Μάλιστα κύριε Υπουργέ (Yes Minister) & Μάλιστα κύριε Πρωθυπουργέ (Yes Prime Minister)

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
Μάλιστα κύριε Υπουργέ (Yes Minister, 1980-82), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Πέμπτη 21/1/1982


Μάλιστα κύριε Πρωθυπουργέ (Yes, Prime Minister, 1986-88 ),


Πρεμιέρα: ??/?/19??


Βρετανικές σειρές της δεκαετίας του '80, κλασικές και αξεπέραστες, ένας όχι και ιδιαίτερα έξυπνος πολιτικός που φτάνει στο αξίωμα του υπουργού, ένας χαρισματικός γενικός γραμματέας και ένας σύμβουλος που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στους δυο, τα συνδικάτα, οι υπόλοιποι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και ο λαός στο βάθος μπλεγμένοι όλοι σ΄ένα απίστευτο μπάχαλο με την καλή και κακή γραφειοκρατία. υπέροχο!

προσωπικά ψηφίζω sir humfrey δαγκωτό!

http://www.imdb.com/title/tt0080306/

http://www.imdb.com/title/tt0086831/

κάπου πρέπει να τα δείχνει το κανάλι της βουλής αυτή την εποχή, κάπου πέτυχα έναν - δυο κύκλους πριν μερικά χρόνια απ΄την καθημερινή, ποτέ δεν τα είδα όλα. πάντως τα έδειχνε η ερτ σχετικά φρέσκα, και θυμάμαι ακόμα και το σήμα ''thames'' με τάμεση και big ben στο τέλος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για μενα η καλυτερη Αγγλικη σειρα μετα το Fawlty Towers season 1 και Blackadder 4.
 
Πάρα πολύ καλή σειρά, με πολύ έξυπνο σενάριο και πολλές αλήθειες..

κατά καιρούς το κανάλι της βουλής τη θυμάται και τα προβάλλει δυο-δυο τα επεισόδια κάθε βράδυ

 
Θεός ο sir Nigel Hawthorne, αλλά και ο Paul Eddington (Θεός σχωρέσ' τον!) στο ρόλο του υπουργού και μετέπειτα πρωθυπουργού που ήταν τελείως στον κόσμο του.
 
...τι τέλεια σειρά που ήταν !!! :) :) :) ...θυμάμαι ότι την παρακολουθούσα με φανατισμό δίχως όμως να καταλαβαίνω όλα τα επίπεδα της πλοκής του σεναρίου ....λόγω της μικρής μου (τότε) ηλικίας.. #)

...κρίμα...σταναχωρήθηκα τώρα που διάβασα ότι έχει "φύγει" ο Paul Eddington......κρίμα......και μάλιστα "αλίευσα" ότι ταλαιπωρήθηκε από μία μορφή καρκίνου του δέρματος τον τελευταίο καιρό....τέλος πάντων....ας είναι καλά εκεί που είναι.....

Για όσους ενδιαφέρονται να "δούνε" λίγα παραπάνω ....

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Eddington :

“A journalist once asked me what I would like my epitaph to be and I said I think I would like it to be ʽHe did very little harmʼ. And thatʼs not easy — most people seem to me to do a great deal of harm. If I could be remembered as having done very little, that would suit me.”

:( :( :( :(...τώρα είδα ότι και ο Nigel Hawthorne "έχει φύγει"... :( ......ας είναι καλά και οι δύο τους εκεί που είναι .....

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαζί με το Blackadder, το αγαπημένο μου Βρετανικό :)
 
Πίσω
Μπλουζα