Μάρκα Arcade Controller που προτιμάτε και γιατί

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Φτιαχνω ενα arcade controller για MAME (κυριως Vertical Shoot em Ups). Προβληματιζομαι για τον μοχλο. Θελω να ειναι 4/8 για να παιζω και κανα Pac Man.

Ειμαι κοντα στον Mag Stick 4/8 αλλα θα ηθελα και την γνωμη εμπειροτερων απο εμενα για αλλες προτασεις (Seimitsu,Sanwa κτλ).
 
Wally είπε:
Φτιαχνω ενα arcade controller για MAME (κυριως Vertical Shoot em Ups). Προβληματιζομαι για τον μοχλο. Θελω να ειναι 4/8 για να παιζω και κανα Pac Man.
Ειμαι κοντα στον Mag Stick 4/8 αλλα θα ηθελα και την γνωμη εμπειροτερων απο εμενα για αλλες προτασεις (Seimitsu,Senwa κτλ).
Zippyy stick,ότι καλύτερο και οικονομικό για όλα τα παιχνίδια,ακόμα και για τα fighting.

Πιστό αντίγραφο του seimitsu ls-32,με 3 φορές κάτω τιμή.

ZIPPY_Joystick.jpg
 
Sanwa έχω πάρει εγώ, αρκετά ικανοποιημένος μπορώ να πω αν και δεν έχω εμπειρία με Seimitsu.
 
Seimitsu LS-56

Mόνο για τα shmups, όλα τα λεφτά σε απόκριση. Sanwa κλπ είναι για fighting games.
 
O καθενας θα γραψει το μακρυ του και το κοντο του αλλα στην τελικη λιγη σημασια εχει γιατι οτι και να παρεις μια χαρα θα παιζεις ολα τα παιχνιδια.Για να καταλαβεις εσυ προσωπικα πιο ειναι το καλητερο κυριως για shoot em ups που το θες πιο πολυ θα πρεπει να δοκιμασεις ολα αυτα που αναφερονται στο ιδιο παιχνιδι και ειδικα καποιο που το ξερεις πολυ καλα και θα καταλαβεις και την παραμικρη διαφορα του ενος με του αλλου.Επειδη ομως δεν γεινεται να το κανεις αυτο θα σε πω και γω την γνωμη μου καθως εχω παιξει και εχω λιωσει ολα οσα αναφερονται εκτος απο αυτο που λεει ο chann.Tα κορυφαια για μενα οσον αφορα τα shoot em ups ειναι το seimitsu LS-40 και το seimitsu LS-56 που εχουν ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα και εχουν πολυ μικρες αποστασεις με αποτελεσμα να εκτελουνται τελεια πολυ γρηγορες μανουβρες και αλαγη κατευθηνσεις αλλα ειναι και πολυ σταθερα πραγματα που χρειαζονται σε πολυ μεγαλο βαθμο στα bullet hell shoot em ups αλλα και σε ολα τα παιχνιδια αυτου του ειδους γενικοτερα.Ιδιο με αυτα ειναι και το seimitsu LS-58 το οποιο ειναι φανταστικο και αυτο για shoot em ups αλλα στην τελικη και με το LS-32 μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ε, κοντολογίς, συμφωνούμε Bill ! Το LS-56 πάντως πρέπει να έχει άλλες σχέσεις από το 40 (όχι τελικά ?) . Επίσης καλό είναι να πάρει κανείς και την οκτάγωνη πλατίνα - εγώ δεν την έχω πάρει και λάθος μου τελικά-. Το joy το έχω μοντάρει πάνω στου Ιορδάνη, και έχω κρατήσει το Sanwa το οποίο τελικά θα το βάλω στην καμπίνα μου για neo-geo ξυλίκια. Με το Seimitsu πάντως, Garegga, Dogyun, Dodonpachi και Guwange είναι άλλη αίσθηση.

Έχεις ακούσει/δει/παίξει ποτέ με το Suzo 500 ;

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχως δεν βρηκα LS56. Τσιμπησα για αρχη Zippy, κουμπια και no-delay.

Μολις ερθουν απο Κινα τα μπιρμπιλονια θα ξεκινησω να ποσταρω και ενα φωτορομαντζο :) της κατασκευης.
 
Το δικό μου μοιάζει πολύ με το j-stik oval, όμως η 8/4 θέση ρυθμίζεται τραβώντας το μοχλό προς τα πάνω και ταυτόχρονα γυρίζοντάς τον δεξιά ή αριστερά (όπως κανει το mag-stik αλλα χωρίς να εχει μαγνήτη). Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κίνησή του, είναι καπως σκληρές ή εγώ εχω χρόνια να πιάσω μοχλό και να παίξω σοβαρά κι έχω ξεχάσει την αίσθηση ενός arcade joystick. Ισως παλι, να θελει στρώσιμο μεχρι να μαλακώσουν τα διακοπτάκια του. Νομίζω ότι με αυτή την εμπειρία, αν ξαναπαρω joystick θα είναι το mag-stik ή το servo-stik.
 
Εγώ πάντως στο δικό μου πανελ έχω βάλει dedicated κουμπί που να αλλάζει από 4->8 way και ανάποδα.
 
Δεν ειδα το thread αυτο νωριτερα για να σε προλαβαινα wally. Δεν ξερω κατα ποσο θα σε καλυπτε η επιλογη μου, αλλα σε αισθηση δυσκολα θα βρεις κατι καλυτερο απο τα Wico leaf. Θα σε εχω το νου μου για αυτα. ;)

A, και δεν πιστευω να κανεις καμια χαζομαρα στο setup με το μοχλο αριστερα/κουμπια δεξια γιατι πας για αφορισμο και αποσπασμα μετα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Sanwa JLF-TP-8YT με μια μικρή μόντα για αυξημένη σκληρότητα στις κινήσεις:

JLF Medium Spring Mod

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου ηρθαν τα Zippy sticks και ο Zero Delay encoder απο ebay δωρεαν μεταφορικα, ξεφτιλα τιμη.

Στην συσκευασια του encoder, περιειχε τα καλωδιακια για τη συνδεση των κουμπιων αλλα για το μοχλο ειχε μονο το 5πινο καλωδιο που χρησιμοποιουν τα Sanwa και τα Seimitsu.

Πηγα και αγορασα βυσματακια και καλωδιο για να τα φτιαξω μονος μου και απλα το ανεφερα εντελως πληροφοριακα στον Κινεζο οτι καλο ειναι στο μελλον να βαζει μεσα αυτα τα καλωδια οταν ψωνιζει καποιος Zippy.

Αυτος μου απαντησε οτι μου ζητα συγνωμη και μου εδωσε το tracking number των καλωδιων που μου στελνει δωρεαν. Respect.

Σαν πρωτη αισθηση (δεν εχω φτιαξει ακομα κουτι) τα Zippy μου φαινονται να εχουν λιγο πιο μακρια διαδρομη απο οτι εχω συνηθισει αλλα εχουν εξαιρετικο διαγωνιο.

Θα ανοιξω ενα thread για τη πορεια κατασκευης του χειρηστηριου.
 
Καλή φάση. Τσίμπησες και τζαμπέ καλωδιάκια ;)

Αναμένουμε το thread
 
Πίσω
Μπλουζα