Μάρβελ ΣΤΑΡ κόμικς

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.731
...καμια σχεση με τα σκετα... ΣΤΑΡ κομικς (Καμελοτ 3000, Στορμ και Ερικ Καστελ) και μου κανει εντυπωση πως δεν ειδα ως τωρα καμια αναφορα σε αυτο το φορουμ :)

Προκειται για μια 'σειρα' της Μαρβελ (στην πραγματικοτητα πολλες σειρες) απευθυνομενες σε νεανικο-παιδικο. Στη χωρα μας ειχαν κυκλοφορησει απο τις εκδοσεις Καμπανα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Comics

Οι τιτλοι που ηρθαν στην Ελλαδα (και φυσικα δεν ηταν ολοι οσοι υπηρχαν στην Αμερικη) ηταν οι: Τοπ Ντογκ, Σπαιντερχαμ, Φραγκλ Ροκ, Μωρα Μαπετ (συμβαση με την εταιρεια του Χενσον), Θαντερκατς (πριν προβληθουν στην τηλεοραση), ΠΑρεα με τα μπλουζακια (καμια σχεση με την τηλεοπτικη σειρα), Μιστυ, Χιθκλιφ, Πλανετ Τερρυ, Πριγκηπας Ρόυ, τα σπιν-οφ του Πολεμου των Αστρων Ντροιντς και Σνιφελ (στην πραγματικοτητα Ewoks, πιθανοτατα τα εκαναν 'Σνιφελ' για πιο ευηχο απο το 'Ηγουοκ'), και καποιο με ενα μαθητευομενο μαγο που δε θυμαμαι τιτλο

Ηταν ολες πολυ καλες παιδικες ιστοριες, με καλο σεναριο και σωστο σχεδιο. Φυσικα η ελληνικη εκδοση δε χρειαζεται... σχολια. Η εκτυπωση πολλες φορες με χαριτωμενα παιχνιδακια (για να μη πω καμια αλλη κουβεντα!), η μεταφραση το ιδιο (ακου 'Σνιφελ'), ενω η κυκλοφορια ηταν εντελως τυχαια. Αντι ο καθε τιτλος να ειχε το περιοδικο του, εβγαινε ενας τυχαιος τιτλος σε καθε τευχος. Το πρωτο θυμαμαι ειχε Φραγκλ Ροκ και το δευτερο Θαντερκατς κ.ο.κ.

Καθε τευχος ειχε μια λευκη σελιδα με ενα κακοσχεδιασμενο χαρακτηρα απο την ιστορια για να κοπει και να στολιστει στο δωματιο μας (κατι σα συλλογη). Πολλοι ειχαν γραψει και ζητουσαν να υπαρχει ασπρο πισω απο αυτη τη σελιδα αλλα θυμαμαι πως αυτο και ο,τι αλλο ζητουσαν οι αναγνωστες αγνοουνταν επιδεικτικα :Ρ
 
μηπως ξερουμε ποσα περιοδικα κυκλοφορησαν?στο τελος δεν ειχε ιστορια με star wars?
 
Το ποσα ηταν, χλωμο να το πουμε αλλα ελπιζω καποιος συλλεκτης να ξερει να μας πει

Για Star Wars φυσικα εννοεις τις ιστοριες με τα "ντροιντς". Δε θυμαμαι αν κυκλοφορουσαν προς το τελος. Θυμαμαι παντως οτι ηταν μια κοριτσιστικη σειρα με ονομα "Μιστυ" που μπηκε αρκετα πιο μετα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν, επειδή έχω διαβάσει όλα τα Μαρβελ σταρ κόμιξ (όταν λέω όλα το εννοώ, τα είχαμε συλλογή στο σπίτι!) που είχαν κυκλοφορήσει τότε έχω να δηλώσω τα εξής :

1. Η Μίστυ, δυστυχώς, (και λέω δυστυχώς γιατί ήμουν κοριτσάκι και είχα ξετρελαθεί με την ιστορία της!) μπήκε όντως πολύ πολύ αργότερα και μόνο για 2 τεύχη! Η ιστορία της έμεινε μισή.

2. Συνολικά αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα πρέπει να κυκλοφόρησαν γύρω στα 100 τεύχη, (δεν το λέω με σιγουριά... προσπαθώ περίπου να τα υπολογίσω!) και μερικές ιστορίες επίσης δεν ολοκληρώθηκαν...

3. Ερώτηση κρίσεως: Τελικά ο Πλάνετ Τέρυ βρήκε τους γονείς του; ;-)

Υ.Γ. 2 Όσο για τα άλλα περιοδικά (που επίσης τυχαίνει να τα είχαμε συλλογή στο σπίτι) Στορμ, Έρικ Καστέλ και Κάμελοτ... Μπορώ να πω με σιγουριά ότι στο Καμελοτ (6 τεύχη) και στο Έρικ Καστέλ (9 τεύχη) ολοκληρώθηκαν οι ιστορίες τους ενώ στο Στορμ (και πάλι, δυστυχώς! Ήταν από τα αγαπημένα μου!) δεν ολοκληρώθηκε σταμάτησε στα 10 τεύχη και έμεινε ξεκρέμαστη η ιστορία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στορμ, Έρικ Καστέλ και Κάμελοτ δεν ηταν της ιδιας σειρας. Ηταν ανεξαρτητη σειρα αλλων εκδοσεων που λεγοταν απλως Star Comics και νομιζω ηταν πιο νωρις απο τα Μαρβελ.

O Planet Terry δε βρηκε τους γονεις του μιας και αυτος επεσε θυμα ακυρωσης και στην Αμερικη :(
 
Ναι, ναι, το ξέρω πως δεν ήταν της ίδιας σειράς!!! Απλά είπα να το αναφέρω ;-) Λάθος μου βέβαια που τα έβαλα στο 1,2,3 μου για τα Μάρβελ Σταρ Κόμιξ! Παρασύρθηκα από το θέμα :)
 
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία! Μόνο 6!!!!! Καλύτερα βέβαια από το μόνο 2 ;-) Προφανώς, δεν θα πήγε και τόσο καλά... Μάλλον, δεν διάβαζαν αρκετά κοριτσάκια το περιοδικό!

Θα κοιτάξω να σας πω πόσα τεύχη ακριβώς κυκλοφόρησαν Μάρβελ Σταρ κόμιξ και θα επανέλθω :)
 


Ιδού το αμερικανικό εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του Πλάνετ Τέρυ.
 
Φωτογράφησα μερικά εξώφυλλα των Marvel Star Comics απ' το αρχείο μου (και μια σελίδα του Πλάνετ Τέρρυ). :)

Η σειρά περιλάμβανε τα Πλάνετ Τέρρυ, Πρίγκιπας Ροϋ, Θάντερκατς, Γουόλυ ο μικρός μάγος, Τοπ Ντόγκ, Ντροϊντς και άλλα.

Picture 1157.jpg

Picture 1160.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ θυμάμαι έχω τα πρώτα 50 τεύχη (αν θυμάμαι καλά βέβαια) και παρόλο που βγήκαν κι άλλα δυστηχώς λόγω μικρής ζήτησης σταμάτησαν να τα φέρνουν επαρχία μεριά :( . Κρίμα γιατί μου άρεσε πολύ η σειρά ειδικά οι ιστορίες με τους Θάντερκατς. Αυτός είναι και ο λόγος που άρχισα να μαζεύω τη σειρά καθώς άκουσα ένα καλοκαίρι σε διακοπές που ήμουν απο ένα παιδί απο την Αθήνα πως κυκλοφορεί περιοδικό με τους Θάντερκατς. Ήταν τότε που άρχισε να τους δείχνει η τηλεόραση. Ξεκίνησα απο το τεύχος 38 θυμάμαι και ευτηχώς το βιβλιοπωλέιο της γειτονιάς μου είχε ένα σωρό παλιά τεύχη απο ΄διάφορες σειρές και τα πήρα σχεδόν όλα...Ωραίες εποχές τότε, τώρα δεν υπάρχει παλιό κομμάτι ούτε για δείγμα.....
 
Πόσα τεύχη ThunderCats είχαν κυκλοφορήσει;
 
Ένα εξώφυλλο τόμου (Μεγάλα Κλασικά), από τη συλλογή μου:

attachment.php
 
Φίλε Dino καλά τα πας κι εσύ απο συλλογές, έχεις απ'όλες τις σειρές βλέπω, μπράβο σου!!!
 
Να'σαι καλά king... :)

Δυστυχώς έχω σκόρπια τεύχη από όλες τις σειρές αλλά δεν έχω ολοκληρώσει καμμία...

Επίσης το 95% της συλλογής μου αποτελείται από τεύχη που αγόραζα μικρός...
 
εχω ενα τευχος muppet babbies απο star comics του 87 αλλα ειναι η αγγλικη εκδοση την ελληνικη την θυμαμαι λιγο παντως το γατες της θαντερα ειναι γελοια μεταφραση δηλαδη το muppet babies θα το μετεφραζαν μωρα μαριονετες??
 
Για τους κομιξαδες του φορουμ μας και οχι μονο.... :cool:

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


ολες οι φωτο ειναι απο e-bay

Για περισσοτερο οφθαλμολουτρο πατηστε εδω ;)
 
Πίσω
Μπλουζα