Μίνι κουίζ : Αθλητές σε τηλεοπτικές διαφημίσεις !!!

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Σε αυτό το .... "μικρό και ευέλικτο" [ :eek: o_O] κουίζ σκέφθηκα το εξής : Να παραθέσω τα ονόματα οκτώ (8) αθλητών, τους οποίους έχουμε δει σε retro διαφημιστικά σποτ !!! Θα είναι χαρά μου αν θυμηθείτε ποιο προϊόν διαφήμισε ο καθένας εξ αυτών !!! Καλή επιτυχία :flower: :flower: !!!

1. Νίκος Γκάλης

2. Νίκος Αναστόπουλος

3. Φάνης Χριστοδούλου

4. Βασίλης Χατζηπαναγής

5. Μπγιορν Μποργκ

6. Λάρι Μπερντ

7. Μάικ Τζόρνταν

8. Γιώργος Καράγκουτης

[όπως διαπιστώνω, οι πιο πολλοί αθλητές είναι μπασκετμπολίστες !!!! :eek: :cool:] !!!
 
1. Γάλα ΑΓΝΟ

2. Σαπούνι Rexona
 
Πολύ σωστά !!! Να και τα διαφημιστικά σποτάκια από τα 80ς, τα οποία ... όπως ήταν λογικό συζητήθηκαν πάρα πολύ [ιδίως στις παιδι-εφηβικές παρέες μας στα σχολικά διαλείμματα] !!! Ο Νίκος Αναστόπουλος με το rexona του :



.... και ο Νίκος Γκάλης με το γάλα ΑΓΝΟ [λογικό ήταν να διαφημίσει ένα σαλονικιώτικο προϊόν] :

http://youtu.be/HEkvTZKfJXo
 
Το ωραίο είναι ότι ο Φασούλας είχε κάνει αντικαπνιστική διαφήμιση! :D
 
Ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις σε όσες δεν απαντήθηκαν;
 
Dimitrissss είπε:
Ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις σε όσες δεν απαντήθηκαν;
Μπράβο, καλά έκανες και με "επανέφερες", είχα ξεχάσει ότι είχα αναρτήσει το παρόν κουίζ [εμ, με τόσα καινούρια όμορφα θέματα που ξεφυτρώνουν κάθε τόσο εδώ στο retromaniax εύκολα ... ξεχνιέσαι #) #)] !!!

Φυσικά, οι απαντήσεις σας είναι όλες σωστές [και μπράβο που θυμήθηκες ότι ο Χατζηπαναγής διαφήμισε τα Becel, αυτή η διαφήμιση δεν προβλήθηκε σε "μεγάλη εμβέλεια"] !!! Επίσης ... θα θυμάστε, προφανώς, και το "σύνθημα της εξέδρας" που είχε ως εξής : "Δώστε στον Φάνη (τυρο)γαριδάκια" :D ;) !!!!

Όσο για τις ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν ....

5. Μπγιορν Μποργκ = Αυτός ο φοβερός τενίστας στις αρχές των 80ς είχε διαφημίσει τις τσίχλες Vivident !!! Το ξενόφερτο διαφημιστικό τον έδειχνε να βάζει στο στόμα του μια τσίχλα και ...να κάνει σερβίς !!! Η παρουσία του σε αυτό το σποτ δεν μού άρεσε [ως 10-11χρονο παιδάκι], δεν μπόρεσα να τον συμπαθήσω [εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους αθλητές του κουίζ, οι οποίοι, στα σποτάκια που εμφανίσθηκαν, μού φαινόντουσαν πολύ - πολύ συμπαθητικοί !!! ] !!!

6. Λάρι Μπερντ

7. Μάικ Τζόρνταν = Οι δύο "κορυφαίοι αστέρες" του ΝΒΑ εμφανίσθηκαν μαζί στις αρχές των 90ς σε ένα σποτάκι που διαφήμιζε τα χάμπουργκερς Big Mac !!! Οι δυο τους ετοιμάζονται να βαρέσουν τρίποντα και στηχιματίζουν ότι όποιος αστοχήσει θα δώσει στον άλλον το Big Mac του !!! Και αρχίζουν τα σουτ, αλλά .... όλα είναι εύστοχα !!! Γι' αυτό ο Τζόρνταν "πετάει" στο τέλος του σποτ την ατάκα στους τηλεθεατές [την ώρα που σουτάρουν και ... δεν λένε να αστοχήσουν] : "επειδή εμείς θα αργήσουμε, δεν πετάγεστε για ένα Big Mac :eek: o_O?????"

O Mάικ Τζόρνταν, όμως, έπαιξε και σε άλλο ένα διαφημιστικό σποτάκι, που προβλήθηκε αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 [ως γνωστόν, αυτός και η αμερικάνικη "ντρημ τημ" κατέκτησαν πολύ άνετα το χρυσό μετάλλιο στο μπάσκετ] !!! Διαφήμισε τα ανδρικά σώβρακα Abandorado :eek: o_O!!!! Στο σποτ βλέπουμε να τον ρωτάει ένας δημοσιογράφος : "τι σάς έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στη Βαρκελώνη" ??? και απαντά κλείνοντας το μάτι: "η άνεση" !!! Και ... καπάκι τον δείχνει η διαφήμιση να φορά το διαφημιζόμενο προϊόν [δηλαδή δεν εννοούσε την ... άνεση με την οποία κατέκτησε η ντρημ τημ το χρυσό μετάλλιο στο μπάσκετ, αλλά την "άνεση" που τού προσέφερε ... το σώβρακο που φορούσε :eek: o_O !!!! ] !!!!

8. Γιώργος Καράγκουτης = Αυτός στα μισά των 90ς διαφήμισε τη Nutella !!! Στο σποτ τον είδαμε περιστοιχιζόμενο από παιδάκια, που θέλουν να γίνουν μπασκετμπολίστες σαν κι αυτόν, και να τους δίνει συμβουλές "να τρώτε ψωμί με Nutella" !!! Κι όταν τα παιδάκια του απαντούν ότι "τρώνε τη nutella τους", τους απαντά : "τότε είσαστε στο σωστό δρόμο" !!! Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο τρόπος που προβλήθηκε το προϊόν ήταν πολύ - πολύ ωραίος : η nutella ούτε σούπερ - μπασκετμπολίστα θα σε κάνει, ούτε .. σούπερ αθλητή κι άλλα παρόμοια !!! Με αυτήν, όμως "θα είσαι στο σωστό δρόμο" από απόψεως διατροφής !!! Συν το γεγονός ότι ο Καράγκουτης διέθετε μια φρέσκια, πολύ γλυκιά και ευγενική νεανική φάτσα !!! Γι' αυτό το εν λόγω σποτ είναι το πιο αγαπημένο μου απ' αυτά που έχουν συμμετάσχει αθλητές [παρόλο που νουτέλλες, μερέντες κλπ δεν μου αρέσουν και δεν τις έχω φάει ποτέ μου .... ]......
 
Πολύ ενδιαφέροντα όλα, κανένα δεν θυμόμουν.

Αντίθετα, αρχές της δεκαετίας του '80, θυμάμαι την Σοφία Σακοράφα να διαφημίζει τσίχλες και να λέει (περίπου): «Η τσίχλα είναι μία, Ben Bits απ' τη Δανία». Έλα όμως που την εποχή εκείνη απαγορευόταν οι διαφημίσεις από ερασιτέχνες αθλητές και η περίπτωσή της παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας (ΕΦΙ - είχαμε και τέτοια πράγματα τη δεκαετία του '80), η οποία και την τιμώρησε, δεν θυμάμαι όμως με τι είδους τιμωρία.

Θυμάμαι μόνο μία εφημερίδα να δημοσιεύει την απόφαση, και να έχει ως τίτλο: Τάδε έφη... ΕΦΙ !!!! (τα θαυμαστικά δικά μου)
 
RIO είπε:
Το ωραίο είναι ότι ο Φασούλας είχε κάνει αντικαπνιστική διαφήμιση! :D
Την αντικαπνιστική διαφήμιση την είχε κάνει ο Γιαννάκης, ο οποίος μάλιστα στο τέλος της πετούσε το πακέτο στο καλάθι των αχρήστων. Ο Φασούλας διαφήμιζε τα Corn Flakes...
 
Πίσω
Μπλουζα