Μάντεψε το παιχνίδι!

Πράγματι είναι το Laser Squad. Τα γραφικά ακόμα και σε έκδοση για amiga είναι παρόμοια. Στην έκδοση για dos είναι βελτιωμένα όχι όμως και το gameplay. Ο δημιουργός του Julian Gollop μας έδωσε αργότερα το UFO: Enemy Uknown γνωστό και ως XCOM: UFO Defense.

Μόνο στον Spectrum το έχω παίξει. Ωραίο.
Ας βάλει κάποιος άλλος επόμενο. (δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τώρα)

Λοιπον ...το πρώτο ειναι το westbank....απολαυστικό στον 6128...το έλιωνα στα 80'ς!!! Εδώ στον c64 όπου προσωπικα το θεωρώ χειρότερο!
Το δεύτερο είναι το πασίγνωστο pacmania...δυστυχώς στον 6128 είχαμε ενα αργο σπέκτρουμ πορτ αλλά του έδωσα την σημασία που του αναλογούσε στην εποχή του! Είχε τουλάχιστον ωραία μουσική! Στον c64 που μας πα;ρέθεσε ο φίλος μας ήταν σαφώς καλύτερο και γρηγορότερο, με χρώματα επιτέλους όμως έχει χάσει το ψευτο 3d εφέ που έχουν οι άλλες εκδόσεις! Το παιχνίδι είναι απολαυστικότερο στην αμίγκα...

Στα υπόλοιπα ενώ τα ξέρω δεν θυμάμαι τίτλους....

Λοιπον ...το πρώτο ειναι το westbank....απολαυστικό στον 6128...το έλιωνα στα 80'ς!!! Εδώ στον c64 όπου προσωπικα το θεωρώ χειρότερο!
Το δεύτερο είναι το πασίγνωστο pacmania...δυστυχώς στον 6128 είχαμε ενα αργο σπέκτρουμ πορτ αλλά του έδωσα την σημασία που του αναλογούσε στην εποχή του! Είχε τουλάχιστον ωραία μουσική! Στον c64 που μας πα;ρέθεσε ο φίλος μας ήταν σαφώς καλύτερο και γρηγορότερο, με χρώματα επιτέλους όμως έχει χάσει το ψευτο 3d εφέ που έχουν οι άλλες εκδόσεις! Το παιχνίδι είναι απολαυστικότερο στην αμίγκα...

Στα υπόλοιπα ενώ τα ξέρω δεν θυμάμαι τίτλους....
1 και 2 σωστά!

To τρίτο είναι το Pooyan. To τέταρτο είναι το Lazy Jones με το πασίγνωστο κομμάτι του Whitaker το Star Dust.
Που μετά το πήραν οι Zombie Nation και όταν το πρωτοάκουσα είπα ρε συ κάτι μου θυμίζει.
Αλλά και ο Whitaker το είχε κλέψει από τους Electronic Ensemble. O κλέψας του κλέψαντος δηλαδή.

Ας βάλει ο @spyros_s που βρήκε τα πρώτα δύο.

To τρίτο είναι το Pooyan. To τέταρτο είναι το Lazy Jones με το πασίγνωστο κομμάτι του Whitaker το Star Dust.
Που μετά το πήραν οι Zombie Nation και όταν το πρωτοάκουσα είπα ρε συ κάτι μου θυμίζει.
Αλλά και ο Whitaker το είχε κλέψει από τους Electronic Ensemble. O κλέψας του κλέψαντος δηλαδή.

Ας βάλει ο @spyros_s που βρήκε τα πρώτα δύο.
Σωστά τα 3 και 4!

Παρόλο που τελευταία όταν εχω χρόνο ασχολούμαι περισσότερο με τα άλλα 2 αγαπημένα 8μπιτα, θα επιμείνω στον cpc και θα βάλω παιχνίδια σε δικές του εκδόσεις! Εύκολα είναι...τα ξερετε!!!
guess1.jpgguess 2.pngguess 3.pngguess 4.png

2. Amsoft and Loriciels present "RALLY 2", πραγματικά άθλιο ραλάκι. Τότε το είχα τερματίσει όμως ελλείψει άλλων παιχνιδιών

το 2 σωστό...για μένα έχει μια περίεργη νοσταλγία αυτό το παιχνίδι...θυμάμαι να παίζω το παιχνίδι στο gt65 πράσινο μόνιτορ του 6128 μου. Το παιχνίδι στην πράσινη οθόνη όταν έφτανες στην νυχτερινή πίστα απλά δεν παίζονταν αφού δεν έβλεπες τίποτα. Φυσικά η λύση ήταν να βάλεις την φωτεινότηυα στο τέρμα οπότε και ....ξημέρωνε απότομα! Πως παίζαμε τότε και το ευχαριστιόμασταν κιόλας. Τώρα για το παιχνίδι...κλασσικό early game της εποχής 464, πολύχρωμο σε όσους διέθεταν εγχρωμο μόνιτορ με απλοϊκό όμως gameplay! Αν καταλάβαινες ότι το παιχνίδι παίζονταν στις σωστές αυξομειώσεις του γκαζιού τότε το τελείωνες εύκολα! Ακόμα θυμαμαι την τελική οθόνη όπου ο οδηγός πανηγυριζε με ...2 frame και ένα απλοικό μουσικό θέμα λίγων δευτερολέπτων...μην γελάτε...ήταν πολυτέλεια αυτό τότε...τα περισσότερα απλά λούπαραν!

Περιμένω να βρείτε και τα υπόλοιπα! :)

Πίσω
Μπλουζα