Λεωνίδας Βελλής

pikos apikos

RetroN00b
Joined
6 Σεπ 2008
Μηνύματα
22
Αντιδράσεις
10
Μεγάλη επιτυχία είχε κάνει το 1987 με το τραγούδι "Και το βράδυ το βραδάκι", το οποίο μάλιστα είχε γίνει και σύνθημα στα χείλη των Αρειανών τις μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές της αρμάδας του Νίκου Γκάλη ("Με το Γκάλη, το Γιαννάκη, το Φιλίππου και τ' άλλα παιδιά..."), αλλά και το "Ανύποπτα".
 
Ναι εξεπεμπε ενα ερωτισμο το τραγουδι

χαρακτηριστικο summer hit... και ο Βελλης one-hit wonder :(
 
Όλα τα λεφτά η περούκα....
 
Ωραίος τραγουδιστής αλλά χάαθηκε εντελώς μετά.Του την πέσανε και του ανθρωπου άδικα ότι μιμείται την φωνη του Καζαντζίδη...
 
Θεος αλλα αδικημενος!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το σχόλιο γιά την περούκα είναι τουλάχιστον ατυχές.Ο Λεωνίδας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.Όσο γιά την φωνή του χαρισματική.
 
Την περούκα δεν την φόραγε λόγω ασθένειας. Την φορούσε μέχρι το 1995 περίπου, οπότε και την αντικατάστησε με μια τραγιάσκα. Και, αν θυμάμαι καλά, είχε μιλήσει γι' αυτό το θέμα σε κάποια εκπομπή, καμία σχέση με ασθένεια. Εχουν περάσει και 10-12 χρόνια από τότε που την έβγαλε.

Πάντως σαν φωνάρα είναι εξαιρετικός και από τους λίγους που μου έχουν "μείνει" από τότε.
 
H κορυφαια φωνη όλων των εποχών στο ειδος του.

Οποιος γνωριζει οτιδιποτε γυρο απο τον Λεωνίδα Βελή ,και κυρίως αν εμφανίζετε πουθενα σημερα, ή άν κανει συναυλίες, θα ειθελα να το γραψει μεσα απο αυτο το thread.
 
Άκουσα τον Βελλή να ερμηνεύει το "Τα πήρες όλα κι έφυγες" κάπου στα μέσα των 1980s. Το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψε ο Γιάννης Πάριος για τον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου.
 
vellis.jpg


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΕΛΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πήγε από μικρός να ζήσει με την οικογένεια του στην Αμερική. Στην Αμερική τελείωσε το Γυμνάσιο και σπούδασε "διεύθυνση επιχειρήσεων". Ήθελε να γίνει προγραμματιστής.







Ποτέ του δεν είχε σκεφτεί να γίνει τραγουδιστής αν και στις παρέες που τραγουδούσε με τους φίλους του ενθουσίαζε τους πάντες. Στο Σικάγο για χάρη μιας κοπέλας εγκατέλειψε τις σπουδές του και πήγε στο Λος Άντζελες. Μια μέρα που του είχαν τελειώσει τα χρήματα, τραγούδησε σε κάποιο μαγαζί. Ο μαγαζάτορας ξετρελάθηκε και τον προσέλαβε με 150 δολάρια τη βδομάδα. Τραγουδούσε σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, ακόμα κι Ελληνικά. Το 1975, σ' ένα μαγαζί στο Σικάγο (Ελλάς Καφέ) που τραγουδούσε, τον είδε η Τζίντζερ Ρότζερς, ξετρελάθηκε και τον πήρε μαζί της σε μια περιοδεία 6 μηνών σ' όλη την Αμερική, όπου τραγουδούσε Σινάτρα, Τομ Τζόουνς και το "Ποτέ την Κυριακή".




Οι φίλοι του τον παρότρυναν να έλθει στην Ελλάδα. Έβγαλε το δίσκο του "Πρώτη Γνωριμία" με παραγωγό τον Άκη Πάνου. Περιείχε παλιά τραγούδια του Πάνου σε δεύτερες αλλά σπουδαίες εκτελέσεις.


Ο
δεύτερος δίσκος του με τίτλο "Λεωνίδας Βελής" περιείχε μεταξύ των άλλων τις επιτυχίες "Με σένα πλάι μου" και "Η δεύτερη φορά" καθώς και το "Πρακτορείο" του Σταύρου Ξαρχάκου.


Στα μέσα Δεκεμβρίου 1985, κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος του με τίτλο
"Η Συνάντηση" με παραγωγό τον Στέλιο Καζαντζίδη. Σταθμός στην καριέρα του Λεωνίδα Βέλη, η συνεργασία του με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.


Το
"Αγάπη Όλο Ζήλια" είναι μία μεγάλη στιγμή της δημιουργίας τους που χρεώθηκε στον Λεωνίδα Βέλη σαν ο δίσκος της χρονιάς. Η συνεργασία αυτή του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λεωνίδα Βέλη συνεχίστηκε με ένα δίσκο που έχει γενικό τίτλο "Ένα βράδυ στις Νταλίκες" που περιέχει ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, ερμηνευμένα ιδανικά από την φωνή του Λεωνίδα Βέλη.





Για τον Λεωνίδα Βέλη ο Λευτέρης Παπαδόπουλος λέει: "Τα τελευταία χρόνια δεν άκουσα πιο ζωντανή και πιο χυμώδη φωνή από του Λεωνίδα Βέλη. Σωστά τον επέλεξε ο Στέλιος Καζαντζίδης, ανάμεσα σε πολλούς για να του βγάλει τον πρώτο του δίσκο, σωστά του εμπιστέυθηκε ο Άκης Πάνου μια σειρά από τα πιο ωραία τραγούδια του. Αυτή τη ζωντανή και χυμώδη, γεμάτη μαγνητισμό και ειλικρίνεια φωνή του Λεωνίδα Βέλη, ξεχωρίσαμε κι εμείς, ο Χρήστος Νικολόπουλος και εγώ". Το ότι ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος εμπιστεύτηκαν για δεύτερη φορά τα τραγούδια τους στον Λεωνίδα Βέλη, δεν είναι τυχαίο. Είναι μια συνειδητή επιλογή τους γιατί τον θεωρούν σαν έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους λέγεται "Συλλαβιστά, Ψιθυριστά"


πηγή: music corner


 


Σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις το 2009 στην εκπομπή " Έχει Γούστο " με την Μπήλιω Τσουκαλά όπου αναφέρει το λόγο που έφυγε συνειδητά από την νύχτα. Η Μπήλιω καταπληκτική στο να παρουσιάζει εκπλήξεις...


http://www.youtube.com/watch?v=XEAeIYVf0_Q

και σε μία ζωντανή εμφάνιση του στον Βόλο το Φεβρουάριο του 2010

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο UTube λενε οτι το Σεπτεμβριο επιστρεφει στο "Χαραμα" μετα απο 12 χρονια απουσιας... Αληθεια, ποσο ειναι σημερα?
 
kompostas είπε:
Στο UTube λενε οτι το Σεπτεμβριο επιστρεφει στο "Χαραμα" μετα απο 12 χρονια απουσιας... Αληθεια, ποσο ειναι σημερα?
Σύγουρα θα έχει πατήσει τα 60 ,αλλά δεν είναι αυτο το θέμα ,ολοι τον θαυμάζουμε για τη φωνή του.Πριν απο λίγες μέρες σε αναζήτηση μου στο utube εψαξα και βρήκα το soundrack το τραγουδι του Βελλη απο την ταινια ''Πανω κάτω και πλαγίως'' φοβερο!!

Θα με πειτε ασχετο ,αλλά θέλω να ρωτήσω που βρήσκετε το κέντρο ''Χάραμα'' ?
 
Πίσω
Μπλουζα