Μίνι κουίζ : Retro ιταλικές ομάδες μπάσκετ

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
275
Όπως θα θυμάστε, εκεί στα 80ς οι Ιταλικές ομάδες του μπάσκετ είχαν μπροστά από το όνομα της πόλης, απ' την οποία προέρχονταν, το ... όνομα της εταιρίας [συνήθως μεγάλης εμβέλειας], η οποία τις είχε "υπό τη σκέπη της" !!! Έχω, δε, την εντύπωση ότι, εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε .... ούτε μία Ιταλική ομάδα μπάσκετ χωρίς ... όνομα χορηγού έμπροσθέν της !!! Έτσι, το παρόν "μίνι κουίζ", που μού ήρθε η "φλασιά" να αναρτήσω, έχει ως εξής : Στη μία στήλη αναγράφονται τα ονόματα των εταιριών - χορηγών και στην άλλη στήλη τα ονόματα των πόλεων, από τις οποίες προέρχονταν οι ομάδες !!! Βρείτε τις σωστές αντιστοιχίες και ... σχηματίστε τα πλήρη ονόματα των Ιταλικών ομάδων μπάσκετ των 80ς !!! Νομίζω ότι είναι αρκούντως εύκολο κουίζ :flower: :flower: .....

Α/ Εταιρίες - χορηγοί :

1. Ciao Cream

2. Peroni

3. Philips

4. Banko

5. Squib

6. Skavolini

7. Panini

Β/ Πόλεις - έδρες των ομάδων :

1. Μοντένα

2. Ρόμα

3. Λιβόρνο

4. Βαρέζε

5. Πέζαρο

6. Καντού

7. Μιλάνο
 
Ευκολούλι

1. Ciao Crem - Βαρέζε

2. Peroni - Λιβόρνο

3. Philips - Μιλάνο

4. Banco - Ρώμη

5. Squibb - Καντού

6. Scavolini - Πέζαρο

7. Panini - Μόντενα
 
Ωραίο και πρωτότυπο κουίζ Rinus ... μπράβο

Αν προλαβαίναμε να απαντήσουμε και τίποτα θα ήταν ακόμα ωραιότερο :)
 
Το πιο δύσκολο δεν είναι να βρει κανείς τις ομάδες από τους χορηγούς, αλλά τις πραγματικές ονομασίες των ομάδων, γιατί με τόσους σπόνσορες εδώ και δεκαετίες κοντεύουν και οι ίδιες οι ομάδες να ξεχάσουν τα ονόματά τους!

Π.χ. Η Philips Μιλάνο (και νυν Armani Jeans Μιλάνο), κανονικά λέγεται Ολίμπια Μιλάνο. Θα πρέπει να έχει πάνω από 40 χρόνια όμως που εμφανίστηκε μ' αυτή την ονομασία.

Κάποτε και στην Ελλάδα επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο (π.χ. Sato Άρης, Chipita Πανιώνιος κλπ.), μετά ο κανονισμός άλλαξε κι έμπαινε πρώτα η ομάδα και μετά ο χορηγός (π.χ. ΠΑΟΚ Bravo, Περιστέρι Nikas κλπ.), και φτάσαμε στο σήμερα όπου ψάχνουν οι ομάδες χορηγούς με το κυάλι.
 
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν θέλεις να ξέρεις τι δούλεμα είχε πέσει με το Chipita Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι και πατατάκια / γαριδάκια μέσα στο γήπεδο πετούσαν αν δεν κάνω λάθος.

2o edit: Και κάτι με κρουασάν θυμάμαι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Μιλάνο δεν λεγόταν και Τρέησερ; Επίσης η Μπολόνια, είχε αλλάξει αμέτρητους σπόνσορες...
 
RIO είπε:
Η Μιλάνο δεν λεγόταν και Τρέησερ; Επίσης η Μπολόνια, είχε αλλάξει αμέτρητους σπόνσορες...
Ναι. Λεγόταν Τρέισερ το 1986-87 και Φίλιπς το 1987-88. Η πλάκα είναι ότι η Τρέισερ ήταν τύπος ξυριστικής μηχανής της Φίλιπς!

Το 1993-94 η Παλακανέστρο Τεργέστης λεγόταν Στεφανέλ Τεργέστης. Την επόμενη χρονιά όμως η εταιρεία Στεφανέλ πήγε στο Μιλάνο κι έτσι Στεφανέλ λεγόταν η Ολίμπια Μιλάνου. Άντε βγάλε άκρη!

Με τις δύο ομάδες της Μπολόνια (Βίρτους και Φορτιτούντο) γίνεται το έλα να δεις, γιατί λόγω χορηγών δεν ξέρεις ποια είναι ποια!
 
Δεν προλάβαμε... next time... :(

Rinus Cesar είπε:
Όπως θα θυμάστε, εκεί στα 80ς οι Ιταλικές ομάδες του μπάσκετ είχαν μπροστά από το όνομα της πόλης, απ' την οποία προέρχονταν, το ... όνομα της εταιρίας [συνήθως μεγάλης εμβέλειας], η οποία τις είχε "υπό τη σκέπη της" !!!
Ακόμα και σήμερα ισχύει αυτό, δεν είναι μόνο retro... ;)

Βέβαια δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, οι ομάδες που άλλαζαν συνεχώς χορηγούς (άρα και όνομα) ή αυτές που είχαν/έχουν τον ίδιο εδώ και χρόνια και πλέον σχεδόν όλοι τις αποκαλούν αποκλειστικά με το όνομα του χορηγού (π.χ. Scavolini, Benetton).

Dimitrissss είπε:
Το 1993-94 η Παλακανέστρο Τεργέστης λεγόταν Στεφανέλ Τεργέστης. Την επόμενη χρονιά όμως η εταιρεία Στεφανέλ πήγε στο Μιλάνο κι έτσι Στεφανέλ λεγόταν η Ολίμπια Μιλάνου. Άντε βγάλε άκρη!
Και αυτό που έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα ήταν το γεγονός ότι κι οι δυο ομάδες είχαν τα ίδια χρώματα (ερυθρόλευκα).

caprice είπε:
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν θέλεις να ξέρεις τι δούλεμα είχε πέσει με το Chipita Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι και πατατάκια / γαριδάκια μέσα στο γήπεδο πετούσαν αν δεν κάνω λάθος.2o edit: Και κάτι με κρουασάν θυμάμαι.
Εμένα μου λες! Πού να δεις τι δούλεμα τρως και όταν τη φοράς τη φανέλα με το Chipita επάνω!!! Μιλάμε για trash-talking από αντιπάλους στην ηλικία των 12-13... Ευτυχώς μετά όταν ήμουν στα παδικοεφηβικά είχαμε αλλάξει χορηγό και το εκμεταλλευόμασταν εμείς (π.χ. "Επειδή πρόσεξα ότι με έχασες στην προηγούμενη φάση, θα σου στείλω τη φωτογραφία σε υπογεγραμμένη αφίσα από το Afisorama που έχουμε και έκπτωση..." :cool: :p ;) )
 
Π.χ. Η Philips Μιλάνο (και νυν Armani Jeans Μιλάνο), κανονικά λέγεται Ολίμπια Μιλάνο. Θα πρέπει να έχει πάνω από 40 χρόνια όμως που εμφανίστηκε μ' αυτή την ονομασία.
Να ήταν μόνο 40 χρόνια... Ιδού οι χορηγοί της Μιλάνο από το 1936 που ιδρύθηκε: Borletti, Σίμενταλ, Innocenti, Cinzano, Billy, Simac, Tracer, Philips, Recoaro, Stefanel, Sony, Adecco, Pippo, Breil και Αρμάνι. Μιλάμε για 15 διαφορετικές ονομασίες σε 75 χρόνια...

Το ρεκόρ όμως το κρατάει η Βίρτους Μπολόνια, η οποία αν μετρήσουμε κάποιες περιόδους που δεν είχε χορηγό και τις δυο διαφορετικές περιόδους που είχε ως σπόνσορα την Knorr, έχει αλλάξει 21 φορές την ονομασία της...
 
caprice είπε:
Δεν θέλεις να ξέρεις τι δούλεμα είχε πέσει με το Chipita Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι και πατατάκια / γαριδάκια μέσα στο γήπεδο πετούσαν αν δεν κάνω λάθος.
Ναι, ναι caprice .... Προσπαθούσα να θυμηθώ ποιο ήταν το όνομα της χορηγού του Πανιωνίου και ... δεν μού ερχόταν !!! [ενω το Sato Άρης το θυμόμουν] !!! Μπράβο που το θυμήθηκες !!! Όντως, δεν ήταν καθόλου τιμητικό για την πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδος να φορτωθεί ... μια μάρκα γαριδακίων και κρουασάν !!! :p :p:p ......

Το παρόν τόπικ το άνοιξα όχι τόσο για να απαντήσετε στο κουίζ, αλλά, κυρίως, για να γίνει συζήτηση επί του θέματος [κι εσεις ανταποκριθήκατε, με ένα σωρό πληροφορίες :flower: :flower: .... ] ....
 
πω πω!! θυμάμαι την Baker Livorno, την Ciaocrem ή Mobilgirgi ή Ignis ή Emerson ή Divareze ή Cagiva Vareze, την Team System Bologna,την Clear Cantou,την Carrera Venezia, την Glaxo Verona, την Benneton Trevizo, την Messagero Roma και ίσως θυμηθώ και άλλες στην πορεία..
 
Πίσω
Μπλουζα