Μαγνητισμός crt τηλεόρασης αιτία?

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.526
Αντιδράσεις
1.419
Γνωστο προβλημα των crt τηλεορασεων.Εχω μια sony trinitron διπλα σε αλλη crt και εδειχνε μια χαρα χωρις καποιο θεμα.
Χθες που την ανοιξα ηταν φουλ μαγνητισμενη και ο απομαγνητισμος off/on της τηλεορασης δουλευει μια χαρα με το πρωτο κλεισιμο και τα χρωματα ειναι παλι κομπλε αλλα οταν ομως την κλεισω απο το τηλεκοντρολ και την ανοιξω μετα εχει θεμα με τα χρωματα.

Δεν εχω βαλει καποιο ηχειο η κατι αλλο για να πω οτι επηρεαστηκε απο αυτο.Παιζει να εχει επηρεασει ξαφνικα η διπλανη τηλεοραση την trinitron?
Η trinitron εχει τα ηχεια κατω απο την οθονη και η διπλανη τηλεοραση αριστερα-δεξια.

Η υπαρχει σε αυτες τις περιπτωσεις καποιο εσωτερικο προβλημα αφου ο απομαγνητισμος δουλευει ενταξει?
 
Είναι από τις πολλές ώρες λειτουργίας. Ακριβώς το ίδιο μου έχει συμβεί με arcade οθόνη που είχε χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Έχω δει πολλές οθόνες crt με πρόβλημα απομαγνητισμού. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα λυθεί με στεφάνι απομαγνητισμού, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί πλέον αφού δεν χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Δοκίμασες να την μετακινήσεις σε άλλο σημείο;
 
Μαριε την ανοιξα το απογευμα και ηταν παλι μαγνητισμενη.Πατησα το off/on λιγες φορες που εχει πανω η τηλεοραση και μολις εφυγε την εβαλα σε αλλο σημειο.Μεχρι στιγμης οσες φορες την ανοιγοκλεισα με το τηλεκοντρολ δειχνει αψογα.Σαν καινουργια!!!Θα την αφησω στο ιδιο σημειο και αυριο να δω αν θα ειναι κομπλε.

Τι λες να παιζει σε αυτες τις περιπτωσεις?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου μοιάζει λίγο απίθανο να έχει μαγνητιστεί από την άλλη τηλεόραση που ήταν δίπλα. Θυμάμαι έχω δει αρκετές τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα η μια δίπλα στην άλλη και λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα. Φαντάζομαι δεν ήταν κοντά σε μεγάλη μεταλλική επιφάνεια όπως καλοριφέρ ή ψυγείο έτσι; Αν ο μαγνητισμός έχει προέλθει από μεταλλική επιφάνεια, συνήθως το πρόβλημα φτιάχνει αν απομακρύνεις την τηλεόραση. Αν συνεχίσει να σου κάνει τα ίδια τότε μάλλον χρειάζεται απομαγνητισμό με στεφάνι, καθώς ο αυτόματος απομαγνητισμός δεν είναι και τόσο ισχυρός.
 
Η μονη μεταλλικη επιφανεια κοντα στην crt ειναι του παραθυρου που τωρα το καλοκαιρι που το εχω ανοιχτο ολη την ημερα ακουμπαει την τηλεοραση πλαγια στην οθονη.Εγω ηξερα μονο με τον μαγνητη υπαρχει μαγνητισμος στην οθονη.Λες να εχει επηρεαστει απ αυτο?

Μολις την ανοιξα και τωρα εχει ελαχιστο μαγνητισμο  πανω και κατω στην οθονη.Μηπως επανερθει σιγα σιγα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυσκολα καποια Sony να επηρεαζεται απο εξωτερικα μαγνητικα πεδια.

Η πρωτη Sony οθονη μου αντεξε τη δοκιμασια επαγγελατικων ηχειων πλησιον
 
Δυσκολα καποια Sony να επηρεαζεται απο εξωτερικα μαγνητικα πεδια.

Η πρωτη Sony οθονη μου αντεξε τη δοκιμασια επαγγελατικων ηχειων πλησιον
Μετα το πιο πιθανο στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι αυτο που εγραψε πιο πανω ο Μαριος για τις χιλιαδες ωρες λειτουργιας.
Θυμαμαι και μια crt nordmende που ειχαμε στο σαλονι με μεγαλα ηχεια δεξια αριστερα κατω απο την τηλεοραση εδειχνε χωρις καποιο προβλημα απο το 1989 (καινουργια τοτε) μεχρι το 2000 που αρχισε να εχει προβλημα μαγνητισμου.
 
Εγω την εχω την σονυ τη 14αρα διπλα στο subwoofer τοποθετημενη αλλα κατα 98% μενει σβηστη διπλα του και οταν την λειτουργω την παω αλλου.

Ελπιζω σβηστη να μην επηρεαζεται καθολου.
 
Μπηκα στο service menu για να δω ωρες λειτουργιας αλλα δεν βρηκα κατι.Την ειχα αγορασει μεσω αγγελιας που ελεγε οτι την ειχαν στο εξοχικο και δεν δουλεψε πολυ.
Και σε αυτες τις περπτωσεις

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όλες οι τηλεοράσεις αναφέρουν τις ώρες λειτουργίας μπορεί να είναι όμως σε περιγραφή με κωδικούς. Δηλάδη αντι για hours μπορεί να γράφει 0110110111 ή κάτι τέτοιο. Φαντάσου μια τηλεόραση μάρκας εντελώς της πλάκας μάρκας beko που έχω γράφει τις ώρες. Αν θέλεις στέιλε μου με pm το μοντέλο της τηλεόρασης να ψάξω στο service manual μήπως και βρω κάτι.

Τα βίντεο του Arcade Jason τα έχω δει και εγώ (βασικά είμαι και συνδρομητής). Ο τύπος είναι γνώστης και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι κάνει. Βέβαια δεν ξέρω που μπορεί να βρει κανείς τόσους μεγάλους μαγνήτες νεοδυμίου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η τηλεοραση εδω και λιγες μερες μεχρι στιγμης δειχνει κομπλε.Την ανοιγοκλεινα μερικες φορες καθε μερα απο το κουμπι της οθονης.
 
Δοκίμασες να την μετακινήσεις σε άλλο σημείο;
Σε άλλο γεωγραφικό πλάτος ίσως. Με μια βόλτα στην Αλάσκα, το πρόβλημα θα λυθεί. :fafoutis:

Σοβαρά τώρα, εχω να ανοίξω mac plus και 1084 κάτι χρόνια και δεν ξέρω πώς θα δείχνουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί να τα πάω κανά σαφάρι στη Σαχάρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μήπως κοντά σε έναν αστέρα νετρονίων;έχουν από τα ισχυρότερα μαγνητικά πεδία στο σύμπαν!πέρα από την πλάκα, δεν μπορεί κάποιος να κάνει ένα πηνίο με ένα δαχτυλίδι, ας πούμε, φερίτη και να το τροφοδοτήσει με εναλλασσόμενο ρεύμα; ή να το βάλει στον στάτη ενός μεγάλου κινητήρα;(στρεφόμενο μαγνητικό πεδίο)?
 
Εμ τι νομίζετε πως προσπαθούν να πετύχουν εκεί στην Ελβετία με το CERN;
 
Eδειξε για λιγο καλα αλλα χαλασανε παλι τα χρωματα και την πηγα στον τεχνικο.Αλλαξε το ptc για να γινει ο απομαγνητισμος και ολα κομπλε.

Ετοιμη παλι για τα απιστευτα arcades σε crt με συνδεση vga to scart απο το pc.

Αν παθει καποια βλαβη το ptc θα υπαρχουν θεματα με τα χρωματα στην crt.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα