Λούνα Παρκ !

Ιωαννα σε σας κατοικοεδρευε ολο το χειμωνα και το βλεπατε πανω απο μια εβδομαδα. Εμεις ΜΟΝΟ για μια εβδομαδα ολο το χρονο, δυστυχως!!! Γι'αυτό και το περιμέναμε πώς και πώς, και οι αναμνήσεις μου ηταν πολυ εντονες. Επίσης, πρέπει να πω ότι ήταν γεμάτο arcades (αυτό έλειπε)...
 
Rygar είμαι σίγουρη πως ήταν το ίδιο Λούνα Παρκ.

 


Ίσως κάπου βρω κάρτα τους: Νομίζω πως τα παιδιά ήταν ο Κώστας και ο Χρήστος Βασιλόπουλος και θυμάμαι και το Βαγγέλη που ήταν υπεύθυνος στην "αίθουσα" με τα Arcades...


 


Αν στα σκορ έβλεπες J_J
:D :D:D εγώ ήμουν!!!
 
Telamonas.stokos είπε:
Προφανως οι Νεο Φαληριωτες δεν μιλατε για το Tivoli μιας και μας αφησε χρονους εδω και καιρο...
Όντως, για το "συγχωρεμένο" το Τivoli μιλάω !

Που μικρός το έλεγα "Τιβόλι", έχοντας παράλληλα την απορία, τι να σημαίνει !

Αργότερα έμαθα ότι λέγεται "Τίβολι", πάλι όμως αγνοώντας τι σήμαινε.
 
Όπως έχω ξαναγράψει σε παλιότερο thread, εμείς στα Τρίκαλα βλέπαμε Λούνα Πάρκ μια φορά το χρόνο (όπως και ο Rygar), λόγω "εμποροπανήγυρης".

Γινόταν (και συνεχίζει να γίνεται) την εβδομάδα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Ήταν ο μόνος λόγος που ανυπομονούσα να έρθει Σεπτέμβριος!

Φυσικά το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν τα συγκρουόμενα!

Δυστυχώς χρόνο με το χρόνο, η εμποροπανήγυρης και το λούνα πάρκ χάσαν την μαγεία που είχαν κάποτε, με αποτέλεσμα να γίνει μια σύναξη εμπόρων Ασιατικής προέλευσης που πουλάνε τα ίδια προϊόντα, που βρίσκεις σε λαικες αγορές..
 
Αφού υπάρχει ήδη σχετικό θέμα,ας συγχωνευτούν...
 
Ααααα ! Δεν το είχα προσέξει !

Τι ατυχία ! Και νόμιζα ότι είχα βρει "θέμα λαυράκι" !

Είναι πιά, τόσο δύσκολο να βρεθούν πρωτότυπα θέματ ...
 
Ποιος θυμαται το ηλεκτρονικο στο ροντεο με το ψαροντουφεκο ?
 
Τι ωραία που ήταν τα Λουνα Παρκ!!!

Υπέροχες αναμνήσεις!!!

Το ζούσαμε σαν γιορτή (μιας και κόστιζε αρκετά αυτή η διασκέδαση και δεν πηγαίναμε συχνά) παρέα με οικογενειακούς φίλους και τα παιδιά τους!

Θυμάμαι πολύ έντονα Την Γρια Με Την Σκούπα (νομίζω στου Φαλήρου) που ήταν απλώς μια μηχανική κούκλα ντυμένη σαν μάγισσα που κουνούσε την ψάθινη σκούπα της απειλιτικά και την φοβόταν ο αδερφός μου...

Θυμάμαι τον Ταύρο που ανέβαιναν οι μπαμπάδες μας κι έτρωγαν άπειρες τούμπες και την Μπαλαρίνα που ανέβαινε η μαμά μου με την κολητή της και δεν μας έπαιρναν μαζί τους ...

Ωραίες εποχές... Ωραίο θρέντ!!!
 
MamaMyrto είπε:
Θυμάμαι πολύ έντονα Την Γρια Με Την Σκούπα (νομίζω στου Φαλήρου) που ήταν απλώς μια μηχανική κούκλα ντυμένη σαν μάγισσα που κουνούσε την ψάθινη σκούπα της απειλιτικά και την φοβόταν ο αδερφός μου...
Όντως στου Φαλήρου ήταν.

Πολύ γκροτέσκα φιγούρα !
 
Θυμάται κανείς το Λούνα Παρκ στο Πειραιά .Ήταν κοντά στη πλατεία Αλεξάνδρας .Δεν θυμάμαι πως το λέγανε.Τώρα εκεί έχει γίνει σχολείο.
 
Εάν κάποιος από εσάς ενδιαφέρετε για καινούργια ηλεκτρονικά παιχνίδια με θέμα το Λούνα Πάρκ σε 3D παρακαλώ ας ρίξει μία απλή ματιά σε αυτό το θέμα :)

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=16268
 
Λατρεύω τα παλιά λούνα παρκ! οταν πρωτογνώρισα τον άντρα μου πηγαίναμε ρομαντικά ραντεβού σε ένα στο Γαλάτσι που δεν θυμάμαι πως λέγεται. Κρατάγαμε τριαντάφυλλα ενω ζαλιζόμασταν πάνω στη μπαλαρίνα και στην βάρκα. Εγώ τρόμαξα με την βάρκα, μου κοπηκε η ανάσα και με κράταγε αγκαλιά. Μην γελάτε ήμασταν μικροί και μας αρέσουν ακόμα τα ρετρό πράγματα παρακμιακού τύπου! Και ειμαστε ακόμα ρομαντικοί δώδεκα χρόνια μετά! Ωραίες αναμνήσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και ενα ρετρο λουνα παρκ στο Ηρακλειο Κρητης. Η κορη μου μαγευτηκε ειδικα με το καρουζελ, σε εσας μπορει να φανει λιγο πιο παρακμιακο εμενα ομως μου αρεσει. Εχει και βαρκουλες κυκνους.

Img2011.jpg

Img08.22.jpg
 
Κάμπια, μπαλαρίνα, συγκρουόμενα, κούνιες-καραβάκια, σημάδι με κρίκους στα μπουκάλια (μια φορά ο πατέρας μου κέρδισε ένα μπουκάλι Βερμούτ!!!!), τρενάκι του τρόμου, ταψί (δεν με άφηναν βέβαια αλλά κάναμε πολύ χάζι τους ταλαίπωρους που χτυπιούνταν μέσα του), παγωτό χωνάκι, σουβλάκια, κύκνοι να τρέχουν ιλιγγιωδώς γύρω γύρω, σκοποβολή, ιππόδρομος... :cry:

Νόμίζω οτι το Λόυνα Παρκ είναι από τις ομορφότερες αναμνήσεις που έχω ως παιδί και μάλλον δεν είμαι ο μόνος...
 
Επαρχιακό Λούνα Παρκ ..... οι λήψεις είναι από κινητό υπό δύσκολες συνθήκες :D (κάνεις λίγο στην άκρη σε παρακαλώ να τραβήξω μία φωτογραφία; όχι, περιμένω να μπω )

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


(Catherine Bach ... δεν έχω λόγια !!!!!!)
 
Πες μου οτι έπαιζε και το dukes of hazzard theme?
 
Θυμάμαι το καλοκαίρι, αρχές της δεκαετίας του 90, είχα επισκεφτεί ένα περιπλανόμενο λούνα παρκ. Είχα εντυπωσιαστεί από τα πολλά παιχνίδια: μπαλαρίνα, τρενάκια, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια (φοβόμουν να μπω!), καρουζέλ...πιο πέρα πουλούσαν ψητό καλαμπόκι, μαλλί της γριάς, γλυφιτζούρια κοκοράκι, ποπ κορν, σουβλάκια, λουκάνικα, αναψυκτικά, ένα σωρό λιχουδιές! Είχαμε γυρίσει στο σπίτι κουρασμένοι αλλά πολύ χαρούμενοι από την επίσκεψη στο λούνα παρκ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
TIMH KAI ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ..."ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕ ΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ? :-( ...EIXE KAI ΜR MUSCLE ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ , ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ? ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΧΕΧΕ...ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα