Μαιμούδες SIXAXIS Controllers

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
67
Όσοι ψάχνεται δεύτερο ή τρίτο χειριστήριο για το Ps3,σίγουρα θα πέσατε σε τίποτα αγγελίες με "ολοκαίνουργια σφραγισμένα" Sixaxis με 30 ευρώ. Έτσι και εγώ την πάτησα αγοράζοντας ένα άπο δαύτα (πορτοκαλί κιόλας). Η συσκευασία είναι ολόιδια, και το χειριστήριο επίσης, εκ πρώτης όψεως τίποτα δεν φαίνεται διαφορετικό. Όταν όμως αρχίσεις να παίζεις, τρώει συνέχεια disconnect και η μπαταρία τελειώνει στο μπάμ χωρίς προειδοποίηση άπο το σύστημα, όπως συμβαίνει στα γνήσια.

Ψάχνωντας λιγάκι, διαπίστωσα εν τέλει ότι πρόκειται για μούφα. Τα φωτάκια αναβοσβήνουν πολύ πιό γρήγορα, το πλαστικό φωτίζεται πολύ περισσότερο απο μέσα απ'ότι το κανονικό, η σφραγίδα πίσω με το serial number δέν είναι γυαλιστερή. Επίσης άν κοιτάξεις προσεκτικά τα κουμπάκια, δέν είναι τελείως μάτ, αλλα διακρίνεις το κυκλάκι, το τετράγωνο κλπ σάν να έχουν μπεί απο πάνω. Γενικά, είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις οπτικά, οι συγκεκριμένες μαιμούδες είναι πολύ πιστές στο design. Ακόμα και η συσκευασία. Εγώ τελικά απάιτησα και πήρα τα χρήματά μου πίσω, αλλα επειδή βλέπω πολλές τέτοιες προσφορές να ξεπηδάνε, θα έλεγα να το σκεφτείτε δύο φορές. Άλλο ένα hint, είναι ότι συνήθως είναι "κουλά" χρώματα όπως χρυσό, πορτοκαλί κλπ, αλλα υπάρχουν και με τα συνηθισμένα. Επίσης, ήταν φορτισμένο απο την συσκευασία του, κάτι που δέν μου συνέβη με το γνήσιο που πήρα έπειτα.
 
Δυστηχως ειναι πολυ χειροτερα. Εργοστασιακες απομιμησεις κυκλοφορουνε πλεον για ΟΛΕΣ τις κονσολες.. Ps2/Ps3 - Xbox/Xbox360 - Gamecube/Wii.. Εμφανισιακα ειναι σχεδον ιδια.. εχουνε παρα πολυ μικρες διαφορες, και δεν ειναι απλο να καταλαβει καποιος την διαφορα. Ακομα, Ελλαδα τα βρισκεις παντου. Μονο πολυ πολυ πολυ μεγαλες αλυσιδες δεν τα εχουνε.. Τα περισσοτερα "εξιδικευμενα" καταστηματα του χωρου, τα πουλανε ως αυθεντικα/επισημα! Περα απο την σαφως κατωτερη κατασκευη τους, δεν λειτουργουνε τοσο καλα, ουτε καλυπτοντε απο την επισημη εγγυηση. Ειναι πολυς κοσμος που την εχει πατησει στην Ελλαδα, αλλα δυστηχως κανενας φορεας και καμια αντιπροσωπεια δεν κανει το παραμικρο...
 
Μετά απο αυτά, πρέπει να είμαστε καχύποπτοι όποτε βλέπουμε προσφορές σε διάφορα χειρηστήρια, όπως και σε οτιδήποτε προϊόν που κανονικά γνωρίζουμε ότι πωλείται ακριβότερα.

Η μαϊμού την έχει βελτιώσει την τεχνική της. Επιχρυσωμένη μπανάνα, πέρνεις πλέον.
 
Δυστηχως divined, αυτη ειναι η παλια συνταγη.. Πλεον η συντριπτικη πλειοψηφια πουλαει τις απομιμησεις στην κανονικη τιμη, καθως και πωλουντε στα περισσοτερα εξιδικευμενα καταστηματα. Ειχα πεσει θυμα και εγω με χειρηστηρια για το απλο xbox.. Η συσκευασια δεν ειχε καμια διαφορα, πλυν καποια προβληματα το ιδιο το χειρηστηριο.. Συγκεκριμενα, ξεκολουσε το αυτοκολητο του xbox πανω απο το χειρηστηριο και ελειπε η πρεσα της microsoft.. Μετα απο απειλες για γνωστοποιηση και καταγγελιες πηρα τα χρηματα μου πισω, αλλα αυτο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση για ολους.. Οι περισσοτεροι το παιζουνε ανηξεροι ενω ξερουνε παρα πολυ καλα τι ακριβως πουλανε.. Πλεον στις ασιατικες χωρες αντιγραφουνε σε τεραστιο βαθμο τα αυθεντικα προιοντα και τα πουλανε ως "αυθεντικα".

Δυστηχως δεν μου επιτρεπεται να κατανομασω τα καταστηματα που το κανουνε συστηματικα αυτο, αλλα ειναι παρα πολλα. Αυτη η κοροιδια ειναι απο τους λογους που αποφευγω να αγοραζω με ελαχιστες εξαιρεσεις απο Ελλαδα. Η κοροιδια και η αισχροκερδια εδω ειναι ομοια τριτοκοσμικων χωρων.
 
Οπότε δεν υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να ξαχωρίσεις τις μαιμούδες απο τα αυθεντικά. Και πάνω που ετοιμαζόμουν να αγοράσω ένα νέο SIXAXIS για το ps3. Αυτό το έχω απο το 2008 που αγόρασα την κονσόλα. Έτσι όπως τα λέτε, καλύτερα να το παραγγείλω απο amazon.
 
Παιδια πριν κανα 2μηνο ενας φιλος αγορασε καινουριο χειριστηριο.Με παιρνει την επομενη και μου λεει οτι του ξεφορτιζει μεσα σε ενα τεταρτο,το ξαναφορτιζει 2 και 3 φορες μια απο τα ιδια.Του λεω φερτο μια βολτα να του ριξω μια ματια και μολις το πιανω στα χερια μου κατι δεν μου πηγαινε καλα στην αισθηση(κουμπια,αναλογικα,σταυρος)ενω απο μακρια ηταν φτυστο με τα υπολοιπα 6 που εχω.Η σφραγιδα της ευρωπαικης ενωσης(CE)ελειπε απο το πισω μερος του χειριστηριου τσεκαρα τα δικα μου και μονο 2 ειχαν τη σφραγιδα αυτα που ειχα παρει μαζι με τις 2 κονσολες που ηταν στη συσκευασια.Ομως εμενα ηταν ολοιδια και στην αισθηση και στην ποιοτητα ολα τα χειριστηρια,με τα πολλα του ειπα να το γυρισει πισω οπως και εγινε και εκει παραδεχτηκαν και οι ιδιοι οτι μαλλον δεν ειναι γνησιο,ωστοσο η συσκευασια γνησιου και το ειχε πληρωσει 46 ευρω.Πηρε τα λεφτα του πισω και να σας πω οτι η αγορα εγινε απο το μεγαλυτερο online shop της Ελλαδας τα τελευταια χρονια απο το οποιο εχω ζησει παρομοιες καταστασεις με αλλα προιοντα.
 
Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος είναι να το αγοράσεις απο Γερμανό, multirama κλπ. Είναι πανάκριβα, αλλα είναι οι μόνοι που δέν τους παίρνει να κάνουν γυφτιές. Άν τα "εξειδικευμένα" μαγαζιά που λέει και ο Getta Robo είναι απο αυτά που έχουν στο τιμολόγιο "κινέζικο HiPhone" , "Κινητά με 5 sim, τηλεόραση, υδρομασάζ", τότε είναι βέβαιο ότι θα πάρεις μαιμουδίτσα. Βασικά το κόλπο είναι απλό, άμα κοιτάξεις σε ebay ή google για sixaxis, θα σου βγούν εκατοντάδες προμηθευτές απο την κίνα που τα πουλάνε για 10-12 δολλάρια το κομμάτι λιανική. Φανταστείτε χονδρική για 100-200 κομμάτια τι τιμή θα παίζει. Είναι εύλογο λοιπόν ο κάθε επιχειρηματίας που έχει νταλαβέρια με κινέζους, να παίρνει και απο αυτά με τη λογική του να βγάλει περισσότερο κέρδος, πουλώντας φθηνοτερα απο τον ανταγωνισμό.
 
Ετσι ακριβως Other Reality.Πηρε τα λεφτα του πισω και την ιδια στιγμη πηρε απο multirama καινουριο και ολα μια χαρα!
 
Πίσω
Μπλουζα