Λουλούδια στη σοφίτα - Flowers in the Attic (1987)

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
601
βασισμενο στο ομνυμο βιβλιο της v.c andrews η οποια και εμφανιζεται σε μια σκηνη της ταινιας αυτο το φιλμ μιλαει για την ιστορια 4 παιδιων που μετα τον θανατο του πατερα τους ο οποιος ηταν θειος της μητερας τους αναγκαζονται να μετακομισουν με την μητερα τους στο σπιτι της κακιας γιαγιας τους και να μεινουν κρυμμενα στην σοφιτα για να μην τα δει ο παππους τους αρκετα καλο αν και καπως τολμηρο καθως θιγει το θεμα της αιμομιξιας την ταινια ηταν αρχικα να σκηνοθετισει ο wes craven ομως το σεναριο του αποριφθηκε απο τους παραγωγους σαν εξαιρετικα βιαιο πρωταγωνιστει η κριστυ σουανσον γνωστη απο το μπαφι κυνηγος βρυκολακων η λουιζ φλετσερ στον ρολο της κακιας γιαγιας και η πρωην γυναικα του στιβ μαρτιν βικτορια τεναντ τα βιβλια δεν τα εχω βρει ποτε στα ελληνικα παρα μονο στα αγγλικα μαλιστα οι παραγωγοι σκεφτοντουσαν να κανουν ταινια και το 2ο βιβλιο της σειρας petals on the wind ομως κατι τετοιο δεν εγινε ποτε τωρα ακουγονται καποιες φημες για remake αλλα δεν ξερω αν θα μπορεσει να φτασει το αρχικο

http://en.wikipedia.org/wiki/Flowers_in_the_Attic_%28film%29
 
Καταπληπτικη ταινια.... εχω παρα πολλα χρονια να την δω.

Δεν ξερω αν ειχε να κανει τοσο με την αιμομιξια (παρολο που τα 4 παιδια ηταν μεταξυ θειου και ανιψιας) οσο με το οσα βιωσαν στο καστρο που εμειναν κλεισμενα (που αυτο γινεται στα πρωτα λεπτα)

Τους κλεινει η γιαγια τους εκει, μεχρι να μπορεσουν να καταφερουν τον παππου. Στην πορεια η μανα τους αλλαζει και θελει και η ιδια να τα θανατωσει.

Περασαν ενα χρονο κλεισμενα στην σοφιτα, παιζοντας μεταξυ τους. Εκει υπηρχαν, βιβλια παιχνιδια και γενικα ηταν μεγαλος χωρος. Μαλιστα ειχαν κανει χειροτεχνιες με φυλλα για να συμβολισουν τις εποχες του χρονου που εβλεπαν μονο απο το μικρο παραθυρο. Τα δυο μεγαλα εκαναν και μια προσπαθεια αποδρασης.

Τελικα ηθελαν να τα θανατωσουν, (λογω της αιμομιξιας των γονιων) και η μανα τους να ξεκινησει μια νεα ζωη με καποιον αλλον, γι'αυτο και δηλητηριαζαν τα μπισκοτα, μαζι με το φαγητο που τους εφερναν. Το μικρο αγορι, που ετρωγε τα μπισκοτα αρρωστησε πρωτο και τελικα πεθανε. Ο μεγαλος γιος μεσα απο τα βιβλια ειδε οτι ο αδερφος του, δηλητηριαστηκε απο αρσενικο, και σε συνδυασμο με την αλλαγη της μαμας τους (η οποια απο ενα σημειο και μετα εριχνε η ιδια το δηλητηριο στα μπισκοτα), αποφασισαν να το σκασουν την μερα του γαμου της (τοτε θα ειχε και κοσμο στο σπιτι, οποτε θα ηταν ευκολο).

Αν και φοβαμαι τα θριλερ, μου αρεσε πολυ, ισως λογω του καλου τελους που ειχε
 
Ενδιαφέρον θρίλερ και καταπληκτική ερμηνεία, στον ρόλο της γιαγιάς, από την σπουδαία ηθοποίό Λούιζ Φλέτσερ, την αξέχαστη πρωταγωνίστρια της ταινίας "Στη φωλιά του κούκου".
 
Εξαιρετικό έργο τρόμου και αρκετά πρωτότυπο σαν ιδέα.

Βέβαια, επιφυλάσσομαι, καθότι δεν έχω διαβάσει τα βιβλία της Virginia Andrews (όσοι το χουν κάνει, έχουν να πουν τα χειρότερα για την ταινία) παρόλα αυτά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Το σενάριο του Craven λένε πως ήτανε πολύ πιο σκοτεινό και βίαιο, αλλά ταυτόχρονα και πιο πιστό στο πρωτότυπο, αλλά δυστυχώς οι παραγωγοί σοκαρισμένοι από το θέμα της αιμομιξίας, το απέρριψαν.

Τα ίδια προβλήματα συνάντησε και ο τελικός σκηνοθέτης της ταινίας, ο Jeffrey Bloom, αφού οι παραγωγοί δεν τον άφησαν να συμπεριλάβει την ακραία αιμομικτική τροπή που έπαιρνε το βιβλίο και του επέβαλαν ένα διαφορετικό φινάλε.

Απηυδισμένος ο σκηνοθέτης εγκατέλειψε τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά αυτή ήταν σχεδόν στα τελειώματα και την κυκλοφόρησαν ως έχει.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με την εισαγωγή του βιβλίου της Andrews, τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο βιβλίο και στην ταινία, είναι βασισμένα σε αληθινή ιστορία!
 
παντως θα ηθελα να δω και μια συνεχεια βασισμενη στο δευτερο βιβλιο που ειναι πολυ καλο
 
Πολύ ωραία και δυνατή ταινία, και η Fletcher χαρίζει φυσικά μία πολύ καλή ερμηνεία, αφού ο ρόλος της κακιάς της πήγαινε πάντα πολύ.
 
Απ' τα αγαπημένα μου θρίλερ,που είχα δεί το 1990 απ' το Αντέννα.Εξαιρετικό θρίλερ
 
Είναι τόσο καλό βρε παιδιά το ανεβασα ινστα και όλοι μου το ζητάνε να τους το δανεισω
 

Συνημμένα

  • IMG_20201002_181717.png
    IMG_20201002_181717.png
    494,9 KB · Προβολές: 3
διόρθωση στο παραπάνω πρίν 3 χρόνια σχόλιο μου :Το είχα δεί το 1991 καλοκαίρι και μάλιστα σαν χθές παίχτηκε 20/7/1991
 
Το είχα δει στον κινηματογράφο γύρω στο 1987. Όπως έχω ξαναγράψει παραπάνω, ήταν καταπληκτική η Λουίζ Φλέτσερ στον ρόλο της γιαγιάς. Κρίμα που δεν έκανε την καριέρα που της άξιζε.
 
Πίσω
Μπλουζα