Λιγότερο γνωστά, αλλά αξιόλογα, retro PC-Games που παραμένουν playable σήμερα

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.924
Αντιδράσεις
1.160
Ας προσπαθήσουμε εδώ να μαζέψουμε παιχνίδια που εμείς θεωρούμε ότι μπορεί όλοι οι υπόλοιποι να μην έπαιξαν "τότε", αλλά που αξίζει να παίξουν ακόμα και σήμερα.

Λάθος παράδειγμα τέτοιου παιχνιδιού: Το Powerslave (γνωστό και ως Εxhumed). Ένα FPS του 1996 το οποίο εν έτει 2020 δεν "παλεύεται" αφού υστερεί σε μια σειρά από αυτονόητα FPS χαρακτηριστικά (χειρισμό, σχεδιασμό levels, ακαριαία δυνατότητα save) τα οποία ήταν δεδομένα ακόμα και στην εποχή του. Δεν αποκλείω κάποιος να πέρασε πολύ καλά μαζί του το 1996, αλλά σίγουρα οι πιθανότητες να αφορά άλλους gamers σήμερα είναι πολύ ισχνές.

Σωστό παράδειγμα τέτοιου παιχνιδιού: Το Alien Rampage. Ένα φανταστικό platformer του 1996 που παίζεται ανετότατα και σήμερα. Θα το βρείτε σε διάφορους ψηφιακούς διανομείς έναντι ελαχίστων οβολών.

Για πάμε να δούμε μήπως όλοι μας βρούμε κάτι που μας έχει ξεφύγει, ώστε να το δούμε έστω και με πολυετή καθυστέρηση.
 
Από Άπω Ανατολή μεριά είχε πολύ πράμα, με τίτλους που έμοιαζαν περισσότερο με console games. Κάποια μας είχαν έρθει, αλλά τα περισσότερα μας ήταν άγνωστα. Αφού είναι 2D με κλασσικό gameplay μπορούμε να πούμε ότι κρατούν πολύ καλά σήμερα. Πχ μερικά παραδείγματα.





 
Πράγματι, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε οπωσδήποτε το Baryon. Είναι απλά ο καλύτερος μαθητής του Raiden._
 
Πίσω
Μπλουζα