Μαύρη Καλλονή - Black beauty (1978)

Tzonias

RetroN00b
Joined
25 Σεπ 2008
Μηνύματα
15
Αντιδράσεις
1
Φίλοι και Φίλες, πολλοί απο έσας σίγουρα είχατε δεί αυτο το το καταπληκτικό παιδικό με τον μαύρο άλογο..την μαύρη καλλονή. Όποιος ξέρει κάτι για το πού μπορώ να το βρώ ας βοηθήσει..Θυμάμαι πως και οι Φωνές στην μεταγλώτιση ήταν απο τις καλύτερες. ειδικά της Μαύρης καλλονής και του Τζό.
 
Juanita σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τον κόπο σου. Μάλλον όμως δεν έγινα αντιληπτός..οταν λέω παιδικό δεν εννοώ την παιδική σειρά που προβαλλόταν νομίζω σε κάποιο απο τα κρατικά κανάλια αλλά αναφέρομαι σε ένα anime που έβλεπα συχνά την δεκαετιά του 90. Φυσικά και στο παιδικό αυτό διηγιόταν την ιστορία του το μαύρο όμορφο άλογο σε πρώτο πρόσωπο. κατάλαβε κανείς για ποιο παιδικό μιλάω η το έχω δεί μόνο εγώ; :precry:
 
Ξέρω μια εκδοχή κινουμένων σχεδίων της «Μαύρη Καλονής» όπου την ιστορία την αφηγείται το άλογο όπως και στο βιβλίο, μόνο που δεν είναι anime αλλά αυστραλέζικη. Με αφορμή την ερώτησή σου, έβαλα σχόλιο εδώ οπότε αν θες ρίξε μια ματιά στην εικόνα της ταινίας

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?p=122895#post122895

Εάν σου λένε κάτι τα παρακάτω, τότε αυτή είναι η σωστή εκδοχή:

- στην εισαγωγή της ταινίας το άλογο (το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι αρσενικό) την αράζει σε ένα λιβάδι με τη μάνα του και άλλα άλογα. Έρχεται ένα παλιόπαιδο και τους πετάει πέτρες αλλά τον βρίσκει ο ιδιοκτήτης των αλόγων και τον πετάει έξω. Μετά ο ιδιοκτήτης παίρνει το άλογο από τη μάνα του για να το πουλήσει (κλάμα που είχα ρίξει σε αυτό το σημείο).

- Το άλογο το αγόρασε ένας καλός πλούσιος τύπος που δεν χρησιμοποιούσε χαλινάρια και μαστίγια και που του έδωσε το όνομα «Μαύρη Καλονη». Εκεί το άλογο γνώρισε μια καφεκίτρινη ξιπασμένη φοράδα που λεγόταν Ζωηρή (η οποία είχε ψυχολογικά προβλήματα επειδή τα προηγούμενα αφεντικά της την έβαζαν να φοράει χαλινάρια) και ένα πόνυ που λεγόταν «Χαρά» το οποίο για κάποιο λόγο οι animators το είχαν ζωγραφίσει έτσι ώστε να έχει μπλε σώμα και άσπρη χαίτη (τί άλλο θα δούμε ακόμα).

- Σε κάποιο σημείο το άλογο γύρισε μουσκεμένο από μια διαδρομή και επειδή δεν ήταν εκεί ο ιπποκόμος, ένα αγοράκι που ήταν βοηθός του μην ξέροντας τι κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις του έδωσε κρύο νερό με αποτέλεσμα να ανεβάσει το άλογο πυρετό (αλλά ευτυχώς βελτιώθηκε η κατάσταση μερικές μέρες μετά)

- Κάποια στιγμή το άλογο περίμενε το αφεντικό του σε ένα στάβλο μαζί με άλλα ξένα άλογα, όπου ξεκίνησε μια φωτιά. Το αφεντικό του αλόγου μπήκε μέσα και το έβγαλε. Μετά μπήκε μέσα για να βγάλει και τα άλλα άλογα τα οποία όμως δεν τον αναγνώριζαν επειδή δεν ήταν δικός τους ιδιοκτήτης και έτσι αναγκάστηκε να τα παρατήσει και τα άλογα κάηκαν.

- Αργότερα το άλογο το αγόρασε ένας αμαξάς ο οποίος παρακάτω κρυολόγησε άσχημα και πέθανε (και ακόμα δε βλέπω για ποιο λόγο τον έβαλαν να πεθαίνει στο καρτούν αφού στο βιβλίο έγινε καλά)

- Σε ένα σημείο το άλογο βρίσκεται στην πόλη και βλέπει την «Ζωηρή» ψόφια στη μέση του δρόμου.

- Στο τέλος το άλογο το αγοράζει ένας κύριος ο οποίος αν θυμάμαι καλά ήταν το αγοράκι που κατά λάθος είχε κάνει το άλογο να αρρωστήσει και που τώρα έχει δικό του γιο. Το άλογο γυρνάει πίσω στο λιβάδι που μεγάλωσε (επίσης κλάμα που είχα ρίξει σε αυτό το σημείο).
 
Northstar φίλε είσαι φοβερός. Είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα, μου το θύμισες ακριβώς :thumbup: . Αν μπορείς να μου πείς που μπορώ να το βρώ αυτό το παιδικό και να το ξαναδώ (ειδικά μεταγλωτισμένο) θα σου είμαι ευγνώμων!
 
Αχ βρε παιδιά τι μου θυμίσατε τώρα...Κι εγώ έβλεπα τη μαύρη καλλονή πριν καμιά δεκαριά χρόνια σε ένα τοπικό κανάλι!Τι ωραίο που ήταν....Και πολύ συγκινητικό...Το έχει και στο youtube στα αγγλικά όμως.
 
Ηταν απο τα στανταρ μου σε βιντεοκασσετες
 
[edit]Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί.[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια απο τις αγαπημενες μου παιδικες ταινιες.Παλιες καλες βιντεοκασσετες :cheers:
 
Να διευκρινήσω πως αυτη η εκδοχή είναι της δεκαετίας του ’70 και της Hanna Barbera. Μια παρόμοια εκδοχή κυκλοφόρησε από την εταιρία Burbank τη δεκαετία του ’80.
 
πρέπει να κατάλαβα ποιο λες... δυστυχώς ούτε εγώ μπορώ να το βρω..το έχουν στα video club αλλα σε παιδικό..όχι σε έργο..

πάντως εν θες μπορώ να s γράψω ένα σορό ταινίες με άλογα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mην γραφεις με greekilish καθως απαγορευονται και στο site δεν μιλαμε για διακινηση copyrighted υλικου .

Κανονισμοί
 
Όταν βρήκα ξανα αυτήν την ταινία δεν θυμόμουν αν έχει αλλάξει η μεταγλώττιση της...

Πηγαίνοντας λοιπόν στο τέλος όπου το άλογο επιστρφει στο λιβάδι του περίμενα να ακούσω την ατάκα της μητέρας του "Βάλε τα δυνατά σου και μη σε νοιάζει και μια μέρα η τύχη θα σου χαμογελάσει" που μου είχε αποτυπωθεί στην μνήμη όπου εκεί αντιλήφθηκα την εγκληματική αλλαγή στην μεταγλώττιση μια και αυτό που άκουσα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που θυμόμουν...
 
στα Αγγλικα οι ηθοποιοι ειναι παρα πολυ καλοι ετσι και αλλιως.

NorthStar είπε:
Να διευκρινήσω πως αυτη η εκδοχή είναι της δεκαετίας του ʼ70 και της Hanna Barbera. Μια παρόμοια εκδοχή κυκλοφόρησε από την εταιρία Burbank τη δεκαετία του ʼ80.
ηταν μερος μιας τριλογιας προσαρμογης εργων λογοτεχνιας για μικρα παιδια. Η αλλη ηταν "Ο τελευταιος των Μοικανων" και η αλλη "Τα ταξιδια του Γκιουλιβερ". Και οι 3 μου φαινεται μεταγλωττιστηκαν. Η δευτερη με ολους τους γνωστους Ελληνες ηθοποιους της δεκαετιας του 80-90. Αν και το σχεδιο αυτης ειναι πιο ρεαλιστικο, Ο μαυρος καλλονος ειναι η καλυτερη απο τις 3, κυριως λογω της μικροτερης ιστοριας. Τα αλλα επρεπε να συμπτυξουν το βιβλιο σε ταινια διαρκειας 50 λεπτων.

Παντως επειδη κανενα καρτουν της Hanna Barbera δεν μου αρεσε τοτε, αυτες η ταινιες ειναι εξαιρεση

επισης σε αυτην την ταινια ο αμαξας στο τελος πεθαινει, κατι που δε γινεται ουτε στο βιβλιο, ουτε στη ταινια, οπως και το οτι ο καλλονος συναντα τον ιπποκομο που ειχε ορκιστει να παρει εκδικηση
 
Πίσω
Μπλουζα