Μαϊμούμπιλ, αλλιώς γνωστοί και ως monkeybil = κινέζικοι κλώνοι playmobil

Ιωάννης1ος

Retro Member
Joined
23 Οκτ 2013
Μηνύματα
188
Αντιδράσεις
53
Σήμερα το πρωί πήγαμε να χαζέψουμε με την κόρη μου σε ένα κατάστημα-αποθήκη από το οποίο εφοδιάζονται τα περίπτερα εδώ στο Ηράκλειο! Κοιτούσα να δω αν είχε τους ιταλικούς κλώνους των λεγκο τα Unika αλλά ανακάλυψα μια κλωνοποίηση των αγαπημένων μας playmobil...δεν θα κάνω άλλα σχόλια γιατί ως γνωστόν μια εικόνα = 1000 λέξεις!!! :shake:

Προβολή συνημμένου 114068 Προβολή συνημμένου 114073 Προβολή συνημμένου 114074 το πίσω ήταν κοινό καθώς χρησιμοποίησαν τον ίδιο τύπο κουτιού και στα δυο σετ...

Προβολή συνημμένου 114078 Προβολή συνημμένου 114081 Προβολή συνημμένου 114084 το τρίτο σετ... αχ κ.εισαγωγέα... :takethat:

Προβολή συνημμένου 114086 Προβολή συνημμένου 114088..... :help: :help: :help: θέλουμε να γίνουμε αληθινά! :cry:
 
Oτι ειναι μουφα ειναι δεν τιθεται θεμα αλλα εχω δει κατι μουφες playobil που δεν θυμαμαι καν μαρκα που μπροστα τους αυτα που ποσταρες φιλε ιωαννη ειναι αριστουργηματα :p

Για μουφα παντως δεν ειναι και ασχημα.
 
Τουλάχιστον άντεχαν στο παιχνίδι, η έφευγαν χέρια κεφάλια κλπ. Πάντως συμφωνώ με τον μεταλ, έχω δει και χειρότερες απομιμήσεις των playmobil...
 
pas mal, pas mal...δεν είναι κι ασχημα...νόμισα ότι είναι τα πραγματικά playmobil...
 
Mε τις τιμες που εχουν τα οριτζιναλ μια χαρα ειναι και οι μαϊμουδες..στην τελικη απλα πλαστικα παιχνιδια ειναι που οι 2 εταιριες που υπαρχουν (playmobil και lego) την εχουν δει μονοπωλιο..
 
Καλησπέρα φίλοι μου,

Οφείλω να ομολογήσω ότι οι φωτογραφίες που έβγαλα, αν και μέτριες στην ποιοτητά τους, έδρασαν παραπλανητικά κολακεύοντας τα μαϊμουμπίλ... :banghead:

έψαξα το θέμα λίγο παραπάνω και βρήκα την ιστοσελίδα του εργοστασίου τους

Keyly Toys2014561653155298.jpeg όσοι θέλετε μπείτε να δείτε... έχει και Ρωμαίους!

Αν συγκρίνουμε την τιμή που έχουν, στην ελληνική αγορά 20euro περίπου το "αριστούργημα" με το κρανίο, με την ποιότητα τους που για εμένα είναι κάτω του μετρίου (τα χρώματα έχουν εφαρμοσθεί στις φιγούρες με το χέρι- ειναι και χειροποίητα :worship: ) σαφώς και θα προτιμήσω τα αυθεντικά προϊόντα έστω και αν με το παραπάνω ποσό ίσως αγοράζω λιγότερες φιγούρες!!!
 
χμμ νόμιζα ότι μόνο στο εξωτερικό κυκλοφορούν αυτά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ειναι το νησί, είναι ολόιδιο με το κανονικό :eek:
 
and1 είπε:
χμμ νόμιζα ότι μόνο στο εξωτερικό κυκλοφορούν αυτά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ειναι το νησί, είναι ολόιδιο με το κανονικό :eek:
Προφανώς κάνουν προσπάθεια να μοιάζουν οι φιγούρες τους και τα σετ τους όσο το δυνατόν περισσότερο με playmobil, αλλά χάνουν στην λεπτομέρεια και στο σχεδιασμό...

ένα ακόμα σετάκι με πειρατή και σκελετό από την σελίδα του εργοστάσιου... :headbang:

pirate skul 02.jpeg δώστε λίγη προσοχή στον πειρατικό χάρτη... μας έχουν σβήσει από τον χάρτη!!! έρημος με κάκτους η Βαλκανική χερσόνησος!!! :tease: :tease: :tease: :tease:

pirate skul 01.jpeg
 
Νέα έκδοση μαϊμούδομπιλ?

Κάνοντας σερφ στο αλι εξπρες για κινητό μου ήρθε η κακή σκέψη να πληκτρολογήσω playmobil στην μηχανή αναζητησής του!... ιδού μοιράζομαι μαζί σας φίλοι μου μερικές φωτογραφίες που συνέλεξα με screencapture (φωτογράφιση οθόνης) μέσα από το Gimp (ελεύθερο λογισμικό επεξεργασίας γραφικών)... Εντύπωση μεγάλη μου κάνει ο παρδαλός τρόπος που συναρμολογούν τις φιγούρες! Τώρα έχω ένα μεγάλο ερώτημα είναι αυθεντικές οι φιγούρες ή βελτιωμενες μούφες;

σετ 1 maimou scrn00.jpg παρατηρήστε τα μαύρα χεράκια τους... από τις μπανάνες είναι έτσι;

σετ 2 maimou scrn03.jpg και έζησαν ευτυχισμένοι ever αφτερ... :p

maimou scrn01.jpg

maimou scrn02.jpg
 
Ειναι τα Original - ακομα και τα χερια - αλλα ειναι ολα custom!!! ;)
 
Κάνοντας ένα σερφάρισμα στον internet έπεσα τυχαία πάνω σε αυτά

88701.jpg

88702.jpg

88703-3.jpg

Με το που θα τα δει κάποιος θα πει οκ Playmobil. Αν όμως παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι πουθενά δεν αναγράφεται η λέξη playmobil. Μ ένα ψάξιμο που έκανα στο net κατάλαβα πως πρόκειται για κινέζικες κόπιες. Υπάρχει και site όπου μπορείτε να δείτε όλους τους κωδικούς που κυκλοφορούν.

Ρίξτε και μια ματιά στα original και συγκρίνετε

5110.jpg

5111.jpg

5112.jpg

πηγή
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
είναι και αυτό το BAELLAR HORSE που γράφει η συσκευασία...

...κινεζιά!!!
 
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν ανεβάσει την ποιότητα της αναπαραγωγής τους οι "σύντροφοι"... αν προχωρήσουν και στην παραγωγή δικών τους σχεδίων αντί να αντιγράφουν τα αυθεντικά τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε κινέζικους πλεϊμοκλώνους παντού... Η Geobra πρέπει να λάβει τα μέτρα της!
 
Παντως απο περιεργεια και μονο,θα θελα να εχω ενα σετακι απο αυτα,

πιο πολυ για να συγκρινω ποιοτητα κατασκευης,αν και εκ πρωτης οψεως φαινεται αρκετα καλη. :)
 
Το είδα και αυτό...





πηγή http://keylytoys.en.toysgu.com/pro_316185.html

όπως μπορούμε να δούμε οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν πρώτοι την Αμερική!!! Οι ιθαγενείς απλώς αντέγραψαν τις σκηνές της Λεγεώνας του Gaious Americanus...

Roman Indian Box.jpg

Roman Tipi.jpg

Roman Indian Village.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα