στηριζω καμια παρανομη συμπεριφορα ή ενεργεια)... Αυτα. Καλη σας μερα,καλο μηνα και σας ευχαριστω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα