Μάς "εφυγε" και η Σινέντ Ο Κόνορ

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.289
Αντιδράσεις
3.349
...τα, κατά τη γνώμη μου, πιο όμορφα μάτια γυναίκας τραγουδίστριας ανεξαρτήτως χώρας. Τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί ψυχικώς, ελπίζω ο θεός να τη συγχωρέσει.

Από την ταινιάρα Εις το όνομα του πατρός

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Sin%C3%A9ad_O'Connor
 
Απο τις καλύτερες φωνές της Ιρλανδίας και ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας και άνθρωπος. R.I.P.
Το παραπάνω κομμάτι ήταν από τα καλύτερά της...


Στο παρακάτω είναι μιά εξαιρετική συμμετοχή που είχε στο ''Belfast Child'' των Simple Minds το 2008.

 
Με τοσα πολλα που συμβαινουν, και με τη συγκεκριμενη, και γενικα, ειχα την εντυπωση οτι ειχε φυγει ηδη..., ισως ειχα ακουσει κατι τετοιο
 
Αν και δεν ήμουν (και δεν είμαι) φανατική της ξένης μουσικής, ένα αγαπημένο τραγούδι ήταν

Nothing compares 2 u

 
Τελευταία επεξεργασία:
sinead.jpg


Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 56 ετών, η διάσημη ιρλανδέζα τραγουδίστρια Σινέντ Ο'Κόνορ. Η τραγουδίστρια είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή μέσα από επιτυχίες όπως το «Nothing Compares 2U».


 
Φωνάρα, συνδεδεμένη με το πάτημα στο σκαλοπάτι που χώριζε την εφηβεία μου από την ενηλικίωσή μου. Η συγκίνηση που έβγαζε στο nothing compares to you έμοιαζε τόσο αληθινή τότε, τώρα πιστεύω πως ήταν αληθινή, δείγμα ίσως του ψυχισμού της. Αντίο Sinead.
 
Απίστευτο μέταλλο φωνής, εξαιρετική τραγουδοποιος, πάλεψε με δαίμονες και τραγωδίες στη ζωή της, είπε όμως και πολλές αλήθειες (οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις επιβεβαιωθηκαν χρόνια μετά, όπως π.χ. τα σκάνδαλα σεξουαλικης κακοποίησης στους κόλπους της ρωμαιοκαθολικης εκκλησίας). Εξάλλου, όπως περίπου λέει και η ελληνική παροιμία "από τους παιδιά και από τους τρελούς μαθαίνουμε τις μεγάλες αλήθειες"! (Η Ο Κοννορ είχε διαγνωσθει με διπολική διαταραχή και μετατραυματικο στρες)
 
Δεν παρακολουθούσα τα τραγούδια της. Δεν ήμουν φαν της. Αλλά είναι κάποιες φορές που ένα μοναδικό, υπέροχο τραγούδι χαράσσεται με πύρινα γράμματα στην καρδιά και στην ψυχή οπότε μένει ανεξίτηλο, γιατί τo άκουσες την σωστή στιγμή, την πιο όμορφη ώρα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Καλή της ανάπαυση.

NOTHING COMPARES TO YOU.
 
Κι εγώ μόνο εκείνο το ένα και μοναδικό, το Nothing compares to you, το οποίο και στη δική μου περίπτωση είχε σηματοδοτήσει καίρια γεγονότα της πρώιμης νεανικής μου ηλικίας και έχει μείνει και αυτό ανεξίτηλα γραμμένο μέσα μου
 
Το πρώτο της cd που έχω το "The Lion And The Cobra" απ' το 1987,έχει μέσα ενα σωρό κομματάρες απίστευτες όπως "Μandinka", "Drink Before Τhe War", "Jackie", "Jerusalem", "Just Like U Said It Would B", "Never Get Old","Troy","I Want Your (Hands on Me)"

Sinead_Lion_Cobra_Original.jpg
Το εξώφυλλο του "The Lion And The Cobra"
 
Γενικά αδικεί πολύ αυτή την καλλιτέχνιδα να λέμε ότι ήταν του ενός τραγουδιού. Είχε βγάλει κομματάρες απλά η εταιρεία της προώθησε μόνο το nothing compares 2u. Όποιος ακούσει έστω τους δύο πρώτους δίσκους της θα καταλάβει ότι είχε πραγματικά κορυφαία κομμάτια μέσα. Για να μην πω το Heroine που ηχογράφησε με τον The Edge των U2 για το σάουντρακ της ταινίας Captive,το Haunted με τον Shane Mac Gowan των Pogues και άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό.
 
Πίσω
Μπλουζα